• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  28°C 26.7°C / 31.3°C
  1 BF
  51%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  26°C 23.5°C / 28.5°C
  2 BF
  61%
 • Πάτρα
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 25.5°C / 29.8°C
  0 BF
  51%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 21.9°C / 23.6°C
  1 BF
  56%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 23.9°C / 26.9°C
  2 BF
  53%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  26°C 22.9°C / 27.0°C
  1 BF
  60%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  23°C 22.0°C / 23.4°C
  1 BF
  57%
 • Αγρίνιο
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 29.6°C / 29.6°C
  1 BF
  26%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  27°C 26.8°C / 30.5°C
  1 BF
  44%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.9°C / 25.7°C
  2 BF
  65%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.5°C / 26.4°C
  1 BF
  53%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  26°C 25.7°C / 26.2°C
  1 BF
  73%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 24.9°C / 24.9°C
  2 BF
  61%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  27°C 26.6°C / 27.3°C
  0 BF
  55%
 • Λαμία
  Αραιές νεφώσεις
  28°C 24.5°C / 29.0°C
  2 BF
  53%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.8°C / 24.9°C
  4 BF
  61%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  28°C 26.0°C / 31.5°C
  0 BF
  45%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  25°C 25.3°C / 25.5°C
  0 BF
  59%
 • Κατερίνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 23.6°C / 27.2°C
  2 BF
  79%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  22°C 22.4°C / 22.4°C
  0 BF
  70%
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Σάλος στην Κρήτη για τον Γραμματικάκη και το Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

 • A-
 • A+

Σάλο έχει προκαλέσει στον ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου και γενικότερα της Κρήτης η πληροφορία που δημοσιεύθηκε σε Μέσα Ενημέρωσης, πως ο πρώην ευρωβουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Γραμματικάκης, θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής είναι έτοιμα να παραιτηθούν.

Η μεγαλύτερη αντίδραση όμως προέρχεται από τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ, άτομα τα οποία βρίσκονται εκτός κόμματος, έχουν ένα ισχυρό πολιτικό κριτήριο ποιότητας και εκτιμούν πως μια τέτοια επιλογή θα είναι οπισθοδρόμηση για τον ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα στέλεχος της ευρύτερης ανανεωτικής Αριστεράς που πρώτη φορά θέλει να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, έλεγε σε έντονο ύφος πως «ένας φθαρμένος παράγοντας που δεν είχε ποτέ κριτήριο το δημόσιο συμφέρον αλλά την προσωπική ανέλιξη και προβολή, που δεν ανέλαβε κανένα κόστος για τα σημαντικά ζητήματα είναι αδιανόητο τώρα να επιλεγεί σε αυτήν την θέση, όταν υπάρχουν σημαντικές προσωπικότητες με μεγάλη προσφορά».

Αυτό για το οποίο επικρίνουν τον κ. Γραμματικάκη στελέχη της Αριστεράς, προερχόμενα από διαφορετικούς χώρους, είναι μεταξύ των άλλων ότι υπήρξε ένας «γυρολόγος χωρίς αρχές, ένας διανοούμενος της εξουσίας», απαξιώνοντας την έννοια της ευθύνης από την διαδρομή του.

Την περίοδο του Σημίτη, ήταν με το εκσυγχρονιστικό , νεοφιλελεύθερο ΠΑΣΟΚ , όταν «φτερούγισαν» τα 23 τρισεκατομμύρια δραχμές των μικροκαταθετών από το Χρηματιστήριο χωρίς να πάρει θέση. Πριν το 2015, το όνομά του περιφερόταν με δική του προτροπή στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης ως ο αδιαμφισβήτητος υποψήφιος Δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Ηρακλείου, στοιχείο το οποίο το προωθούσαν ως δεδομένο πανεπιστημιακά στελέχη του κόμματος και οι παρατρεχάμενοί τους στην Αθήνα και κάποιοι το είχαν δέσει « κόμπο».

Ο κ. Γραμματικάκης τους διέψευσε παταγωδώς και κατέβηκε υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Ποτάμι, τότε που το νεοφιλελεύθερο μόρφωμα ήταν στα πάνω του. Μάλιστα του καταλογίζουν πως ο κ. Δανέλλης σήκωσε την σύγκρουση με τα κυκλώματα της Ακροδεξιάς με κόστος δεχόμενος προσωπικές επιθέσεις, πριν την Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και μετά, τότε που το πρόβλημα ήταν «καυτό» και ο κ. Γραμματικάκης ήταν πολιτικά αόρατος, αλλά όταν καναλιζαρίστηκε το ζήτημα εμφανίστηκε εκ του ασφαλούς να δρέψει δάφνες.

Η ίδια σύγκριση θίγει και την πλευρά του Αναπληρωτή Υπουργού Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστα Φωτάκη, ο οποίος έχει μία διεθνή επιστημονική παρουσία αντίθετα με τον κ. Γραμματικάκη. Ο κ. Φωτάκης,δημιούργησε εκ του μηδενός σε ένα καινούργιο πολιτικό πεδίο, στρατηγικό υπόβαθρο για την Καινοτομία, την ΄Έρευνα και την Οικονομία της Γνώσης, ευρωπαϊκού επιπέδου και δεν αναγνωρίζεται. Υπήρξε από τους πιο επιτυχημένους υπουργούς διαχρονικά. Οι Συριζαίοι του Ηρακλείου για όλα αυτά και άλλα νιώθουν προδομένοι με την διαρρέουσα επιλογή Γραμματικάκη.

Ινστιτούτο Φυσικής Πλάσματος

Αυτό το οποίο δεν του συγχωρούν οι συνειδητοποιημένοι πολίτες Αριστεροί και Δημοκράτες, είναι πως τη δεκαετία του 1990, ως πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, «βούλιαξε» το πρωτοποριακό Ινστιτούτο Φυσικής Πλάσματος, επί υπουργίας Γιώργου Σουφλιά, το οποίο δημιουργήθηκε με προεδρικό διάταγμα το 1992 στο Φυσικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης και όχι στο Ι.Τ.Ε..

Σύμφωνα με το καταστατικό το εν λόγω Ινστιτούτο είχε τέσσερις κατευθύνσεις: Οικολογία, για καθαρισμό και ανακύκλωση νερού, Ιατρική, καθαρισμό γαζών, κ.λ.π., βαριά βιομηχανία και για την άμυνα της χώρας.

Ειδικότερα πείσθηκε ο κ. Κλίντον και υπέγραψε ο Επιταχυντής Μπήτατρον να έρθει στην Ελλάδα, μία τεχνολογία αιχμής που δεν διέθετε καμία ευρωπαϊκή χώρα. Τον συγκεκριμένο επιταχυντή τον είχε δημιουργήσει ο Έλληνας πειραματικός φυσικός στα Ινστιτούτα του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ, Χρήστος Καπετανάκος, ο οποίος υπήρξε ο πρώτος διευθυντής του Ινστιτούτου και ο κ. Γραμματικάκης μέλος του.

Στόχος ήταν να βγάλει ο επιταχυντής Μπήτατρον συμπαγή σωματίδια πρωτονίων. Αμυντικά θα ήταν ένα αντιπυραυλικό σύστημα χωρίς αντίπαλο, αλλάζοντας και τον συσχετισμό δύναμης με την Τουρκία.

Δημιουργήθηκε το κτήριο ειδικών προδιαγραφών, χρηματοδοτήθηκε και από Έλληνα εφοπλιστή του Λονδίνου. Πήγε ο κ. Καπετανάκος στην Αμερική να συναρμολογήσει τον επιταχυντή σε 3.500 κομμάτια όπως μου έλεγε, να τον φωτογραφίσει και να τον βιντεοσκοπήσει.

Ο επιταχυντής μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Βαλτιμόρης για να έρθει στην Ελλάδα και ειδικώς στην Κρήτη, αλλά ποτέ δεν έφτασε.

Ο κ. Γραμματικάκης είχε αλλάξει άποψη και παρά την προσπάθεια του καθηγητή Δημήτρη Καραμπουρνιώτη και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου, Μάνου Φραγκιαδουλάκη να συναντήσουν τον υπουργό Παιδείας, Γιώργο Παπανδρέου, αυτό κατέστη ανέφικτο.

Μέσω Λιβάνη το θέμα έφτασε στον Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος μόλις εισερχόταν στο Ωνάσειο και ο επιταχυντής παρέμεινε στην Βαλτιμόρη με αποτέλεσμα να παραιτηθεί ο κ. Καπετανάκος και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Φυσικής Πλάσματος. Το τελευταίο «αναμορφώθηκε» προς τα κάτω σε ένα Ινστιτούτο Υπολογιστικής Φυσικής ,ήσσονος σημασίας για την κοινωνία και η ζωή συνεχίζεται με τον κ. Γραμματικάκη…

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Τα πρώτα ονόματα υποψηφίων
Συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα με αντικείμενο τις εκλογές.
Τα πρώτα ονόματα υποψηφίων
ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ – Κοτζιά
Να μη μετάσχει στις εκλογές της 7ης Ιουλίου αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία του ΠΡΑΤΤΩ. Με μία μακροσκελή ανακοίνωση η πολιτική κίνηση που ηγείται ο Νίκος Κοτζιάς καλεί «μέλη και στελέχη, φίλες και φίλους,...
Διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ – Κοτζιά
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Βαθύς διχασμός στο Ποτάμι για τη Συμφωνία των Πρεσπών
Συνεδριάζει χωρίς την παρουσία του Σπύρου Λυκούδη η κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού με σκοπό να λάβει αποφάσεις σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει στην κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Οι εξελίξεις με τον...
Βαθύς διχασμός στο Ποτάμι για τη Συμφωνία των Πρεσπών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η Σταρίδα στο Ηράκλειο υπέρ γυναικών, Οικολογίας και Άμεσης Δημοκρατίας
Η επικεφαλής της ανεξάρτητης Δημοτικής παράταξης «Ηράκλειο Εν-Αλλαγή», Λιάνα Σταρίδα, την οποία υποστηρίζει μεταξύ των άλλων και ο ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη εκδήλωση για την κακοποίηση...
Η Σταρίδα στο Ηράκλειο υπέρ γυναικών, Οικολογίας και Άμεσης Δημοκρατίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κάλεσμα Τσίπρα για μαζική συμμετοχή στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να βρεθούν στα εκλογικά κέντρα την ερχόμενη Κυριακή, προκειμένου να δώσουν ένα μήνυμα νίκης εν όψει των επόμενων εθνικών εκλογών. 
Κάλεσμα Τσίπρα για μαζική συμμετοχή στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διάτρητες οι εκλογές του ΚΙΝ.ΑΛΛ. στα Χανιά - Καταγγελίες και παραιτήσεις
Μεγάλο κενό δημιουργήθηκε στο αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας για τις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής στα Χανιά - Καταγγελίες για δυνατότητα πολλαπλών ψήφων - Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της...
Διάτρητες οι εκλογές του ΚΙΝ.ΑΛΛ. στα Χανιά - Καταγγελίες και παραιτήσεις

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας