Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τσίπρας: «ΒΟΑΚ και Καστέλλι θα αναβαθμίσουν το νησί»
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Τσίπρας: «ΒΟΑΚ και Καστέλλι θα αναβαθμίσουν το νησί»

  • A-
  • A+

Στο οδικό έργο Ηράκλειο-Μεσαρά βρέθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί ο πρωθυπουργός που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Κρήτη.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε επιθεώρηση στις εργασίες που εκτελούνται εν όψει της ολοκλήρωσης του έργου και αφότου ενημερώθηκε από τον υπουργό Υποδομών Χρ. Σπίρτζη που τον συνοδεύει, σχολίασε: «Προκαλεί απορία πώς ένα έργο 16 χιλιομέτρων είχε βαλτώσει τόσα χρόνια και εμείς με ένα “μαγικό” τρόπο καταφέραμε να ξεβαλτώσουμε».

Ζήτησε, μάλιστα, από τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη να τον ενημερώσει για ποιον λόγο υπήρξε αυτή η πολύχρονη καθυστέρηση. Ο κ. Αρναουτάκης επανέλαβε την πάγια θέση της Περιφέρειας για αποκέντρωση εξηγώντας ότι «εάν για το έργο είχε αρμοδιότητα η Περιφέρεια, αυτό θα είχε ολοκληρωθεί πριν χρειαστεί να βαλτώσει επί χρόνια, μέχρι το 2016 που ξεκίνησαν πάλι οι εργασίες».

Ο κ. Τσίπρας, πάντως, επισήμανε ότι τα αναπτυξιακά έργα που έχει άμεση ανάγκη η Κρήτη «επιβάλλεται να μην εμφανίζουν τέτοιες καθυστερήσεις», δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον ΒΟΑΚ, έργο το οποίο χαρακτήρισε ζωτικής σημασίας για το νησί και την ανάπτυξή του.

Γνωστοποίησε, επίσης, ότι θα βρεθεί εκ νέου στο Ηράκλειο πριν από τις ευρωεκλογές και θα έχει την ευκαιρία, όπως είπε, να δει το έργο ολοκληρωμένο.

Τον πρωθυπουργό, εκτός από τον Χρ. Σπίρτζη, συνοδεύει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης, Σωκράτης Βαρδάκης και Γιάννης Μιχελογιαννάκης, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Σπύρος Δανέλης, Μιχάλης Σπουρδαλάκης και Θεόδωρος Δουλουμπέκης, αλλά και τοπικά στελέχη του κόμματος στο Ηράκλειο.

ΕΦ.ΣΥΝ. / ΜΑΡΙΟΣ ΔΙΟΝΕΛΛΗΣ
ΕΦ.ΣΥΝ. / ΜΑΡΙΟΣ ΔΙΟΝΕΛΛΗΣ
ΕΦ.ΣΥΝ. / ΜΑΡΙΟΣ ΔΙΟΝΕΛΛΗΣ

Τσίπρας: «Μεγάλο όραμα ο ΒΟΑΚ»

«Ο ΒΟΑΚ αποτελεί όραμα δεκαετιών», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τα εγκαίνια του οδικού τμήματος Χερσόνησος-Γούβες, με τον πρωθυπουργό να τονίζει ότι η Κρήτη έχει πληρώσει στους δρόμους μεγάλο φόρο αίματος και οι Κρητικοί δικαιούνται ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο.

«Μιλάμε για δυο κομμάτια που έχουν δημοπρατηθεί και τα έργα είναι σε εξέλιξη, όσον αφορά το Καστέλι Κισσάμου-Χερσόνησος και το Χερσόνησος-Νεάπολη (το ένα με σύμβαση παραχώρησης και το άλλο με ΣΔΙΤ)», τόνισε ο ίδιος.

«Στο δρόμο αυτό, είναι σημαντικό, ότι δεν θα υπάρχουν διόδια για τους κατοίκους της Κρήτης, ενώ για το υπόλοιπο τμήμα από Νεάπολη έως Άγιο Νικόλαο, επίσης έχει ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία. Είχαμε μαλιστα βάλει ένα στοίχημα ότι θα ξεκινήσει πριν το Μάιο και ξεκίνησε», επεσήμανε ο πρωθυπουργός που συνέδεσε την αναγκαιότητα του έργου, με τη δημιουργία και του νέου αεροδρομίου Ηρακλείου, στο Καστέλι.

«Το μεγάλο όραμα, είναι να προχωρήσει ο ΒΟΑΚ και να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο, διότι μετά και από το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι, η Κρήτη αναβαθμίζεται. Ήδη στο υπάρχον αεροδρόμιο κάθε χρόνο έχουμε πάνω από 8 εκατ. επιβάτες. Με το νέο αεροδρόμιο που θα είναι πιο σύγχρονο και θα προσγειώνονται μεγαλύτερα αεροσκάφη, οι αφίξεις θα πολλαπλασιαστούν. Άρα η ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ σε ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο, ένα όραμα δεκαετιών, δρομολογείται σιγά σιγά και πιστεύουμε ότι στην επόμενη πενταετία, θα μπορούμε να μιλάμε για ένα έργο πνοής για την Κρήτη, τους Κρητικούς αλλά και τους επισκέπτες, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Κρήτη είναι ατμομηχανή της τουριστικής μας ανάπτυξης», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός κατά την ενημέρωσή του για το έργο από το Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Αναπτυξης Κρήτης Φώτη Καζάση, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα περίπου εννέα χιλιόμετρα που υπολείπονταν, με τον επιβλέποντα Γιώργο Αγαπάκη να εξηγεί στον πρωθυπουργό ότι ένα από τα προβλήματα που προέκυψαν και καθυστέρησαν τις εργασίες, σχετίζονταν με την Αρχαιολογία και τα ευρήματα, που απαιτούσαν επιπλέον διαδικασίες, προκειμένου το έργο να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί.

Επίσκεψη Τσίπρα στο Φράγμα Αποσελέμη

Μετά τα εγκαίνια του δρόμου Χερσόνησος - Γούβες, ο πρωθυπουργός μετέβη στο υδραυλικό έργο του Φράγματος Αποσελέμη, όπου μίλησε για επάρκεια την υδροδότησης από το φράγμα.

Ο Αλ. Τσίπρας εγκαινίασε και το ολοκληρωμένο υδραυλικό έργο του φράγματος Αποσελέμη ενώ στην ενημέρωση η οποία ακολούθησε, τονίστηκε ότι «με μία καλή διαχείριση όσες περιοχές τροφοδοτούνται από τον Αποσελέμη δεν θα διψάσουν ποτέ». Στελέχη του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης τόνισαν ιδιαίτερα και πως το νερό του Αποσελέμη είναι εξαιρετικής ποιότητας ενώ τονίστηκε η μεγάλη συνδρομή της σήραγγας στην τροφοδότηση του φράγματος.

Στιγμές χαλάρωσης στις Αρχάνες

Θερμή ήταν η υποδοχή που επιφύλαξαν στον πρωθυπουργό οι κάτοικοι στις Αρχάνες, όπου μετέβη μετά το φράγμα Αποσελέμη.

Ο κ. Τσίπρας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και με μέλη μιας ομάδας Γάλλων επισκεπτών, στην πλατεία του χωριού, όπου του παρέθεσε γεύμα ο δήμαρχος του Δήμου Αρχάνων Αστερουσίων Μανώλης Κοκοσάλης.

Στο Χουδέτσι ο πρωθυπουργός

Στο Χουδέτσι έφτασε λίγο μετά τις 8 το βράδυ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με τους κατοίκους να τον υποδέχονται με μουσική, μαντινάδες και κεράσματα.

Ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει σύντομο χαιρετισμό, σε εκδήλωση στο Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος, στην οποία θα απευθύνουν ομιλίες και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την Κρήτη, ο Σπύρος Δανέλης, ο Ρος Ντέιλι και ο Θεόδωρος Δουλουμπέκης.

Ο Αλέξης Τσίπρας με τον υποψήφιο ευρωβουλετή του ΣΥΡΙΖΑ και μουσικό Ρος Ντέιλι.

Μάριος Διονέλλης / ΕΦΣΥΝ

«Η μουσική και ιδίως η λαϊκή μουσική ανεκτίμητη επένδυση, ειδικά για τους νέους», ανέφερε στην αρχή του χαιρετισμού του ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος νωρίτερα είχε συνομιλία με τον Ρος Ντέιλι.

Ο Αλέξης Τσίπρας με τον υποψήφιο ευρωβουλετή του ΣΥΡΙΖΑ και μουσικό Ρος Ντέιλι.

Μάριος Διονέλλης / ΕΦΣΥΝ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μηνύματα για την Ανάσταση από τον Αλ. Τσίπρα και τον Κυρ. Μητσοτάκη
«Δύναμη, υγεία και αλληλεγγύη» ευχήθηκε ο πρωθυπουργός στον ελληνικό λαό από την Κρήτη. «Ο Γολγοθάς για την πατρίδα μας τελειώνει» σημείωσε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο δικό του μήνυμα.
Μηνύματα για την Ανάσταση από τον Αλ. Τσίπρα και τον Κυρ. Μητσοτάκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πάσχα στην Κρήτη για τον Αλέξη Τσίπρα
Παράλληλα, θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε Πλατανιά, Μεσαρά, Σητεία και Ιεράπετρα ενώ το ακριβές πρόγραμμα δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί επίσημα.
Πάσχα στην Κρήτη για τον Αλέξη Τσίπρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Στην ώρα του ο δρόμος Ηράκλειο-Μεσαρά»
Στα έργα στον δρόμο Ηράκλειο - Μεσαρά, πραγματοποίησε αυτοψία ο υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης, τονίζοντας ότι θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα και το έργο δεν κινδυνεύει με απένταξη.
«Στην ώρα του ο δρόμος Ηράκλειο-Μεσαρά»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας