• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  36°C 34.4°C / 36.4°C
  4 BF
  29%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  34°C 31.6°C / 37.1°C
  3 BF
  35%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  33°C 32.7°C / 38.2°C
  0 BF
  48%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  32°C 31.9°C / 31.9°C
  2 BF
  33%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 30.9°C / 36.3°C
  4 BF
  42%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  34°C 31.8°C / 37.7°C
  2 BF
  37%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 30.4°C / 30.6°C
  0 BF
  22%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  36°C 36.3°C / 36.3°C
  1 BF
  18%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 29.8°C / 34.3°C
  4 BF
  49%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  34°C 30.7°C / 33.9°C
  4 BF
  31%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  34°C 30.8°C / 34.4°C
  4 BF
  36%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  33°C 32.3°C / 32.7°C
  3 BF
  38%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  30°C 29.9°C / 29.9°C
  1 BF
  66%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  35°C 34.0°C / 34.9°C
  0 BF
  28%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  36°C 33.9°C / 37.2°C
  3 BF
  26%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 29.9°C / 31.8°C
  2 BF
  50%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  35°C 34.8°C / 36.0°C
  3 BF
  23%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  35°C 33.3°C / 34.9°C
  2 BF
  38%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  33°C 31.7°C / 35.0°C
  3 BF
  43%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  31°C 30.7°C / 30.7°C
  1 BF
  41%
Ολοκληρωμένος Συνεταιρισμός Ηρακλείου

Κρυπτονομίσματα: Συζήτηση για την ανταλλακτική οικονομία

 • A-
 • A+

Ο Ολοκληρωμένος Συνεταιρισμός Ηρακλείου απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε μία παρουσίαση / συζήτηση, σχετικά με την «Τοπική Αλληλέγγυα Οικονομία» και ειδικότερα τον «Κόσμο των Κρυπτονομισμάτων», την Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017, στις 7 το απόγευμα, στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο του "Da".

Στην παρουσίαση θα συζητηθούν:

 • Το τοπικό δίκτυο ανταλλαγών «το Κουκί», το οποίο μετράει πλέον πάνω από ένα χρόνο ζωής και ανάπτυξης στο Ηράκλειο.
 • Ο κόσμος των κρυπτονομισμάτων και ειδικότερα το προτεινόμενο από την πλευρά του Ο.Σ.Η., «FairCoin». Ένα ψηφιακό νόμισμα με παγκόσμια ισχύ και πολλά ισχυρά και εύχρηστα εργαλεία να το συνοδεύουν.

Θα ακολουθήσει πρακτική εφαρμογή των εργαλείων αυτών με επί τόπου εγκατάσταση εφαρμογών και υλοποίηση συναλλαγών, ώστε να γίνουν αντιληπτές πληρέστερα οι δυνατότητές τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΣΗ:

Ο Ολοκληρωμένος Συνεταιρισμός Ηρακλείου, προσπαθεί το τελευταίο διάστημα να εδραιώσει μία τοπική οικονομία η οποία θα βασίζεται στην αλληλεγγύη και την αμοιβαιότητα μεταξύ των ανθρώπων, χρησιμοποιώντας νομίσματα τα οποία ελέγχονται και εξυπηρετούν τους ίδιους τους χρήστες τους. Οι διαδικασίες που διαμορφώνουν την οικονομία αυτή έχουν αμεσο-δημοκρατικά χαρακτηριστά, καθορίζονται σε ανοικτές συνελεύσεις με συναίνεση, συμμετοχή και συνεργασία όλων των μελών.

Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση ώστε να γνωρίσουμε τις δυνατότητες που μας δίνουν πλέον οι νέες τεχνολογίες και πως αυτές μπορούν να διαμορφωθούν, τοπικά και συλλογικά, συνδυαζόμενες με τη θέληση για απεμπλοκή από το κεντρικοποιημένο, άδικο και εξουσιαστικό χρηματοπιστωτικό σύστημα. Έχουμε πλέον τη δυνατότητα να κάνουμε αυτή τη σταδιακή μετάβαση, χρησιμοποιώντας εργαλεία και νομίσματα που θα απελευθερώσουν τις ενδογενείς δημιουργικές μας τάσεις και θα μας βοηθήσουν να οικοδομήσουμε την οικονομία που χρειαζόμαστε, που θα εξυπηρετεί τις πραγματικές μας ανάγκες και θα στηρίζεται σε συλλογικές δημοκρατικές αξίες. Θέλουμε να επαναφέρουμε τον άνθρωπο στο επίκεντρο της οικονομίας μας και να καταστήσουμε το νόμισμα ένα εργαλείο που θα καθορίζουμε εμείς· όχι το αντίστροφο.

Σήμερα, ο εξουσιαστικός έλεγχος της οικονομίας από το κράτος και άλλους υπερεθνικούς θεσμούς, συνάμα με την αποκλειστικότητα των τραπεζών στη διακίνησή του χρήματος, καθιστούν την κοινωνία έρμαιο των εξοντωτικών σχεδίων μερικών μονάχα μεγαλο-κεφαλαιούχων και πολυεθνικών επιχειρηματικών συμφερόντων. Πρόκειται για ένα πολύπλοκο ζήτημα που διαμορφώνει πλέον κάθε πτυχή της ζωής μας και βρίσκεται στην καρδιά των περισσότερων κοινωνικών και πολιτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Ειδικότερα, στην Ελλάδα και με την εμπειρία των τελευταίων χρόνων, από τις συνεχιζόμενες πολιτικές λιτότητας και αυταρχικής επιβολής αντιδημοκρατικών αποφάσεων στο όνομα της ανασυγκρότησης της οικονομίας, οφείλουμε να αναζητήσουμε και να γνωρίσουμε τους τρόπους αντίδρασης που μας προσφέρονται.

Θα παρουσιάσουμε και θα συζητήσουμε για τα νομίσματα που έχουμε στη διάθεσή μας, τα οποία συνεχώς εξελίσσονται, τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

➢ Το τοπικό δίκτυο ανταλλαγών «το Κουκί» που μετράει πλέον περισσότερο από ένα χρόνο ζωής και ανάπτυξης στην πόλη μας.

➢ Τον “εξωτικό” κόσμο των κρυπτονομισμάτων και ειδικότερα το, προτεινόμενο από την πλευρά του Ο.Σ.Η., FairCoin. Ένα ψηφιακό νόμισμα με παγκόσμια ισχύ και πολλά ισχυρά και      εύχρηστα εργαλεία να το συνοδεύουν.

➢ Θα ακολουθήσει πρακτική εφαρμογή των εργαλείων αυτών με επί τόπου εγκατάσταση εφαρμογών και υλοποίηση συναλλαγών, ώστε να αντιληφθούμε πληρέστερα τις δυνατότητές τους.

Σας καλούμε να γίνεται συμμέτοχοι σε αυτή την νέα απελευθερωτική οικονομία που σχεδιάζουμε, καθορίζοντας όλοι μαζί την εξέλιξή της. Σκοπός μας να καταστεί ένα σημαντικό βήμα αυτο-οργάνωσης και συλλογικής μας χειραφέτησης από το καταπιεστικό σύστημα που μονοπωλεί σήμερα τις δραστηριότητές μας.

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κρήτη: Αναγκαία η ανάπτυξη της στρατηγικής της γαλάζια οικονομίας
Περίπου 5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας και ετήσιο τζίρο 500 εκατ. ευρώ στην Ευρώπη, αφορούν τη γαλάζια οικονομία, σύμφωνα με το όσα ειπώθηκαν στην σχετική ημερίδα την οποία διοργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης. Στην...
Κρήτη: Αναγκαία η ανάπτυξη της στρατηγικής της γαλάζια οικονομίας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ξεκίνησε η 16η Γεωργική Έκθεση Μεσσαράς
Σήμερα Πέμπτη, ξεκίνησε η 16η Γεωργική Έκθεση Μεσαράς, η οποία πραγματοποιείται στους Βώρους του Δήμου Φαιστού. Η Γεωργική Έκθεση Μεσαράς πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια από το 1988 και αποτελεί πλέον θεσμό...
Ξεκίνησε η 16η Γεωργική Έκθεση Μεσσαράς
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Επί τάπητος η Κυκλική Οικονομία στην Κρήτη
Tο πρώτο εθνικό συνέδριο για τη συνολική διαχείριση των απορριμμάτων μετά την ψήφιση του νέου νόμου για την ανακύκλωση πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και...
Επί τάπητος η Κυκλική Οικονομία στην Κρήτη
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα 10+1 συμπεράσματα του συνεδρίου για την Κυκλική Οικονομία
Ολοκληρώθηκε η φάση επεξεργασίας των συμπερασμάτων τα οποία προέκυψαν από τις 60 και πλέον τοποθετήσεις του 2ήμερου συνεδρίου για την Κυκλική Οικονομία, το οποίο διεξήχθη στο Ηράκλειο. Όπως τονίστηκε θα πρέπει...
Τα 10+1 συμπεράσματα του συνεδρίου για την Κυκλική Οικονομία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Δεύτερη μέρα του Συνεδρίου για την Κυκλική Οικονομία
Ολοκληρώνεται σήμερα το συνέδριο «Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων - Πορεία προς την Κυκλική Οικονομία», που διοργανώνει ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης. Στη δεύτερη...
Δεύτερη μέρα του Συνεδρίου για την Κυκλική Οικονομία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Παγκρήτια Τράπεζα: Πρώτος σε ψήφους ο Νίκος Μυρτάκης
Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα του Σαββάτου έκλεισαν οι κάλπες στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Πρώτος σε ψήφος εξελέγη ο μέχρι σήμερα πρόεδρος Νίκος Μυρτάκης...
Παγκρήτια Τράπεζα: Πρώτος σε ψήφους ο Νίκος Μυρτάκης

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας