Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ηράκλειο: Καταγγέλουν αδιαφάνεια στην ασφάλιση οχημάτων του Δήμου

Συγκινημένος ο Νετανιάχου ευχαριστεί τους οπαδούς του για την ανέλπιστη νίκη που του χάρισαν

Ηράκλειο: Καταγγέλουν αδιαφάνεια στην ασφάλιση οχημάτων του Δήμου

0 ΣΧΟΛΙΑ
  • A-
  • A+

Για αδιαφάνεια κατηγορεί την δημοτική αρχή Ηρακλείου η δημοτική παράταξη «Ενεργοί Πολίτες» του Ηλία Λυγερού, όσον αφορά τις διαδικασίες για την ασφάλιση των οχημάτων του Δήμου σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, ζητώντας παράλληλα την προσκόμιση συγκεκριμένων εγγράφων τα οποία αποδεικνύουν πως έγινε με νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες.

Η παράταξη του κ. Λυγερού τονίζει πως η διαδικασία η οποία τηρήθηκε ως προς το ζήτημα αυτό, δεν ήταν η ενδεδειγμένη, καθώς η απόφαση της οικονομικής επιτροπής σχετικά με τον διαγωνισμό ο οποίος είχε διεξαχθεί για την ασφάλιση των οχημάτων, οδήγησε σε υπογραφή σύμβασης στις 4 Μαρτίου του 2018, όταν η προηγούμενη σύμβαση όπως προαναφέρθηκε έληξε στις 2 Φεβρουαρίου του 2018.

Για το χρονικό διάστημα από 02-02-2018 μέχρι τις 04-04-2018,  η δαπάνη θα πληρωθεί στον συμβαλλόμενο με δικαστική απόφαση, γεγονός το οποίο υποδηλώνει, σύμφωνα με την παράταξη, ότι υπάρχει υπογεγραμμένη σύμβαση χωρίς εγκεκριμένη απόφαση – με τον ανάδοχο.

Τέλος η παράταξη Λυγερού επικαλείται την ακυρωτική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «δεν αποδεικνύεται ότι συνέτρεχαν, στην προκειμένη περίπτωση, απρόβλεπτες περιστάσεις, ικανές να θεμελιώσουν τον κατεπείγοντα λόγο και να δικαιολογήσουν την προσφυγή στην εξαιρετική διαδικασία της διαπραγμάτευσης…».

Αναλυτικά το κείμενο της δημοτικής παράταξης του Ηρακλείου «Ενεργοί Πολίτες» του Ηλία Λυγερού:

Σε ερώτηση της Δημοτικής μας παράταξης στις 22-03-2018 που κατατέθηκε στο πρωτόκολλο του Δήμου Ηρακλείου, σχετικά με την απόφαση 81/2018 της οικονομικής επιτροπής για τη μερική ανάθεση της υπηρεσίας ασφάλισης οχημάτων, μηχανημάτων και μοτοποδηλάτων ιδιοκτησίας του Δήμου στον προσωρινό μειοδότη του διαγωνισμού και μέχρι την υπογραφή της σύμβασης από τον οριστικό ανάδοχο, (η οποία δεν είχε εγκριθεί σύμφωνα με την 1830/6-3-2018 απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης) είχαμε ζητήσει να ενημερωθούμε με ποια απόφαση υπογράφηκε και από ποιόν η ασφάλιση αυτοκινήτων για το διάστημα από 2-2-2018 και μετά.

Η ακυρωτική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «…επειδή η εν λόγω ανάθεση δεν προβλέπεται από διάταξη νόμου και επιπλέον δεν τεκμηριώνεται η εξαιρετικά επείγουσα περίπτωση, καθώς δεν αποδεικνύεται ότι συνέτρεχαν στην προκειμένη περίπτωση απρόβλεπτες περιστάσεις, µη αναγόμενες στη σφαίρα ευθύνης της αναθέτουσας αρχής, ικανές να θεμελιώσουν τον κατεπείγοντα λόγο και να δικαιολογήσουν την προσφυγή στην εξαιρετική διαδικασία της διαπραγμάτευσης…»  κατά της οποίας άσκησε προσφυγή ο Δήμος ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152 Ν. 3463/2006 σύμφωνα με την 300/2018 απόφαση της οικονομικής επιτροπής. Για τη συγκεκριμένη προσφυγή δεν έχουμε ενημέρωση ως προς την κατάληξη της.

Η απόφαση 85/2018 της οικονομικής επιτροπής σχετικά με τον διαγωνισμό που είχε διεξαχθεί για την ασφάλιση των οχημάτων, οδήγησε σε υπογραφή σύμβασης τον 04/2018, όταν η προηγούμενη σύμβαση όπως προαναφέρθηκε έληξε στις 02-02-2018. Οπότε προέκυψε ένα χρονικό κενό στις εγκεκριμένες αποφάσεις από 02-02-2018 έως την ημερομηνία που υπογράφηκε η σύμβαση τον Απρίλιο του 2018.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου στις 31-10-2018, αναφέρατε κύριε Αντιδήμαρχε ότι η σύμβαση που αφορούσε τον ηλεκτρονικό ανοικτό διαγωνισμό υπογράφηκε στις 05-04-2018. Όσον αφορά το χρονικό διάστημα από 02-02-2018 04-04-2018, ειπώθηκε ότι η δαπάνη θα πληρωθεί στον συμβαλλόμενο με δικαστική απόφαση, γεγονός που υποδηλώνει ότι υπάρχει υπογεγραμμένη σύμβαση χωρίς εγκεκριμένη απόφαση – με τον ανάδοχο.

Παρακαλώ πολύ να μας κατατεθούν εγγράφως τα παρακάτω αναφερόμενα έγγραφα:

  • Τη σύμβαση που υπογράφηκε για την ασφάλιση των αυτοκινήτων του Δήμου Ηρακλείου για το διάστημα από 02-02-2018 έως 04-04-2018.
  • Την απάντηση της Ειδικής Επιτροπής του του άρθρου 152 Ν. 3463/2006 στην προσφυγή του Δήμου κατά της 1830/6-3-2018 απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ηράκλειο: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο Πέτρος Ινιωτάκης
Στην επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για τον Δήμο Ηρακλείου, προχώρησε ο πρώην αντιδήμαρχος Πέτρος Ινιωτάκης. Ο συνδυασμός ονομάζεται...
Ηράκλειο: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο Πέτρος Ινιωτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Υπό έγκριση» η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου για τη Λ. Σταρίδα
Τη στήριξή της στο πρόσωπο της Λιάνας Σταρίδα, για τον Δήμο Ηρακλείου, ανακοίνωσε η ΝΕ Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, από τα 31...
«Υπό έγκριση» η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου για τη Λ. Σταρίδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Ηράκλειο Εν-αλλαγή» από τη Λιάνα Σταρίδα
Το όνομα του συνδυασμού με τον οποίο θα κατέλθει υποψήφια δήμαρχος Ηρακλείου, ανακοίνωσε η Λιάνα Σταρίδα, σε σχετική συνέντευξη Τύπου. Το όνομα του...
«Ηράκλειο Εν-αλλαγή» από τη Λιάνα Σταρίδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δήμος Ηρακλείου: Ανακοινώνει την υποψηφιότητά της η Λιάνα Σταρίδα
Την υποψηφιότητά της για τον Δήμο του Ηρακλείου, αναμένεται να ανακοινώσει η αρχαιολόγος – συγγραφέας Λιάνα Σταρίδα, σε σχετική συνέντευξη Τύπου, την...
Δήμος Ηρακλείου: Ανακοινώνει την υποψηφιότητά της η Λιάνα Σταρίδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δήμο Ηρακλείου: Η ιδρυτική διακήρυξη της παράταξης Κουκιαδάκη
Δημοσιεύτηκε το σχέδιο της ιδρυτικής διακήρυξης για την παράταξη του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου και υποψήφιου δημάρχου Ευριπίδη Κουκιαδάκη. Ο κ....
Δήμο Ηρακλείου: Η ιδρυτική διακήρυξη της παράταξης Κουκιαδάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ηράκλειο: Παραίτηση Ινιωτάκη με αιχμές κατά Λαμπρινού
Την παραίτησή του από τη θέση του αντιδημάρχου, αλλά και ανεξαρτητοποίησή του από τη δημοτική παράταξη «Δύναμη Πολιτών», υπέβαλλε ο Πέτρος Ινιωτάκης....
Ηράκλειο: Παραίτηση Ινιωτάκη με αιχμές κατά Λαμπρινού