• Αθήνα
    Ελαφρές νεφώσεις
    17°C 16.2°C / 18.5°C
    3 BF
    57%
  • Θεσσαλονίκη
    Ελαφρές νεφώσεις
    14°C 12.0°C / 16.3°C
    2 BF
    58%
  • Πάτρα
    Αίθριος καιρός
    16°C 15.5°C / 16.0°C
    4 BF
    68%
  • Ιωάννινα
    Αυξημένες νεφώσεις
    10°C 8.9°C / 10.0°C
    1 BF
    72%
  • Αλεξανδρούπολη
    Αραιές νεφώσεις
    12°C 11.3°C / 11.9°C
    2 BF
    94%
  • Βέροια
    Ελαφρές νεφώσεις
    15°C 11.0°C / 14.8°C
    0 BF
    56%
  • Κοζάνη
    Σποραδικές νεφώσεις
    7°C 7.4°C / 11.2°C
    2 BF
    71%
  • Αγρίνιο
    Αίθριος καιρός
    12°C 11.8°C / 11.8°C
    3 BF
    86%
  • Ηράκλειο
    Ελαφρές νεφώσεις
    17°C 14.3°C / 17.8°C
    5 BF
    64%
  • Μυτιλήνη
    Ελαφρές νεφώσεις
    17°C 16.8°C / 16.9°C
    5 BF
    67%
  • Ερμούπολη
    Αίθριος καιρός
    16°C 16.4°C / 16.8°C
    6 BF
    82%
  • Σκόπελος
    Αίθριος καιρός
    16°C 15.7°C / 15.7°C
    5 BF
    57%
  • Κεφαλονιά
    Σποραδικές νεφώσεις
    14°C 14.1°C / 14.1°C
    6 BF
    78%
  • Λάρισα
    Σποραδικές νεφώσεις
    16°C 15.7°C / 16.1°C
    2 BF
    54%
  • Λαμία
    Αίθριος καιρός
    16°C 15.5°C / 15.6°C
    2 BF
    54%
  • Ρόδος
    Ελαφρές νεφώσεις
    15°C 15.4°C / 15.8°C
    2 BF
    74%
  • Χαλκίδα
    Ελαφρές νεφώσεις
    18°C 16.7°C / 18.8°C
    4 BF
    33%
  • Καβάλα
    Σποραδικές νεφώσεις
    12°C 11.6°C / 11.6°C
    1 BF
    81%
  • Κατερίνη
    Ελαφρές νεφώσεις
    16°C 12.7°C / 15.5°C
    3 BF
    46%
  • Καστοριά
    Αυξημένες νεφώσεις
    10°C 10.0°C / 10.0°C
    2 BF
    72%

Αγία Σκέπη: Μήνυση σε βάρος των ανακριτικών αρχών - Η απάντηση της δικηγόρου των παθόντων

  • A-
  • A+
Μπαράζ μηνύσεων και αγωγών, σε βάρος δικαστικών λειτουργών αλλά και μαρτύρων κατηγορίας, από τον συνήγορο της ιδιοκτήτριας και συνιδιοκτήτριας της δομής ηλικιωμένων στα Χανιά - Η απάντηση της δικηγόρου των παθόντων.

Μήνυση κατά του ανακριτή και της εισαγγελέως Χανίων που χειρίζονται την υπόθεση του Γηροκομείου Χανίων «Αγία Σκέπη», κατέθεσε ο συνήγορος της ιδιοκτήτριας και συνιδιοκτήτριας της δομής που βρίσκονται προφυλακισμένες, Νίκος Ρουσόπουλος.

Επίσης, έχουν κατατεθεί και επτά αγωγές σε βάρος μαρτύρων κατηγορίας.

Στη μήνυση των ιδιοκτητριών του γηροκομείου στα Χανιά σε εισαγγελέα και ανακρίτρια, απαντά με ανακοίνωσή της η δικηγόρος των παθόντων.

Όπως τονίζει η Μαρία Παπαδάκη, η συγκεκριμένη κίνηση «υπήρξε το αποκορύφωμα μιας προκλητικότητας που έχει σκανδαλωδώς εκθρέψει η ίδια η πολιτεία με την τραγική ανοχή και τις πρωτοφανείς για ευνομούμενο κράτος παραλείψεις της».

Σύμφωνα με την κ. Παπαδάκη, στόχος τους είναι «να πετύχουν την εξαίρεση αδιάβλητων δικαστικών λειτουργών καταστρατηγώντας την αρχή του φυσικού δικαστή».

Τέλος επισημαίνει ότι πρόκειται για «ευθαρσή προσπάθεια παραποίησης της αλήθειας και «νομιμοποίησης» ενός εγκλήματος με θύμα την ασθενέστερη και πιο σεβάσμια ομάδα πολιτών: αυτή των υπερήλικων πατέρων μας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της κας Παπαδάκη:


«Η μήνυση κατά Ανακριτή & Εισαγγελέα από τις ιδιοκτήτριες, και μέχρι σήμερα εκ της Φυλακής διοικούσες, το ιδιωτικό γηροκομείο των Χανίων υπήρξε το αποκορύφωμα μιας προκλητικότητας που έχει σκανδαλωδώς εκθρέψει η ίδια η πολιτεία με την τραγική ανοχή και τις πρωτοφανείς για ευνομούμενο κράτος παραλείψεις της.

Με μοναδικό σκοπό να πετύχουν την εξαίρεση αδιάβλητων δικαστικών λειτουργών καταστρατηγώντας την αρχή του φυσικού δικαστή, να ποδηγετήσουν την μοναδική εξουσία που λειτουργεί στη Χώρα – τη Δικαιοσύνη – καθώς και να αποσυνδέσουν τα αδικήματα κατά της ζωής με αυτά κατά της περιουσίας των ηλικιωμένων που φέρονται ότι ταυτόχρονα τελούσαν, ανήγαγαν σε «ζήτημα» και πρόσχημα απαξίωσης των δικαστικών λειτουργών της Χώρας έναν απλό νομικό ισχυρισμό (ότι μια έγκληση υπεβλήθη από μη νομιμοποιούμενο πρόσωπο) επί υποθέσεως για την οποία δεν τους έχει καν επιβληθεί προσωρινή κράτηση, σε μια δικογραφία όπου ούτως ή άλλως υφίστανται άλλες, αυτεπαγγέλτως διωκόμενες, κακουργηματικές πράξεις.

Αν και προσωρινά κρατούμενες για 38 ανθρωποκτονίες και απόπειρες και για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, ταυτόχρονα δε κατηγορούμενες για αρπαγή ηλικιωμένων, αδικήματα κατά της περιουσίας τους, μέχρι και – η μία εξ αυτών – για έναντι ανταλλάγματος παράνομες μεταγγίσεις αίματος εκτός πιστοποιημένου ιδρύματος, έως σήμερα εξακολουθούν ανενόχλητες να λειτουργούν υπό το ίδιο ιδιοκτησιακό καθεστώς το ιδιωτικό γηροκομείο τους μέσα από τη Φυλακή, και μάλιστα διοικώντας το οι ίδιες!! Αμείλικτο τίθεται πλέον το ερώτημα με ποιου τις πλάτες οι γυναίκες αυτές απολαμβάνουν από την Περιφέρεια Κρήτης και το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων τέτοιας ευνοϊκής μεταχείρισης και εξακολουθούν ανεμπόδιστα να λειτουργούν, με το ίδιο προσωπικό, το χώρο στον οποίο Ανακριτής και Εισαγγελέας είδαν σοβαρές ενδείξεις μακροχρόνιας δράσης εγκληματικής οργάνωσης, τη στιγμή που υπάλληλοι της Περιφέρειας και αδειοδοτούντες το γηροκομείο είναι κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος, και μολονότι ο ίδιος ο Εισαγγελέας Αρείου Πάγου πρόσφατα αναιρεσίβαλε τη σχετική απαλλαγή του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων για παράνομη αδειοδότηση και μη σφράγιση! 

Σκανδαλώδης γίνεται η αντιπαραβολή, αν σκεφτεί κανείς ότι το αυτό Υπουργείο, το Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, και υπό το ίδιο νομοθετικό πλαίσιο, εν μία νυκτί, πήρε τη διοίκηση της «Κιβωτού» από τον πατήρ Αντώνιο χωρίς καν να έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος του και τώρα παρεμβαίνει στο «Χαμόγελο του παιδιού». Αξιοπερίεργο είναι επίσης γιατί μέχρι σήμερα το εν λόγω Υπουργείο εκκωφαντικά σωπαίνει στις αιτήσεις των παθόντων για σφράγιση του εν λόγω γηροκομείου και γιατί, ενώ επισήμως δηλώνει ότι με αφορμή την εν λόγω υπόθεση τάχα «αυστηροποίησε» τη νομοθεσία του, στην πραγματικότητα – ως Πόντιος Πιλάτος – το θέρος του 2022 απλά κατήργησε την συναρμοδιότητά του (από κοινού με τον Αντιπεριφερειάρχη) να σφραγίζει τέτοιες δομές και μέχρι σήμερα, παρά τις αντίθετες δηλώσεις της Υφυπουργού, ανέχεται την εκεί εργασία υπαλλήλων που διώκονται για αδικήματα κατά των ηλικιωμένων! Ερωτηματικά εγείρει επίσης η πρόσφατη καταγγελία ενός εκ των προφυλακισμένων ιατρών του γηροκομείου, ότι ο άλλος κατηγορούμενος ιατρός χρησιμοποιούσε τον εξοπλισμό της Φυλακής για να αλλοιώσει στοιχεία της υπόθεσης.

Αυτό είναι το πραγματικό θεσμικό πρόβλημα που επιτρέπει στις κατηγορούμενες να μηνύουν Εισαγγελέα, Ανακριτή, προανακριτικούς υπαλλήλους και μάρτυρες κατηγορίας και να ασκούν εκβιαστικές αγωγές αποζημίωσης κατά των τελευταίων, σε μια πρωτοφανώς ευθαρσή προσπάθεια παραποίησης της αλήθειας και «νομιμοποίησης» ενός εγκλήματος με θύμα την ασθενέστερη και πιο σεβάσμια ομάδα πολιτών: αυτή των υπερήλικων πατέρων μας».

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ολοκληρώθηκε η κύρια ανάκριση για την υπόθεση της «Αγίας Σκέπης»
Με μια ανακοίνωση που αφήνει για μία ακόμα φορά αιχμές για τον τρόπο διεξαγωγής του ανακριτικού έργου, ο συνήγορος υπεράσπισης των προσωρινά κρατούμενων ιδιοκτητριών της ιδιωτικής μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων...
Ολοκληρώθηκε η κύρια ανάκριση για την υπόθεση της «Αγίας Σκέπης»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ξεκινά η δίκη για την υπόθεση του οίκου ευγηρίας στα Χανιά
Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα η δίκη για την υπόθεση με το γηροκομείο – κολαστήριο στα Χανιά που αφορά πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα.
Ξεκινά η δίκη για την υπόθεση του οίκου ευγηρίας στα Χανιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αγία Σκέπη: Παραμένει ανοιχτή, παρά τις νέες απάτες
Σε ανακοίνωση που απέστειλε η Μαρία Ευαγγέλου Παπαδάκη, συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας της οικογένειας του ηλικιωμένου (και ήδη θανόντος) που βάσει του χτεσινού δελτίου τύπου της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να έπεσε θύμα...
Αγία Σκέπη: Παραμένει ανοιχτή, παρά τις νέες απάτες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στο σκαμνί η Περιφέρεια Κρήτης για το γηροκομείο-κολαστήριο
Παραπέμπονται σε δίκη ο πρώην και ο νυν αντιπεριφερειάρχης Χανίων ● Στραβά μάτια και ευνοϊκή μεταχείριση προς τους ιδιοκτήτες του γηροκομείου τούς καταλογίζει ο εισαγγελέας.
Στο σκαμνί η Περιφέρεια Κρήτης για το γηροκομείο-κολαστήριο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Καταγγελίες και μηνύσεις από τον δικηγόρο της «Αγίας Σκέπης»
Ο δικηγόρος της ιδιωτικής δομής ηλικιωμένων στα Χανιά κατέθεσε μήνυση για προσέγγιση ηλικιωμένων για να καταθέσουν ψεύδη, ενώ αφήνει αιχμές και για την αξιοπιστία του ιατροδικαστικού εργαστηρίου Ιωαννίνων.
Καταγγελίες και μηνύσεις από τον δικηγόρο της «Αγίας Σκέπης»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το real estate της «Αγίας Σκέπης»
Διαστάσεις οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος εις βάρος των ηλικιωμένων δίνει στην υπόθεση έρευνα των αρχών ● Εφερναν τροφίμους στο ίδρυμα και τα σπίτια τους κατέληγαν σε νέους ιδιοκτήτες.
Το real estate της «Αγίας Σκέπης»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας