• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  8°C 6.7°C / 9.1°C
  3 BF
  72%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  5°C 3.6°C / 5.9°C
  3 BF
  64%
 • Πάτρα
  Αραιές νεφώσεις
  10°C 9.4°C / 10.0°C
  3 BF
  65%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  3°C -1.1°C / 2.7°C
  1 BF
  64%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  3°C 2.9°C / 5.2°C
  2 BF
  81%
 • Βέροια
  Σποραδικές νεφώσεις
  5°C 3.5°C / 5.4°C
  1 BF
  69%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  0°C 0.4°C / 1.8°C
  1 BF
  64%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  3°C 2.9°C / 2.9°C
  2 BF
  83%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  8°C 7.7°C / 8.8°C
  2 BF
  88%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  6°C 6.2°C / 6.2°C
  4 BF
  70%
 • Ερμούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  11°C 9.4°C / 11.4°C
  5 BF
  59%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  6°C 6.2°C / 6.2°C
  3 BF
  71%
 • Κεφαλονιά
  Αραιές νεφώσεις
  11°C 10.9°C / 10.9°C
  2 BF
  72%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  6°C 5.0°C / 5.9°C
  3 BF
  70%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  8°C 6.7°C / 8.8°C
  1 BF
  71%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 12.8°C / 12.8°C
  3 BF
  67%
 • Χαλκίδα
  Σποραδικές νεφώσεις
  7°C 6.9°C / 8.8°C
  0 BF
  70%
 • Καβάλα
  Αυξημένες νεφώσεις
  5°C 5.5°C / 5.5°C
  2 BF
  77%
 • Κατερίνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  4°C 4.2°C / 6.1°C
  1 BF
  80%
 • Καστοριά
  Ελαφρές νεφώσεις
  0°C -0.4°C / -0.4°C
  1 BF
  74%

Από προηγούμενη παρουσία του προέδρου της ΟΣΥΠΑ σε κινητοποιήσεις κατά της εκχώρησης του αεροδρομίου Χανίων.

Εφ.Συν. - Μάριος Διονέλλης

Συντονισμός στα Χανιά κατά της Fraport - Νέα προσφυγή στη Δικαιοσύνη

 • A-
 • A+

Σε συντονισμό με την Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πολιτών των Χανίων ενάντια στην εκχώρηση του αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης» προχωρά η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας υπό το βάρος των πληροφοριών για την αδυναμία της εταιρίας να ανταποκριθεί στη σύμβαση.

Στα Χανιά θα βρεθεί σήμερα ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ Βασίλης Αλεβιζόπουλος, όπου θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Ανοικτής Πρωτοβουλίας Πολιτών. Κατόπιν θα έχουν συνάντηση  με τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» αλλά και με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ Βουλγαράκη και με εκπρόσωπο του Δήμου Χανίων.  Στις 5 το απόγευμα, θα δοθεί κοινή συνέντευξη Τύπου στον Δημοτικό Κήπο Χανίων για το σύνολο του θέματος της παραχώρησης και ειδικά για τις επιπτώσεις στην κοινωνία και την τοπική οικονομία των Χανίων.

Η προθεσμία της 1ης Φεβρουαρίου για την ανάληψη της ευθύνης των αεροδρομίων από την κοινοπραξία Fraport-Slentel παρήλθε χωρίς να καταβληθεί το 1,2 δις ευρώ που βάσει της σύμβασης πρέπει να εισπράξει το ελληνικό δημόσιο ως πρώτη δόση από τη συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση, ενώ η εταιρία φαίνεται να αναζητά αγωνιωδώς χρηματοδότηση μέσω δανεισμού από διεθνείς και ελληνικές τράπεζες, με τη βοήθεια μάλιστα, στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ.  

Επισήμως πάντως, η καθυστέρηση οφείλεται σε τεχνικές λεπτομέρειες της σύμβασης που απομένουν να ρυθμιστούν.  Την 1η Φεβρουαρίου, με τη λήξη της σχετικής προθεσμίας πολίτες των Χανίων επεδίωξαν να κάνουν «έξωση» στα στελέχη της Fraport που έχουν εγκατασταθεί ήδη στο αεροδρόμιο ενώ την ίδια ημέρα έγινε γνωστό πως δόθηκε νέα παράταση για την επίσημη παραχώρηση, μέχρι τα μέσα Μαρτίου.  

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα διακινείται και το εξωφρενικό σενάριο να εγγυηθεί το ίδιο το ελληνικό δημόσιο για τα δάνεια που θα πάρει η κοινοπραξία Fraport-Slentel, ώστε να καταβάλει το τίμημα της ιδιωτικοποίησης στο... Δημόσιο. 

Νέα προσφυγή

Εν τω μεταξύ νέα προσφυγή στη Δικαιοσύνη ετοιμάζει η Ανοικτή Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια στην εκχώρηση του Αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης». Όπως αναφέρουν σε σχετική τους ανακοίνωση τα μέλη της Πρωτοβουλίας, η εταιρεία δε μπορεί να καλύψει το ευτελές τίμημα για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια ενώ καταγγέλλουν πως κέρδισε τον διαγωνισμό προσκομίζοντας ψευδείς τραπεζικές εγγυήσεις. αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται: 

Η πρωτοβουλία μας συνεχίζει τις παρεμβάσεις με στόχο την απομάκρυνση των Γερμανών της Fraport από το αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» της Δυτικής Κρήτης. Η πρόσφατη επίσκεψη και διαμαρτυρία μας στον Aερολιμένα στόχευε σε μία συμβολική αλλά και πραγματική εκδήλωση αντίθεσης στη κατάληψη της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών από την γερμανική επιτροπεία. Τις διαμαρτυρίες και τις δράσεις μας αυτές θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ένταση το επόμενο χρονικό διάστημα.

Οι πρόσφατες αποκαλύψεις για την αναζήτηση χρηματοδότησης των Γερμανών προκειμένου να ανταποκριθούν στο ευτελές τίμημα της καταβολής του 1,2 δις περίπου αναδεικνύουν και τον αποικιακό χαρακτήρα της σύμβασης αλλά και την πολιτική ένδεια των κυβερνήσεων οι οποίες παρέδωσαν τις πύλες εισόδου και τη χώρα στη Γερμανική κυβέρνηση και στη Fraport.

Η πρωτοβουλία μας θα προσφύγει στην δικαιοσύνη προσκομίζοντας τα νέα στοιχεία που έχει στη διάθεση της όπως την ψευδή προσκόμιση τραπεζικών εγγυήσεων κατά την διάρκεια της διαγωνιστικής διαδικασίας, το μέγεθος του μετοχικού κεφαλαίου (5.000 ευρώ) του εταίρου της κοινοπραξίας με έδρα την Κύπρο και κυρίως τις συνεχείς αναβολές της ανάληψης της διοίκησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων που δηλώνει όχι μόνο αφερεγγυότητα αλλά και απάτη κατά του δημοσίου.

Ενημερώνουμε τους πολίτες της Δυτικής Κρήτης ότι η πρωτοβουλία μας προχωρά σε δυναμικές αλλά ειρηνικές κινητοποιήσεις με στόχο την αποτροπή της οριστικής κατάληψης του αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης».

Καλούμε τους βουλευτές και το πολιτικό προσωπικό των Χανίων και του Ρεθύμνου να ορθώσουν το ανάστημα τους και να ανταποκριθούν στις ιστορικές ευθύνες που τους αναλογούν ενόψει της εμφάνισης του νέου Σκανδάλου που θα φέρει το όνομα «Σκάνδαλο Φράπορτ»

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - πολιτών για το αεροδρόμιο Χανίων
Σε αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ Χανίων για την πατρότητα των υπογραφών στη σύμβαση με τη Fraport οδηγείται η Ανοικτή Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια στην εκχώρηση του αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης». Ζητούν από τους 4...
Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - πολιτών για το αεροδρόμιο Χανίων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εφικτή η ακύρωση της σύμβασης με τη Fraport
Να πάρουν την υπόθεση των αεροδρομίων στα χέρια τους κάλεσαν τους πολίτες της χώρας οι τρεις ανεξάρτητοι ευρωβουλευτές Νότης Μαριάς, Σοφία Σακοράφα και Νίκος Χουντής, οι οποίοι βρέθηκαν χθες στα Χανιά σε...
Εφικτή η ακύρωση της σύμβασης με τη Fraport
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις κατά της Fraport στα Χανιά
Κορυφώνονται οι αντιδράσεις στα Χανιά για την παραχώρηση του αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης». Εκδήλωση σήμερα με τη συμμετοχή των ανεξάρτητων ευρωβουλευτών Νότη Μαριά, Σοφίας Σακοράφα και Νίκου Χουντή. Για...
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις κατά της Fraport στα Χανιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Διαδήλωση ενάντια στη Fraport την Πέμπτη στα Χανιά
Διαδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στην Fraport, διοργανώνει η «Ανοικτή Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια στην εκχώρηση του Ααεροδρομίου «Ι. Δασκαλογιάννης»» την προσεχή Πέμπτη 19 Απριλίου, στον χώρο εκδήλωσης που...
Διαδήλωση ενάντια στη Fraport την Πέμπτη στα Χανιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χανιά: «Ανεπιθύμητοι όσοι ψήφισαν την εκχώρηση του αεροδρομίου»
Ερωτήματα για το καθεστώς λειτουργίας του αεροδρομίου Χανίων υπό τη διοίκηση της Fraport διατυπώνει η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια στην εκχώρηση του αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης». Καταγγέλλει πως η...
Χανιά: «Ανεπιθύμητοι όσοι ψήφισαν την εκχώρηση του αεροδρομίου»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χανιά: Εκδήλωση ενάντια στην εκχώρηση του αεροδρομίου στην Fraport
Ενημερωτική εκδήλωση ενάντια στην παραχώρηση του αεροδρομίου Χανίων στη γερμανική Fraport, διοργανώνει η «Πρωτοβουλία Ενάντια στην Εκχώρηση του Αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης»». Η εκδήλωση με τίτλο «Η κρίση στις...
Χανιά: Εκδήλωση ενάντια στην εκχώρηση του αεροδρομίου στην Fraport

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας