Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κουράκη για τον Δήμο Ηρακλείου προτείνει το ΚΙΝ.ΑΛ.

Κουράκη για τον Δήμο Ηρακλείου προτείνει το ΚΙΝ.ΑΛ.

  • A-
  • A+

Την υποψηφιότητα του Γιάννη Κουράκη για τον Δήμο Ηρακλείου, αποφάσισε να στηρίξει η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής, μετά από την συνεδρίαση των αρμόδιων οργάνων. Η ΝΕ του ΚΙΝ.ΑΛ. αποφάσισε ομόθυμα να εισηγηθεί στην Φώφη Γεννηματά και την αρμόδια επιτροπή, την υποστήριξη της υποψηφιότητας του πρώην δημάρχου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου διευρυμένη με τη Συντονιστική Γραμματεία της ΤΟ Δήμου Ηρακλείου και τα μέλη της ΚΠΕ, αποφάσισαν να προτείνουν το Γιάννη Κουράκη, «προκειμένου να ηγηθεί ενός δυναμικού, ανανεωμένου και αξιόμαχου ψηφοδελτίου, σύνθεσης κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, το οποίο θα διεκδικήσει νικηφόρα τον Δήμο Ηρακλείου και θα υλοποιήσει ένα αξιόπιστο πρόγραμμα προόδου για την κοινωνία και το Δήμο Ηρακλείου».

Υπενθυμίζεται ότι η τοπική οργάνωση του Κινήματος Αλλαγής είχε προαναγγείλει στα μέσα Οκτωβρίου, ότι θα προχωρήσει σε αξιολόγηση υποψηφίων δημάρχων στο Ηράκλειο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο πολιτικός μας χώρος με την πλούσια πολιτική προσφορά και στους θεσμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχει πρωταγωνιστήσει στη δημιουργία ισχυρών αυτοδιοικητικών δομών που υπηρετούν τον πολίτη και συνδράμουν στην ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.

Όλες οι μεγάλες αλλαγές και τομές στο χώρο, πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλίες και νομοθετικές παρεμβάσεις της Δημοκρατικής Παράταξης, έχοντας αντίθετες τις συντηρητικές δυνάμεις που πάντα ήταν φοβικές απέναντι στις τοπικές κοινωνίες και την αποκέντρωση, έχοντας αναφορές στο ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο του κρατισμού.

Ο δρόμος που διανύσαμε με τους προοδευτικούς πολίτες και τις προοδευτικές παρατάξεις στην Αυτοδιοίκηση ήταν μακρύς. Ξεκίνησε από τους 6.500 Δήμους και Κοινότητες το 1981, απλά εκδοτήρια ληξιαρχικών πράξεων για να φτάσουμε στους 325 Δήμους και τις 13 Περιφέρειες του Καλλικράτη που αποτελούν σύγχρονους πολιτικούς Οργανισμούς ενισχύοντας τη διαφάνεια και τη δημοκρατική λειτουργία τους.

Στην κατεύθυνση αυτή μπορούμε και πρέπει να προχωρήσουμε σήμερα στη συστηματική αποκέντρωση αρμοδιοτήτων, με ανακατανομή πόρων από την Κεντρική Εξουσία, με στόχο την Οικονομική Αυτοτέλεια της Τ.Α., υπερτονίζοντας τη συμβολή της, στην ανάπτυξη σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, ενισχύοντας τον αυτοέλεγχο του θεσμού και την υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών και αξιοποίηση καινοτόμων προτάσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σχέδιο και προτάσεις, που παρά την απόρριψη τους από την σημερινή κυβέρνηση, αποτελούν τη σταθερή βάση της δικής μας προγραμματικής πρότασης.

Αντίθετα με αυτή την ανάγκη, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προχώρησε στη νομοθετική πρωτοβουλία Κλεισθένη που ουσιαστικά στοχεύει στη διάλυση της τοπικής αυτοδιοίκησης, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά την εργαλειακή της αντίληψη για τους θεσμούς συμμετοχικής δημοκρατίας, στο όνομα της συναλλαγής και της αύξησης της κομματικής επιρροής.

Στο πλαίσιο αυτό, η πολιτική απόφαση του Κινήματος Αλλαγής, είναι να υποστηρίξει τόσο στις Περιφέρειες όσο και στους μεγάλους Δήμους, υποψήφιους του ευρύτερου χώρου μας, που πιστεύουν στον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Αυτοδιοίκηση στην τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.

Μετά τις αποφάσεις μας για την Περιφέρεια Κρήτης, προχωρήσαμε τις διαδικασίες που αφορούν το Δήμο Ηρακλείου, ξεκινώντας τη διαβούλευση του κλιμακίου με τους προτεινόμενους και ενδιαφερόμενους, που είναι όλοι άξια και ικανά στελέχη του Χώρου μας.

Στη σημερινή συνεδρίαση, η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου διευρυμένη με τη Συντονιστική Γραμματεία της Τ. Ο. Δήμου Ηρακλείου και τα μέλη της ΚΠΕ που παρευρέθηκαν, με βάση το πολιτικό μας πλαίσιο και τα κριτήρια του, αποφάσισε ομόθυμα, με μια διαδικαστική επιφύλαξη ενός μέλους να εισηγηθεί, στην Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής και την αρμόδια επιτροπή, την υποστήριξη της υποψηφιότητας του Γιάννη ΚΟΥΡΑΚΗ, προκειμένου να ηγηθεί ενός δυναμικού, ανανεωμένου και αξιόμαχου ψηφοδελτίου, σύνθεσης κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, που θα διεκδικήσει νικηφόρα το Δήμο και θα υλοποιήσει ένα αξιόπιστο πρόγραμμα προόδου για την κοινωνία και το Δήμο Ηρακλείου.

  

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο Γιάννης Κουράκης για το εκλογικό αποτέλεσμα στον Δήμο Ηρακλείου
Ο κ. Κουράκης έκανε λόγο για «παιχνίδια πίσω από την πλάτη του» ενώ στρέφει τα βέλη του σε αυτούς που μιλάνε για αποτυχία, τονίζοντας ότι η παράταξή του εξεέλεξε τους περισσότερους συμβούλους.
Ο Γιάννης Κουράκης για το εκλογικό αποτέλεσμα στον Δήμο Ηρακλείου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δήμος Ηρακλείου: Αναζητά συμμάχους η Λιάνα Σταρίδα
Κάλεσμα σε συστράτευση για τη συγκρότηση ενός ευρύτερου πόλου στις δημοτικές εκλογές, απευθύνει η δημοτική παράταξη της υποψήφιας δημάρχου Ηρακλείου, Λιάνας Σταρίδα.
Δήμος Ηρακλείου: Αναζητά συμμάχους η Λιάνα Σταρίδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δήμος Ηρακλείου: Σύμπραξη Ινιωτάκη - Αμανατίδου στις εκλογές
Τη συμπόρευσή τους στις επερχόμενες εκλογές για τον Δήμο Ηρακλείου, ανακοίνωσαν οι δημοτικές παρατάξεις «ΣυνΠΡΑΞΗ Δημοτών Ηρακλείου» και «Άμεση Δημοκρατία».
Δήμος Ηρακλείου: Σύμπραξη Ινιωτάκη - Αμανατίδου στις εκλογές
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δήμος Ηρακλείου: Υποψήφιος δήμαρχος ο Μανόλης Βασιλάκης
Υποψήφιος δήμαρχος με την «Ηράκλεια Πρωτοβουλία», θα είναι ο άλλοτε αντιδήμαρχος Ηρακλείου και πρώην πρόεδρος της παράταξης, Μανόλης Βασιλάκης.
Δήμος Ηρακλείου: Υποψήφιος δήμαρχος ο Μανόλης Βασιλάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ηράκλειο: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο Πέτρος Ινιωτάκης
Στην επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για τον Δήμο Ηρακλείου, προχώρησε ο πρώην αντιδήμαρχος Πέτρος Ινιωτάκης. Ο συνδυασμός ονομάζεται «ΣυνΠΡΑΞΗ», με τον κ. Ινιωτάκη να τονίζει ότι η παράταξη δεν είναι...
Ηράκλειο: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο Πέτρος Ινιωτάκης

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας