Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ηράκλειο: Σειρά εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια ΚΚΕ – 50 χρόνια ΚΝΕ

Ηράκλειο: Σειρά εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια ΚΚΕ – 50 χρόνια ΚΝΕ

  • A-
  • A+

Μεγάλη έκθεση αφιερωμένη στα 100 χρόνια του ΚΚΕ και τα 50 χρόνια της ΚΝΕ, αλλά και σειρά εκδηλώσεων την Παρασκευή και το Σάββατο, πραγματοποιούν οι Τομεακές Οργανώσεις Ηρακλείου της ΚΝΕ. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία ελευθερίας και περιλαμβάνουν πολιτικές ομιλίες, μουσικές και θεατρικές δράσεις, καθώς και συναυλίες.

Οι Τομεακές Οργανώσεις Ηρακλείου της ΚΝΕ παραχώρησαν συνέντευξη τύπου την Τετάρτη το πρωΐ στην πλατεία Ελευθερίας, στον χώρο όπου έχει στηθεί η μεγάλη έκθεση αφιερωμένη στα 100 χρόνια του ΚΚΕ και τα 50 χρόνια της ΚΝΕ.

Η συνέντευξη δόθηκε για την παρουσίαση των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 και Σάββατο 15 Σεπτέμβρη στην Πλατεία Ελευθερίας και έχει κεντρικό σύνθημα  «Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ, Δύσκολος Δρόμος!... Σίγουρος Δρόμος… Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ – 50 χρόνια ΚΝΕ…Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!».

Το κείμενο της συνέντευξης τύπου

Φέτος το Φεστιβάλ μας είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια ηρωικής ζωής και δράσης του ΚΚΕ και τα 50 χρόνια της ΚΝΕ...

Αυτή ακριβώς την διαδρομή φωτίζει το κεντρικό σύνθημα του Φεστιβάλ, που είναι δανεισμένο από το «Καπνισμένο Τσουκάλι» του Γιάννη Ρίτσου:   «Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ, Δύσκολος Δρόμος!... Σίγουρος Δρόμος… Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ – 50 χρόνια ΚΝΕ…Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!»

Αυτό το μήνυμα θέλουμε να στείλουμε από εδώ, από το κέντρο της πόλης, από την πλατεία Ελευθερίας που εδώ και λίγες μέρες διαμορφώνεται με την εθελοντική ανιδιοτελή δουλειά των μελών και των φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ η κόκκινη πολιτεία, που θα υποδεχθεί τους νέους και τις νέες, το λαό του Ηρακλείου.

Το ΚΚΕ είναι εδώ, παραμένει το πιο νέο κόμμα, γιατί έχει σήμερα μια σύγχρονη ολοκληρωμένη πρόταση εξουσίας, ένα σύγχρονο πρόγραμμα με την εργατική τάξη ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει.

Η ΚΝΕ είναι εδώ, έχει πρόταση και παλεύει για ότι απασχολεί τη Νεολαία, είναι εδώ και καλεί τους νέους να κάνουν το βήμα να μπουν στον αγώνα!

Το Φεστιβάλ μας θα αποτελέσει για ακόμα μια φορά το πιο σημαντικό νεολαιίστικο πολιτικό-πολιτιστικό γεγονός της πόλης. Θα γίνει η πρώτη αγωνιστική συνάντηση της νέας χρονιάς.

Για τους μαθητές που δεν συμβιβάζονται, που παλεύουν για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει, για τους φοιτητές που τώρα ψάχνουν με μεγάλες δυσκολίες σπίτι για να αρχίσουν τις σπουδές τους στην πόλη μας και έχουν όνειρα για τις σπουδές και το μέλλον τους, για τους χιλιάδες εργαζόμενους που δουλεύουν ατέλειωτα ωράρια στην σεζόν, στους τόπους δουλειάς χωρίς πλήρη εργασιακά δικαιώματα, χωρίς ξεκούραση και διακοπές.

Καλούμε το λαό και την νεολαία να πάρουν μέρος μαζικά στις εκδηλώσεις του.

Οι φεστιβαλικές εκδηλώσεις μας, σαφώς αναβαθμισμένες φέτος αποτελούν έναν ακόμα σημαντικό κρίκο στο πλούσιο πρόγραμμα πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων μας.

Ο χώρος του Φεστιβάλ στην πλ. Ελευθερίας θα είναι ανοιχτός από τις πρωινές ώρες, μια σημαντική ευκαιρία ώστε το κοινό να επισκεφτεί την έκθεση αφιερωμένη στα 100 χρόνια του Κόμματος και τα 50 χρόνια της ΚΝΕ με σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό. Οι πύλες του Φεστιβάλ ανοίγουν και τις 2 μέρες από τις 6μμ με πλούσιο και πολύμορφο, πολιτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες.

Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει:

  • Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση το Σάββατο 15/9, 9μμ με τον Μάκη Παπαδόπουλο, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.
  • Δυο μεγάλα αφιερώματα, ένα μουσικό και ένα θεατρικό  για την ηρωική 100χρονη πορεία του ΚΚΕ και τα 50χρονα της ΚΝΕ, τη συμβολή τους στον αγώνα του λαού μας. Η προετοιμασία τους γίνεται υπό την αιγίδα της πολιτιστικής επιτροπής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.
  • Και φυσικά συναυλίες με καταξιωμένους και γνωστούς καλλιτέχνες

Στο μουσικό αφιέρωμα συμμετέχουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες του νησιού μας, οι: Βασίλης Ξυλούρης - Μαρία Κώττη - Χρήστος Λιάτης – Λιάκος Κλαίνος - Δημήτρης Ζαχαριουδάκης - Βαγγέλης Συλλιγάρδος - Νίκος Βλατάς - Λευτέρης Τζαγκαράκης και το συγκρότημα της ΚΝΕ.

Επίσης θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τους:

  • Γιώτα Νέγκα
  • Ιμάμ Μπαϊλντί
  • Γιάννη Κασσωτάκη

 

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στο Ηράκλειο η «Τέχνη καθ' οδόν»
Το 4ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Δρόμου έρχεται στην πόλη του Ηρακλείου για να την μετατρέψει, από τις 20 έως τις 24 Σεπτεμβρίου, σε μια μεγάλη σκηνή τέχνης και πολιτισμού.
Στο Ηράκλειο η «Τέχνη καθ' οδόν»
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στο παραλιακό μέτωπο του Ηρακλείου το φεστιβάλ «Αθέατη Πόλη»
Το 5ο Φεστιβάλ για το δημόσιο χώρο «Αθέατη Πόλη 2019», θα πραγματοποιηθεί στο παραλιακό μέτωπο του Ηρακλείου από την Παρασκευή 13 μέχρι την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου.
Στο παραλιακό μέτωπο του Ηρακλείου το φεστιβάλ «Αθέατη Πόλη»
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Adeste festival: Διήμερο φεστιβάλ για την απομόνωση
Το διήμερο φεστιβάλ «Adeste» διοργανώνεται στο Ηράκλειο, το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Νοεμβρίου. Το φεστιβάλ επικεντρώνεται στο ζήτημα της κοινωνικής και συναισθηματικής απομόνωσης, ειδικά από απομονωμένες –...
Adeste festival: Διήμερο φεστιβάλ για την απομόνωση
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συνεχίζεται το φεστιβάλ «Κρήτη, μία ιστορία, 5+1 πολιτισμοί»
Μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου θα συνεχιστεί το φεστιβάλ «Κρήτη, μία ιστορία, 5+1 πολιτισμοί», στο Ηράκλειο, με κεντρικό θέμα τους «Συνυπάρχοντες». Oι λαοί που συνυπάρχουν στην Μεσόγειο, επικοινωνούν μέσω του...
Συνεχίζεται το φεστιβάλ «Κρήτη, μία ιστορία, 5+1 πολιτισμοί»
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στο Ηράκλειο το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου
Στο Ηράκλειο θα πραγματοποιηθεί το 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, από τις 3 έως τις 11 Φεβρουαρίου. Το φεστιβάλ οργανώνει η «Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου», στο κινηματοθέατρο «Αστόρια» και θα...
Στο Ηράκλειο το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας