• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 26.1°C / 29.7°C
  3 BF
  47%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 25.6°C / 29.9°C
  2 BF
  45%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.4°C / 29.8°C
  3 BF
  64%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 24.9°C / 24.9°C
  2 BF
  50%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 26.9°C / 26.9°C
  3 BF
  44%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  27°C 23.5°C / 28.0°C
  0 BF
  45%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 23.4°C / 24.4°C
  2 BF
  38%
 • Αγρίνιο
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 30.2°C / 30.2°C
  2 BF
  44%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  25°C 21.5°C / 26.6°C
  2 BF
  53%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 24.9°C / 25.1°C
  1 BF
  69%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  24°C 24.4°C / 25.8°C
  2 BF
  60%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 21.7°C / 21.7°C
  3 BF
  73%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 21.9°C / 21.9°C
  0 BF
  88%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 28.4°C / 28.9°C
  2 BF
  39%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  29°C 24.5°C / 29.4°C
  2 BF
  35%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  23°C 23.2°C / 23.8°C
  4 BF
  52%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 27.1°C / 29.9°C
  2 BF
  33%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 23.3°C / 24.3°C
  3 BF
  67%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  24°C 24.2°C / 27.8°C
  2 BF
  68%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.5°C / 23.5°C
  1 BF
  50%

Από τις κινητοποιήσεις των αγροτών των Χανίων

Ετοιμάζουν παγκρήτιο συλλαλητήριο οι αγρότες

 • A-
 • A+

Για 14 ημέρα συνεχίζεται η παρουσία των αγροτών στα μπλόκα της Κρήτης, σε Μεγάλα Χωράφια και Πριατώρια. Τις περαιτέρω κινήσεις τους καθόρισαν οι αγρότες του νησιού, σε σύσκεψη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηρακλείου, τη Κυριακή. Ετοιμάζουν παγκρήτιο αγροτικό συλλαλητήριο, ενδεχομένως και νέα «απόβαση» στην Αθήνα. 

Πρώτο μέλημα είναι η διασφάλιση της εκπροσώπησης όλων των νομών της Κρήτης στη διαδικασία της λήψης των αποφάσεων και στο πλαίσιο αυτό από τη  σύσκεψη προέκυψε η σύσταση πολυμελούς επιτροπής, άνω των 10 ατόμων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Φαιστού, Γιώργο Ντισπυράκη, η επιτροπή αυτή, θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να οργανωθούν τα επόμενα βήματα του αγροτικού κόσμου.

Στη χθεσινή πρώτη σύσκεψη κυριάρχησε η πρόταση για τη διοργάνωση μεγάλου παγκρήτιου παναγκροτικού συλλαλητηρίου ενώ ακούστηκαν και προτάσεις ακόμα και γαι νέα μετάβαση των αγροτών του νησιού στην Αθήνα.  

Εν τω μεταξύ για 14 ημέρα συνεχίζεται η παρουσία των αγροτών στα μπλόκα της Κρήτης, σε Μεγάλα Χωράφια και Πραιτώρια. 

Οι αγρότες, προχώρησαν την Κυριακή το μεσημέρι σε συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Χανίων-Ρεθύμνου, στο ύψος των Μεγάλων Χωραφιών.

Την Δευτέρα στις 7μμ, αγρότες και κτηνοτρόφοι θα δώσουν το παρών στο μπλόκο των Μεγάλων Χωραφιών για αποκλεισμό της εθνικής οδού ενώ την Τρίτη, αντιπροσωπεία από το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια, θα συμμετάσχει στην πανελλαδική σύσκεψη στην Νίκαια.

Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Χανίων, στην Αγιά Χανίων.

Οι αγρότες διαμαρτυρήθηκαν για την αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ ενώ διαβάστηκαν κείμενα συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους αγρότες από εκπροσώπους σωματείων και συλλόγων.

Ο Δήμος Κισσάμου εκφράζει με τον πλέον  ξεκάθαρο τρόπο, την καθολική στήριξή του στα δίκαια αιτήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων της Κρήτης, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδος που, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του: 

Δυστυχώς κι εμφανώς, πλήττονται για ακόμα μια φορά από τις αποφάσεις της νυν κυβέρνησης, ως συνέχειας των αποφάσεων και των προηγουμένων 
κυβερνήσεων. 

Δηλώνουμε τη στήριξή μας στους αγρότες της Κρήτης και όχι μόνο, οι οποίοι επιβαρύνονται με βαρύτατη φορολογία και άλλους είδους ασφαλιστικά μέτρα, αντιστρόφως ανάλογα με όσα εκείνοι παράγουν. 

Κυρίως όμως, στηρίζουμε τους αγρότες αυτούς, διότι πλήττονται σφόδρα, σε σχέση με περιοχές που ευνοούνται διαχρονικά, πρόβλημα που δε φαίνεται να διορθώνεται.

Ο δήμος Κισσάμου στηρίζει τον δίκαιο και δύσκολο αγώνα των αγροτών, ενάντια σε εκείνους που επιδιώκουν διαχρονικά να τους αφανίσουν. 

Στο μεταξύ, ορατός είναι ο κίνδυνος για τους παραγωγούς της Κρήτης, να χάσουν τη δυνατότητα να λάβουν αποζημίωση από τα ΠΣΕΑ για τις καταστροφές τις οποίες υπέστησαν οι καλλιέργειες τους και κυρίως τα χιλιάδες ελαιόδεντρα, τα οποία καταστράφηκαν από τον πρόσφατο χιονιά.

Οι παραγωγοί του νησιού, δηλώνουν απογοητευμένοι καθώς βλέπουν τις περιουσίες τους κατεστραμένες ενώ, εκτός από την τροποποίηση των νόμου, ζητούν να γίνει να γίνουν πράξη οι δεσμεύσεις, τόσο του υπουργού όσο και του πρωθυπουργού, τις ημέρες του χιονιά.

Ο διευθυντής του ΕΛΓΑ, τόνισε ότι αν δεν συμπληρωθεί ζημιά 30%, ανά περιφερειακή ενότητα, η αποζημίωση από τα ΠΣΕΑ θα πρέπει να θεωρείται, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, εξαιρετικά δύσκολη. Η υποστελέχωση της υπηρεσίας, δημιουργεί καθυστερήσεις, οι οποίες θα αποτελέσουν τροχοπέδη στο σχεδιασμό τους καθώς δεν μπορούν να υπολογίσουν πότε θα λάβουν αυτά τα χρήματα, τα οποία θα χρησιμοποιήσουν ως βασικό εργαλείο για την φροντίδα των καλλιεργειών τους.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Διαμαρτυρία αγροτών στον ΟΠΕΚΕΠΕ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας οι αγρότες και οι παραγωγοί της Κρήτης στα υποκαταστήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ σε Ηράκλειο και Χανιά. Οι αγρότες διαμαρτυρήθηκαν για την εξαίρεση πολλώ...
Κρήτη: Διαμαρτυρία αγροτών στον ΟΠΕΚΕΠΕ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Συσκέψεις αγροτών για συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία
Ανοιχτές συσκέψεις των αγροτικών συλλόγων και των επιτροπών αγώνα των αγροτών, θα πραγματοποιηθούν αυτην την εβδομάδα σε Ηράκλειο και Χανιά. Οι αγροτικοί σύλλογοι ανατολικής Κρήτης θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη...
Κρήτη: Συσκέψεις αγροτών για συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στην Αθήνα οι αγρότες - Συνεχίζονται τα μπλόκα στην Κρήτη
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους αγρότες και κτηνοτρόφοι στα Χανιά και παραμένουν στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια. Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες σε δημόσιες υπηρεσίες και οι διακοπές στην κυκλοφορία....
Στην Αθήνα οι αγρότες - Συνεχίζονται τα μπλόκα στην Κρήτη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Για 12η μέρα οι αγρότες στα Πραιτώρια και στα Μεγάλα Χωράφια
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες στην Κρήτη, οι οποίοι παραμένουν στα 2 μπλόκα του νησιού, για 12η μέρα. Συλλαλητήριο αλληλεγγύης για τους αγρότες στο μπλόκο του κόμβου Πραιτωρίων, οργανώνει το...
Για 12η μέρα οι αγρότες στα Πραιτώρια και στα Μεγάλα Χωράφια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Παραμένουν τα μπλόκα σε Μεγάλα Χωράφια και Πραιτώρια
Μία εβδομάδα έκλεισε, από την μέρα κατά την οποία ξεκίνησαν τα 2 μπλόκα των αγροτών στα Μεγάλα Χωράφια και στον κόμβο Πραιτωρίων. Θα συνεχιστούν οι γενικές συνελεύσεις και οι αποκλεισμοί υπηρεσιών από τους...
Κρήτη: Παραμένουν τα μπλόκα σε Μεγάλα Χωράφια και Πραιτώρια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σε τρία σημεία οι κινητοποιήσεις των αγροτών της Κρήτης
Στην ΔΟΥ Ηρακλείου, στη Δημοτική Αγορά Χανίων και στον κόμβο των Πρατωρίων δίνουν σήμερα ραντεβού οι αγρότες της Κρήτης ξεκινώντας τις κινητοποιήσεις τους στο πλαίσιο του πανελλαδικού συντονισμού του αγροτικού...
Σε τρία σημεία οι κινητοποιήσεις των αγροτών της Κρήτης

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας