• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  38°C 36.2°C / 39.2°C
  2 BF
  25%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  37°C 32.6°C / 40.5°C
  2 BF
  38%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  38°C 34.5°C / 42.0°C
  1 BF
  36%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  39°C 38.9°C / 40.9°C
  2 BF
  16%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  36°C 35.9°C / 35.9°C
  3 BF
  21%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  36°C 32.0°C / 39.7°C
  3 BF
  12%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  38°C 35.4°C / 39.8°C
  2 BF
  36%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  40°C 34.6°C / 40.7°C
  2 BF
  12%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  32°C 30.8°C / 36.5°C
  5 BF
  56%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  34°C 33.9°C / 36.9°C
  4 BF
  31%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  32°C 31.8°C / 32.4°C
  5 BF
  35%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  33°C 31.6°C / 32.7°C
  3 BF
  52%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  34°C 33.9°C / 38.9°C
  0 BF
  49%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  38°C 33.5°C / 37.9°C
  0 BF
  25%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  35°C 33.5°C / 40.6°C
  2 BF
  14%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  34°C 33.2°C / 34.8°C
  3 BF
  35%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  38°C 36.4°C / 39.4°C
  3 BF
  16%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  33°C 33.3°C / 33.3°C
  2 BF
  36%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  34°C 32.7°C / 40.6°C
  3 BF
  37%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  40°C 35.8°C / 40.2°C
  2 BF
  11%
Σε δίνη καταγγελιών το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης

Σε δίνη καταγγελιών το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης

 • A-
 • A+
Ακολουθήστε μας στο Google news

Για «σουλτανισμό» κατηγορεί τον πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, το μέλος του ΔΣ του Θεάτρου και δημοτικός σύμβουλος Χανίων Δημήτρης Λειψάκης, με αφορμή τις μονομερείς, όπως αναφέρει, αποφάσεις του προέδρου για συμμετοχή του Θεάτρου στο Φεστιβάλ Αθηνών, τονίζοντας ότι επιδιώκει να τοποθετήσει έναν αχυράνθρωπο στη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή.

Η ανακοίνωση του κ. Λειψάκη εκδόθηκε με αφορμή την ανακοίνωση από το Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου πως το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης θα είναι συμπαραγωγός σε θεατρική παράσταση στο Φεστιβάλ Επιδαύρου, μαζί με ιδιωτική εταιρεία.

Ο κ. Λειψάκης αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι την ανακοίνωση για την συμμετοχή του ΔΗΠΕΘΕΚ στο Φεστιβάλ Αθηνών, εξέδωσε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών, χωρίς, όπως τονίζει, να υπάρξει νωρίτερα σχετική εξουσιοδότηση.

Επίσης, ο κ. Λειψάκης τονίζει ότι σε ένα μήνα περίπου το ΔΗΠΕΘΕΚ θα έχει νέο Καλλιτεχνικό Διευθυντή, ο οποίος έχει δικαίωμα να αποφασίζει για το πρόγραμμα και κατηγορεί τον πρόεδρο κ. Αθανασόπουλο για «σουλτανισμό», καθώς, όπως αναφέρει ο κ. Λειψάκης, ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕΚ επιθυμεί να τοποθετήσει έναν «αχυράνθρωπο» σε αυτήν τη θέση, προκειμένου να συνεχίσει να κάνει «κουμάντο».

Τέλος ο κ. Λειψάκης υπογραμμίζει ότι το ΔΗΠΕΘΕΚ δεν αποτελεί τσιφλίκι κανενός και ζητάει την σύγκληση μιας έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, προκειμένου τα μέλη και οι μέτοχοι του ΔΗΠΕΘΕΚ να πάρουν θέση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δημήτρη Λειψάκη:

Με πολύ μεγάλη έκπληξη πληροφορήθηκα σήμερα την ανακοίνωση της απόφασης του φεστιβάλ Αθηνών για την συμμετοχή του ΔΗΠΕΘΕΚ στο καλοκαιρινό πρόγραμμα του 2019. Ενημερώθηκα  λοιπόν από αυτή την ανακοίνωση ότι το Θέατρο μας θα συμμετάσχει στο Φεστιβάλ την καλοκαιρινή περίοδο με το έργο «Οιδίπους Τύραννος» και μάλιστα ανακοινώθηκαν σκηνοθέτης, ηθοποιοί αλλά και οι ημερομηνίες. Έγινε επίσης γνωστό ότι αυτή η παραγωγή θα γίνει σε συνεργασία με την εταιρεία «Αθηναϊκά Θέατρα». 

Μέχρι εδώ λοιπόν όλα δείχνουν μια χαρά!!!! Τώρα θα ήθελα να σας ενημερώσω λοιπόν ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση πριν από λίγες ημέρες του Δ/Σ του ΔΗΠΕΘΕΚ ένα από τα θέματα που εισηγήθηκε ο πρόεδρος του θεάτρου μας κύριος Αθανασόπουλος, ήταν η εξουσιοδότηση των μελών του Συμβουλίου στο πρόσωπο του, ώστε να διαπραγματευτεί την συμμετοχή του ΔΗΠΕΘΕΚ στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αθηνών. Του έγινε επίσης γνωστό ότι τα μέλη δεν επιθυμούν να επαναληφθούν τα περσινά  γεγονότα όπου το Φεστιβάλ Αθηνών ανακοίνωσε την συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕΚ αλλά και τους όρους και τις ημερομηνίες των παραστάσεων, χωρίς πρώτα να έχει παρθεί απόφαση από το Δ/Σ του ΔΗΠΕΘΕΚ. Η απάντηση του προέδρου κυρίου Αθανασόπουλου ήταν ότι πριν συμφωνηθεί οτιδήποτε θα έπαιρνε απόφαση το συμβούλιο μας. 

Ως εκ θαύματος λοιπόν και εδώ προκύπτει ένα μεγάλο ερωτηματικό: Χωρίς την πλήρη εξουσιοδότηση πως το Φεστιβάλ Αθηνών ανακοινώνει δια στόματος του Καλλιτεχνικού Διευθυντή  κυρίου Θεοδωρόπουλου   την συμμετοχή του Θεάτρου μας στο Φεστιβάλ και μάλιστα σε συνεργασία με μια ιδιωτική εταιρεία τα «Αθηναϊκά Θέατρα»!!!!!

Προκύπτει επίσης άλλο ένα ερώτημα το οποίο και είχα θέσει στον πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕΚ αλλά και στα μέλη του Δ/Σ. Πώς είναι δυνατόν αφού σε ένα μήνα περίπου το θέατρο μας θα έχει νέο Καλλιτεχνικό Διευθυντή, ο πρόεδρος κύριος Αθανασόπουλος να μην του επιτρέψει να αποφασίσει αυτός για το πρόγραμμα, που εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι μόνο αυτός έχει δικαίωμα να αποφασίζει; Μήπως ο στόχος του είναι να τοποθετήσει έναν αχυράνθρωπο σε αυτήν τη θέση ώστε να συνεχίσει ανενόχλητος να πραγματοποιεί το όνειρο του να εκτελεί χρέη Καλλιτεχνικού Διευθυντή στο ΔΗΠΕΘΕΚ, όπως κάνει τώρα και πολύ καιρό, κάτι που από την αρχή το είχα καταγγείλει!!!!

Παρακαλώ πολύ ως πολίτης αυτής της πόλης, ως μέλος του Δ/Σ του θεάτρου μας επί 17 χρόνια, ως πρώην πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕΚ, ως Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Χανίων, αλλά πρωτίστως ως κάποιος που αγωνιά για το μέλλον αυτού του θεατρικού οργανισμού, όπως εδώ και τώρα όλοι οι μέτοχοι (Περιφέρεια Κρήτης και οι Δήμοι της Κρήτης με μεγαλύτερο μέτοχο τον Δήμο Χανίων) να πάρουν θέση μέσα από την σύγκληση μιας έκτατης Γενικής Συνέλευσης και να αντιδράσουν σε ενέργειες τέτοιες που θυμίζουν αποφάσεις «Σουλτάνου» ή αποφάσεις άλλων εποχών, που μόνο κακό κάνουν στο θέατρο μας. 

Κύριοι το θέατρο κινδυνεύει και όσο πιο γρήγορα το αντιληφθείτε τόσο καλύτερο θα είναι για το ΔΗΠΕΘΕΚ. Δεν είναι κανενός τσιφλίκι το ΔΗΠΕΘΕΚ και δεν έχει κανένας δικαίωμα να αυθαιρετεί εις βάρος του.

 

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕΚ η Ευτυχία Θεοδώρου
Νέα Καλλιτεχνική Διευθύντρια θα είναι για την επόμενη τριετία, η σκηνοθέτις Ευτυχία Θεοδώρου. Η Ευτυχία Θεοδώρου επιλέχθηκε ανάμεσα σε οκτώ υποψηφίους.
Νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕΚ η Ευτυχία Θεοδώρου
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το παλιό Τελωνείο Χανίων γίνεται... θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Επίσημη τελετή ονοματοδοσίας του παλαιού Τελωνείου Χανίων σε Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», διοργανώνει ο Δήμος Χανίων το Σάββατο 21 Οκτωβρίου. Στην τελετή θα παραβρεθεί ο μουσικοσυνθέτης & επίτιμος δημότης Χανίων...
Το παλιό Τελωνείο Χανίων γίνεται... θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Οι τέχνες συναντούν τους δημιουργούς
Σάρκα και οστά παίρνει για τέσσερις μέρες στο καλλιτεχνικό χωριό Βερέκυνθος, κοντά στη Σούδα, ένα μοναδικό εγχείρημα συμβίωσης και δημιουργίας· από την περασμένη Κυριακή μέχρι και την Τετάρτη, συγκεντρώνονται...
Οι τέχνες συναντούν τους δημιουργούς
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Επιστρέφει» τον Ιούνιο το Δη.Πε.Θε. Κρήτης με τρεις παραγωγές
Με τρείς παραγωγές που θα «ανέβουν», κατά την καλοκαιρινή περίοδο, «επιστρέφει» μετά την περίοδο της καραντίνας, στα θεατρικά δρώμενα του νησιού, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης.
«Επιστρέφει» τον Ιούνιο το Δη.Πε.Θε. Κρήτης με τρεις παραγωγές
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Γ. Αντωνάκης: Από την εξέγερση του Πολυτεχνείου στο χτίσιμο θεσμών πολιτισμού στην Κρήτη
Με την ορμή της μεγάλης εξέγερσης του Πολυτεχνείου το 1973 και προίκα τις αξίες της Αντίστασης συνέχισε με πάθος την καλλιτεχνική δημιουργία, ως σκηνοθέτης, ηθοποιός και οργανωτής πολιτιστικών θεσμών υποδομής...
Γ. Αντωνάκης: Από την εξέγερση του Πολυτεχνείου στο χτίσιμο θεσμών πολιτισμού στην Κρήτη
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Παράσταση μαριονέτας από το Θέατρο «Γκότση» στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου
Με τον «Πινόκιο», μια παράσταση μαριονέτας από το Θέατρο Μαριονέτας “Γκότση”, συνεχίζονται το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, στις 19:00, οι Live Streaming προβολές από την επίσημη ιστοσελίδα του Πολιτιστικού...
Παράσταση μαριονέτας από το Θέατρο «Γκότση» στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας