Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ηράκλειο: Στηρίζουν Λαμπρινό, κόντρα στο πόρισμα της ΝΟΔΕ

Ηράκλειο: Στηρίζουν Λαμπρινό, κόντρα στο πόρισμα της ΝΟΔΕ

0 ΣΧΟΛΙΑ
 • A-
 • A+

Τη στήριξη και την εμπιστοσύνη τους στον Βασίλη Λαμπρινό, εξέφρασαν με ανακοίνωσή τους εννέα στελέχη της παράταξής του νυν δημάρχου Ηρακλείου, με αφορμή την μη στήριξη της υποψηφιότητάς του στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές από τη ΝΟΔΕ Ηρακλείου. Επισημαίνουν πως η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ είχε ύφος πολιτικού γραφείου αντίπαλης παράταξης.

Οι «εννέα» τονίζουν ότι το 2014 πέτυχαν μια σπουδαία νίκη, λόγω της ανεξαρτησίας του Βασίλη Λαμπρινού και υπογραμμίζουν ότι θα τεθούν στην κρίση της κοινωνίας του Ηρακλείου, η οποία και θα αξιολογήσει την παράταξη.

Παρ' όλα αυτά, αν και κατέκριναν το ύφος της ανακοίνωσης - πορίσματος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, επισήμαναν ότι συνεχίζουν να στηρίζουν τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εννέα στελεχών της δημοτικής παράταξης του Βασίλη Λαμπρινού:

Μετά την ανακοίνωση της ΝΟΔΕ  Ηρακλείου, σχετικά με το πόρισμα της Επιτροπής Εκλογικής Ετοιμότητας, θα θέλαμε να καταστήσουμε ξεκάθαρα ορισμένα πράγματα: 

 • Παρά το γεγονός ότι το ύφος και το περιεχόμενο της ανακοίνωσης παραπέμπουν σε γραφείο τύπου αντίπαλης παράταξης και όχι της παράταξης που μας στήριξε στις προηγούμενες εκλογές και από τα σπλάχνα της οποίας προερχόμαστε, δίχως να την εγκαταλείψουμε ούτε στις πιο δύσκολες στιγμές  της, εμείς στηρίζουμε δυναμικά την Νέα Δημοκρατία, όπως το κάνουμε εδώ και χρόνια και συντασσόμαστε με την εθνική προσπάθεια όλων των στελεχών του κόμματος να γίνει το συντομότερο δυνατόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο νέος Πρωθυπουργός της χώρας. 
 • Ταυτόχρονα,  στηρίζουμε  αταλάντευτα το Βασίλη Λαμπρινό, τον οποίο εμπιστευόμαστε απόλυτα για να μας οδηγήσει στην επιτυχημένη ολοκλήρωση της παρούσας δημοτικής θητείας, αλλά και στη διεκδίκηση της επόμενης στις επερχόμενες εκλογές.
 • Από εκεί και πέρα, πρέπει να γίνει κατανοητό προς κάθε κατεύθυνση ότι ουδείς μπορεί να μας στερήσει το δικαίωμα να υπερασπιστούμε το σημαντικό έργο που με κόπο και σκληρή δουλειά έχουμε καταθέσει τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια και να το θέσουμε στην κρίση των δημοτών. 

Το 2014 πετύχαμε μια τεράστια ανατροπή που λίγοι περίμεναν.  Είναι προφανές ότι η επιτυχία του Βασίλη Λαμπρινού, όπως και η αδιαπραγμάτευτη ανεξαρτησία του, ενόχλησε και ενοχλεί πολλούς. Η κοινωνία του Ηρακλείου ωστόσο, ήταν αυτή που ζήτησε  επιτακτικά την αλλαγή σελίδας στο Δήμο και την επικράτηση του καθαρού αυτοδιοικητικού λόγου. Άρα, η κοινωνία του Ηρακλείου είναι  και η μόνη αρμόδια για να  αξιολογήσει αν ανταποκριθήκαμε στις προσδοκίες της ή όχι.   

Σε κάθε περίπτωση, η βιαστική και “άκομψη” πολιτικά προσπάθεια ακύρωσης  εκείνης της ανατροπής,  κατά τη γνώμη μας δεν είναι προς όφελος ούτε της Νέας Δημοκρατίας, ούτε, πολύ περισσότερο, των δημοτών. 

Για αυτό το λόγο, στηρίζουμε δυναμικά το Βασίλη Λαμπρινό, αγωνιζόμενοι παράλληλα και για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις Εθνικές Εκλογές.

 • Αγγελάκης Νικόλαος – Αντιπρόεδρος ΔΕΠΑΝΑΛ
 • Αναστασάκης Ιωάννης – Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων
 • Βουρεξάκης Γεώργιος – Πρόεδρος ΔΟΠΑΦΜΑΗ
 • Καπετανάκης Μηνάς – Πρόεδρος ΔΕΠΤΑΗ
 • Καραντινός Γεώργιος – Αντιδήμαρχος Οικονομικών
 • Κεφαλογιάννης Ιωάννης – Αντιπρόεδρος ΔΕΠΤΑΗ
 • Ξυλούρης Ιωάννης – Πρόεδρος ΔΕΠΑΝΑΛ
 • Πασπάτης Γρηγόριος – Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου
 • Παττακός Μαρίνος – Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας και Δημοτικής Αστυνομίας

«Καμία απόφαση ερήμην του κόμματος»

Με αφορμή την ανακοίνωση των «εννέα», ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου Βαγγέλης Καρκανάκης δήλωσε ότι δεν πρέπει να γίνει καμία ενέργεια ερήμην της κεντρικής διοίκησης του κόμματος και κάλεσε τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να συμμετέχουν στην αναζήτηση νέου υποψηφίου δημάρχου.

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου της ΝΟΔΕ:

Σχετικά με την ανακοίνωση μελών της ΝΔ, στελεχών της Δημοτικής Αρχής Ηρακλειου :

Καμία βιασύνη, καμιά απόφαση,καμία ενέργεια ερήμην της κεντρικής διοίκησης του κόμματος μας.

Ευπρόσδεκτα τα αυτοδιοικητικά μας στελέχη στις διαδικασίες αναζήτησης υποψηφίου δημάρχου Ηράκλειου.

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Β. Λαμπρινός: «Κομματική στήριξη δεν σημαίνει υποτέλεια»
Για παλαιοκομματικές και διχαστικές πρακτικές έκανε λόγο ο δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός, σε ομιλία του σε στελέχη και μέλη της δημοτικής του...
Β. Λαμπρινός: «Κομματική στήριξη δεν σημαίνει υποτέλεια»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αυγενάκης: «Οι Κρήτες βλέπουν στον Μητσοτάκη έναν ηγέτη»
Την προεκλογική εκστρατεία του κόμματος, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου, εγκαινίασε ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, σε...
Αυγενάκης: «Οι Κρήτες βλέπουν στον Μητσοτάκη έναν ηγέτη»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ηράκλειο: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο Πέτρος Ινιωτάκης
Στην επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για τον Δήμο Ηρακλείου, προχώρησε ο πρώην αντιδήμαρχος Πέτρος Ινιωτάκης. Ο συνδυασμός ονομάζεται...
Ηράκλειο: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο Πέτρος Ινιωτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Υπό έγκριση» η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου για τη Λ. Σταρίδα
Τη στήριξή της στο πρόσωπο της Λιάνας Σταρίδα, για τον Δήμο Ηρακλείου, ανακοίνωσε η ΝΕ Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, από τα 31...
«Υπό έγκριση» η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου για τη Λ. Σταρίδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Ηράκλειο Εν-αλλαγή» από τη Λιάνα Σταρίδα
Το όνομα του συνδυασμού με τον οποίο θα κατέλθει υποψήφια δήμαρχος Ηρακλείου, ανακοίνωσε η Λιάνα Σταρίδα, σε σχετική συνέντευξη Τύπου. Το όνομα του...
«Ηράκλειο Εν-αλλαγή» από τη Λιάνα Σταρίδα