Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κρήτη: Παρουσιάστηκαν οι θέσεις του ΚΚΕ για την Παιδεία

Κρήτη: Παρουσιάστηκαν οι θέσεις του ΚΚΕ για την Παιδεία

  • A-
  • A+

Τις θέσεις του όσον αφορά την Παιδεία και τους εκπαιδευτικούς, παρουσίασε το ΚΚΕ σε εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Χανίων. Το ΚΚΕ τόνισε πως παλεύει για 30.000 μόνιμες προσλήψεις στην εκπαίδευση, για τη μονιμοποίηση των αναπληρωτών ενώ προτείνει την ετήσια επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, για μία πραγματική επιστημονική αναβάθμιση.

Η ομιλία - εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, με κεντρικό ομιλητή τον Σπύρο Μαρίνη, μέλος του Τμήματος Παιδείας της ΚΕ του ΚΚΕ και εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ στο ΔΣ της ΔΟΕ.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στο νέο σύστημα διορισμού που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή, τονίζοντας πως η επιλογή αυτή της κυβέρνησης είναι πλήρως ενταγμένη στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ που αποσκοπεί στην αποσύνδεση του πτυχίου από το επάγγελμα.

«Πρόκειται για ένα σύστημα που πετάει στα σκουπίδια χρόνια δουλειάς των αναπληρωτών, βάζοντας τους μάλιστα να ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλο για μια θέση στον ήλιο. Μια θέση στην οποία καλούνται να ανταπεξέλθουν μέχρι και τα 67 τους χρόνια, λόγω και των ορίων συνταξιοδότησης που έχουν αποφασίσει», ανέφερε ο Σπ. Μαρίνης.

Παράλληλα, επισημάνθηκαν οι τρομακτικές ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία, καθώς και η ελλιπή διαπαιδαγώγηση ενός νέου ανθρώπου, που χάνει την επαφή του με μια σειρά γνωστικά αντικείμενα ενώ χαρακτηρίστηκε ως πισωγύρισμα, ο εξαναγκασμός καθηγητών να κάνουν μαθήματα άσχετα με το επιστημονικό τους αντικείμενο. 

Ο Σπ. Μαρίνης τόνισε επίσης την περικοπή κονδυλίων του κρατικού υπολογισμού για ανέγερση και συντήρηση σχολικών μονάδων, πετώντας έτσι το μπαλάκι στους δήμους και τις περιφέρειες, οι οποίοι με την σειρά τους δηλώνουν αναρμόδιοι στο ζήτημα.

«Το ΚΚΕ παλεύει και απαιτεί εδώ και τώρα να γίνουν 30.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών , να μονιμοποιηθούν άμεσα οι χιλιάδες αναπληρωτές, ως ένα πρώτο μέτρο για την αντιμετώπιση της κατάστασης, χωρίς την λογική προσόντων και πιστοποιήσεων, στα οποία πάνω έχει στηθεί μια τεράστια αγορά. Άλλωστε, εάν τους ενδιέφερε η πραγματική επιστημονική αναβάθμιση των πτυχιούχων, θα υλοποιούσουν την πρόταση του ΚΚΕ για ετήσια επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και δεν θα άνοιγαν τον δρόμο για την απόσπαση της παιδαγωγικής επάρκειας από το πτυχίο», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, κάλεσε τους παρευρισκόμενους, και κάθε τίμιο εκπαιδευτικό, κάθε λαϊκή οικογένεια και μαθητή, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, να δοκιμάσουν την ανεξάντλητη δύναμη την οποία διαθέτουν, βάζοντας την υπογραφή τους στο πραγματικά προοδευτικό και σύγχρονο, να ανοίξει ο δρόμος ώστε ο λαός να κάνει κουμάντο στην οικονομία και την κοινωνία, να θέτει με επιστημονικό σχεδιασμό τα κριτήρια της ανάπτυξης της ίδιας της κοινωνίας, τονίζοντας πως υπάρχουν και φωτεινά παραδείγματα τέτοιου δρόμου, τον 20ο αιώνα συγκεκριμένα και το πρώτο εργατικό κράτος που γνώρισε η ανθρωπότητα.

Ακολούθησε συζήτηση πάνω στα αμέτρητα προβλήματα που βιώνουν οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς τους.

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υποψήφιοι του ΚΚΕ σε Περιφέρεια Κρήτης και νομό Χανίων
Τους υποψήφιους δημάρχους τους οποίους θα στηρίζει το ΚΚΕ στον Δήμο Χανίων και στους υπόλοιπους δήμους του νομού Χανίων, ανακοίνωσε το ΚΚΕ. O Νίκος...
Υποψήφιοι του ΚΚΕ σε Περιφέρεια Κρήτης και νομό Χανίων