Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ολοκληρώθηκαν οι διασυλλογικοί σκακιστικοί αγώνες στη Χερσόνησο

Από τους διασυλλογικούς σκακιστικούς αγώνες στη Χερσόνησο.

Ολοκληρώθηκαν οι διασυλλογικοί σκακιστικοί αγώνες στη Χερσόνησο

  • A-
  • A+

Με πρωτοφανή οργανωτική επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διασυλλογικοί σκακιστικοί αγώνες του Προκριματικού Ομίλου Α Εθνικής και του Πρωταθλήματος Β’ Εθνικής Κρήτης 2018 με τη συμμετοχή 18 ομάδων από όλο το νησί.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στις εξαιρετικές εγκαταστάσεις του Aldemar Knossos Royal και απογείωσαν τις διοργανωτικές συνθήκες, καθώς τόσο ο χώρος αγώνων, όσο και οι βοηθητικοί χώροι (χώρος ανάλυσης, live streaming 4 καμερών από τους αγώνες, live αναμετάδοση των παρτίδων με ταυτόχρονη ανάλυσή τους από σκακιστική μηχανή μέσω της εφαρμογής του κορυφαίου στον κόσμο chess24.com), έδωσαν στη διοργάνωση έναν... αέρα Α’ Εθνικής ενώ δεν ήταν λίγοι από τους συμμετέχοντες που δήλωσαν πως οι συνθήκες ήταν καλύτερες ακόμα και από το Πανελλήνιο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα!

Στο αγωνιστικό μέρος στον Προκριματικό Όμιλο Α’ Εθνικής (ΠΟΑ) ο ΚΥΔΩΝ Χανίων πήρε χωρίς καμιά δυσκολία την 1 η θέση και επέστρεψε στην Α’ Εθνική όπου θα αγωνιστεί τον Ιούλιο στο Ρίο (Πάτρα) με αξιώσεις για μια καλή θέση στο πρωτάθλημα καθώς ήταν δυο επίπεδα πάνω από τις υπόλοιπες ομάδες.

Στη 2η θέση η νεοφώτιστη ομάδα του ΟΦΗ 2000 που κατάφερε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα ενώ στην 3η βρέθηκε η ομάδα της Σ.Α. Γαζίου. Με εξαίρεση τον Κύδωνα, οι υπόλοιπες ομάδες ήταν περίπου στο ίδιο επίπεδο και πραγματικά κάθε ματς ήταν ντέρμπι με μεγάλες ανατροπές και συγκινήσεις.

Στο Πρωτάθλημα Β’ Εθνικής ο ΟΑΧ 2000 κατέκτησε δίκαια την 1η θέση επικρατώντας, τόσο των ΝΕΩΝ ΗΡΟΔΟΤΟΥ (δεύτερη θέση), όσο και του Σ.Ο. ΑΝΩΓΕΙΩΝ (τρίτη θέση). Οι τρεις αυτές ομάδες είχαν και τις περισσότερες πιθανότητες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος όμως η ομάδα των Χανίων αποδείχτηκε πιο έτοιμη για την άνοδο στην επόμενη κατηγορία.

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στη τελετή λήξης, μεταξύ των οποίων ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Κουκιαδάκης, ο δήμαρχος Χερσονήσου κ. Μαστοράκης, ο δήμαρχος Ανωγείων κ. Καλλέργης και η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Χερσονήσου Δέσποινα Πλευράκη.

Ο κ. Κουκιαδάκης τόνισε πως αποφάσισε να παραστεί με την αθλητική του παραβολή έχοντας τερματίσει το μαραθώνιο του Run Greece καθώς δεν θα μπορούσε να απουσιάσει από αυτή τη σπουδαία γιορτή για το κρητικό σκάκι που ως γνωστόν η Περιφέρεια στηρίζει με κάθε ευκαιρία! Από την πλευρά του ο δήμαρχος Χερσονήσου κ.Μαστοράκης τόνισε πως το σκάκι έχει προτεραιότητα στο Δήμο Χερσονήσου και θα συνεχίσει να διοργανώνει σκακιστικά πρωταθλήματα τοπικού και διεθνούς ενδιαφέροντος.

Βίντεο με δηλώσεις από την τελετή λήξης

Εκ μέρους της Κοινωφελούς Επιχείρησης η πρόεδρος κα Πλευράκη εξέφρασε την ικανοποίησή της για την αγωνιστική αρτιότητα των αγώνων και για τη μεγάλη ανάπτυξη του σκακιού στο Δήμο που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη σειρά σπουδαίων διοργανώσεων που πραγματοποιούνται με σχέδιο και καλή οργάνωση από μια έμπειρη οργανωτική ομάδα του Δήμου και των διοργανωτών συλλόγων.

Ο δήμαρχος Ανωγείων Μανόλης Καλλέργης εξήρε τη δουλειά που γίνεται στη Χερσόνησο αλλά και αυτή που γίνεται στα Ανώγεια και κάλεσε τους φίλους σκακιστές στο διεθνές τουρνουά Ανωγείων 17-24 Αυγούστου. Την ικανοποίηση του για το επίπεδο των αγώνων εξέφρασε και ο γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου Aldemar Knossos Royal Μιχάλης Γάσπαρης προσκαλώντας τη σκακιστική κοινότητα και σε επόμενες σημαντικές διοργανώσεις στις εγκαταστάσεις του.

Εκ μέρους των διοργανωτών συλλόγων (ΣΑ Χερσονήσου, ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΑΑ, ΣΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΣΟ ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ) ο διευθυντής αγώνων Κώστας Κλώκας ευχαρίστησε θερμά τους συμμετέχοντες, το Δήμο Χερσονήσου και την Κοινωφελή Επιχείρηση καθώς και την Περιφέρεια Κρήτης και Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου για την καθοριστική συμβολή τους στην καθιέρωση της Χερσονήσου ως ενός από τους ελκυστικότερους και ποιοτικότερους σκακιστικούς προορισμούς και προσκάλεσε τους σκακιστές στο επόμενο μεγάλο ραντεβού της σκακιστικής κοινότητας, το 2 ο Διεθνές Τουρνουά Χερσονήσου από 17 έως 24 Ιουνίου!

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Διεθνής σκακιστικός προορισμός και το 2019 η Κρήτη
Με γενικό τίτλο «Cretan Chess Tour», ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των σκακιστικών αγώνων και των τουρνουά, τα οποία θα διεξαχθούν το 2019 στην Κρήτη. Το Ηράκλειο, η Χερσόνησος, τα Ανώγεια και ο Άγιος Νικόλαος, θα...
Διεθνής σκακιστικός προορισμός και το 2019 η Κρήτη
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πάνω από 100 πρόσφυγες στο πρόγραμμα FIT4ALL
Περισσότεροι από 100 πρόσφυγες συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα κοινωνικής ενσωμάτωσης προσφύγων μέσω του αθλητισμού – FIT for ALL» το οποίο υλοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου. Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνεται...
Πάνω από 100 πρόσφυγες στο πρόγραμμα FIT4ALL
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στη Χερσόνησο η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση σκακιού της Κρήτης
Η τελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Κρήτης στο σκάκι, το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής και του Προκριματικού Ομίλου Α΄ Εθνικής, θα πραγματοποιηθεί από τις 27 έως τις 29 Απριλίου στην...
Στη Χερσόνησο η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση σκακιού της Κρήτης
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ολοκληρώθηκε το 23ο Διεθνές Τουρνουά Σκάκι με πέντε διεθνείς τίτλους
Ολοκληρώθηκαν οι αγώνες των δύο κλειστών σκακιστικών τουρνουά, τα οποία ήταν ενταγμένα στο 23ο Διεθνές OPEN Τουρνουά Σκάκι το οποίο διεξήχθη στο Ηράκλειο. Πέντε σκακιστές κατάφεραν να πετύχουν νόρμες για...
Ολοκληρώθηκε το 23ο Διεθνές Τουρνουά Σκάκι με πέντε διεθνείς τίτλους
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κλέβει την παράσταση ο 12χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής σκακιού
Ξεκίνησε τη Δευτέρα του Πάσχα το 23ο Διεθνές Τουρνουά Ηρακλείου, με τη συμμετοχή του 12 χρονου Ινδού, παγκόσμιου πρωταθλητή Praggnanandhaa, ο οποίος έχει στόχο να κατακτήσει το τελευταίο κομμάτι για το τίτλο...
Κλέβει την παράσταση ο 12χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής σκακιού
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στο Ηράκλειο ο 12χρονος Ινδός παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι
Ξεκινά τη Δευτέρα του Πάσχα το 23ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά Ηρακλείου, ανοιχτό σε όλα τα επίπεδα και τις ηλικίες. Θα διεξαχθούν δυο «κλειστά» τουρνουά για την επίτευξη «νόρμας διεθνούς μαιτρ» και «γκραν...
Στο Ηράκλειο ο 12χρονος Ινδός παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας