• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  33°C 30.9°C / 34.0°C
  4 BF
  24%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  33°C 30.2°C / 35.5°C
  3 BF
  41%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  35°C 35.0°C / 38.2°C
  2 BF
  21%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  35°C 34.9°C / 34.9°C
  1 BF
  29%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  32°C 31.9°C / 31.9°C
  4 BF
  29%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  34°C 29.6°C / 35.0°C
  3 BF
  39%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 27.6°C / 31.4°C
  2 BF
  27%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  35°C 35.2°C / 35.2°C
  0 BF
  16%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 26.8°C / 30.4°C
  5 BF
  54%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  31°C 30.9°C / 31.2°C
  4 BF
  45%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 26.6°C / 27.8°C
  4 BF
  50%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  30°C 28.5°C / 29.7°C
  2 BF
  37%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  34°C 33.9°C / 33.9°C
  2 BF
  36%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  35°C 32.3°C / 34.9°C
  3 BF
  21%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  34°C 31.2°C / 34.4°C
  2 BF
  28%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  28°C 28.2°C / 28.8°C
  5 BF
  53%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  32°C 31.1°C / 32.7°C
  3 BF
  19%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  30°C 30.3°C / 30.5°C
  2 BF
  43%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  31°C 30.3°C / 35.5°C
  3 BF
  54%
 • Καστοριά
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 28.0°C / 28.0°C
  1 BF
  57%

 Από τη συνέντευξη Τύπου της Κίνησης Πολιτών Ηρακλείου για την προοδευτική συμμαχία.

Κρήτη: Τάσσονται υπέρ του ενιαίου προοδευτικού μετώπου

 • A-
 • A+
Το κείμενο αυτής της πρωτοβουλίας υπογράφουν σε πρώτη φάση 120 πολίτες του Ηρακλείου που επισημαίνουν την ανάγκη να ληφθούν πρωτοβουλίες που θα ανοίξουν διάλογο για συμπόρευση κάθε προοδευτικού δημοκράτη πολίτη.

Πολλές προσωπικότητες και από την Κρήτη στηρίζουν την πρωτοβουλία για την Ενότητα των Προοδευτικών Δυνάμεων, εκπρόσωποι της οποίας έδωσαν σήμερα συνέντευξη Τύπου.

Μεταξύ των 120 ονομάτων που υπογράφουν το κείμενο της Πρωτοβουλίας είναι ο πρώην δήμαρχος Ηρακλείου Κώστας Ασλάνης, ο ευρωβουλευτής Σπύρος Δανέλλης, ο πρώην υπουργός Μανώλης Παπαματθαιάκης, ο πρόεδρος του ΟΛΗ Απόλλων Φιλιππής, ο Γιάννης Σταρίδας και ο γεωλόγος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Χαράλαμπος Φασουλάς.

 Από τη συνέντευξη Τύπου της Κίνησης Πολιτών Ηρακλείου για την προοδευτική συμμαχία.

Το κείμενο της κίνησης για τη συγκρότηση προοδευτικού μετώπου σε Ελλάδα και Ευρώπη:

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

Οι υπογράφοντες αυτό το κείμενο πολίτες του Ηρακλείου θεωρούμε αναγκαίο να αναλάβουμε πρωτοβουλίες που θα ανοίξουν διάλογο για συμπόρευση κάθε προοδευτικού δημοκράτη πολίτη με βάση τις παρακάτω διαπιστώσεις.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Διαπιστώνουμε ότι στην Ευρώπη δρομολογούνται πολιτικές εξελίξεις με αρνητικές συνέπειες για τους πολίτες της. Το BREXIT, η εμβάθυνση των ρηγμάτων βορρά-νότου ανατολής-δύσης, η φτώχεια και η περιθωριοποίηση εκατομμυρίων πολιτών οδηγούν λαϊκά στρώματα στην ακροδεξιά που φουντώνει με κηρύγματα μίσους , μισαλλοδοξίας, ξενοφοβίας και εθνικισμού.

Δυστυχώς η ηγεσία της ΕΕ εδώ και δεκαετίες ενισχύει με τις επιλογές της αυτά τα φαινόμενα. Η εμμονή της σε συντηρητικές πολιτικές επιλογές, τον νεοφιλελευθερισμό και τη λιτότητα, οδηγεί σε ακραίες ανισότητες, την εργασιακή φτώχεια και την υπονόμευση του κοινωνικού κράτους. Πεποίθηση μας αποτελεί πως μόνο στο ευρωπαϊκό πεδίο μπορούμε να υπερασπιστούμε τις αξίες μας για μια ισχυρή, δημοκρατική, αλληλέγγυα Ευρώπη , ανοιχτή στον υπόλοιπο κόσμο. Διαφωνούμε με τη συντηρητική αναδίπλωση που υποστηρίζει πως τα σημερινά προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο σε εθνικό επίπεδο.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Διαπιστώνουμε ότι η Ελλάδα, παρά τη βαθιά κρίση και τα καταστροφικά μνημόνια που της επιβλήθηκαν, αντιστέκεται στην ακροδεξιά στροφή. Το γεγονός αυτό συμβάλλει σημαντικά στη στήριξη των αξιών που οδήγησαν στην Ευρωπαϊκή ‘Ενωση και ενισχύει τη συμπαράταξη με τις προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης.

Η σημερινή κυβέρνηση αντιμετώπισε τους εκβιασμούς της νεοφιλελεύθερης ηγεσίας των πιστωτών από το εξωτερικό και του ανεύθυνου αντιπολιτευτικού λαϊκισμού στο εσωτερικό. Κατάφερε να οδηγήσει τη χώρα έξω από τα μνημόνια και παρά τις δεσμεύσεις που εξακολουθούν να ισχύουν, αποδεικνύει με τις πολιτικές της πως υποστηρίζει τους πολλούς και ασθενέστερους. Προχωρεί σε δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, νομοθετεί σε δύσκολα ζητήματα που αφορούν τα δικαιώματα των πολιτών.
Χρειάζονται ακόμα σημαντικά βήματα για να επανέλθει η Ελλάδα στην κανονικότητα ώστε να δημιουργηθεί ένα ευνοϊκότερο περιβάλλον για σύγχρονες παραγωγικές επενδύσεις και υγιή καινοτόμα επιχειρηματικότητα, σε αντιπαράθεση με το κρατικοδίαιτο μοντέλο των επιχειρηματιών της διαπλοκής και του μαύρου χρήματος.

Θεωρούμε σημαντικό γεγονός την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών που κλείνει μια πολύχρονη πληγή στην εξωτερική μας πολιτική. O Αλέξης Τσίπρας άνοιξε μια νέα σελίδα στην αναβάθμιση του πολιτικού υποκειμένου στον τόπο μας, παίρνοντας ρίσκα και ευθύνες για το συμφέρον της χώρας, που οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν τόλμησαν. Ανέδειξε την Ελλάδα σε πρωταγωνιστή των εξελίξεων και της σταθερότητας στα Βαλκάνια.

Απέναντι σε αυτές τις θετικές αλλαγές στον τόπο η ΝΔ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ευαγγελίζονται την ζούγκλα του νεοφιλελευθερισμού και την παλινόρθωση της λιτότητας. Υποστηρικτές και σπόνσορες τους το παλιό και νέο κατεστημένο της ιδιωτικής ενημέρωσης που προσπαθούν να στήσουν μια μαγική εικόνα υπεροχής για να σωθούν από κοινού από τον παραπέρα έλεγχο μαύρων ταμείων και τεράστιων σκανδάλων διαπλοκής. Πολιτικά διολισθαίνει ολοένα και περισσότερο προς την ακροδεξιά με κυρίαρχη την ομάδα του πρώην πρωθυπουργού Σαμαρά που οδηγούν τον τόπο σε ιδεολογικό εμφύλιο και την ΝΔ στο ακροδεξιό τμήμα του ΕΛΚ.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Πιστεύουμε ότι σε αυτή την κρίσιμη για τον τόπο και την Ευρώπη συγκυρία απαιτείται το άνοιγμα διαλόγου χωρίς περιορισμούς για τις δυνάμεις του ευρύτερου δημοκρατικού προοδευτικού φάσματος, ώστε να συσπειρωθούν και μην επιτρέψουν το δεξιό ακροδεξιό πισωγύρισμα. Χρειάζεται να διασφαλιστεί η πορεία προοδευτικών μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη ο τόπος με την ευρύτερη δυνατή κοινωνική και πολιτική στήριξη.

Στη βελτίωση του κλίματος για το άνοιγμα αυτού του διαλόγου συμβάλλουν σημαντικά η επανεκτίμηση από τον ΣΥΡΙΖΑ των επιλογών του σε πρακτικές, πρόσωπα και ρητορική της πρώτης περιόδου ,η νέα σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος με την αποχώρηση των ΑΝΕΛ, η ανάδειξη των ευθυνών των κυβερνήσεων που διόγκωσαν τα ελλείμματα και συνέβαλαν σημαντικά στο να οδηγηθεί η χώρα στα μνημόνια.

Καλούμε λοιπόν τις πολιτικές δυνάμεις που τοποθετούνται στον κεντροαριστερό και φιλοευρωπαϊκό χώρο να αφήσουν την αδιέξοδη πολιτική “στρατηγικής ήττας” του ΣΥΡΙΖΑ και να προσέλθουν σε μια ανοιχτή χωρίς ηγεμονισμούς συζήτηση μένοντας στον φυσικό τους χώρο της μεγάλης πολιτικής και κοινωνικής συμμαχίας για την αντιμετώπιση του νεοφιλελευθερισμού και των επικίνδυνων για τη δημοκρατική εξέλιξη του τόπου πρακτικών δεξιάς και ακροδεξιάς.

Οι πιο λαμπρές στιγμές της ιστορίας του τόπου, όπως η περίοδος των Βαλκανικών πολέμων με επικεφαλής τον Ελ. Βενιζέλο, η παλλαϊκή αντίσταση κατά των κατακτητών με το ΕΑΜ, η συσπείρωση των δημοκρατικών δυνάμεων για το γκρέμισμα της χούντας και στη συνέχεια του κράτους της δεξιάς και των διακρίσεων, στηρίχτηκαν στη συσπείρωση των δυνάμεων που έχουν σταθερή στόχευση τους το συμφέρον του τόπου και την πρόοδο της ελληνικής κοινωνίας.

Με σεβασμό στην ισχυρή παράδοση που έχει να επιδείξει η Κρήτη και το Ηράκλειο στη δημοκρατική και προοδευτική εξέλιξη του τόπου, απευθυνόμαστε στη συντριπτική πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας , πόλης και περιφέρειας, και την καλούμε να συμμετάσχει στον διάλογο και στο παλλαϊκό προσκλητήριο, για να κλείσουμε τον δρόμο στη δεξιά και στην ακροδεξιά. Ο ρόλος του προοδευτικού – δημοκρατικού λαού του Ηρακλείου και ευρύτερα της Κρήτης μπορεί να συντελέσει σημαντικά στη διαμόρφωση των συσχετισμών πανελλαδικά, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΙΣ ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΓΕΝΙΕΣ

Σε αυτή μας την προσπάθεια προτεραιότητα αποτελεί ο ανοιχτός διάλογος με τη νέα γενιά. Οι νέοι με δημοκρατική συνείδηση να ανέβουν στο βήμα, να πείσουν και όσους αποστασιοποιούνται να συμμετέχουν, ώστε με την αμφισβήτηση και την ορμή τους να συμβάλουν στη δημιουργία της νέας Ελλάδας μακριά από πατερναλισμούς και καθοδηγητικές φόρμες του παρελθόντος. Με μορφές που έχει ήδη επιλέξει και προκρίνει η νεολαία, κοινωνικής δικτύωσης, ακτιβιστικές συλλογικότητες κλπ, μπορεί και πρέπει να πρωταγωνιστήσει στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ :

1. Αγγελάκης Γιάννης, Εκπαιδευτικός
2. Αγγελιδάκη Φρειδερίκη, Καθηγήτρια Νοσηλευτικής
3. Αλεξάκης Μανώλης, Δ/ντής 3ου ΓΕΛ Ηρακλείου
4. Γιαννόπουλος Αναστάσιος, Φοιτητής
5. Αντωνακάκης Αντώνης, Δ/ντής ΚΕΚ
6. Αποστολάκης Δημήτρης, Πρ. Δ/ντης Α/θμιας Εκπ/σης ν. Ηρακλείου
7. Αρμουτάκης Γιώργος, Δήμαρχος Φαιστού
8. Ασλάνης Κώστας, πρώην Υπουργός και Δήμαρχος
9. Αστυρακάκης Μανώλης, Φιλόλογος
10. Βαρδάκης Βαγγέλης, Γεωπόνος
11. Βαρδαλαχάκης Γιώργος , Τεχν. Γεωπόνος
12. Βασιλάκης Αντώνης, Αρχαιολόγος
13. Βασιλάκης Κώστας, Δημοσιογράφος
14. Βασιλάκης Κώστας, συνταξιούχος ΔΕΗ
15. Βασιλειάδης Γιώργος, Αρχιτέκτων Μηχανικός
16. Βεϊσάκης Στέφανος, Μαθητής
17. Βεριγάκη Νίκη, Μικροβιολόγος
18. Βεριγάκης Κωνσταντίνος , Γεωλόγος
19. Βεριγάκης Νίκος, Οδοντίατρος – πρώην Πρ. Δημοτικού Συμβ. δήμου Ηρακλείου
20. Βιδάκη Ειρήνη, Εκπαιδευτικός – Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ.Κ.Ε.Σ.
21. Βιδάκη Ευαγγελία, Εκπαιδευτικός
22. Βιστάκης Βαγγέλης, Πρόεδρος Παγκρήτιου Συλλόγου ΥΠΑ
23. Βρέτζος Ιωάννης, πρώην ΓΓ ΕΚΗ – μέλος ΔΣ ΓΕΝΟΠ και ΕΤΕ ΔΕΗ
24. Γαβαλάς Γιώργος, Συνταξιούχος
25. Γάκη Ασπασία, Φοιτήτρια
26. Γιαμαλάκη Νίκη, πρόεδρος ΔΣ Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κρήτης
27. Γιγουρτάκης Νίκος, πρώην Δ/ντής Β/θμιας Εκπ/σης ν. Ηρακλείου
28. Γκαλανάκης Γιάννης, πρώην Γ.Γ. ΤΕΙ Ηρακλείου
29. Γωνιανάκης Κώστας, Χειρούργος
30. Δανέλης Σπύρος Βουλευτής Ηρακλείου
31. Διαλυνάκη Ελένη Καθηγήτρια ΤΕΙ
32. Δουλουμπέκης Θοδωρής, Πολ. Μηχ. – Πρώην Επικεφαλής Ευρωπαίων Σοσιαλιστών
33. Ζερβάκη Ευρυδίκη , Λογίστρια
34. Ηλιάκης Ευάγγελος, Καθηγητής
35. Θεοδωράκη Αργυρώ, Συνταξιούχος
36. Καλέμπουμπας Γιάννης , Μαιευτήρας – Γυναικολόγος
37. Καλομοίρη Κατερίνα, Δικηγόρος
38. Καλυκάκης Δημήτρης, Αρχιτέκτων Μηχανικός
39. Καφετζάκης Μιχάλης, Αρχιτέκτων Μηχανικός
40. Κεφαλούκου Μαρία, Δημ. Υπάλληλος
41. Κλάδος Κων/νος, Τεχν. Γεωπόνος
42. Κογεράκης Ευθύμης, Δ/ντής Ξενοδοχείου
43. Κοπιδάκης Γιαννίκος, Αγρότης
44. Κοπιδάκης Γιώργος, Δικηγόρος
45. Κουνδουράκη Ευαγγελία, Πολιτικός Επιστήμων
46. Κρέμης Διονύσης, Γιατρός
47. Κυπριωτάκης Γιάννης, πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Επισκοπής
48. Λαγουβάρδος Γιώργος, Δημοσιογράφος
49. Λαγουδάκης Κων/νος, Δικηγόρος, πρ. Δήμαρχος Μαλίων
50. Λενακάκης Ανδέας, Φιλόλογος
51. Λεστάκης Βαγγέλης, Συνταξιούχος
52. Λουλουδάκης Απόστολος, μέλος Κ.Ε.Δ.Ε.
53. Μανδαλενάκης Κώστας, Ιδιωτικός Υπάλληλος
54. Μανωλάκης Μανόλης πρόεδρος Εργαζομένων Αεροναυτιλίας
55. Μαρκάκης Γιώργος, πρόεδρος Συλλόγου Δασκάλων «Δ. Θεοτοκόπουλος»
56. Μαρκόπουλος Γιώργος, Δικηγόρος–Σκηνοθέτης-Θεατρολόγος-πρ Δήμ/χος Οροπεδίου
57. Μαρνελάκης Ευάγγελος, Αγγειοπλάστης – Συγγραφέας
58. Ματθαιάκης Γιώργος, πρώην Δήμαρχος Γοργολαϊνη
59. Μαυραγάκη Γωγώ, Ιδιοκτήτρια Χώρου Εστίασης
60. Μαυραντωνάκης Γεώργιος, πρόεδρος Πολ. Συλλόγου Θραψανού
61. Μετζίνης Νίκος, πρώην Πρόεδρος Συλλόγου Δασκάλων «Δ.Θεοτοκόπουλος»
62. Μηλιαράκη Κορίνα, πρόεδρος Πολ. Συλλόγου «Επιμενίδης»
63. Μιγάδης Μύρων , πρώην Πρόεδρος Εργαζομένων ΑΗΣ Λινοπεραμάτων
64. Μιχελάκης Ζαχαρίας, πρώτος Γραμματέας ΠΑΣΚΕ Ηρακλείου
65. Μπαγκέρης Γιάννης, Επιχειρηματίας
66. Μπαλτζάκης Στέλιος, Μαθηματικός
67. Μπαράκου-Νισταζάκη Μαρία, Επίτιμη Πρόξενος Τσέχικης Δημοκρατίας
68. Μπαρκάτσα Μαλάμω, Δημόσιος Υπάλληλος
69. Μπουνταλάκης Αντώνης, Μουσικός
70. Μωραϊτάκης Νικόλαος, Πολιτικός Επιστήμονας
71. Νικολακάκης Γιώργος, καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης, πρ. Δήμαρχος Γουβών
72. Νισταζάκης Γιάννης, Τουριστικός Επιχειρηματίας
73. Νύκταρης Γιάννης, Συνταξιούχος
74. Ξενάκης Μανούσος, Δικηγόρος
75. Ξυλούρης Νίκος, Τοπογράφος Μηχανικός
76. Παναγιωτάκης Ρουσέτος, Ζωγράφος
77. Παπαδάκη Μαρία, Μεταλλειολόγος Μηχανικός
78. Παπαδάκης Αντώνης (ΠΑΝ ΠΑΝ), Τυπογράφος τέως Κοινοτάρχης Ινίου
79. Παπαδάκης Γιώργος, Αρχιτέκτων Μηχανικός
80. Παπαηλιάκης Μιχάλης, Γεωπόνος Καθηγητής Τ.Ε.Ι.
81. Παπαστεφανάκης Μανώλης, πρώην Υπουργός
82. Παχάκης Γιάννης, Μαιευτήρας-Γυναικολόγος
83. Περπή-Κυπράκη Λουΐζα, Συμβολαιογράφος
84. Πλεύρης Μανώλης, Συνταξιούχος
85. Πλουμίδου Μαρία, πρώην Δήμαρχος Αρχανών
86. Ράτσικα Νικολέτα, Καθηγήτρια Τ.Ε.Ι.
87. Ραφτόπουλος Δημοσθένης, Αντιστασιακός ΕΑΜ
88. Ρουμελιωτάκης Μανώλης, πρώην Αγροτικό στέλεχος
89. Σαλούστρου Κατερίνα, Συμβολαιογράφος
90. Σαμαράς Ανέστης, Ψυχολόγος
91. Σμπώκου- Φαρσάρη Κρήτη, Συμβολαιογράφος
92. Σουράς Πάνος, Αρχιτέκτων Μηχανικός
93. Σοφουλάκης Γιώργος, Πολιτικός Μηχανικός
94. Σπανάκης Γιώργος, Κοινωνιολόγος
95. Σπυριδάκης Βασίλης, Δημοσιογράφος
96. Σταματάκης Μανώλης, Συνταξιούχος
97. Σταματάκης Μηνάς, συντ. Τραπεζικός
98. Σταρίδας Γιάννης, Πολιτικός Μηχανικός πρώην Αντιδήμαρχος
99. Σταυρακάκη Ντίνα, Συμβολαιογράφος
100. Σταυρουλάκης Μανώλης, συνταξιούχος ΙΚΑ
101. Σταυρουλάκης Νικόλας, Ηλεκτρολόγος – Ποιητής
102. Στιβακτάκης Μανώλης, Συνδικαλιστής συλλόγου εργαζομένων ΠΑΓΝΗ
103. Τερζάκης Γιώργος, πρ. Δ/ντης Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κρήτης
104. Τουτουντζάκης Κώστας, Ορθοπεδικός – πρώην Δ/ντής ΙΚΑ
105. Τρουλινός Θεόφιλος, Πολιτικός Μηχανικός
106. Τσαγκαράκης Ζαχαρίας, συντ. Εκπαιδευτικός
107. Τσαγκαράκης Κωστής, Γιατρός Καρδιολόγος
108. Τσατσάκης Αριστείδης, πρώην Γεν Σύμβουλος ΑΔΕΔΥ
109. Τσικανδυλάκης Γιάννης, πρόεδρος Συλλόγου Φαρμακοποιών Ηρακλείου
110. Φασουλάς Χαράλαμπος, Δρ Γεωλόγος, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας
111. Φιλιππής Απόλλων, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος ΟΛΗ
112. Φορτσάκης Γιάννης, Τοπογράφος Μηχανικός
113. Φραγκιαδάκης Νίκος, Γαστρεντερολόγος
114. Φρέσκος Γιάννης, Δημόσιος Υπάλληλος
115. Χαλκιαδάκης Γιάννης, Αρχιτέκτων Μηχανικός
116. Χαρίτος Σταμάτης, πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου
117. Χαρωνίτη Σοφία, Δημόσιος Υπάλληλος
118. Χατζηκωσταντίνου Δημήτρης, Εκπαιδευτικός
119. Χρονάκη Κων/να, Εκπαιδευτικός
120. Χρονάκης Μανώλης, Παιδίατρος

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η «Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης» στηρίζει Αρναουτάκη
Τη συμπόρευση της στις επικείμενες στις περιφερειακές εκλογές με την «Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης», ανακοίνωσε η παράταξη του περιφερειάρχη Κρήτης.
Η «Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης» στηρίζει Αρναουτάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Ξαστεριά! Ανατροπή στην Κρήτη»: Νέα κίνηση στην Περιφέρεια Κρήτης
Η ιδρυτική συνέλευση της νέας αυτοδιοικητικής κίνησης στην Περιφέρεια Κρήτης με το όνομα «Ξαστεριά! Ανατροπή στην Κρήτη», πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Μαρτίου στο Ρέθυμνο.
«Ξαστεριά! Ανατροπή στην Κρήτη»: Νέα κίνηση στην Περιφέρεια Κρήτης
ΑΠΟΨΕΙΣ
Το προοδευτικό μέτωπο και οι επικείμενες εκλογές
Για πρώτη φορά η συγκρότηση του προοδευτικού μετώπου από όλες τις προοδευτικές, οικολογικές και αριστερές δυνάμεις προβάλλει ως αδήριτη αναγκαιότητα για την αναχαίτιση της εθνικιστικής Ακροδεξιάς, που μπορεί...
Το προοδευτικό μέτωπο και οι επικείμενες εκλογές
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΣΥΡΙΖΑ: «Στρατηγική προτεραιότητα το προοδευτικό μέτωπο»
Με την ομόφωνη έγκριση του σχεδίου της πολιτικής απόφασης, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο τέθηκε ως στρατηγική προτεραιότητα η συγκρότηση ενός...
ΣΥΡΙΖΑ: «Στρατηγική προτεραιότητα το προοδευτικό μέτωπο»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στήνουν... Γέφυρα για το προοδευτικό μέτωπο
Στην τελική ευθεία οδηγείται -σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Εφ.Συν.»- η πρωτοβουλία των προοδευτικών πολιτών για τη δημιουργία ενός ισχυρού μπλοκ δυνάμεων -με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ- ενάντια στον...
Στήνουν... Γέφυρα για το προοδευτικό μέτωπο
ΕΚΛΟΓΕΣ
«Στο ευρωψηφοδέλτιο η επιλογή για προοδευτικό μέτωπο»
Στίγμα για τη δημιουργία ενός προοδευτικού μετώπου ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό, στη λιτότητα, αλλά και στην ακροδεξιά θα δίνει το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Δ. Τζανακόπουλος.
«Στο ευρωψηφοδέλτιο η επιλογή για προοδευτικό μέτωπο»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας