Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Βαριές κουβέντες στον απόηχο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου

Ο νυν πρόεδρος του ΕΚΗ Στέλιος Βοργιάς, ο πρώην πρόεδρος και νυν βουλευτής Σωκράτης Βαρδάκης σε παλαιότερη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

Βαριές κουβέντες στον απόηχο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου

  • A-
  • A+

Σε προσωπική αντιπαράθεση μεταξύ του πρώην και του νυν προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου έχει οδηγήσει η διοργάνωση του αναπτυξιακού συνεδρίου Κρήτης και τα πρωτοφανή αστυνομικά μέτρα κατά την ημέρα της ομιλίας του πρωθυπουργού. Στην αντιπαράθεση ενεπλάκη και ο αναπληρωτής υπουργός έρευνας Κώστας Φωτάκης.

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε μετά την αποστροφή του αναπληρωτή υπουργού στο συνέδριο ότι «οι μισθοί στη χώρα μας είναι κάπως χαμηλοί, αλλά όχι τόσο χαμηλοί ώστε να γίνουμε ανταγωνιστικοί». Ερωτηθείς για τη φράση αυτή ο κ. Βοργιάς σχολίασε (στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ Κρήτης: «Πρόκειται για μια νεοφιλελεύθερη στάση, πιο δεξιά κι από τη δεξιά».

Απαντώντας ο κ. Φωτάκης φέρεται να χαρακτήρισε τον κ. Βοργιά ως «υποκινούμενο ηλίθιο που βρίσκεται σε σύγχυση». Επί της δήλωσης αυτής ο κ. Βοργιάς εξέδωσε ανακοίνωση καταφερόμενος τόσο εναντίοντου κ. Φωτάκη, όσο και κατά του πρώην προέδρου του ΕΚΗ και σημερινού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη. 

Μάλιστα ο κ. Βοργιάς ρωτά ευθέως τον προκάτοχό του αν πρόκειται να ψηφίσει το επερχόμενο  νομοσχέδιο για περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης των συνδικάτων, όπως ψήφισε το ασφαλιστικό και το νέο μνημόνιο. 
Για την ιστορία πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός κ. Φωτάκης είχε όντως κάνει τη συγκεκριμένη δήλωση περί των χαμηλών μισθών στην Ελλάδα, συμπληρώνοντας όμως πως δεν ισχυρίζεται πως πρέπει να μειωθούν κι άλλο. 

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του κ. Βοργιά αναφέρεται: 

ΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ Κ. ΦΩΤΑΚΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ  ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΒΑΡΔΑΚΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΥ, ΠΕΡΙ ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟΥ ΗΛΙΘΙΟΥ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΓΧΥΣΗ. 

Αξιότιμοι κύριοι,

Κάθε Έλληνας πολίτης έχει συνταγματικό δικαίωμα να κρίνει τις πολιτικές της εκάστoτε Κυβέρνησης και ιδιαίτερα αν είναι  Πρόεδρος ενός  μεγάλου φορέα του Νομού μας όπως αυτός του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.
Σε καμιά περίπτωση δεν είμαι διατεθειμένος να σας ακολουθήσω σε αυτό το επίπεδο αντιπαράθεσης έχοντας πάγια τακτική να  αντιτίθεμαι με τις κακές πολιτικές και όχι με τα πρόσωπα.
 
Επί Κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ο κ. Τσίπρας ερχόταν στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου. Τότε που πολεμούσα τις μνημονιακές πολιτικές ήμουν καλός και έξυπνος συνδικαλιστής και για πολλούς «εμπριμέ» (ΣΥΡΙΖΑ).  Σήμερα με Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  εξακολουθώ  να παλεύω με τις μνημονιακές πολιτικές που κατέστρεψαν τη χώρα. Σήμερα όμως είμαι «πράσινος» (ΠΑΣΟΚ) σύμφωνα με φίλο προσκείμενο portal στον ΣΥΡΙΖΑ, «μπλε» (ΝΔ) σύμφωνα με τοπικό Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κάποιοι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ φτάνουν ακόμα και στο αισχρό σημείο να ισχυρίζονται ότι συναναστρέφομαι με αγρότες που πρόσκεινται στους φασίστες της χρυσής αυγής,  χωρίς  όμως να έχουν το θάρρος να τους κατονομάσουν.

Δυστυχώς, κάποιοι δεν μπορούν να δεχθούν ότι στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου κάνουν ‘’κουμάντο’’ τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι.

Όσον αφορά τους Αγρότες της Κρήτης, για τους οποίους γίνεται μία προσπάθεια από το  ΣΥΡΙΖΑ, να τους ‘’κρεμάσουν την ταμπέλα’’ του ‘’τραμπούκου χρυσαυγίτη’’, τους δηλώνω ότι, είναι ΤΙΜΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΙ ΜΟΥ, που έχω δώσει αγώνες δίπλα τους και που το Εργατικό και Αγροτικό κίνημα της  Κρήτης, είναι μαζί στους αγώνες ενάντια των πολιτικών που εξαθλιώνουν την Χώρα μας.

Αλήθεια; Ποια ήταν τα αποτελέσματα, η βάση, ο στόχος, οι πολιτικές που θα ακολουθηθούν για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Κρήτης, που πέρασαν στην Κρητική κοινωνία του περίφημου Περιφερειακού συνεδρίου της Κυβέρνησης για την Παραγωγική ανασυγκρότηση στην Κρήτη; Το μοναδικό μήνυμα που πέρασε από το «Συνέδριο Φιέστα» είναι ότι ο κ. Τσίπρας στηρίζει τον κ. Αρναουτάκη ξεφτιλίζοντας με αυτό τον τρόπο τους εκλεγμένους με το ΣΥΡΙΖΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο. 

Όσον αφορά τα προβλήματα της ανεργίας, της  μαύρης  ανασφάλιστης εργασίας, τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, τα προβλήματα στην Υγεία και την Κοινωνική Ασφάλιση, τους πλειστηριασμούς κ.α. το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου γνωρίζει την πραγματικότητα και αυτό γιατί βρίσκεται μέσα στα προβλήματα της Κοινωνίας και όχι σαν την Κυβέρνηση που πραγματικά ζει σε μία «Γυάλα» και αυτό που χωρίζει τον Πρωθυπουργό με την κοινωνία είναι οι εκατοντάδες πάνοπλοι αστυνομικοί των ΜΑΤ, που μάλιστα θα καταργούσε… 

Το μεγάλο όμως ερώτημα  που τίθεται,  είναι το τι θα κάνει ένας πρώην Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου στο νομοσχέδιο που έρχεται για περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης των συνδικάτων. Θα το ψηφίσει ; όπως ψήφισε το ασφαλιστικό και το νέο μνημόνιο παρόλο που διαμήνυε ότι δεν θα το πράξει;

ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. ΚΛΕΨΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ.
ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ.

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου
Στέλιος Βοργιάς

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συλλαλητήρια εργατικών σωματείων την Τρίτη σε Ηράκλειο και Χανιά
Στις κινητοποιήσεις που διοργανώνουν εργατικά σωματεία, την Τρίτη 13 Οκτωβρίου σε Ηράκλειο και Χανιά, καλούν σωματεία και σύλλογοι εργαζομένων.
Συλλαλητήρια εργατικών σωματείων την Τρίτη σε Ηράκλειο και Χανιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μεγάλη κινητοποίηση των ξενοδοχοϋπαλλήλων στο Ηράκλειο
Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η διαμαρτυρία των εποχικών ξενοδοχοϋπαλλήλων του νομού Ηρακλείου οι οποίοι πλήττονται από τα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού.
Μεγάλη κινητοποίηση των ξενοδοχοϋπαλλήλων στο Ηράκλειο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά στο Ηράκλειο
Κάλεσμα σε συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά απευθύνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου καθώς και ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων, Επιτροπών αγώνα και Εργαζομένων.
Συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά στο Ηράκλειο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Συμβολικές κινητοποιήσεις από εργαζόμενους στον Τουρισμό και Επισιτισμό
Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στην Αντιπεριφέρεια Χανίων από εργαζόμενους στον Επισιτισμό, με αφορμή την ημέρα Δράσης των Εργαζομένων - Παρέμβαση στην Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου από την Επιτροπή Αγώνα...
Κρήτη: Συμβολικές κινητοποιήσεις από εργαζόμενους στον Τουρισμό και Επισιτισμό

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας