Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Δήμος Χανίων: Το «Ραντεβού στα Γουναράδικα» που πυροδότησε κόντρα

Δήμος Χανίων: Το «Ραντεβού στα Γουναράδικα» που πυροδότησε κόντρα

  • A-
  • A+

Μία ανάρτηση ενός δημοτικού συμβούλου ήταν αρκετή για να πυροδοτήσει το κλίμα στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στα Χανιά

Ο Άρης Παπαδογιάννης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τον Παναγιώτη Σημανδηράκη να απαντήσει για την ανάρτηση του δημοτικού συμβούλου του συνδυασμού του, η οποία κατέληγε στη φράση «Ραντεβού στα Γουναράδικα».

Ο κ. Παπαδογιάννης σε ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων, καλεί τον Παναγιώτη Σημανδηράκη να ξεκαθαρίσει στους πολίτες των Χανίων, αν υιοθετεί τέτοιες αντιλήψεις κι αν αυτές οι τοποθετήσεις θα υπάρξουν στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο ενώ ρίχνει βολές προς άλλους υποψηφίους (Βάμβουκας, Σαρρής) οι οποίοι εξέφρασαν την έμμεση στήριξή τους στον Π. Σημανδηράκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Άρης Παπαδογιάννη: 

«Με μια φράση «σήμα κατατεθέν» του Άρη Βελουχιώτη, ο  νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Παναγιώτη Σημανδηράκη «Για Τα Χανιά» Μιχάλης Καλογριδάκης - ο οποίος ουσιαστικά αποτελεί και την «συνέχεια» Βάμβουκα  με νέα ταμπέλα στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων - έκλεισε το διαδικτυακό ευχαριστήριό του προς τους πολίτες που τον ψήφισαν την περασμένη Κυριακή. 

Λίγα λεπτά αργότερα, η επίμαχη φράση «Ραντεβού στα Γουναράδικα» είχε εξαφανιστεί ως δια μαγείας  αλλά επί της ουσίας η κίνηση αυτή αποτελεί τον «προάγγελο», για τις πολυδιαφημισμένες «νέες αντιλήψεις» που φέρνουν κάποιοι στο δήμο Χανίων.

Το ίδιο ακριβώς ραντεβού να θυμίσουμε, είχε κλείσει το 2013 και  ο... αναρχοαυτόνομος τότε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, θέλοντας να δημιουργήσει κλίμα εμφυλίου πολέμου, μέσα στην βουλή. Η υιοθεσία μιας τέτοιας φράσης - πρακτικής ως εκ τούτου, δείχνει να δημιουργεί προφανώς και νέα δεδομένα για το σκεπτικό που διαμορφώνεται στη σύνθεση του νέου δημοτικού συμβουλίου. 

Οι πολίτες των Χανίων  δεν πρέπει να ξεχάσουν και κάτι ακόμη:  Το… ραντεβού αυτό «κλείστηκε» από τον κ. Καλογριδάκη, ενώ  δεν είχαν περάσει ούτε καν 24 ώρες,  από το άτυπο «δαχτυλίδι» που φρόντισε να δώσει στον πλέον «ροζ- κόκκινο» υποψήφιο δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη, ο απερχόμενος Τάσος Βάμβουκας αλλά και λίγο μετά την αντίστοιχη ανακοίνωση έμμεσης στήριξης του κ. Γιάννη Σαρρή ο οποίος αποτελούσε την επίσημη υποψηφιότητα του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά .

Ο κ. Σημανδηράκης πρέπει εδώ και τώρα να απαντήσει αν δικαιολογεί, υιοθετεί και εξακολουθεί να βρίσκει λόγους να συμπορεύεται με στελέχη που πρεσβεύουν τέτοιες αντιλήψεις που διχάζουν τους πολίτες των Χανίων .

Ο κ. Σημανδηράκης πρέπει εδώ και τώρα να απαντήσει αν ο κ. Καλογριδάκης και τα «Ραντεβού στα Γουναράδικα» αποτυπώνουν τις νέες ιδέες και αντιλήψεις «Για τα Χανιά»…

Ο κ. Σημανδηράκης πρέπει να απαντήσει εδώ και τώρα αν ο κ. Καλογριδάκης έχει θέση στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο και στις «συνέργειες» που επιβάλει ο Κλεισθένης για την επόμενη ημέρα στο δήμο Χανίων.

Ο κ. Σημανδηράκης πρέπει να ξεκαθαρίσει στους πολίτες των Χανίων αν το πρώτο δημοτικό συμβούλιο που θα προκύψει στο δήμο Χανίων με την «απλή αναλογική», χωράει «Ραντεβού στα Γουναράδικα» και επιστροφή στις πιο μαύρες μέρες της ελληνικής ιστορίας…;

Η κυβίστηση Καλογριδάκη λίγη ώρα αργότερα από την εξαφάνιση της επίμαχης φράσης από την ανάρτηση του, με την αιτίαση ότι «αυτή δεν εκφράζει ούτε τον ίδιο, ούτε το συνδυασμό του και την προσπάθεια τους», δεν πείθει κανένα και η αποπομπή του αποτελεί για την ομαλή λειτουργία του νέου δημοτικού συμβουλίου αλλά και για τον κ. Σημανδηράκη, «ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ»».

Έμμεση στήριξη στον Π. Σημανδηράκη από τον Γ. Σαρρή

Ανακοίνωση σε σχέση με την δεύτερη Κυριακή των εκλογών στα Χανιά, εξέδωσε η παράταξη «Πρωτοβουλία Πολιτών» του Γ. Σαρρή, η οποία στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.  

Η αυτοδιοικητική παράταξη παίρνει σαφείς αποστάσεις από τον Άρη Παπαδογιάννη, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η απόσταση είναι τεράστια και αγεφύρωτη».

Αναφορικά με την παράταξη Σημανδηράκη, ανέφερε ότι ενώ στηρίχθηκε από νέα πρόσωπα, δεν έχει πρόγραμμα, ωστόσο κάλεσε τους δημότες να κατέβουν στις κάλπες και να ψηφίσουν μαζικά τον υποψήφιο ο οποίος θα επιδιώξει συγκλήσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση Σαρρή:

«Εν όψει της επαναληπτικής εκλογής της ερχόμενης Κυριακής η συνέλευση της Πρωτοβουλίας Πολιτών - Πρώτα ο Άνθρωπος, με επικεφαλής τον Γιάννη Σαρρή αποσαφηνίζει τα εξής:

Οι συσχετισμοί που προέκυψαν από την ετυμηγορία των πολιτών, αλλά και η απλή αναλογική του «Κλεισθένη», επιβάλλουν στην επόμενη δημοτική αρχή να κινείται με πνεύμα ευρύτητας και εξασφάλισης συναινέσεων. 

Η απόστασή μας από το συνδυασμό του Άρη Παπαδογιάννη είναι τεράστια και αγεφύρωτη. Οι προγραμματικές μας αρχές και αντιλήψεις είναι αντίθετες, ενώ σε όλη τη διάρκεια της πενταετίας στα κρίσιμα ζητήματα καθημερινότητας ήμασταν απέναντι. Συνδυάζει ένα νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα με πρακτικές πελατειακού τύπου.

Η παράταξη του Παναγιώτη Σημανδηράκη στηρίχθηκε μεν σε νέα πρόσωπα, ωστόσο στο πρόγραμμά της δεν ξεδιπλώθηκε επαρκώς μια πολιτική για την αυτοδιοίκηση. Έτσι, οι τυχόν προγραμματικές μας συγκλήσεις παραμένουν άγνωστες.

Οι πολίτες του Δήμου Χανίων καλούνται να επιλέξουν απέναντι σε ένα πρόγραμμα σκληρής συντηρητικής και ρουσφετολογικής αντίληψης και σε ένα πρόγραμμα διακυβέρνησης που δεν ξεκαθαρίζει το πιο κρίσιμο επίδικο: ποια θα είναι η κατεύθυνση που θα δοθεί στη διακυβέρνηση του Δήμου.

Η πολιτική μας φιλοσοφία αλλά και η θέση στην οποία μας έταξε η ψήφος των δημοτών, μας επιβάλλουν να μείνουμε μακριά από κάθε λογική ανταλλαγμάτων ή διανομής θέσεων ευθύνης της νέας δημοτικής αρχής.

Με βάση αυτά η Πρωτοβουλία Πολιτών καλεί κατ’ αρχήν τους δημότες να συμμετέχουν μαζικά στην εκλογική αναμέτρηση.

Στην κάλπη να σταθμίσουν πρωταρχικά την επιλογή τους με βάση τα συμφέροντα και την προοπτική του Δήμου. Να επιλέξουν εκείνον τον δήμαρχο που πιστεύουν ότι θα επιδιώξει συγκλήσεις, αλλά ταυτόχρονα θα δείξει διάθεση σύγκρουσης με παραδοσιακές, κατεστημένες λογικές.

Η δική μας στάση για το επόμενο διάστημα θα είναι αυτή που ήταν σε όλη την πενταετία: υπερψηφίζουμε ή καταψηφίσουμε με αποκλειστικό κριτήριο τις αρχές μας και τα όσα προβλέπει το πρόγραμμά μας για τα προβλήματα της πόλης και σύμφωνοι με το κεντρικό μας σύνθημα: «Πρώτα ο άνθρωπος»».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κρήτη: Οι πρώτες στηρίξεις σε υποψήφιους δημάρχους
Την στήριξη του στον Γιώργο Μαρινάκη για τον δεύτερο γύρο στον Δήμο Ρεθύμνου, εξέφρασε επίσημα ο Θωμάς Κρεβετζάκης - Τον Π. Σημανδηράκη «δείχνει» ο Τάσος Βάμβουκας στα Χανιά.
Κρήτη: Οι πρώτες στηρίξεις σε υποψήφιους δημάρχους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κρήτη: Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές - Ξανά περιφερειάρχης ο Αρναουτάκης
Επανεκλέχθηκε περιφερειάρχης ο Σταύρος Αρναουτάκης - Στο 30% το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές σε επίπεδο Κρήτης.
Κρήτη: Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές - Ξανά περιφερειάρχης ο Αρναουτάκης
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
ΚΡΗΤΗ: Χαμηλές πτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε δήμους και περιφέρεια
Αρνητικό είναι το πρόσημο των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και στην Κρήτη για τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά την επικράτηση από τον πρώτο γύρο του περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη
ΚΡΗΤΗ: Χαμηλές πτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε δήμους και περιφέρεια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Γαύδος: Καταγγελία για χειραγώγηση του εκλογικού αποτελέσματος
Οι δύο υπόλοιπες παρατάξεις που ήταν υποψήφιες στις εκλογές καταγγέλουν ότι στη νικήτρια των εκλογών προσμετρήθηκαν τρία άκυρα ψηφοδέλτια, κατόπιν ένστασης του εκλογικού αντιπρόσωπου, και χωρίς ομοφωνία από...
Γαύδος: Καταγγελία για χειραγώγηση του εκλογικού αποτελέσματος

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας