Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Υποψήφιος δήμαρχος Χερσονήσου ο Μανόλης Διαμαντάκης

Ο Μανόλης Διαμαντάκης

Υποψήφιος δήμαρχος Χερσονήσου ο Μανόλης Διαμαντάκης

  • A-
  • A+

Την υποψηφιότητά του για δήμαρχος του Δήμου Χερσονήσου, ανακοίνωσε ο Μανώλης Διαμαντάκης, ανακοινώνοντας παράλληλα και τη δημιουργία δημοτικής κίνησης.

Ο Μανόλης Διαμαντάκης κατάγεται από το Μοχό και είναι ερευνητής στο ΙΤΕ κι έχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος για 12 χρόνια, σε Μάλια και Χερσόνησο.

Επίσης, το 2013 και 2014, υπηρέτησε το Δήμο Χερσονήσου και από τη θέση του αντιδημάρχου Οικονομικών.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Διαμαντάκη:

Την ερχόμενη άνοιξη θα αναδειχτούν στη χώρα μας οι νέες δημοτικές αρχές. Σ ένα κόσμο  που καθημερινά αλλάζει ραγδαία, σε μια χώρα που αναζητά αγκομαχώντας το νέο βηματισμό της και οι πολίτες της εξακολουθούν να δοκιμάζονται, ο Δήμος Χερσονήσου πρέπει να αναζητήσει τη δική του νέα πορεία.

Ο τόπος μας, αποτελεί μια ακατανίκητη σύνθεση ανθρωπογενούς και φυσικού περιβάλλοντος. Με την απέραντη ακτογραμμή και τις πανέμορφες παραλίες, από το Ναό Διός Θενάτα στον Καρτερό και το Ανάκτορο Νίρου μέχρι το Ανάκτορο Μαλίων. Εδώ  όπου κατά τον Όμηρο αποβιβάστηκε ο Οδυσσέας κατά τις περιπλανήσεις του, εδώ που συνήθιζε να περνά τα καλοκαίρια του ο Νίκος Καζαντζάκης με τον Κώστα Βάρναλη και τους Αλεξίου. Ο τόπος αυτός με τη μεγάλη ιστορία, με την Πεδιαδίτικη απλότητα και καθαρότητα, έχει την προνομία, τη θέληση και την ευθύνη να υποδέχεται αδιαλείπτως εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που επιλέγουν να ψυχαγωγηθούν στις εξαιρετικές τουριστικές υποδομές του και να γνωρίσουν την ιστορία, τη λαογραφία  και τον πολιτισμό του. Να συναντήσουν τους υπερήφανους και απλούς ανθρώπους του, να ταξιδέψουν στα γραφικά χωριά του που απλώνονται σε καταπράσινες πεδιάδες και υπερήφανες βουνοκορφές, και να γευτούν τα απαράμιλλα προϊόντα του.

Σ αυτό τον τόπο σπουδαίοι άνθρωποι διακρίθηκαν και εξακολουθούν να μεγαλουργούν καθημερινά. Στις τέχνες, στις επιστήμες και στα γράμματα, στην επιχειρηματικότητα, στο εμπόριο, στην παροχή υπηρεσιών, στην αγροτική παραγωγή. Πάντα πρωτοπόροι και ανήσυχοι, ευρηματικοί, πολυμήχανοι, δημιουργικοί. Συνεπείς στο μετερίζι της καθημερινής προσπάθειας, αγωνίζονται αδιάκοπα για ένα καλύτερο αύριο της  οικογένειας τους και της επαγγελματική τους δράσης.

Σήμερα ο τόπος μας αυτός, ο Δήμος Χερσονήσου, που τον συναποτελούν είκοσι δύο πόλεις και χωριά και υπερτριπλάσιοι οικισμοί, βρίσκεται σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο σταυροδρόμι. Η παρέλευση οκτώ χρόνων ζωής στη νέα διοικητική δομή και λειτουργία του μας έδωσε τη δυνατότητα να γνωριστούμε καλύτερα, να πλησιάσουμε περισσότερο μεταξύ μας ως κοινωνίες και ως άνθρωποι.  Όμως ο Δήμος μας, με τη μέχρι σήμερα λειτουργία του, δεν πέτυχε να αντιστοιχηθεί στις καθημερινές ανάγκες των δημοτών και, ειδικά σήμερα, απουσιάζει από όλα τα δημοτικά του διαμερίσματα. Ενώ έχει μια εξαιρετικά έμπειρη και ικανή διοικητική μηχανή, αδυνατεί να σχεδιάσει, να προγραμματίσει και να υλοποιήσει σημαντικά έργα που να αναβαθμίζουν την περιοχή μας και να ισχυροποιήσουν τη θέση του στον τουριστικό και παραγωγικό χάρτη του νησιού  και της χώρας μας.

Σήμερα καλούμαστε όλοι  να ασκήσουμε τη μέγιστη ευθύνη μας απέναντι στους ανθρώπους του τόπου και την ιστορία του. Να συνθέσουμε ιδέες, απόψεις, προτάσεις και προπάντων ασφαλείς εμπειρίες, που θα οδηγήσουν το Δήμο μας στη θέση που του αξίζει,  με ευημερία και πρόοδο έχοντας πάντα ως επίκεντρο της δράσης μας τον άνθρωπο. Να αναμετρηθούμε με παλιές ιδέες και αποτυχημένες πρακτικές που ναρκοθετούν και ακυρώνουν το ρόλο και τη δημοκρατική δράση του Δήμου και μας οδηγούν σε επικίνδυνα μονοπάτια και πισωγυρίσματα. Καλούμαστε να υπηρετήσομε την αυτονόητη ανάγκη για διαφάνεια στη διαχείριση των κοινών υποθέσεων με δημόσια διαβούλευση, δημοκρατικό προγραμματισμό και δημοκρατική λειτουργία στα όργανα διοίκησης του Δήμου και στον τρόπο λήψης των αποφάσεων τους. Για να προγραμματίζει, να οργανώνει, να διευθύνει και να ελέγχει  την ισόρροπη ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη όλων των δημοτικών διαμερισμάτων. Για να μπορεί ο Δήμος να συναντάται και να συνοδοιπορεί,  όπως οφείλει, με τις τοπικές δυνάμεις, τα κινήματα, τη νεολαία, τους επαγγελματίες, τους επιχειρηματίες και την τρίτη ηλικία.

Όμως, για να ολοκληρωθεί η διαδρομή αυτή χρειάζεται οι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης  να είναι σε θέση να συνθέσουν με γνώση και εμπειρία το όραμα της τοπικής κοινωνίας, να το προβάλλουν και να πείσουν. Πρέπει να αγωνιστούν με πάθος για να ξεκινήσει, να υποστηριχθεί και να πετύχει η Τοπική Ανάπτυξη.

Σήμερα πολλοί συνδημότες μας, από τους παράλιους οικισμούς και τα χωριά της ενδοχώρας, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και συμπορευόμαστε, σαν έτοιμοι από καιρό, δυναμικά, με πάθος, εργατικότητα, και μαχητικότητα. Με κοινές  αγωνίες, στόχους και κοινά οράματα. Αστείρευτη δύναμη μας οι ίδιοι οι δημότες μας που καθημερινά μοχθούν και αγωνίζονται σε αντίξοες και δύσκολες συνθήκες για τις οικογένειές τους, τις επιχειρήσεις τους, τον τόπο τους. Ξεκινούμε ένα δύσκολο   αλλά ωραίο αγώνα, με αρχές και αξίες, ακηδεμόνευτα και ανεξάρτητα, έχοντας ως στόχο να γράψουμε μαζί με όλους εσάς μια καινούργια σελίδα στο Δήμο Χερσονήσου.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο Γιάννης Κουράκης για το εκλογικό αποτέλεσμα στον Δήμο Ηρακλείου
Ο κ. Κουράκης έκανε λόγο για «παιχνίδια πίσω από την πλάτη του» ενώ στρέφει τα βέλη του σε αυτούς που μιλάνε για αποτυχία, τονίζοντας ότι η παράταξή του εξεέλεξε τους περισσότερους συμβούλους.
Ο Γιάννης Κουράκης για το εκλογικό αποτέλεσμα στον Δήμο Ηρακλείου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενεργοί Πολίτες: Οι δημότες να ψηφίσουν ελεύθερα για τον νέο δήμαρχο
Η δημοτική παράταξη του Ηλία Λυγερού, ο οποίος κατετάγη τρίτος στις εκλογές για τον Δήμο Ηρακλείου, καλεί τους δημότες να συμμετέχουν στον δεύτερο γύρο της εκλογικής διαδικασίας και ελεύθερα να αποφασίσουν τον...
Ενεργοί Πολίτες: Οι δημότες να ψηφίσουν ελεύθερα για τον νέο δήμαρχο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου: «Στηρίζουμε προοδευτικά ψηφοδέλτια»
Ο ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου καλεί τους πολίτες να στηρίξουν προοδευτικά ψηφοδέλτια, ακόμα κι εκεί όπου δεν υπάρχουν υποψήφιοί του, όσον αφορά τον δεύτερο γύρο στις δημοτικές εκλογές.
ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου: «Στηρίζουμε προοδευτικά ψηφοδέλτια»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δήμος Ηρακλείου: Αναζητά συμμάχους η Λιάνα Σταρίδα
Κάλεσμα σε συστράτευση για τη συγκρότηση ενός ευρύτερου πόλου στις δημοτικές εκλογές, απευθύνει η δημοτική παράταξη της υποψήφιας δημάρχου Ηρακλείου, Λιάνας Σταρίδα.
Δήμος Ηρακλείου: Αναζητά συμμάχους η Λιάνα Σταρίδα

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας