Τη δέσμευσή του για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στην Κρήτη, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι θέτει ψηλά στην ατζέντα του τη διαχείριση του νερού στην Κρήτη, εκσυγχρονίζοντας τα υπάρχοντα δίκτυα, ώστε να μειωθούν οι διαρροές και η απώλεια υδάτων ενώ υπογράμμισε ότι πρέπει να προχωρήσουν άμεσα τα έργα ύδρευσης, άρδευσης και αποθήκευσης υδάτων.
Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη:
Η έλλειψη νερού είναι ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους παγκοσμίως με σημαντικές οικονομικές αλλά περιβαλλοντικές επιπτώσεις.
Στην Κρήτη μας το πρόβλημα αυτό είναι ιδιαίτερα έντονο. Το Ηράκλειο τις μέρες του Πάσχα έμεινε χωρίς νερό. Οι τεχνητές λίμνες αδειάζουν. Το νερό για την άρδευση στερεύει.
Η κατάσταση θα χειροτερεύει όσο αυξάνονται οι ανάγκες νερού ενώ ταυτόχρονα μειώνονται οι βροχοπτώσεις και συνεχίζεται το φαινόμενο της παράνομης ιδιωτικής άντλησης.
Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα, δεν μπορούμε να μένουμε αδρανείς.
Πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα σε έργα ύδρευσης, άρδευσης και αποθήκευσης υδάτων. Να εκσυγχρονίσουμε τα υπάρχοντα δίκτυα ώστε να μειωθούν οι διαρροές και η απώλεια υδάτων, που είναι πολύ υψηλές.
Αλλά και να αλλάξουμε νοοτροπία. Να σεβόμαστε το νερό, να προσέχουμε στη διαχείρισή του.
Δεσμεύομαι ότι τα ζητήματα διαχείρισης του νερού στην Κρήτη θα είναι πολύ ψηλά στις προτεραιότητές μου.
Το πρόβλημα της λειψυδρίας θα το λύσουμε. Αυτή είναι η υπόσχεση που θέλω να δώσω σήμερα, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος.
Και τον λόγο μου θα τον κρατήσω.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας