Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πρώτο μέλημα το Γραφείο Ασύλου

Πρώτο μέλημα το Γραφείο Ασύλου

  • A-
  • A+

Από τους πολλούς φακέλους που θα βρει πάνω στο νέο της γραφείο η Μαρία Κοζυράκη, που αναλαμβάνει από σήμερα τα ηνία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, υπάρχει ένας που ξεχωρίζει. Το Γραφείο Ασύλου  Ηρακλείου.

Μετά τις απίστευτες αιτιάσεις του προκατόχου της, μετά τις πιέσεις που δέχτηκε και ο ίδιος για να μην προχωρήσει η λειτουργία του γραφείου, λίγο πριν την έλευση των πρώτων προσφύγων στο νησί η νέα γραμματέας οφείλει να δώσει άμεσα λύση.

Εξ΄ άλλου η λειτουργία του γραφείου Ασύλου είναι και διακηρυγμένη πρόθεση της κυβέρνησης ενώ ο θεσμός της Αποκεντρωμένης έχει δεχτεί ήδη και μία σοβαρότατη μομφή από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής  Γιάννη Μουζάλα με τη φράση «Κάποιος προσπάθησε πολύ για να βρει τα γραφειοκρατικά κωλύματα σε σχέση με το Γραφείο Ασύλου».

Καλή αρχή λοιπόν στη νέα γραμματέα και κουράγιο για να ξεπεράσει κάθε είδους "κώλυμα" του παρελθόντος. 

ΝΤΕΛΟΓΟ
Συμφωνούν τώρα οι Κρήτες της Ν.Δ.;
Τον περασμένο Σεπτέμβριο οι Κρήτες βουλευτές της Ν.Δ. επένδυαν στην πόλωση για το θέμα της φιλοξενίας προσφύγων στο νησί. Έφτασαν μάλιστα να πουν ότι...
Συμφωνούν τώρα οι Κρήτες της Ν.Δ.;
ΝΤΕΛΟΓΟ
Λασίθι: Δημοτικές μέσω… Πανεπιστημίου
«Γκάζια» βάζει στις δημοτικές παρατάξεις του νομού Λασιθίου η επικείμενη μετατροπή του ΤΕΙ Κρήτης στο τρίτο κρητικό πανεπιστήμιο, καθώς δήμαρχοι και...
Λασίθι: Δημοτικές μέσω… Πανεπιστημίου