• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  12°C 10.6°C / 12.3°C
  4 BF
  66%
 • Θεσσαλονίκη
  Σποραδικές νεφώσεις
  9°C 7.1°C / 11.0°C
  2 BF
  61%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 12.0°C / 13.0°C
  5 BF
  67%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 8.8°C / 8.9°C
  1 BF
  58%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  9°C 8.9°C / 8.9°C
  3 BF
  61%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  7°C 5.0°C / 7.9°C
  1 BF
  86%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  1°C 1.4°C / 1.4°C
  3 BF
  93%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 8.6°C / 8.6°C
  2 BF
  79%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 11.8°C / 13.8°C
  2 BF
  74%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 10.7°C / 12.9°C
  2 BF
  67%
 • Ερμούπολη
  Αυξημένες νεφώσεις
  14°C 13.8°C / 14.4°C
  5 BF
  67%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 9.0°C / 9.0°C
  5 BF
  70%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 13.9°C / 13.9°C
  2 BF
  51%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  8°C 7.9°C / 10.6°C
  0 BF
  81%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 8.5°C / 10.5°C
  0 BF
  81%
 • Ρόδος
  Ψιχάλες μικρής έντασης
  19°C 15.8°C / 19.3°C
  2 BF
  68%
 • Χαλκίδα
  Σποραδικές νεφώσεις
  11°C 10.8°C / 12.5°C
  2 BF
  56%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  10°C 8.3°C / 9.9°C
  3 BF
  57%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 8.6°C / 9.5°C
  1 BF
  74%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  4°C 3.6°C / 3.6°C
  1 BF
  98%

Από αριστερά: Λευτέρης Ζαμπετάκης, Μόνα Αμανατίδου, Πέτρος Ινιωτάκης

Δήμος Ηρακλείου: Σύμπραξη Ινιωτάκη - Αμανατίδου στις εκλογές

 • A-
 • A+
Τη συμπόρευσή τους στις επερχόμενες εκλογές για τον Δήμο Ηρακλείου, ανακοίνωσαν οι δημοτικές παρατάξεις «ΣυνΠΡΑΞΗ Δημοτων Ηρακλειου» και «Άμεση Δημοκρατία».

Την σύμπραξη των δύο δημοτικών παρατάξεων, ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της «ΣυνΠΡΑΞΗΣ Δημοτών Ηρακλείου» Πέτρος Ινιωτάκης και η επικεφαλής της «Άμεσης Δημοκρατίας» Μόνα Αμανατίδου, με τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης, Λεωνίδα Ζαμπετάκη.

Ο κ.Ινιωτάκης αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες συνεργασίας, κάνοντας λόγο για την κοινή στάση που υπάρχει στα θέματα τα οποία αφορούν τον Δήμο Ηρακλείου.

Στην συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκαν τα εξής:

«Η απόφαση μας είναι αποτέλεσμα έντονης διαβούλευσης ανθρώπων με διαφορετικά πιστεύω, κοινωνικές αφετηρίες και πορείες, στην οποία όμως διαπιστώθηκε συμφωνία σε τέσσερις βασικούς πυλώνες οι οποίοι αποτελούν την πολιτική βάση της συμφωνίας μας για κοινή κάθοδο.

Επιπρόσθετα, συνομολογήσαμε ότι οι πολιτικές προτάσεις μας θα στηρίζονται σε ρεαλιστικές βάσεις και σε καμία περίπτωση δεν θα είναι προϊόν των συνηθισμένων προεκλογικών εξαγγελιών, αλλά θεωρητικά, οικονομικά, και πρακτικά επεξεργασμένες ώστε να είναι απολύτως υλοποιήσιμες.

Στο κοινό πρόγραμμα το οποίο θα παρουσιαστεί το αμέσως επόμενο διάστημα, θα κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Κοινή πεποίθηση μας είναι ότι ο δημότης δικαιούται και πρέπει να έχει συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων ζωτικής σημασίας που αφορούν τον βίο του.

Δηλώνουμε αποφασισμένοι να συμπορευτούμε σε αυτή την μάχη που θα δοθεί πριν και μετά τις εκλογές ώστε ο δρόμος που ακολουθούμε να έχει ως αποτέλεσμα την σταδιακή θεσμοθέτηση Δημοτικών δημοψηφισμάτων, έχοντας ως βάση την κοινή παραδοχή ότι ο κοινοτισμός, η ανοικτή διαβούλευση και συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων είναι έμφυτο στοιχείο του Ελληνικού πολιτισμού. 

Συμφωνήσαμε ότι η Δημοτική Αρχή πρέπει να στέκεται αρωγός στον χειμαζόμενο από την συνεχιζόμενη κρίση Δημότη, με έμπρακτο και ουσιαστικό τρόπο, και ενάντια στη διαιώνιση της φτωχοποίησης του.

Η Δημοτική κοινωνική πολιτική θα πρέπει να τεθεί σε τέτοιο επίπεδο ώστε κάθε οικονομικά ασθενέστερος πολίτης της πόλης να θεωρεί και να νοιώθει τον Δήμο ως στήριγμα στην προσπάθεια του να εξέλθει της δυσάρεστης κατάστασης στην οποία βρίσκεται.

Επιπλέον, θεωρούμε ότι ο Δήμος με όποια μέσα έχει στη διάθεση του, μπορεί να σταθεί αρωγός στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος.

Αρχή μας είναι η αντίθεση στην εκποίηση Δημόσιας και Δημοτικής περιουσίας, συμπεριλαμβανομένης της εκποίησης μνημείων της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Οι όποιες συμπράξεις ή συνέργειες με ιδιώτες πρέπει να τελούν υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι αυτές θα είναι προς όφελος του Δημοτικού / Δημοσίου συμφέροντος και της βελτίωσης των αστικών συνθηκών διαβίωσης.

Ο Πολιτισμός και η Τέχνη βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μας. Στόχος μας είναι η βελτίωση και εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των υφιστάμενων πολιτιστικών υποδομών, και η δημιουργία νέων, όπου διαπιστώνεται οτι υφίστανται ελλείψεις και είναι εφικτό.

Επιπρόσθετα, θα πρέπει να αναπτυχθούν πολλαπλές καλλιτεχνικές δράσεις και συνεργασίες με στόχο την βελτίωση της αισθητικής στην πόλη, αποφέροντας πολλαπλά κοινωνικά οφέλη».

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ηράκλειο: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο Πέτρος Ινιωτάκης
Στην επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για τον Δήμο Ηρακλείου, προχώρησε ο πρώην αντιδήμαρχος Πέτρος Ινιωτάκης. Ο συνδυασμός ονομάζεται «ΣυνΠΡΑΞΗ», με τον κ. Ινιωτάκη να τονίζει ότι η παράταξη δεν είναι...
Ηράκλειο: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο Πέτρος Ινιωτάκης
ΝΤΕΛΟΓΟ
Δήμος Ηρακλείου: Μιλά με ΝΔ και… ΣΥΡΙΖΑ ο Ινιωτάκης
Αλλαγή στο προεκλογικό σκηνικό προκαλεί η αποχώρηση του αντιδημάρχου Πέτρου Ινιωτάκη από την παράταξη του δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού. Ο ίδιος δεν έκρυψε τις ηγετικές του φιλοδοξίες και τις τελευταίες ημέρες...
Δήμος Ηρακλείου: Μιλά με ΝΔ και… ΣΥΡΙΖΑ ο Ινιωτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ηράκλειο: Παραίτηση Ινιωτάκη με αιχμές κατά Λαμπρινού
Την παραίτησή του από τη θέση του αντιδημάρχου, αλλά και ανεξαρτητοποίησή του από τη δημοτική παράταξη «Δύναμη Πολιτών», υπέβαλλε ο Πέτρος Ινιωτάκης. Σε ανοικτή του επιστολή προς τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη...
Ηράκλειο: Παραίτηση Ινιωτάκη με αιχμές κατά Λαμπρινού
ΝΤΕΛΟΓΟ
Δήμος Ηρακλείου: Χωρίς κομμάτι ο Κουκιαδάκης
Εμφανώς απών από τη συνεστίαση για την κοπή της πίτας του ΚΙΝΑΛΛ στο Ηράκλειο ήταν ο άλλοτε στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά, αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης.
Δήμος Ηρακλείου: Χωρίς κομμάτι ο Κουκιαδάκης
ΝΤΕΛΟΓΟ
Δήμος Ηρακλειου: Δεν φτούρησαν οι Μακεδονομάχοι
Αδοξα έληξε η προσπάθεια σύνδεσης του «Μακεδονικού» με τις δημοτικές εκλογές στο Ηράκλειο. Ο όψιμος υποψήφιος δήμαρχος Πέτρος Ινιωτάκης, βλέποντας πως δεν βγαίνουν τα κουκιά για την υπό σύσταση παράταξή του,...
Δήμος Ηρακλειου: Δεν φτούρησαν οι Μακεδονομάχοι

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας