• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  12°C 11.2°C / 13.0°C
  0 BF
  84%
 • Θεσσαλονίκη
  Σποραδικές νεφώσεις
  11°C 9.2°C / 11.6°C
  2 BF
  91%
 • Πάτρα
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 12.1°C / 14.4°C
  0 BF
  73%
 • Ιωάννινα
  Σποραδικές νεφώσεις
  9°C 7.9°C / 8.8°C
  0 BF
  93%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  9°C 6.9°C / 8.9°C
  2 BF
  87%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 9.4°C / 11.0°C
  0 BF
  97%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  7°C 6.2°C / 7.4°C
  1 BF
  94%
 • Αγρίνιο
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 12.4°C / 12.4°C
  1 BF
  84%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 12.1°C / 14.8°C
  3 BF
  80%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  10°C 10.1°C / 10.1°C
  3 BF
  79%
 • Ερμούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 12.4°C / 13.8°C
  3 BF
  68%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 10.7°C / 10.7°C
  2 BF
  67%
 • Κεφαλονιά
  Αραιές νεφώσεις
  15°C 15.3°C / 15.3°C
  3 BF
  85%
 • Λάρισα
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 10.7°C / 12.3°C
  0 BF
  90%
 • Λαμία
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 12.7°C / 12.8°C
  0 BF
  78%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  15°C 14.8°C / 15.4°C
  4 BF
  72%
 • Χαλκίδα
  Σποραδικές νεφώσεις
  12°C 11.4°C / 13.2°C
  1 BF
  81%
 • Καβάλα
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 11.0°C / 11.0°C
  0 BF
  78%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 10.3°C / 12.8°C
  1 BF
  100%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  7°C 6.9°C / 6.9°C
  1 BF
  96%

Φωτογραφία αρχείου

EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Με κενά ανοίγουν τα δημοτικά σχολεία στα Χανιά

 • A-
 • A+
Τα σχολεία ανοίγουν σε λιγότερο από 15 ημέρες, και στην επιφάνεια έρχονται ξανά τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την λειτουργία τους των σχολείων.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, δεν έχουν ληφθεί μέτρα για την ασφαλή λειτουργία τους, τη μείωση των μαθητών ανά τμήμα στους 15, την λήψη των απαραίτητων μέτρων εντός και εκτός σχολικής μονάδας για την απρόσκοπτη έναρξη των μαθημάτων, καθώς και την πλήρωση των θέσεων σε εκπαιδευτικούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που απέστειλε η Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευση Χανίων στο υπουργείο Παιδείας και μετά τις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, απαιτούνται επιπλέον πάνω από 182 και 44 ΖΕΠ, εκπαιδευτικοί.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, καταγγέλλει επίσης την κυβέρνηση που ανοίγει τα σχολεία χωρίς κανένα μέτρο προστασίας από τον covid-19 και μεταθέτει την ευθύνη του ελέγχου αλλά και του οικονομικού κόστους σε εκπαιδευτικούς και γονείς.

«Αν δεν πραγματοποιηθούν άμεσα προσλήψεις εκπαιδευτικών σε όλα τα λειτουργικά κενά το αμέσως επόμενο διάστημα, οι σχολικές μονάδες του νομού θα λειτουργούν υποστελεχωμένες μέχρι την πραγματοποίηση δεύτερης φάσης προσλήψεων η οποία είναι άγνωστο πότε θα γίνει», αναφέρει ο ΣΕΠΕ Χανίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ Χανίων:


«Τα σχολεία μας άνοιξαν την 1η Σεπτεμβρίου τις πόρτες τους στους εκπαιδευτικούς με τα κενά στο νομό να αγγίζουν τριψήφιο νούμερο. Μετά από τους 4.500 μόνιμους διορισμούς το 2020, 11.700 μόνιμους διορισμούς το 2021 και 8487 μόνιμους διορισμούς το 2022 στην εκπαίδευση και τις 31.846 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές θα βρεθούμε στο ίδιο έργο θεατές.

Οι μόνιμοι διορισμοί δεν είναι χάρισμα καμίας κυβέρνησης! Οι διορισμοί των τελευταίων ετών δεν θα πραγματοποιούνταν χωρίς τους διαρκείς αγώνες των εκπαιδευτικών σωματείων, χωρίς τις απεργιακές μάχες και την αντιπαράθεση με όλες τις κυβερνήσεις.

Παράλληλα, η κυβέρνηση ανοίγει τα σχολεία χωρίς κανένα μέτρο προστασίας από τον covid-19 και μεταθέτει την ευθύνη του ελέγχου αλλά και του οικονομικού κόστους σε εκπαιδευτικούς και γονείς. Σε μια περίοδο όπου υπάρχουν χιλιάδες κρούσματα, το Υπουργείο Παιδείας θα έπρεπε να έχει μεριμνήσει για την παροχή δωρεάν self-test, ώστε να γίνονται εβδομαδιαίοι έλεγχοι τυχόν διασποράς του κορονωϊού στα σχολεία. Η απουσία μέτρων προστασίας και η παντελής έλλειψη αδιαφορίας από την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, ελπίζουμε να μην αποβεί μοιραία στην ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Τα σχολεία μας ανοίγουν σε λιγότερο από 15 ημέρες, και στην επιφάνεια έρχονται ξανά τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ασφαλή λειτουργία τους, τη μείωση των μαθητών ανά τμήμα στους 15, την λήψη των απαραίτητων μέτρων εντός και εκτός σχολικής μονάδας για την απρόσκοπτη έναρξη των μαθημάτων.

Αν δεν πραγματοποιηθούν άμεσα προσλήψεις εκπαιδευτικών σε όλα τα λειτουργικά κενά το αμέσως επόμενο διάστημα, οι σχολικές μονάδες του νομού θα λειτουργούν υποστελεχωμένες μέχρι την πραγματοποίηση δεύτερης φάσης προσλήψεων η οποία είναι άγνωστο πότε θα γίνει.

Ομαλή έναρξη της νέας σχ. χρονιάς για μας σημαίνει:

Προγράμματα στα σχολεία από την πρώτη μέρα με όλες τις ειδικότητες και τις υποστηρικτικές δομές σε πλήρη ανάπτυξη σύμφωνα με τις θέσεις του κλάδου.

Μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη όλων των αναγκών της εκπαίδευσης, με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία.

Ίσα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα ανάμεσα στους μόνιμους και τους αναπληρωτές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που απέστειλε η Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευση Χανίων στο υπουργείο Παιδείας και μετά τις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών απαιτούνται ακόμη πάνω από 182 + 44 ΖΕΠ εκπαιδευτικοί (Γενική Αγωγή, Ειδική Αγωγή, Παράλληλη Στήριξη).

Καταγγέλλουμε το σχεδιασμό του υπουργείου και την πολιτική απόφαση της κυβέρνησης να στερήσει το δικαίωμα στην εκπαίδευση σε πολλούς μαθητές μας. Θεωρούμε απαράδεκτη την απόφαση της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Χανίων να στείλει πλασματικά στοιχεία για την πραγματοποίηση των προσλήψεων στην Παράλληλη στήριξη αλλά και άκρως αντιπαιδαγωγική την απόφαση να γίνει διαχείριση των λειτουργικών κενών εις βάρος των μαθητών μας.

Διεκδικούμε την κάλυψη όλων των αναγκών με διορισμούς μόνιμου προσωπικού, με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Κατάργηση του προσοντολόγιου.

Διεκδικούμε την πλήρη στελέχωση και ομαλή λειτουργία των σχολικών μας μονάδων από την πρώτη μέρα λειτουργίας τους.

Διεκδικούμε την πρόσληψη επιπλέον 2% εκπαιδευτικών ανά ειδικότητα για την κάλυψη βραχυχρόνιων αδειών συναδέλφων μας.

Καμία πρόσληψη εκπαιδευτικού με 3μηνη σύμβαση».

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Την υποβάθμιση δεκάδων σχολείων καταγγέλλει ο ΣΕΠΕ Χανίων
Πάνω από 20 σχολεία υποβιβάζονται και δε θα λειτουργήσουν όπως πέρσι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.
Την υποβάθμιση δεκάδων σχολείων καταγγέλλει ο ΣΕΠΕ Χανίων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χανιά: Πολλά τα κενά εκπαιδευτικών λίγο πριν το άνοιγμα των σχολείων
Στα 832 ανέρχονται τα κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση στα Χανιά, σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων τόσο της γενικής όσο και της ειδικής αγωγής, σύμφωνα με τον ΣΕΠΕ Χανίων.
Χανιά: Πολλά τα κενά εκπαιδευτικών λίγο πριν το άνοιγμα των σχολείων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χανιά: Κόντρα εκπαιδευτικών - Β. Διαγαλάκη για τα πρότυπα & πειραματικά σχολεία
Οι εκπαιδευτικοί κατήγγειλαν παρεμβάσεις του πρώην υφυπουργού Παιδείας σε διευθυντές και στελέχη της εκπαίδευσης προκειμένου να κάνουν αίτηση για μετατροπή των σχολείων τους σε πρότυπα και πειραματικά - Ψεύτες...
Χανιά: Κόντρα εκπαιδευτικών - Β. Διαγαλάκη για τα πρότυπα & πειραματικά σχολεία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χανιά: Αντιδράσεις από εκπαιδευτικούς για τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την μετατροπή σχολικών μονάδων σε πρότυπα ή πειραματικά και τις πιέσεις που ασκούνται σε διευθυντές για να προβούν στη σχετική αίτηση, θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικοί στα Χανιά...
Χανιά: Αντιδράσεις από εκπαιδευτικούς για τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρητη: Απεργιακή κινητοποίηση εκπαιδευτικών για τα ειδικά σχολεία
Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Χανίων, με αφορμή την κατάσταση στα ειδικά σχολεία εν μέσω πανδημίας, θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικοί στα Χανιά.
Κρητη: Απεργιακή κινητοποίηση εκπαιδευτικών για τα ειδικά σχολεία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εκπαιδευτικοί Χανίων: Αθωράκιστα τα σχολεία σε φυσικά φαινόμενα και πανδημία
Για αθωράκιστα σχολεία απέναντι σε φυσικά φαινόμενα και πανδημία κάνει λόγο με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Χανίων.
Εκπαιδευτικοί Χανίων: Αθωράκιστα τα σχολεία σε φυσικά φαινόμενα και πανδημία

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας