• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.2°C / 24.7°C
  1 BF
  48%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  19°C 16.6°C / 21.8°C
  1 BF
  66%
 • Πάτρα
  Αραιές νεφώσεις
  21°C 20.5°C / 23.2°C
  1 BF
  58%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  18°C 15.9°C / 17.7°C
  1 BF
  44%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 14.9°C / 14.9°C
  0 BF
  77%
 • Βέροια
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 16.8°C / 18.2°C
  1 BF
  66%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 14.4°C / 14.5°C
  0 BF
  55%
 • Αγρίνιο
  Αραιές νεφώσεις
  23°C 23.4°C / 23.4°C
  1 BF
  37%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.2°C / 24.7°C
  2 BF
  53%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  19°C 18.9°C / 21.2°C
  1 BF
  63%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  23°C 20.8°C / 23.4°C
  3 BF
  43%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  23°C 20.7°C / 22.7°C
  2 BF
  56%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 20.9°C / 20.9°C
  0 BF
  56%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  20°C 19.9°C / 20.1°C
  0 BF
  49%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  23°C 21.2°C / 22.7°C
  1 BF
  40%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.8°C / 22.8°C
  2 BF
  60%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.0°C / 23.8°C
  0 BF
  38%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 15.3°C / 18.3°C
  0 BF
  73%
 • Κατερίνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  18°C 16.7°C / 21.7°C
  2 BF
  74%
 • Καστοριά
  Αραιές νεφώσεις
  16°C 16.1°C / 16.1°C
  1 BF
  40%

Στην Κρήτη με πρόταση για τα κόκκινα δάνεια ο Μητσοτάκης

 • A-
 • A+

Στο προσυνέδριο της ΝΔ στο Ηράκλειο, θα βρεθεί την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο οποίο αναμένεται να προβεί σε νέα πρόταση για τα κόκκινα δάνεια. 

Ο κ. Μητσοτάκης θα προτείνει να υπάρχει κατευθείαν συμφωνία μεταξύ τράπεζας και οφειλέτη, η οποία θα μπορεί να συμπαρασύρει και άλλα τυχόν χρέη των οφειλετών στο Δημόσιο και στα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, θεωρεί χρονοβόρα διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού, με τα ατελείωτα δικαιολογητικά τα οποία υποχρεώνονται να συγκεντρώνουν οι επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη:

 1. Οι τράπεζες να υποχρεώνονται να προτείνουν την αναδιάρθρωση των χρεών του οφειλέτη, με βάση τις προβλέψεις οι οποίες έχουν ήδη γίνει από τις ίδιες.
 2. Εφόσον επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ οφειλέτη και τραπεζών, το ποσοστό της διαγραφής να συμπαρασύρει αυτόματα και αναλογικά όλες τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Δηλαδή, αν το ποσοστό διαγραφής των χρεών ενός οφειλέτη προς τράπεζες είναι Χ%, αυτό αυτόματα σημαίνει ότι Χ% θα είναι και το ποσοστό διαγραφής των προσαυξήσεων και των προστίμων προς το Δημόσιο και τα  Ασφαλιστικά Ταμεία.

Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας θα αφορά επιχειρήσεις οι οποίες θα βρίσκονται σε λειτουργία, θα υποβάλλουν κανονικά φορολογικές δηλώσεις και ισολογισμούς χρήσης ενώ από τη ρύθμιση θα εξαιρούνται τα πρόστιμα τα οποία τυχόν θα έχουν επιβληθεί στους οφειλέτες για φοροδιαφυγή, απάτη σε βάρος του Δημοσίου ή κάποιου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ολόκληρη την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για εξωδικαστικό συμβιβασμό και υπερπλεόνασμα

Μια αξιόπιστη και άμεσα εφαρμόσιμη λύση για να επιβιώσουν οι υγιείς μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις καθώς και οι ελεύθεροι επαγγελματίες από τα κόκκινα δάνεια και την κυβερνητική γραφειοκρατία που τους πνίγουν, θα προτείνει στο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην Κρήτη ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αντί της χρονοβόρου διαδικασίας του εξωδικαστικού συμβιβασμού και των ατελείωτων δικαιολογητικών που υποχρεώνονται να συγκεντρώνουν οι επιχειρήσεις, θα προτείνει να υπάρχει μια συμφωνία μεταξύ της τράπεζας και του οφειλέτη η οποία θα συμπαρασύρει και όλα τα άλλα τυχόν χρέη τους στο Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Τα δύο απλά βήματα της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας που έχει στόχο να επιβιώσουν οι υγιείς επιχειρήσεις και να απαλλαγούν από τα δάνεια που τις πνίγουν έχουν ως εξής:

 1. Οι τράπεζες να υποχρεώνονται να προτείνουν την αναδιάρθρωση των χρεών του οφειλέτη  με βάση τις προβλέψεις που έχουν ήδη γίνει από τις ίδιες.
 2. Εφόσον επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ οφειλέτη και τραπεζών, το ποσοστό της διαγραφής να συμπαρασύρει αυτόματα και αναλογικά όλες τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Με άλλα λόγια, αν το ποσοστό διαγραφής των χρεών ενός οφειλέτη προς τράπεζες είναι Χ%, αυτό αυτόματα σημαίνει ότι Χ% θα είναι και το ποσοστό διαγραφής των προσαυξήσεων και των προστίμων προς το Δημόσιο και τα  Ασφαλιστικά Ταμεία.

Εξυπακούεται ότι η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας αφορά επιχειρήσεις  που βρίσκονται σε λειτουργία, υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις και ισολογισμούς χρήσης, όπως επίσης και τους ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ από τη ρύθμιση εξαιρούνται, βέβαια, τα πρόστιμα που τυχόν έχουν επιβληθεί στους οφειλέτες για φοροδιαφυγή, απάτη σε βάρος του Δημοσίου ή κάποιου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας  προσφέρει μια δεύτερη ευκαιρία και - επί της ουσίας - τη μόνη εφικτή και ρεαλιστική λύση στην οικονομική ασφυξία, που πνίγει πια χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της χώρας, λόγω της χρονοβόρας και - στην πράξη - ήδη αποτυχημένης διαδικασίας που νομοθέτησε η Κυβέρνηση.

Είναι ενδεικτικό ότι, ενώ έχουν περάσει 3 ολόκληροι μήνες από την εφαρμογή του λεγόμενου «εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων», έχουν υποβληθεί μόλις 180 αιτήσεις ρύθμισης οφειλών. Η δε Κυβέρνηση έχει την παροιμιώδη αφέλεια να εκφράζει την ικανοποίησή της για το ρυθμό υποβολής των σχετικών αιτήσεων, όταν το πρόβλημα αφορά περισσότερες από 400.000 υπερχρεωμένες επιχειρήσεις τις οποίες οι αρμόδιοι Υπουργοί πνίγουν με τον αχρείαστο γραφειοκρατικό μηχανισμό που επέβαλαν.

Αυτήν και άλλες καινοτόμες λύσεις θα παρουσιάσει αύριο στο Προσυνέδριο του Ηρακλείου ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Θα εξειδικεύσει όμως και την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την επιστροφή στους πολίτες του υπερπλεονάσματος, που ήρθε ως αποτέλεσμα της δυσβάσταχτης φορολογίας που επέβαλε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Συγκεκριμένα, θα αναφερθεί αναλυτικά στον τρόπο με τον οποίον θα μειωθεί δίκαια ο ΕΝΦΙΑ για όλους, την οικονομική ανακούφιση των μακροχρόνια άνεργων και την αποπληρωμή τμήματος των χρεών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες. Με την πρότασή της, η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί να διορθώσει αδικίες, να αιμοδοτήσει την ελληνική οικονομία που φυτοζωεί λόγω της κυβερνητικής πολιτικής  και κυρίως να ανακουφίσει τους οικονομικά ασθενέστερους.

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ξαναζήτησε εκλογές, περιοδεύει στη Μεσαρά
Την άμεση προσφυγή στις κάλπες, πριν την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ζήτησε από το Ηράκλειο ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτιθέμενος στην κυβέρνηση αλλά και προσωπικά στον ανεξάρτητο βουλευτή Σπύρο Δανέλλη....
Ξαναζήτησε εκλογές, περιοδεύει στη Μεσαρά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μητσοτάκης από την Κρήτη: «Χτυπήστε εμένα, όχι τη Μαρέβα»
Αναφορά έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο θέμα των paradise papers και την εμπλοκή του ονόματος της συζύγου του, από το 4ο προσυνέδριο της Ν.Δ. που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο. Πρότεινε τη μείωση φορολογίας...
Μητσοτάκης από την Κρήτη: «Χτυπήστε εμένα, όχι τη Μαρέβα»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε Ηράκλειο και Λασίθι ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Σε Ηράκλειο και Λασίθι θα βρίσκεται το 2ήμερο 13-14 Μαρτίου ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στην ανατολική Κρήτη. Θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, τον...
Σε Ηράκλειο και Λασίθι ο Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στις 13 Μαρτίου στο Ηράκλειο ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Την Δευτέρα 13 Μαρτίου θα φτάσει στο Ηράκλειο ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης για να πραγματοποιήσει διήμερη περιοδεία στην ανατολική Κρήτη. Την Δευτέρα θα συναντηθεί με τον περιφερειάρχη και τους...
Στις 13 Μαρτίου στο Ηράκλειο ο Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στις 10 & 11 Μαρτίου στην Κρήτη ο Μητσοτάκης
Στις 10-11 Μαρτίου, αναμένεται να επισκεφτεί την Κρήτη, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά από την αναβολή λόγω πένθους. Ο πρόεδρος της ΝΔ, θα ξεκινήσει την περιοδεία του από τη Σητεία, στη συνέχεια...
Στις 10 & 11 Μαρτίου στην Κρήτη ο Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο Ηράκλειο ο Κυριάκος Μητσοτάκης την 21η Φεβρουαρίου
Στο Ηράκλειο θα βρίσκεται στις 21 Φεβρουαρίου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα πραγματοποιήσει ομιλία, πιθανότατα στην αίθουσα του κινηματοθεάτρου «Αστόρια» στις 7:30 το...
Στο Ηράκλειο ο Κυριάκος Μητσοτάκης την 21η Φεβρουαρίου

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας