Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Στρατηγική πρασίνου στο Ηράκλειο

Από τη συζήτηση στη Βουλή

Στρατηγική πρασίνου στο Ηράκλειο

0 ΣΧΟΛΙΑ
  • A-
  • A+

Τo φαινόμενο του Θερμοκηπίου έχει φέρει τα πάνω κάτω στο Κλίμα, αλλάζοντας δραματικά την λειτουργία της Φύσης και την ζωή των ανθρώπων. Η αύξηση της θερμοκρασίας και τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι πλέον ο κανόνας. Οι πλημμύρες και η θερμοπληξίες είναι μόνιμα φαινόμενα. Για τη βελτίωση του μικροκλίματος στις πόλεις και στις συνθήκες ζωής των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων, μικρά παιδιά, γέροντες, καρδιοπαθείς κ.λ.π. χρειάζονται στοχευμένες δενδροφυτεύσεις που θα κρατούν το τοπικό κλίμα στα φυσιολογικά επίπεδα.

Ο Δήμος Ηρακλείου πρέπει να φυτεύει τουλάχιστον είκοσι χιλιάδες δέντρα το χρόνο μέσα και περιμετρικά της πόλης, δημιουργώντας εξαιρετικούς όρους διαβίωσης για τους πολίτες μέσα σε μία πενταετία.

Το ίδιο μπορούν να πράξουν και οι υπόλοιποι Δήμοι της Κρήτης αυξάνοντας ταυτόχρονα το πράσινο, αποθηκεύοντας τα νερά των βροχοπτώσεων, αναδασώνοντας τα φαλακρά τοπία, μειώνοντας έτσι τις καταστροφικές πλημμύρες.

Γίνεται με ελάχιστο κόστος συνολική ανάπλαση του περιβάλλοντος που οδηγεί στο πολυπόθητο «ευ ζην».

Η τσιμεντοποίηση μόνο όλεθρο έφερε.

 

 

ΝΤΕΛΟΓΟ
Δήμος Ηρακλείου: Εκτός γραμμής ο Κουράκης(;)
Σημαντική διαφοροποίηση με τη θέση του ΚΙΝΑΛ σημειώθηκε από την παράταξη Κουράκη στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, με αφορμή την ειδική συνεδρίαση...
Δήμος Ηρακλείου: Εκτός γραμμής ο Κουράκης(;)