• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  6°C 2.0°C / 9.0°C
  0 BF
  79%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  6°C 4.9°C / 7.6°C
  2 BF
  54%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  8°C 6.0°C / 9.9°C
  1 BF
  76%
 • Ιωάννινα
  Αραιές νεφώσεις
  1°C 0.9°C / 2.5°C
  1 BF
  93%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  2°C 1.9°C / 3.5°C
  0 BF
  87%
 • Βέροια
  Ελαφρές νεφώσεις
  6°C 5.0°C / 7.0°C
  2 BF
  66%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  1°C 1.4°C / 1.4°C
  3 BF
  60%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  5°C 4.1°C / 9.6°C
  1 BF
  79%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  6°C 4.8°C / 7.0°C
  3 BF
  80%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  1°C 0.9°C / 0.9°C
  3 BF
  67%
 • Ερμούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  10°C 9.6°C / 10.4°C
  1 BF
  57%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  7°C 6.8°C / 6.8°C
  4 BF
  57%
 • Κεφαλονιά
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 10.5°C / 10.5°C
  1 BF
  79%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  1°C -2.1°C / 3.2°C
  0 BF
  68%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  5°C 1.5°C / 6.2°C
  0 BF
  77%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  10°C 1.8°C / 9.8°C
  2 BF
  50%
 • Χαλκίδα
  Αυξημένες νεφώσεις
  5°C 2.2°C / 9.2°C
  1 BF
  83%
 • Καβάλα
  Σποραδικές νεφώσεις
  6°C 6.0°C / 6.0°C
  2 BF
  77%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  7°C 5.0°C / 7.7°C
  2 BF
  52%
 • Καστοριά
  Αραιές νεφώσεις
  2°C 1.8°C / 1.8°C
  2 BF
  80%

Κρήτη: Οι πρώτες στηρίξεις σε υποψήφιους δημάρχους

 • A-
 • A+
Την στήριξη του στον Γιώργο Μαρινάκη για τον δεύτερο γύρο στον Δήμο Ρεθύμνου εκφράζει επίσημα ο Θωμάς Κρεβετζάκης - Τον Π. Σημανδηράκη «δείχνει» ο Τάσος Βάμβουκας στα Χανιά.

Την στήριξη του στον Γιώργο Μαρινάκη για τον δεύτερο γύρο στον Δήμο Ρεθύμνου, εξέφρασε επίσημα με ανακοίνωση του ο επικεφαλής της παράταξης «Οι Πολίτες Μπροστά, ένας Δήμος για Όλους» Θωμάς Κρεβετζάκης.

Ο κ. Κρεβετζάκης συναντήθηκε το πρωί της Τρίτης με τον κ. Μαρινάκη, με τον οποίο συμφώνησαν, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, σε προγραμματικές συγκλίσεις και κοινούς στόχους.

Αναλυτικά αναφέρεται:

«Η δημοτική παράταξη «Οι Πολίτες Μπροστά, ένας Δήμος για Όλους» με επικεφαλής το Θωμά Κρεβετζάκη αποφάσισε ομόφωνα  στην ολομέλεια της την στήριξη στον υποψήφιο δήμαρχο Γιώργη Μαρινάκη στο β’ γύρο των δημοτικών εκλογών.

Με αυτό τον τρόπο θεωρούμε ότι διασφαλίζεται, σύμφωνα και με την κατανομή των εδρών του Δημοτικού Συμβουλίου που προέκυψε από τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, η μοναδική δυνατότητα μιας συνεκτικής προοδευτικής πλειοψηφίας στη διακυβέρνηση του Δήμου.

Εκτιμούμε ότι υπάρχουν οι πολιτικές προϋποθέσεις για τη σύμπραξη δύο διακριτών αυτοδιοικητικών δυνάμεων στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων και κοινών στόχων, που εγγυώνται μια νέα πορεία στα δημοτικά μας πράγματα, με προτεραιότητα τη συμμετοχή των πολιτών, τη βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή και το δημόσιο συμφέρον».

Χανιά: Τον Π. Σημανδηράκη «δείχνει» ο πρώην δήμαρχος

«Είναι προφανές ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις νέες και σύγχρονες αντιλήψεις που οι ίδιοι εφαρμόσαμε στην πράξη και ότι θα συνεργαστούμε με εκείνους που θα εξακολουθήσουν να συνεισφέρουν στην πολιτική ανανέωση του τόπου μας», αναφέρει η ανακοίνωση της Ολομέλειας της παράταξης «Δήμος Ενεργών Πολιτών», του πρώην (πλέον) δήμαρχου Χανίων

Η φράση αυτή στην ανακοίνωση «δείχνει» την προτίμησή του κ. Βάμβουκα στον Παναγιώτη Σημανδηράκη, για το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στον Δήμο Χανίων, καθώς ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης είναι πιο νέος στον πολιτικό στίβο.

Στην επίσημη ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το μεσημέρι της Τετάρτης, ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, αναφέρει:

«Επί πέντε χρόνια η παράταξη μας «Δήμος Ενεργών Πολιτών», είχε την ευθύνη διοίκησης του Δήμου Χανίων, έδρασε σε δύσκολους καιρούς και έφερε ένα σημαντικό έργο μετρήσιμο σε όλους τους τομείς.

Πλέον ο νέος νόμος επιβάλλει συνεργασίες και επομένως αποτελεί Δημοκρατική μας υποχρέωση πριν από την κάλπη της ερχόμενης Κυριακής (2/6), να έχουμε ξεκαθαρίσει στους πολίτες των Χανίων τη θέση μας για την επόμενη μέρα του Δήμου μας.

Για την παράταξή μας, για τον «Δήμο Ενεργών Πολιτών», προέχει η διασφάλιση της συνέχειας και της ολοκλήρωσης του σημαντικού έργου που έχουμε δρομολογήσει και για το οποίο έχουμε εξασφαλίσει τους αναγκαίους οικονομικούς πόρους.

Είμαστε βέβαιοι ότι το έργο αυτό που βασίζεται σε στρατηγικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη του τόπου μας, θα μεταμορφώσει τα Χανιά και θα γίνει περισσότερο εμφανές μέσα στην ερχόμενη δημοτική περίοδο.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου έγινε σαφές προς όλους, “ποιοι” αμφισβήτησαν αυτή την προοπτική και οι πολίτες μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.Την ίδια στιγμή, είμαστε η παράταξη εκείνη που γύρισε τη σελίδα στα αυτοδιοικητικά πράγματα των Χανίων. Αξιοποιήσαμε νέους ανθρώπους αλλά κυρίως συμπολίτες μας με ικανότητες και διάθεση για προσφορά.

Είναι, επομένως, προφανές ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις νέες και σύγχρονες αντιλήψεις που οι ίδιοι εφαρμόσαμε στην πράξη και ότι θα συνεργαστούμε με εκείνους που θα εξακολουθήσουν να συνεισφέρουν στην πολιτική ανανέωση του τόπου μας.

Είναι ακόμη δεδομένο ότι όλα αυτά τα χρόνια πορευτήκαμε με αρχές και αξίες τις οποίες διαφυλάξαμε και δεν προδώσαμε. Όσοι δεν τις ακολούθησαν, σήμερα βρίσκονται αλλού και δεν είμαστε διατεθειμένοι να ξαναβρεθούμε μαζί τους, αλλά ούτε και με άλλους που δεν ακολουθούν αυτές τις αρχές.

Η παρούσα δήλωση δεν αποτελεί υπόδειξη προς τους ψηφοφόρους της παράταξής μας, αλλά απευθύνεται σε όλους τους Χανιώτες και τις Χανιώτισσες που θα κληθούν την Κυριακή να αποφασίσουν για την επόμενη μέρα του Δήμου μας, διότι κρίνουμε ότι οφείλουμε να είμαστε ξεκάθαροι για τις εκτιμήσεις και την στάση μας.

Σε κάθε περίπτωση ο «Δήμος Ενεργών Πολιτών» θα εγγυηθεί την ομαλή λειτουργία της επόμενης Δημοτικής Αρχής».

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κρήτη: Δεύτερη Κυριακή για 13 δήμους - Οι νυν δήμαρχοι που έχασαν
Συνολικά σε 12 δήμους θα πραγματοποιηθεί και δεύτερος γύρος εκλογών για το ποιος θα είναι δήμαρχος, εκ των οποίων οι τέσσερις μεγαλύτεροι της Κρήτης.
Κρήτη: Δεύτερη Κυριακή για 13 δήμους - Οι νυν δήμαρχοι που έχασαν
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου: «Στηρίζουμε προοδευτικά ψηφοδέλτια»
Ο ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου καλεί τους πολίτες να στηρίξουν προοδευτικά ψηφοδέλτια, ακόμα κι εκεί όπου δεν υπάρχουν υποψήφιοί του, όσον αφορά τον δεύτερο γύρο στις δημοτικές εκλογές.
ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου: «Στηρίζουμε προοδευτικά ψηφοδέλτια»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κρήτη: Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές - Ξανά περιφερειάρχης ο Αρναουτάκης
Επανεκλέχθηκε περιφερειάρχης ο Σταύρος Αρναουτάκης - Στο 30% το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές σε επίπεδο Κρήτης.
Κρήτη: Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές - Ξανά περιφερειάρχης ο Αρναουτάκης
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
ΚΡΗΤΗ: Χαμηλές πτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε δήμους και περιφέρεια
Αρνητικό είναι το πρόσημο των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και στην Κρήτη για τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά την επικράτηση από τον πρώτο γύρο του περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη
ΚΡΗΤΗ: Χαμηλές πτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε δήμους και περιφέρεια

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας