• Αθήνα
  Αυξημένες νεφώσεις
  3°C 1.5°C / 4.1°C
  3 BF
  82%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  2°C -0.7°C / 3.0°C
  3 BF
  44%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  5°C 3.2°C / 5.5°C
  5 BF
  55%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  0°C -0.1°C / -0.1°C
  4 BF
  40%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  0°C -0.1°C / 0.7°C
  5 BF
  55%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  1°C -1.0°C / 0.9°C
  1 BF
  48%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  -5°C -4.6°C / -2.7°C
  3 BF
  46%
 • Αγρίνιο
  Σποραδικές νεφώσεις
  1°C 0.7°C / 0.7°C
  2 BF
  63%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  7°C 5.4°C / 8.8°C
  5 BF
  76%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  4°C 1.2°C / 3.9°C
  4 BF
  65%
 • Ερμούπολη
  Αυξημένες νεφώσεις
  7°C 6.6°C / 7.4°C
  7 BF
  61%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  2°C 2.3°C / 2.3°C
  6 BF
  67%
 • Κεφαλονιά
  Αραιές νεφώσεις
  6°C 5.9°C / 5.9°C
  2 BF
  52%
 • Λάρισα
  Αυξημένες νεφώσεις
  2°C 1.7°C / 2.3°C
  1 BF
  49%
 • Λαμία
  Αραιές νεφώσεις
  3°C 1.7°C / 3.3°C
  2 BF
  54%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  9°C 8.8°C / 8.8°C
  4 BF
  57%
 • Χαλκίδα
  Αυξημένες νεφώσεις
  2°C 1.7°C / 4.2°C
  3 BF
  83%
 • Καβάλα
  Σποραδικές νεφώσεις
  2°C 2.1°C / 2.1°C
  0 BF
  44%
 • Κατερίνη
  Αραιές νεφώσεις
  0°C 0.3°C / 1.7°C
  2 BF
  53%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  -3°C -3.4°C / -3.4°C
  2 BF
  61%

Γιάννης Κουράκης

Ο Γιάννης Κουράκης για το εκλογικό αποτέλεσμα στον Δήμο Ηρακλείου

 • A-
 • A+

Ανακοίνωση με φόντο τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές και τα αποτελέσματά τους, εξέδωσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3.7.5.», Γιάννης Κουράκης.

Ο κ. Κουράκης κάνει λόγο για έναν «καθαρό και έντιμο προεκλογικό αγώνα», με ένα καθαρό και πλήρες πρόγραμμα, το οποίο όπως υποστηρίζει, επιβραβεύτηκε από τους πολίτες του Ηρακλείου, εξελέγοντάς τον πρώτο στον πρώτο γύρο, με αποτέλεσμα να έχει τους περισσότερους δημοτικούς συμβούλους.

Παράλληλα, επιτέθηκε σε όσους μιλούν για αποτυχία, τονίζοντας ότι «δεν μπορούν να παίξουν τα μικροπολιτικά παιγνίδια τους πίσω από την πλάτη μου» ενώ μίλησε για ορισμένους που του ασκούν κριτική αλλά «κρύβονται πίσω από ετερόκλητα σχήματα».

Τέλος υπογράμμισε ότι η παράταξή του θα λειτουργήσει δημοκρατικά και με αυτονομία, με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών της πόλης.

Αναλυτικά η παρέμβαση του Γιάννη Κουράκη:

«Τις τελευταίες ημέρες ανώνυμοι και επώνυμοι «αναλυτές» επιδιώκουν μια προσέγγιση του εκλογικού αποτελέσματος. Ορισμένα αφηγήματα είναι βέβαιο ότι έχουν ενσωματώσει πολλούς κακούς «δράκους» με φυσική συνέπεια τη μεγάλη απόσταση από την πραγματικότητα. Ας πούμε λοιπόν τα πράγματα με το όνομα τους.

Οι δεσμοί μου με την πόλη που αγάπησα ήταν και παραμένουν ισχυροί και διατηρώ το δικαίωμα ως πολίτης να έχω άποψη και ενεργή συμμετοχή στα κοινά. Αυτό είναι βασικός κανόνας της δημοκρατίας. Γνωρίζω ότι αυτή η στάση ζωής κάποιους τους ενοχλεί. Αισθάνονται ότι δεν μπορούν να παίξουν τα μικροπολιτικά παιγνίδια τους πίσω από την πλάτη μου. Δεν έχουν μαζί μου την ευχέρεια να με περιφέρουν ως άβουλο ανθρωπάκι για να στηρίζω τις θλιβερές επιδιώξεις τους. Ορισμένοι μάλιστα εξ αυτών συνεχίζουν να υφαίνουν έναν ιστό αράχνης με στόχο να εγκλωβίσουν και άλλες δυνάμεις και να πετύχουν έμμεσα αυτό που δεν μπορούν μόνοι τους και με το πρόσωπο ακάλυπτο. Δεν πρόκειται να τους διευκολύνω με τη στάση μου και ας ονειρεύονται την αποχώρηση μου από τα κοινά.

Στις τελευταίες εκλογές εγώ και οι συνεργάτες μου κάναμε ένα καθαρό και έντιμο προεκλογικό αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος και δεν πρόκειται τώρα να αλλάξω και να αλλάξουμε στάση. Είμαι υπερήφανος για τους ανθρώπους που πορεύτηκαν μαζί μου και συγκροτήσαμε το ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3.7.5. Δηλώσαμε παρόντες στις αυτοδιοικητικές εξελίξεις γιατί έχουμε να συνεισφέρουμε νέες προσεγγίσεις στα θέματα που απασχολούν το τόπο μας. Αυτό το ξέρουν και το αναγνωρίζουν οι πολίτες. Λειτουργήσαμε όλοι μαζί με γνώμονα το συμφέρον της πόλης και δεν ασχοληθήκαμε με τις απαξιωτικές καταστάσεις που επικράτησαν επί πέντε χρόνια στο Δήμο.

Επεξεργαστήκαμε όλοι μαζί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα το οποίο έτυχε γενικής επιδοκιμασίας και το ανακοινώσαμε από τον Φεβρουάριο για να υπάρχει χρόνος διαβούλευσης και εμπλουτισμού του. Σε αυτό διατυπώσαμε για πρώτη φορά ιδιαίτερους στόχους για κάθε ενότητα της πόλης και μια νέα πορεία για το Ηράκλειο συνολικά που βασίζεται σε επτά στρατηγικές και πέντε εμβληματικές παρεμβάσεις. Εμείς προτείναμε ένα πρωτοποριακό όραμα για την πόλη που κανένας άλλος φορέας δεν είχε μέχρι σήμερα παρουσιάσει. Με βάση το προγραμματικό πλαίσιο συγκροτήσαμε ένα πολυσυλλεκτικό αντιπροσωπευτικό όλης της κοινωνίας ψηφοδέλτιο που το διέκρινε η γνώση, η εμπειρία, η ικανότητα και η ευρεία ανανέωση.

Αναμετρηθήκαμε με πλειάδα αντιπάλων ακόμα και από τον δικό μου πολιτικό χώρο. Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου δεν αφήνουν περιθώρια για παρερμηνείες. Το ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3.7.5 συγκέντρωσε το 36,7% των ψήφων και είναι πρώτο, με μεγάλη διαφορά από την δεύτερη παράταξη. Διαθέτει την πλειοψηφία των εδρών (18 Συμβούλους) στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτό αποφάσισε ο λαός. Αξιολόγησε θετικά το πρόγραμμα μας και το ψηφοδέλτιο μας. Δεν γνωρίζω πως αυτό μπορεί να αποσιωπάται, σε μια ανάλυση του αποτελέσματος και να χαρακτηρίζεται ως αποτυχία η συλλογική προσπάθεια που επικροτήθηκε από τους πολίτες.

Ειδικά ορισμένοι που κρύβονται πίσω από ετερόκλητα σχήματα και δεν είχαν το πολιτικό ανάστημα να επιχειρήσουν την αυτόνομη κάθοδο τους δεν μπορούν να ασκούν κριτική σε εκείνους που εξάντλησαν όλες τις Δημοκρατικές Διαδικασίες. Όλους αυτούς τους παραδίδουμε για όσα λένε και κάνουν στη κρίση του λαού του Ηρακλείου.

Είναι ομόφωνη απόφαση μας να λειτουργήσει η Δημοτική Κίνηση ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3.7.5 με αυτονομία και να συνεχίσει να παράγει ιδέες και προτάσεις για την πόλη μας. Θα κινηθούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο μακριά από κατεστημένες νοοτροπίες και αντιλήψεις με γνώμονα τα συμφέροντα του Δήμου και του λαού του Ηρακλείου.

Θα προασπίσουμε τα συμφέροντα των όλων των κοινωνικών δυνάμεων χωρίς αποκλεισμούς για να επιτευχθεί μια ισόρροπη χωρικά και κοινωνικά ανάπτυξη στο Δήμο μας.

Αυτό αποτελεί υποχρέωση της πλειοψηφίας και δέσμευση μας απέναντι στους πολίτες. Σε αυτή την προσπάθεια θα είμαι συνεπής χωρίς ταλαντεύσεις για να δοθούν βιώσιμες λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας, να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής και να προχωρήσει το Ηράκλειο μπροστά. Είμαι και θα συνεχίσω να είμαι παρών».

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επανεκλέχθηκε ο Λαμπρινός, δήμαρχος Χανίων ο Π. Σημανδηράκης
Επανεκλέχθηκαν οι νυν δήμαρχοι Βασίλης Λαμπρινός, Μαρινάκης Γιώργος και Αντώνης Ζερβός στους δήμους Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Αγίου Νικολάου. Δήμαρχος Χανίων εκλέγεται ο Παναγιώτης Σημανδηράκης.
Επανεκλέχθηκε ο Λαμπρινός, δήμαρχος Χανίων ο Π. Σημανδηράκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παραιτήθηκε o Χάρης Μαμουλάκης - Θα είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ
Ο πρώην (πλέον) αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου υπέβαλε παραίτηση, καθώς αναμένεται να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.
Παραιτήθηκε o Χάρης Μαμουλάκης - Θα είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
ΚΡΗΤΗ: Χαμηλές πτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε δήμους και περιφέρεια
Αρνητικό είναι το πρόσημο των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και στην Κρήτη για τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά την επικράτηση από τον πρώτο γύρο του περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη
ΚΡΗΤΗ: Χαμηλές πτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε δήμους και περιφέρεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κρήτη: Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές - Ξανά περιφερειάρχης ο Αρναουτάκης
Επανεκλέχθηκε περιφερειάρχης ο Σταύρος Αρναουτάκης - Στο 30% το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές σε επίπεδο Κρήτης.
Κρήτη: Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές - Ξανά περιφερειάρχης ο Αρναουτάκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Γαύδος: Καταγγελία για χειραγώγηση του εκλογικού αποτελέσματος
Οι δύο υπόλοιπες παρατάξεις που ήταν υποψήφιες στις εκλογές καταγγέλουν ότι στη νικήτρια των εκλογών προσμετρήθηκαν τρία άκυρα ψηφοδέλτια, κατόπιν ένστασης του εκλογικού αντιπρόσωπου, και χωρίς ομοφωνία από...
Γαύδος: Καταγγελία για χειραγώγηση του εκλογικού αποτελέσματος

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας