• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  4°C 2.6°C / 4.7°C
  0 BF
  56%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  3°C 0.3°C / 4.6°C
  3 BF
  40%
 • Πάτρα
  Αραιές νεφώσεις
  7°C 5.4°C / 9.5°C
  2 BF
  66%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  1°C 0.9°C / 0.9°C
  3 BF
  44%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  0°C -0.1°C / -0.1°C
  1 BF
  59%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  2°C 0.0°C / 4.0°C
  2 BF
  43%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  -3°C -3.6°C / -0.9°C
  1 BF
  36%
 • Αγρίνιο
  Ελαφρές νεφώσεις
  3°C 1.3°C / 7.6°C
  2 BF
  61%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  9°C 8.0°C / 11.4°C
  3 BF
  86%
 • Μυτιλήνη
  Αραιές νεφώσεις
  4°C -0.1°C / 3.9°C
  3 BF
  56%
 • Ερμούπολη
  Αυξημένες νεφώσεις
  4°C 3.8°C / 7.9°C
  6 BF
  60%
 • Σκόπελος
  Αραιές νεφώσεις
  1°C 1.2°C / 1.2°C
  6 BF
  46%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  9°C 9.1°C / 9.1°C
  6 BF
  50%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  0°C -0.5°C / -0.5°C
  0 BF
  68%
 • Λαμία
  Σποραδικές νεφώσεις
  2°C -0.5°C / 1.7°C
  1 BF
  76%
 • Ρόδος
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 9.8°C / 11.8°C
  3 BF
  72%
 • Χαλκίδα
  Αραιές νεφώσεις
  4°C 2.7°C / 4.9°C
  4 BF
  66%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  0°C 0.3°C / 0.4°C
  2 BF
  55%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  3°C 0.4°C / 4.7°C
  2 BF
  47%
 • Καστοριά
  Σποραδικές νεφώσεις
  -3°C -3.2°C / -3.2°C
  2 BF
  77%

Δήμος Ηρακλείου: Κόντρα Λαμπρινού - Κουράκη για το debate

 • A-
 • A+

Την πρόταση για διεξαγωγή debate ανάμεσα στους Βασίλη Λαμπρινό και Γιάννη Κουράκη, επανέφερε ο τελευταίος, τονίζοντας ότι αυτό θα πρέπει να γίνει «χωρίς να τίθενται ανέφικτοι και παρελκυστικοί όροι».

Η παράταξη του Γιάννη Κουράκη προτείνει να γίνει διάλογος σε όλα ανεξαιρέτως τα μέσα που έχουν απευθύνει πρόσκληση, αναφερόμενος στην άρνηση του κ. Λαμπρινού να συμμετέχει σε debate στο οποίο θα συμμετέχει και η «ΚΡΗΤΗ TV».

Υπενθυμίζεται ότι ο νυν δήμαρχος είχε ταχθεί υπέρ του debate, χωρίς όμως την συμμετοχή του εν λόγω καναλιού, καθώς όπως είχε δηλώσει: «Αποδέχομαι να συμμετάσχω άνευ όρων σε debate με τον κ. Γιάννη Κουράκη και στα τρία μέσα που έχουν καταθέσει ήδη πρόταση: το Ράδιο Κρήτη, το cretalive.gr και την τηλεόραση Creta. Όπως θα αποδεχτώ και την πρόταση οποιουδήποτε άλλου μέσου επιθυμεί να διοργανώσει κάτι αντίστοιχό, εκτός από το Κρήτη – TV. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά μου να μη συνδιαλέγομαι με τους συστηματικούς υβριστές μου».

Ο κ. Κουράκης κάνει λόγο για φόβο από πλευράς Λαμπρινού, τονίζοντας ότι «δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την απουσία έργου και την αδυναμία διακυβέρνησης του Δήμου Ηρακλείου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης Κουράκη:

«Θεωρούμε αναγκαίο να οργανωθεί μια ουσιαστική συζήτηση, εφ’ όλης της ύλης, έστω και την ύστατη ώρα για τα μεγάλα θέματα του Ηρακλείου, χωρίς να τίθενται ανέφικτοι και παρελκυστικοί όροι από κανέναν.

Στην εποχή μας είναι αδιανόητο να προωθούνται διακρίσεις σε βάρος οποιουδήποτε λειτουργεί νόμιμα και να επιχειρείται λογοκρισία στο αναφαίρετο δικαίωμα για ενημέρωση από τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα. Πρόκειται για αντιλήψεις και πρακτικές που έχουν καταδικαστεί και στις κάλπες.

Τα μέσα διαθέτουν την πλατφόρμα και το κοινό τους, παρέχοντας σε εμάς την ευκαιρία να διατυπώσουμε τις απόψεις μας για να πραγματοποιηθεί επιτέλους ένας ανοικτός διάλογος.

Η θέση μας για το θέμα ως πλειοψηφούσα παράταξη στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο είναι ξεκάθαρη. Διαφάνεια και Ισοτιμία προς όλους. Χωρίς αλαζονεία και προαπαιτούμενα. Καλούμε τον κ. Λαμπρινό ΑΜΕΣΑ να ανταποκριθεί στην επιθυμία των δημοτών και να γίνει διάλογος σε όλα ανεξαιρέτως τα μέσα που μας έχουν απευθύνει πρόσκληση.

Είναι προφανές ότι τα επιχειρήματα που ακούγονται μέχρι σήμερα από τον απερχόμενο δήμαρχο δείχνουν μόνο φόβο για την αντιμετώπιση της αλήθειας, που δεν είναι άλλη από την απουσία έργου και την αδυναμία διακυβέρνησης του Δήμου Ηρακλείου».

Λαμπρινός: «Ναι στο debate από όλους, εκτός του ΚΡΗΤΗ TV»

Σε απάντηση στην ανακοίνωση του κ. Κουράκη, οη παράταξη Λαμπρινού επαναλαμβάνει την πρόθεσή της για debate από οποιαδήποτε ΜΜΕ και κατηγορεί τον κ. Κουράκη ότι κάνει διάκριση και υπεκφεύγει.

Η ανακοίνωση της παράταξης Λαμπρινού:

«Δε θα σταθούμε στο παράδοξο του να παραδίδει ο κ. Κουράκης μαθήματα δημοσιογραφικού πλουραλισμού, οι πολίτες και θυμούνται και γνωρίζουν.

Τον καλούμε ωστόσο να διευκρινίσει, χωρίς άλλη καθυστέρηση αν η ανακοίνωσή του σημαίνει ότι ο ίδιος δεν αποδέχεται οποιαδήποτε από τις προσκλήσεις που απηύθυναν διάφορα ΜΜΕ της πόλης πέραν του ΚΡΗΤΗ TV στο οποίο ο Β. Λαμπρινός δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να παραστεί για τους λόγους που εξήγησε.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Β. Λαμπρινός έχει ήδη κάνει αποδεκτές τις προτάσεις για debate που απέστειλαν η ΕΡΤ το ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ, το CRETALIVE, η τηλεόραση CRETA και το ραδιόφωνο ΠΟΛΙΤΙΚΑ και δηλώνει ξανά ότι θα αποδεχτεί τυχόν πρόσκληση και οποιουδήποτε άλλου μέσου.

Αν πάλι ο κ. Κουράκης δεν επιθυμεί debate ας το πει επιτέλους ξεκάθαρα διότι η θέση «ή και στο ΚΡΗΤΗ ΤV ή πουθενά» δεν είναι απλώς υπεκφυγή αλλά διάκριση και προσβολή σε βάρος όλων των άλλων ΜΜΕ του Ηρακλείου».

Κουράκης: «Ναι στο διάλογο χωρίς αποκλεισμούς ΜΜΕ»

Νέα απάντηση στη «Δύναμη Πολιτών» για το θέμα του debate, έδωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης.

Ο κ. Κουράκης τονίζει ότι η παράταξή του τιμά το σύνολο των μέσων της πόλης και είναι υπέρ του debate, χωρίς όμως να αποκλειστεί οποιοδήποτε ΜΜΕ.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Είναι πράγματι πρωτοφανές να επανέρχεται με ύφος κήνσορα ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Βασίλης Λαμπρινός και να μας εγκαλεί για την προφανή στάση που οφείλει να τηρεί ο κάθε δημοκρατικός πολίτης ενάντια στη λογοκρισία και στις διακρίσεις.

Εμείς δεν ακολουθούμε τις πρακτικές του. Συμμετέχουμε στο δημόσιο διάλογο με όρους ισοτιμίας και σεβασμού απέναντι σε όλα τα μέσα ανεξάρτητα από την κριτική που μας έχουν ασκήσει στο παρελθόν ή τη στάση που τηρούν σήμερα απέναντι μας.

ΔΕΝ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ…

Εμείς τιμούμε το σύνολο των μέσων της πόλης μας. Δεν γινόμαστε συνένοχοι στην προσπάθεια του να διακρίνει τα καλά από τα κακά μέσα. Δεν διαθέτει αυτή τη νομιμοποίηση.

Στις οργανωμένες κοινωνίες υπάρχουν κανόνες και τα φληναφήματα του απερχόμενου δημάρχου που αποδοκιμάστηκε από το 76% των συμπολιτών μας δεν μας αγγίζουν. Με τον ίδιο τρόπο απέφυγε το διάλογο και στον πρώτο γύρο. Ας μην επανέρχεται με τις ίδιες προφάσεις.

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ».

Λαμπρινός: «Ο κ. Κουράκης αρνείται να εμφανιστεί»

Στην απάντηση της παράταξης του κ. Λαμπρινού τονίζεται ότι ο κ. Κουράκης αρνείται να εμφανιστεί σε τέσσερα τοπικά ΜΜΕ, αν δεν συμμετέχει και η «ΚΡΗΤΗ TV», κάνοντας λόγο για αλαζονεία.

Η σχετική ανακοίνωση:

«Προσπερνάμε το αλαζονικό και προσβλητικό ύφος της τελευταίας ανακοίνωσης του κ. Κουράκη, άλλωστε η αλαζονεία δεν κρύβεται όσους επικοινωνιολόγους κι αν επιστρατεύσει κανείς.

Σημειώνουμε απλώς ότι ο κ. Κουράκης δεν δέχεται το δημόσιο διάλογο αρνούμενος να εμφανιστεί σε τέσσερα (4) τοπικά ΜΜΕ (Ράδιο Κρήτη, cretalive.gr, TVCreta, Ραδιόφωνο ΠΟΛΙΤΙΚΑ). Κι όλα αυτά επειδή ο Β. Λαμπρινός δήλωσε ότι δεν προτίθεται να εμφανιστεί σε ένα συγκεκριμένο μέσο (Κρήτη TV) για λόγους που εξήγησε.

Αυτά αρκούν για να βγάλουν οι δημότισσες και οι δημότες τα συμπεράσματά τους».

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Πόλεμος» ανακοινώσεων Λαμπρινού - Κουράκη για τον κόλπο Δερματά
Την «αρχή» έκανε ο πρώην δήμαρχος Ηρακλείου, ο οποίος κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για προχειρότητα στο σχεδιασμό σε πολλά έργα. «Σήκωσε το γάντι» ο νυν δήμαρχος και απάντησε στον κ. Κουράκη, για να ακολουθήσει...
«Πόλεμος» ανακοινώσεων Λαμπρινού - Κουράκη για τον κόλπο Δερματά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συνεχίζεται η κόντρα Λαμπρινού - Κουράκη για το Πολιτιστικό Κέντρο
Κόντρα με φόντο ο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου, έχει ξεσπάσει μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων του δημάρχου Ηρακλείου και του Γιάννη Κουράκη. Ο πρώην δήμαρχος Ηρακλείου μίλησε για παραμύθια, όσον αφορά τις...
Συνεχίζεται η κόντρα Λαμπρινού - Κουράκη για το Πολιτιστικό Κέντρο
ΝΤΕΛΟΓΟ
Η ΝΔ βρίζει ως «αριστερό» τον δήμαρχο Ηρακλείου
Σε ανοιχτό πόλεμο με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του δημάρχου Ηρακλείου περνά η τοπική Νέα Δημοκρατία. Αφορμή η ψήφιση της ονοματοθεσίας της οδού Λακωνίας σε οδό Κων. Μητσοτάκη. Η ΝΟΔΕ θεωρεί μικρό τον δρόμο...
Η ΝΔ βρίζει ως «αριστερό» τον δήμαρχο Ηρακλείου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ: Δεν στηρίζει Λαμπρινό στις επόμενες εκλογές
Δεν πρόκειται να στηρίξει τον νυν δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, όπως δηλώσε στην ανακοίνωση - πόρισμά της η Επιτροπή Εκλογικής Ετοιμότητας ΝΟΔΕ Ηρακλείου. Η Επιτροπή...
ΝΔ: Δεν στηρίζει Λαμπρινό στις επόμενες εκλογές
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κρήτη: Δεύτερη Κυριακή για 13 δήμους - Οι νυν δήμαρχοι που έχασαν
Συνολικά σε 12 δήμους θα πραγματοποιηθεί και δεύτερος γύρος εκλογών για το ποιος θα είναι δήμαρχος, εκ των οποίων οι τέσσερις μεγαλύτεροι της Κρήτης.
Κρήτη: Δεύτερη Κυριακή για 13 δήμους - Οι νυν δήμαρχοι που έχασαν

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας