Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ηράκλειο: Το πρόγραμμα των Αναιρέσεων 2019 

Ηράκλειο: Το πρόγραμμα των Αναιρέσεων 2019 

  • A-
  • A+
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του πολιτικού φεστιβάλ «αναιρέσεις» που πραγματοποιείται και φέτος στο Ηράκλειο την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Σεπτέμβρη.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει συναυλίες, πολιτικές εκδηλώσεις, stand up comedy, προβολές και μια σειρά άλλες πολιτιστικές πρωτοβουλίες που φέτος θα φιλοξενούνται στο Κομμένο Μπεντένι. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει: 

Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 

Εκδήλωση: "Απ' τον Αμαζόνιο ως τη Κρήτη, το περιβάλλον στο βωμό του κέρδους" 
Ομιλητές: Μαυροπούλου Χριστίνα, δημοσιογράφος και συνεργατης στα Τετράδια Μαρξισμού - Πιαγκαλάκης Γιώργος, Περιφερειακός σύμβουλος με την ανυποταχτη Κρήτη - Παρέμβαση από μέλος της Πρωτοβουλίας πολιτών για την διάσωση, προβολή και αειφόρο ανάπτυξη της Πεδιάδος 
Συναυλίες:  Synaesthesia - Zoro&Buzz - Anser 

Σάββατο 21 Σεπτέμβρη
Εκδήλωση: "Άνοδος της Ακροδεξιάς: καταλύτης της αστικής πολιτικής διεθνώς. Ανάγκη για μια εργατική, διεθνιστική απάντηση" 
Ομιλητές: Γιώργος Μιχαηλίδης, ιστορικός, υπ. διδ. Βαλκανικής ιστορίας, μέλος Π.Ε. ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση - Δημοσθένης Παπαδάτος, μεταφραστής 

Συναυλίες: Αλέξανδρος Κτιστάκης - Γεράσιμος Ανδρεάτος - Βασιλική Τσιφτσή, Βλαδίμηρος Ουρανός (μπουζούκι), Αναστάσης Μπίτζιος (μπουζούκι, τραγούδι), Πάνος Μπαλάφας (κιθάρα, τραγούδι)

ΤΙΜΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ 3€ 

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από το Νέο Αριστερό Ρεύμα και τη Νεολαία για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: 

Το εγχείρημα των Αναιρέσεων επιδιώκει σταθερά την ενίσχυση κάθε ανατρεπτικής πολιτιστικής και πολιτικής έκφρασης, σε σύγκρουση με τη λογική της εμπορευματοποίησης και της θυσίας όλων στο βωμό του κέρδους. Την τέχνη που χειραφετεί και θρυμματίζει τον καθρέφτη της δυστοπίας που παρουσιάζεται ως κανονικότητα κόντρα στην τέχνη που καθησυχάζει, αποχαυνώνει και υποτάσσει.

Από τη σιωπή του σκοταδιού που έχουν χτίσει ερχόμαστε με δύναμη να σκορπίσουμε τις στάχτες του κόσμου που μας προβάλλουν ως μοναδική εναλλακτική. Δε θα συνηθίσουμε τη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού μονόδρομου. Δε θα συνηθίσουμε την ύπαρξη της ακροδεξιάς, του εθνικισμού, του ρατσισμού και του εκφασισμού της κοινωνίας. Το “παραπροϊόν” της πάση θυσίας ανάπτυξης του καπιταλισμού, της προσέλκυσης επενδύσεων και της ανταγωνιστικότητας είναι η ισοπέδωση του πλανήτη και των ανθρώπων. Όλα αυτά την ώρα που η περιβόητη «έξοδος από τα μνημόνια και προς τις αγορές» δε σημαίνει παρά φτώχια, ζωή και εργασία λάστιχο, πόλεμο, φασισμό και μνημονιακές δεσμεύσεις ως το 2060.

Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε παλεύουμε για την αντεπίθεση των αγώνων και για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, της κρίσης και του εργασιακού μεσαίωνα. Το φως στα ερείπια αυτού του κόσμου θα γίνουν οι κοινοί αγώνες των λαών σε κάθε πλευρά των συνόρων, ενάντια σε κυβερνήσεις, την ΕΕ των πολέμων και του αυταρχισμού, το ΝΑΤΟ και το κεφάλαιο.

Μπορούμε να ζήσουμε αλλιώς! Σε έναν κόσμο χωρίς μνημόνια, χρέος, ΕΕ, ευρώ και αφεντικά. Για ν’ανοίξει ο δρόμος για την επανάσταση, την κατάργηση της αστικής εξουσίας και κυριαρχίας. Για μια σύγχρονη κομμουνιστική κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση, καταπίεση, αποξένωση, αλλοτρίωση!

Η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε μια τέτοια κατεύθυνση ρίχνουν όλες τους τις δυνάμεις.

Μέσα στη Σιωπή ερχόμαστε με Δύναμη!
Είμαστε το φως στα ερείπια ενός καμένου κόσμου.

Σημείωση:
Οι Αναιρέσεις τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούνταν στο χώρο του πάρκου Γεωργιάδη. Το πάρκο Γεωργιάδη αποτελεί μια από τις ελάχιστες “γωνιές” της πόλης μας που εργαζόμενοι και νεολαία μπορούν να βρουν καταφύγιο πρασίνου,αλλά και να κοινωνικοποιηθούν και να ζήσουν για λίγο μακριά και έξω από το εμπορευματικό πλαίσιο. Γι’αυτό και οι Αναιρέσεις όλο το προηγούμενο διάστημα, βρέθηκαν στο πλευρό του κόσμου που έδωσε τη μάχη ενάντια στην αλλαγή της φύσης του χαρακτήρα του πάρκου Γεωργιάδη και θα είναι εκεί σε κάθε αγώνα υπεράσπισης και διεύρυνσης των δημόσιων χώρων και των χώρων πρασίνου.


 

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στις 20 & 21 Σεπτεμβρίου το φεστιβάλ «Αναιρέσεις» στο Ηράκλειο
Οι «Αναιρέσεις 2019» θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Σεπτέμβρη, στο Κομμένο Μπεντένι, λόγω των εργασιών στο πάρκο Γεωργιάδη.
Στις 20 & 21 Σεπτεμβρίου το φεστιβάλ «Αναιρέσεις» στο Ηράκλειο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οι «Αναιρέσεις» επιστρέφουν με δύναμη
Από την Παρασκευή και για το επόμενο τριήμερο το Φεστιβάλ «Αναιρέσεις» επιστρέφει με το καθιερωμένο καλοκαιρινό ραντεβού στη Γεωπονική Σχολή Αθηνών, ενώ το Σάββατο και την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν...
Οι «Αναιρέσεις» επιστρέφουν με δύναμη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΤΑΡΣΙΑ: Να σταματήσουν οι επιχειρήσεις-σκούπα κατά προσφύγων
Η Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας καλεί συνδικάτα, δημοτικές κινήσεις, φοιτητικούς συλλόγους και την αριστερά «να καταδικάσουν την τρομοκρατική εισβολή στις καταλήψεις στα Εξάρχεια».
ΑΝΤΑΡΣΙΑ: Να σταματήσουν οι επιχειρήσεις-σκούπα κατά προσφύγων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο - Χανιά: 28 και 29 Σεπτέμβρη το φεστιβάλ «Αναιρέσεις»
Mε πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις πραγματοποιείται και φέτος το διήμερο 28 & 29 Σεπτεμβρίου το φεστιβάλ «Αναιρέσεις» σε Ηράκλειο και Χανιά. Στο Ηράκλειο το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο...
Ηράκλειο - Χανιά: 28 και 29 Σεπτέμβρη το φεστιβάλ «Αναιρέσεις»
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Ενα φεστιβάλ γεμάτο... αναιρέσεις
Με στόχο «τον ρεαλισμό της ανατροπής» απέναντι στον «ρεαλισμό του τίποτα» που προσάπτουν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. διεξάγεται από χθες στη Γεωπονική Σχολή το Φεστιβάλ πολιτικών εκδηλώσεων ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ από...
Ενα φεστιβάλ γεμάτο... αναιρέσεις
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Φεστιβάλ «Αναιρέσεις» σε Ηράκλειο και Χανιά
Το Φεστιβάλ «Αναιρέσεις» ξεκίνησε στην Κρήτη, με το Ηράκλειο και τα Χανιά να υποδέχονται το Φεστιβάλ την Παρασκευή και το Σάββατο 22-23 Σεπτέμβρη. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει συναυλίες, συζητήσεις, θεματικά...
Φεστιβάλ «Αναιρέσεις» σε Ηράκλειο και Χανιά

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας