• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 12.1°C / 15.2°C
  2 BF
  60%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  10°C 8.5°C / 11.0°C
  4 BF
  55%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  13°C 13.2°C / 14.0°C
  2 BF
  66%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  8°C 7.9°C / 8.3°C
  1 BF
  63%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  10°C 8.5°C / 9.9°C
  4 BF
  57%
 • Βέροια
  Σποραδικές νεφώσεις
  10°C 7.9°C / 11.0°C
  2 BF
  63%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  5°C 5.4°C / 5.4°C
  3 BF
  52%
 • Αγρίνιο
  Σποραδικές νεφώσεις
  12°C 12.4°C / 12.4°C
  2 BF
  74%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  16°C 14.9°C / 16.9°C
  5 BF
  71%
 • Μυτιλήνη
  Αραιές νεφώσεις
  11°C 10.1°C / 10.9°C
  2 BF
  82%
 • Ερμούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 11.6°C / 13.8°C
  3 BF
  65%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  11°C 9.6°C / 10.7°C
  1 BF
  71%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 13.9°C / 13.9°C
  2 BF
  58%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  10°C 9.5°C / 11.1°C
  0 BF
  57%
 • Λαμία
  Ελαφρές νεφώσεις
  10°C 9.5°C / 11.5°C
  1 BF
  88%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  16°C 15.8°C / 15.8°C
  5 BF
  63%
 • Χαλκίδα
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 12.3°C / 14.9°C
  0 BF
  50%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  8°C 8.3°C / 8.3°C
  0 BF
  82%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  9°C 8.6°C / 9.7°C
  2 BF
  66%
 • Καστοριά
  Σποραδικές νεφώσεις
  6°C 6.4°C / 6.4°C
  2 BF
  59%

Μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες της 15ης Οκτωβρίου στη Σητεία.

ΜέΡΑ25 Κρήτης: Ένας μήνας εμπαιγμού μετά τις πλημμύρες

 • A-
 • A+
Ανακοίνωση των Οργανώσεων Βάσης Κρήτης σχετικά με τη συμπλήρωση ενός μήνα από τις φονικές πλημμύρες της 15ης Οκτωβρίου σε Αγία Πελαγία και Σητεία και για την απουσία μέχρι σήμερα οποιασδήποτε αποζημίωσης στους πληγέντες, παρά τις υποσχέσεις που δόθηκαν.

Για «κούφιες υποσχέσεις και κοροϊδία» σε Αγία Πελαγία, Παλαιόκαστρο και Σητεία, κάνει λόγο το ΜέΡΑ25 Κρήτης, καθώς συμπληρώθηκε ένας μήνας από τις καταστροφικές πλημμύρες της 15ης Οκτωβρίου, ενώ ειδικά στη Σητεία, η πόλη αγωνίζεται ακόμα για να επανέλθει στους κανονικούς της ρυθμούς καθώς πλημμύρισε μεγάλο μέρος του οικιστικού ιστού πλήττοντας καίρια σχεδόν τις μισές επιχειρήσεις της περιοχής.

Όπως τονίζει το ΜέΡΑ25 Κρήτης, «οι δύο υπουργοί που βρέθηκαν στις πληγείσες περιοχές (Πέτσας – Τριαντόπουλος) υποσχέθηκαν «άμεση καταβολή 6.000 ευρώ για τις πρώτες ανάγκες και την  αντικατάσταση οικοσκευής». Ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει καταβληθεί ούτε ένα ευρώ παρόλο που από τους δήμους έχουν υποβληθεί αναλυτικές λίστες των πληγέντων κατοίκων».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «για τους επαγγελματίες, ένα μήνα μετά, η κυβέρνηση ανακοινώνει πανηγυρικά πως αυτή την εβδομάδα θα γίνουν οι πρώτες καταβολές μέσω της πλατφόρμας «arogi» αλλά μόνο για τις 176 που πρόλαβαν να υποβάλλουν δικαιολογητικά όσο έμεινε ανοιχτή η πλατφόρμα. Ακόμα περίπου 300 επιχειρήσεις δεν έχουν προλάβει καν να συγκεντρώσουν τα δικαιολογητικά αφού τους ζητείται να προσκομίσουν τιμολόγια αγοράς του εξοπλισμού που καταστράφηκε, ακόμα και αν αυτός είχε αγοραστεί πριν από 20 χρόνια».

Τέλος, σημειώνεται ότι παρά τις εκκλήσεις, δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα για την αποζημίωση εκατοντάδων ιδιοκτητών αυτοκινήτων που καταστράφηκαν και δεν ήταν ασφαλισμένα για φυσικές καταστροφές.

«Ο εμπαιγμός δεν έχει όριο. Φαίνεται πως ο χρόνος μετρά διαφορετικά για τα κυβερνητικά στελέχη. Την ώρα που η «Μητσοτάκης Α.Ε.» δαπανά εκατομμύρια σε παράνομα λογισμικά παρακολούθησης, σε παράλογους εξοπλισμούς και σε απευθείας αναθέσεις, οι πολίτες που βρέθηκαν στο έλεος της κακοκαιρίας βιώνουν την εγκατάλειψη και τις ψεύτικες υποσχέσεις. Οι Οργανώσεις Κρήτης του ΜέΡΑ25 στέκονται δίπλα στους κατοίκους και τους επαγγελματίες των περιοχών του νομού Ηρακλείου και της Σητείας ζητώντας άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις με απλούστευση και επιτάχυνση των διαδικασιών. Φτάνει πια ο εμπαιγμός», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:


«Συμπληρώθηκε ένας μήνας από τις καταστροφικές πλημμύρες της 15ης Οκτωβρίου στην Αγία Πελαγία, στο Παλαιόκαστρο και στη Σητεία. Εκτός από τον τραγικό θάνατο δύο ανθρώπων, ο απολογισμός ήταν σκληρός για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες των περιοχών αυτών. Ειδικά στη Σητεία, η πόλη αγωνίζεται ακόμα για να επανέλθει στους κανονικούς της ρυθμούς καθώς πλημμύρισε μεγάλο μέρος του οικιστικού ιστού πλήττοντας καίρια σχεδόν τις μισές επιχειρήσεις της περιοχής.

Οι δύο υπουργοί που βρέθηκαν στις πληγείσες περιοχές (Πέτσας – Τριαντόπουλος) υποσχέθηκαν «άμεση καταβολή 6.000 ευρώ για τις πρώτες ανάγκες και την  αντικατάσταση οικοσκευής». Ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει καταβληθεί ούτε ένα ευρώ παρόλο που από τους δήμους έχουν υποβληθεί αναλυτικές λίστες των πληγέντων κατοίκων.

Για τους επαγγελματίες, ένα μήνα μετά, η κυβέρνηση ανακοινώνει πανηγυρικά πως αυτή την εβδομάδα θα γίνουν οι πρώτες καταβολές μέσω της πλατφόρμας «arogi» αλλά μόνο για τις 176 που πρόλαβαν να υποβάλλουν δικαιολογητικά όσο έμεινε ανοιχτή η πλατφόρμα. Ακόμα περίπου 300 επιχειρήσεις δεν έχουν προλάβει καν να συγκεντρώσουν τα δικαιολογητικά αφού τους ζητείται να προσκομίσουν τιμολόγια αγοράς του εξοπλισμού που καταστράφηκε, ακόμα και αν αυτός είχε αγοραστεί πριν από 20 χρόνια...

Τέλος, παρά τις εκκλήσεις, δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα για την αποζημίωση εκατοντάδων ιδιοκτητών αυτοκινήτων που καταστράφηκαν και δεν ήταν ασφαλισμένα για φυσικές καταστροφές.

Ο εμπαιγμός δεν έχει όριο. Φαίνεται πως ο χρόνος μετρά διαφορετικά για τα κυβερνητικά στελέχη. Την ώρα που η «Μητσοτάκης Α.Ε.» δαπανά εκατομμύρια σε παράνομα λογισμικά παρακολούθησης, σε παράλογους εξοπλισμούς και σε απευθείας αναθέσεις, οι πολίτες που βρέθηκαν στο έλεος της κακοκαιρίας βιώνουν την εγκατάλειψη και τις ψεύτικες υποσχέσεις.

Οι Οργανώσεις Κρήτης του ΜέΡΑ25 στέκονται δίπλα στους κατοίκους και τους επαγγελματίες των περιοχών του νομού Ηρακλείου και της Σητείας ζητώντας άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις με απλούστευση και επιτάχυνση των διαδικασιών. Φτάνει πια ο εμπαιγμός».

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Καταβλήθηκε η πρώτη αρωγή προς πληγείσες επιχειρήσεις από τις πλημμύρες
Καταβλήθηκε η ενίσχυση πρώτης αρωγής προς επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις πλημμύρες που σημειώθηκαν τον προηγούμενο μήνα σε περιοχές των Π.Ε. Λασιθίου και Ηρακλείου στην Κρήτη.
Κρήτη: Καταβλήθηκε η πρώτη αρωγή προς πληγείσες επιχειρήσεις από τις πλημμύρες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μέτρα και αποζημιώσεις για τους πληγέντες της κακοκαιρίας στην Κρήτη
Δέσμη μέτρων που περιλαμβάνει άμεση στήριξη στο Δήμο Μαλεβιζίου με 400 χιλιάδες ευρώ και άμεση καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες μέσω της κρατικής αρωγής, ανακοίνωσε από το Ηράκλειο το κυβερνητικό κλιμάκιο...
Μέτρα και αποζημιώσεις για τους πληγέντες της κακοκαιρίας στην Κρήτη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Νεκρή η 49χρονη αγνοούμενη στην Αγία Πελαγία, συγκλονίζει ο σύζυγός της
Ο σύζυγος της 49χρονης ήταν εκείνος ο οποίος εντόπισε το άψυχο σώμα της γυναίκας του να επιπλέει στα νερά της Παντάνασσας.
Νεκρή η 49χρονη αγνοούμενη στην Αγία Πελαγία, συγκλονίζει ο σύζυγός της
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πλημμυροπαθείς Χερσονήσου: «Ακόμα περιμένουμε αποζημιώσεις και έργα»
Πέντε μήνες πέρασαν από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Νοεμβρίου στο Ηράκλειο και οι κάτοικοι που επλήγησαν στις περιοχές του Δήμου Χερσονήσου δεν έχουν λάβει ακόμα αποζημιώσεις.
Πλημμυροπαθείς Χερσονήσου: «Ακόμα περιμένουμε αποζημιώσεις και έργα»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών ζητούν οι πληγέντες των Γουρνών – Γουβών
Να αποζημιωθούν άμεσα στο 100% των ζημιών που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή της Χερσονήσου τον Νεοέμβριο του 2020, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ζητά η Επιτροπή Αγώνα Πληγέντων...
Αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών ζητούν οι πληγέντες των Γουρνών – Γουβών

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας