Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Και επίσημα υποψήφιος ο Γιάννης Κουράκης

Και επίσημα υποψήφιος ο Γιάννης Κουράκης

  • A-
  • A+

Για πέμπτη φορά θα είναι υποψήφιος για τον Δήμο Ηρακλείου ο Γιάννης Κουράκης, μετά από επίσημη δήλωσή του. 

Με σύνθημα το «ΗΡΑΚΛΕΙΟ στη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ», ο πρώην δήμαρχος Ηρακλείου δήλωσε παρών και κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια αυτή, «σε μια νέα, ανοικτή Δημοτική Παράταξη σε ανθρώπους, ιδέες και προτάσεις».

Υπενθυμίζεται ότι η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του «Κινήματος Αλλαγής», μετά από την συνεδρίαση των αρμόδιων οργάνων, αποφάσισε να εισηγηθεί στην Φώφη Γεννηματά και την αρμόδια επιτροπή, την υποστήριξη της υποψηφιότητας του Γιάννη Κουράκη για τον δημαρχιακό θώκο του Ηρακλείου.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Κουράκη:

Γνωριζόμαστε αρκετά χρόνια. Ζήσαμε και αγωνιστήκαμε μαζί για να αλλάξουμε την εικόνα της πόλης μας.

Να δημιουργήσουμε μια ισορροπημένη χωρικά ανάπτυξη και να μετατρέψουμε το Ηράκλειο μας  σε  ένα  σύγχρονο  Δήμο.

Ένα Δήμο με ζωντανή παραγωγική ενδοχώρα και αναζωογονημένο αστικό ιστό αντάξιο της ιστορίας του και σε πλήρη εναρμόνιση με τις ανάγκες και τις επιδιώξεις της Τοπικής Κοινωνίας.    

Ως αντιπολίτευση στο Δήμο μας τιμήσαμε την εντολή σας. Ποτέ δεν παραιτηθήκαμε  από την προσπάθεια.

Προωθήσαμε συνθέσεις και προτείναμε λύσεις για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων του Δήμου και της κοινωνίας.  Αντιταχθήκαμε στο στείρο αρνητισμό. Πάντα παρόντες,  καταθέσαμε  προτάσεις με  επιχειρήματα για να αποφύγουμε το τέλμα και τη στασιμότητα.

Μαζί με τους συνεργάτες μου, όλη τη Δημοτική μας ομάδα, δουλέψαμε, αξιολογήσαμε πολιτικές λάθη και παραλείψεις.  Με Στρατηγική, Μεθοδικότητα και με Αφετηρία τη γνώση, την εμπειρία και την Ορθή Ανάγνωση των Μεγάλων Αλλαγών που προέκυψαν από την κρίση στην χώρα μας , ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ το ΜΕΛΛΟΝ.

Με αίσθημα ευθύνης και με την πεποίθηση ότι θα υλοποιήσουμε και πάλι μεγάλες  σύγχρονες  και  τολμηρές  αλλαγές  για  το  Ηράκλειο,  αποφασίσαμε  μαζί με τη Δημοτική μας ομάδα, να θέσουμε στην κρίση σας, τη δουλειά, τα σχέδια και την προετοιμασία που έχουμε κάνει για το ΗΡΑΚΛΕΙΟ στη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ.

Θα είμαι παρών στις εξελίξεις που έρχονται.

Θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες Δημοτικές εκλογές και σας καλώ να συμμετέχετε ενεργά στη νέα κοινή προσπάθεια.

Δημιουργούμε μια νέα Ανοικτή Δημοτική Παράταξη σε ανθρώπους, ιδέες και προτάσεις. 

 Καλούμε  όλες τις δημιουργικές δυνάμεις, τις κινήσεις πολιτών, τον κάθε Δημότη και ιδιαίτερα τους νέους σε διάλογο, ενότητα και κοινή δράση.

 Για εμάς αντίπαλοι είναι μόνο οι ανάγκες και τα προβλήματα της Τοπικής Κοινωνίας.

 Με αυτά θα αναμετρηθούμε. Επιδιώκουμε  την ευρύτερη δυνατή συναίνεση και τη σύνθεση για ένα πρόγραμμα με προοπτική και ρεαλισμό.

Σε μια Ελλάδα που προσπαθεί να εξέλθει οριστικά από την κρίση. Σε μια εποχή που οι πόλεις αναδεικνύονται σε κομβικούς πόλους Διοίκησης και Ανάπτυξης, το Ηράκλειο αξίζει μιας Δυναμικής και Τολμηρής Πολιτικής Πρότασης,   για την πόλη και την ύπαιθρο και αυτή θα παρουσιάσουμε το επόμενο διάστημα.

Αποστολή μας είναι να αποκαταστήσουμε την δυναμική της αλλαγής και της ανάπτυξης.

Να ηγηθούμε μιας συλλογικής προσπάθειας για να δώσουμε μια νέα ευκαιρία στο Ηράκλειο να κατακτήσει μια διακριτή θέση, ως Κορυφαίο Περιφερειακό Αστικό Παραγωγικό Κέντρο, οικονομικής δημιουργικότητας πολιτισμού και κοινωνικής ισορροπίας.

Να διεκδικήσουμε και να αξιοποιήσουμε τους Εθνικούς και Ευρωπαϊκούς πόρους.  Ενωμένοι.   Με αποφασιστικότητα, αισιοδοξία και πίστη στις δυνάμεις μας.

Αγαπητοί συνδημότες,

Είμαστε αποφασισμένοι να βγάλουμε το Ηράκλειο από τη στασιμότητα και την κρίση.

Το κρίσιμο διακύβευμα  για το Δήμο σήμερα είναι εάν θα συναντηθούν οι δυνάμεις που διαθέτουν ισχυρές κοινωνικές αναφορές,  όραμα και ευαισθησία για το μέλλον της πόλης.

Σε αυτή την προοπτική θα είναι καταλυτική η συλλογική συμμετοχή των Δημοτών.

 Μέσα στα χαρακτηριστικά της πόλης μας  - το μαρτυρά η μακραίωνη ιστορία της -  βρίσκονται συνυφασμένες με το  όνομα της,  ο αγώνας, η άμιλλα, η προσπάθεια, η υπέρβαση.

Αυτές τις αρετές οφείλουμε να αναδείξουμε ξανά, και, όλοι μαζί, να ωθήσουμε το Ηράκλειο,  προς τα εμπρός,  προς την πρόοδο,  την ευημερία,  το ΜΕΛΛΟΝ.

Στη πολύχρονη διαδρομή μας έχουμε αποδείξει στην πράξη ότι μπορούμε και στα δύσκολα.

Στη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ φιλοδοξούμε το Ηράκλειο, ο Τόπος μας,  να είναι  ΞΑΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο Γιάννης Κουράκης για το εκλογικό αποτέλεσμα στον Δήμο Ηρακλείου
Ο κ. Κουράκης έκανε λόγο για «παιχνίδια πίσω από την πλάτη του» ενώ στρέφει τα βέλη του σε αυτούς που μιλάνε για αποτυχία, τονίζοντας ότι η παράταξή του εξεέλεξε τους περισσότερους συμβούλους.
Ο Γιάννης Κουράκης για το εκλογικό αποτέλεσμα στον Δήμο Ηρακλείου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δήμος Ηρακλείου: Αναζητά συμμάχους η Λιάνα Σταρίδα
Κάλεσμα σε συστράτευση για τη συγκρότηση ενός ευρύτερου πόλου στις δημοτικές εκλογές, απευθύνει η δημοτική παράταξη της υποψήφιας δημάρχου Ηρακλείου, Λιάνας Σταρίδα.
Δήμος Ηρακλείου: Αναζητά συμμάχους η Λιάνα Σταρίδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δήμος Ηρακλείου: Σύμπραξη Ινιωτάκη - Αμανατίδου στις εκλογές
Τη συμπόρευσή τους στις επερχόμενες εκλογές για τον Δήμο Ηρακλείου, ανακοίνωσαν οι δημοτικές παρατάξεις «ΣυνΠΡΑΞΗ Δημοτών Ηρακλείου» και «Άμεση Δημοκρατία».
Δήμος Ηρακλείου: Σύμπραξη Ινιωτάκη - Αμανατίδου στις εκλογές
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δήμος Ηρακλείου: Υποψήφιος δήμαρχος ο Μανόλης Βασιλάκης
Υποψήφιος δήμαρχος με την «Ηράκλεια Πρωτοβουλία», θα είναι ο άλλοτε αντιδήμαρχος Ηρακλείου και πρώην πρόεδρος της παράταξης, Μανόλης Βασιλάκης.
Δήμος Ηρακλείου: Υποψήφιος δήμαρχος ο Μανόλης Βασιλάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ηράκλειο: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο Πέτρος Ινιωτάκης
Στην επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για τον Δήμο Ηρακλείου, προχώρησε ο πρώην αντιδήμαρχος Πέτρος Ινιωτάκης. Ο συνδυασμός ονομάζεται «ΣυνΠΡΑΞΗ», με τον κ. Ινιωτάκη να τονίζει ότι η παράταξη δεν είναι...
Ηράκλειο: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο Πέτρος Ινιωτάκης

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας