• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 16.1°C / 18.5°C
  2 BF
  67%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  11°C 9.4°C / 14.9°C
  1 BF
  70%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  17°C 16.0°C / 19.0°C
  2 BF
  67%
 • Ιωάννινα
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  11°C 10.9°C / 10.9°C
  3 BF
  87%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  12°C 11.9°C / 13.5°C
  1 BF
  87%
 • Βέροια
  Αραιές νεφώσεις
  10°C 8.7°C / 12.5°C
  1 BF
  64%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  7°C 6.8°C / 7.4°C
  0 BF
  57%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  17°C 15.7°C / 18.6°C
  4 BF
  83%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 18.1°C / 20.2°C
  4 BF
  64%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 14.9°C / 15.9°C
  4 BF
  63%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 17.8°C / 18.8°C
  4 BF
  72%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  16°C 15.7°C / 16.6°C
  2 BF
  59%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  17°C 17.1°C / 17.1°C
  5 BF
  73%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 12.9°C / 14.5°C
  0 BF
  54%
 • Λαμία
  Αραιές νεφώσεις
  15°C 13.4°C / 15.6°C
  1 BF
  100%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  17°C 14.8°C / 17.8°C
  1 BF
  60%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 16.0°C / 18.7°C
  0 BF
  48%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 11.0°C / 13.3°C
  0 BF
  71%
 • Κατερίνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  11°C 9.4°C / 15.0°C
  2 BF
  70%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  8°C 7.8°C / 7.8°C
  1 BF
  78%

Δήμος Ηρακλείου: Ανακοίνωσε συνεργασίες ο Λαμπρινός

 • A-
 • A+
Τις δημοτικές παρατάξεις με τις οποίες θα συνεργαστεί η νέα δημοτική αρχή Ηρακλείου, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός - Αντίδραση από την παράταξη Λυγερού.

Τις δημοτικές παρατάξεις με τις οποίες θα συνεργαστεί η νέα δημοτική αρχή Ηρακλείου, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Ο κ. Λαμπρινός ανακοίνωσε ότι η νέα δημοτική αρχή θα πορευτεί με την συμμετοχή αρχικά των παρατάξεων «Δύναμη Πολιτών» και «Ηράκλειο για όλους» με επικεφαλής τον Γιώργο Σισσαμάκη και την στήριξη των παρατάξεων «Συνεργασία για το Ηράκλειο», με επικεφαλής τον Ευριπίδη Κουκιαδάκη και «Ηράκλεια Πρωτοβουλία» με επικεφαλής τον Μανόλη Βασιλάκη.

Παράλληλα, ο δήμαρχος αφήνει ανοιχτές πόρτες για όποιον επιθυμεί να συνεργαστεί και να συμπράξει με τη δημοτική αρχή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η επιδίωξη της παρατάξεως, της οποίας έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής, για την επίτευξη όσο το δυνατόν ευρύτερων συναινέσεων, ήταν και παραμένει δεδομένη και διαρκής.

Πάνω σε αυτή τη βάση, πραγματοποιήσαμε το προηγούμενο διάστημα σειρά συζητήσεων και επαφών με τους επικεφαλής και με στελέχη των δημοτικών παρατάξεων, που θα απαρτίζουν το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου.

Βασικό ζητούμενο δεν ήταν η κατανομή θέσεων, αλλά η εύρεση του κοινού τόπου στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων του Δήμου μας. Κάτι που σε κάποιο βαθμό επετεύχθη.

Για αυτό και κρίνουμε την συγκεκριμένη διαδικασία ως χρήσιμη και εποικοδομητική. Όλες οι συζητήσεις πραγματοποιήθηκαν σε κλίμα αμοιβαίας ειλικρίνειας και με μοναδικό γνώμονα την πρόοδο του τόπου.

Θεωρούμε όμως ότι για να εμπεδωθεί μια ουσιαστικότερη σχέση εμπιστοσύνης, ειδικά ανάμεσα σε παρατάξεις οι οποίες βρέθηκαν στην αιχμή της πολιτικής αντιπαράθεσης επί πέντε χρόνια, θα χρειαστεί επιπλέον χρόνος.

Επίσης, με κάποιες άλλες παρατάξεις, στην πορεία των συζητήσεων, προέκυψαν πολιτικές διαφορές που την δεδομένη στιγμή δεν αφήνουν περιθώριο συμπόρευσης. Παρά το γεγονός, όμως, ότι σε πρώτη φάση δεν θα προχωρήσουμε σε συνεργασία με αυτές τις παρατάξεις, το κείμενο αρχών και θέσεων στο οποίο καταλήξαμε, περιλαμβάνει προτάσεις από τα προγράμματα όλων των συνδυασμών και διαμορφώνει ένα πλαίσιο λειτουργίας και προτεραιοτήτων για τον Δήμο Ηρακλείου, που είναι σε γενικές γραμμές, τουλάχιστον κατά τη γνώμη μας, κοινά αποδεκτό.

Πάνω σε αυτό θα πορευτεί η νέα δημοτική αρχή, με την συμμετοχή αρχικά των παρατάξεων «Δύναμη Πολιτών» και «Ηράκλειο για όλους» και την στήριξη των παρατάξεων «Συνεργασία για το Ηράκλειο» και «Ηράκλεια Πρωτοβουλία».

Παράλληλα, αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία για την σύσταση μιας διαπαραταξιακής επιτροπής, γνωμοδοτικού χαρακτήρα, η οποία θα επεξεργάζεται και θα προτείνει κοινά αποδεκτές λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα του Δήμου μας,. Η επιτροπή αυτή αποτελεί πρόταση και των υπόλοιπων παρατάξεων και θεωρούμε ότι μπορεί να βοηθήσει ώστε το καλό κλίμα που επικράτησε στις επαφές του προηγούμενου διαστήματος, να συνεχιστεί και να διευκολύνει πιθανές συνεργασίες στο μέλλον.

Σε κάθε περίπτωση, θέλω να ευχαριστήσω τους επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων, καθώς και τα στελέχη τους που συμμετείχαν στις συζητήσεις, για την σοβαρότητα και την καλή διάθεση που επέδειξαν, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων αυτών.

Πλέον, εναπόκειται σε όλους μας να αποδείξουμε εμπράκτως ότι η αυτοδιοικητική περίοδος που ξεκινά μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία μιας νέας εποχής για το Ηράκλειο, όπου οι συνεργασίες και οι συναινέσεις, δεν θα προκύπτουν αναγκαστικά, εξαιτίας κάποιου νόμου, αλλά θα σχηματίζονται οικειοθελώς, πάνω σε στέρεες βάσεις, κοινές προγραμματικές θέσεις και συγκλίσεις, εντός του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο φάκελος των συνεργασιών δεν κλείνει σήμερα.

Αντιθέτως τώρα ανοίγει και, σε ό,τι μας αφορά, θα παραμείνει ανοιχτός καθ΄όλη τη διάρκεια της θητείας μας».

Ηλίας Λυγερός: «Ο δήμαρχος προχώρησε σε παλαιοκομματικού χαρακτήρα επιλογές»

Ανακοίνωση, με αφορμή τις ανακοινώσεις του δημάρχου για τις συνεργασίες με τις δημοτικές παρατάξεις, εξέδωσε η παράταξη «Ενεργοί Πολίτες», με επικεφαλής τον Ηλία Λυγερό.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι οι νομοθετικές παρεμβάσεις που ακολουθήθηκαν στην ουσία ανατρέπουν το εκλογικό αποτέλεσμα, δημιουργώντας τεχνητές πλειοψηφίες ενώ με αυτόν τον τρόπο, αποκλείονται οι πέντε μικρότερες παρατάξεις από εκπροσώπηση στις βασικές επιτροπές του Δήμου. 

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο δήμαρχος επέλεξε την πλήρη εφαρμογή των νομοθετικών ρυθμίσεων της ΝΔ, κι έκανε λόγο για παλαιοκομματικού χαρακτήρα επιλογές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με ειλικρινή διάθεση θετικής διεξόδου και προοπτικής για το Δήμο Ηρακλείου προσήλθαμε  στον διάλογο με τον Δήμαρχο, με βασική αρχή τον σεβασμό στο εκλογικό αποτέλεσμα, την αυτοτέλεια της ΤΑ για μια προωθητική  προγραμματική συνεργασία. 

Οι νομοθετικές παρεμβάσεις που ακολούθησαν, στην ουσία ανατρέπουν το εκλογικό αποτέλεσμα δημιουργώντας  τεχνητές πλειοψηφίες   με  αναδρομική ισχύ. Οι ρυθμίσεις αυτές οδηγούν σε πλειοψηφικά 60% στην παράταξη του δημάρχου ανεξάρτητα του αποτελέσματος σε επιτροπές και εταιρείες  και αποκλεισμό των πέντε μικρότερων παρατάξεων από εκπροσώπηση στις βασικές επιτροπές του Δήμου. 

Ο Δήμαρχος επέλεξε την πλήρη εφαρμογή των νομοθετικών ρυθμίσεων  της ΝΔ , χωρίς κάν  την λεκτική τους αποδοκιμασία, διαλέγοντας  παλαιοκομματικού χαρακτήρα επιλογές συντηρητικής  πολιτικής ,που ουσιαστικά ακυρώνουν  τον ρόλο δημοτικών και τοπικών συμβουλίων, αποτελούν  ένα  αντιδημοκρατικό πισωγύρισμα για τον χώρο της Αυτοδιοίκησης.  

Η παράταξη μας Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες, εν όψει της νέας Δημοτικής περιόδου, εκτιμά  ότι δεν περισσεύει κανείς. Με ισοτιμία, δημοκρατία κοινή σύνθεση και δημιουργία  προωθητικού προγράμματος (έχει κατατεθεί στις συζητήσεις) καθένας διαλέγει την στάση του και την συμμετοχή του ή όχι, για την δημοκρατική διακυβέρνηση του Δήμου με εσωτερική δημοκρατία και διακριτό αυτοτελή ρόλο σε κάθε παράταξη.

Ο ρόλος του Δημάρχου είναι ξεχωριστός και ουσιαστικός στην δυνατότητα υιοθέτησης και υλοποίησης όλων των παραπάνω. Οι αρμοδιότητες του ορίζονται από τον νόμο, δεν αμφισβητούνται και ο τρόπος εφαρμογής καθορίζει και το βάθος της δημοκρατίας».

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δήμος Ηρακλείου: Τα «βρήκαν» (;) Λαμπρινός - Σισσαμάκης
Σε ανακοίνωση της παράταξης Σισσαμάκη, αναφέρεται ότι κατά τις διαβουλεύσεις υπήρξε διάθεση σύγκλισης των δυο πλευρών και κοινός τόπος συνεργασίας, τονίζοντας την ειλικρινή διάθεση για συνεργασία των δύο...
Δήμος Ηρακλείου: Τα «βρήκαν» (;) Λαμπρινός - Σισσαμάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δήμος Αποκορώνου: Ανοιχτή επιστολή συνεργασίας από τον Στ. Σγουράκη
Τις θέσεις του για την νέα αυτοδιοικητική περίοδο στον Δήμο Αποκορώνου και τις βάσεις συνεργασίας, κάτω από μια προγραμματική συμφωνία, ανακοίνωσε σε ανοιχτή επιστολή προς όλες τις παρατάξεις, ο Σταμάτης...
Δήμος Αποκορώνου: Ανοιχτή επιστολή συνεργασίας από τον Στ. Σγουράκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χερσόνησος: Ορκίστηκε ο Σέγκος - Αδυναμία συνεργασίας με Διαμαντάκη
Σε ανακοίνωση του Μανώλη Διαμαντάκη επισημαίνεται ότι υπήρχε αδυναμία συνεννόησης και αδυναμία δημιουργίας προγραμματικής συμφωνίας.
Χερσόνησος: Ορκίστηκε ο Σέγκος - Αδυναμία συνεργασίας με Διαμαντάκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κατηγορούν τον δήμαρχο Χανίων για ρατσισμό λόγω του πολιτικού όρκου
Η Λαϊκή Συσπείρωση Χανίων κατηγορεί τον κ. Σημανδηράκη για «ιδιότυπο ρατσισμό» με αφορμή τον διαχωρισμό μεταξύ αυτών που έδωσαν θρησκευτικό και πολιτικό όρκο κατά την τελετή ορκωμοσίας του νεοεκλεγέντος...
Κατηγορούν τον δήμαρχο Χανίων για ρατσισμό λόγω του πολιτικού όρκου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επαφές Λαμπρινού για την επόμενη μέρα στον Δήμο Ηρακλείου
Στο γραφείο του δημάρχου Ηρακλείου βρέθηκε ο Γιάννης Κουράκης και ο Ηλίας Λυγερός ενώ οι συναντήσεις αναμένεται να συνεχιστούν και με τους εκπροσώπους των άλλων παρατάξεων που εισήλθαν στο νέο Δημοτικό...
Επαφές Λαμπρινού για την επόμενη μέρα στον Δήμο Ηρακλείου

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας