• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 10.1°C / 14.1°C
  2 BF
  81%
 • Θεσσαλονίκη
  Αραιές νεφώσεις
  11°C 9.9°C / 12.2°C
  2 BF
  90%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  14°C 14.0°C / 14.4°C
  4 BF
  77%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 7.9°C / 10.0°C
  1 BF
  78%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  9°C 8.9°C / 10.7°C
  3 BF
  87%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 9.0°C / 10.4°C
  1 BF
  94%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  5°C 5.4°C / 6.8°C
  1 BF
  100%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 12.9°C / 12.9°C
  2 BF
  79%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 12.2°C / 13.0°C
  2 BF
  94%
 • Μυτιλήνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 11.8°C / 11.8°C
  3 BF
  78%
 • Ερμούπολη
  Αυξημένες νεφώσεις
  15°C 14.9°C / 15.4°C
  4 BF
  67%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 10.7°C / 10.7°C
  4 BF
  76%
 • Κεφαλονιά
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 15.9°C / 15.9°C
  4 BF
  82%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  11°C 10.7°C / 11.1°C
  0 BF
  100%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 11.7°C / 13.5°C
  0 BF
  86%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 14.8°C / 16.6°C
  1 BF
  84%
 • Χαλκίδα
  Σποραδικές νεφώσεις
  9°C 8.8°C / 13.2°C
  0 BF
  93%
 • Καβάλα
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 11.0°C / 11.0°C
  1 BF
  79%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 10.7°C / 12.8°C
  2 BF
  100%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  8°C 7.9°C / 7.9°C
  1 BF
  94%

Κλείνει η Ψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ λόγω διασποράς του κορονοϊού

 • A-
 • A+
Σταματούν οι εισαγωγές νέων ασθενών στην Ψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ για 14 ημέρες, προκειμένου να ελεγχθεί η διασπορά του κορονοϊού που σημειώθηκε τελευταία.

Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, η διασπορά του κορονοϊού στην Ψυχιατρική κλινική ενηλίκων είναι τεράστια, με 6 άτομα από το προσωπικό και 13 ασθενείς να νοσούν.

Λόγω αυτής της εκρηκτικής κατάστασης, η Ψυχιατρική Κλινική, με απόφαση του διοικητή του νοσοκομείου, δεν θα δέχεται νέες εισαγωγές για τις επόμενες 14 μέρες.

Η Ψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ εξυπηρετεί όλη την Ανατολική Κρήτη, δέχεται καθημερινά εισαγωγές, ακόμα και σε μέρες μη εφημερίας του νοσοκομείου και ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού μπορεί να δεχτεί έως και 100 νέες εισαγωγές το μήνα. «Καταλαβαίνει κανείς ότι ένα απλό ευχολόγιο για παραπομπή των ασθενών στις Ψυχιατρικές κλινικές του νοσοκομείου Ρεθύμνου και Χανίων δεν αρκεί για να αντιμετωπιστεί το κρίσιμο αυτό πρόβλημα», προσθέτει το Σωματείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου:


«Η ιστορία επαναλαμβάνεται στο νοσοκομείο μας και στο πέμπτο κύμα πανδημίας, με τις κλινικές να ξεχειλίζουν από ασθενείς, τη διασπορά του κορωνοϊού στους νοσηλευόμενους ασθενείς και στους εργαζόμενους να είναι τεράστια και τις ελλείψεις προσωπικού -που έχει γίνει ακόμη πιο φανερή με τις καλοκαιρινές άδειες (για όσους κατάφεραν να πάρουν)- να έχουν χτυπήσει κόκκινο. Διαχρονικά οι εργαζόμενοι της κλινικής μαζί με το σωματείο είχαν προειδοποιήσει όλες τις κυβερνήσεις και διοικήσεις για τα συσσωρευμένα προβλήματα της κλινικής. 

Η αδιαφορία της πολιτείας για άνοιγμα Ψυχιατρικής κλινικής στον νομό Λασιθίου, η καθυστέρηση της ανέγερσης δεύτερου κτιρίου της Ψυχιατρικής του ΠΑΓΝΗ και η μη επέκταση της Παιδοψυχιατρικής κλινικής δημιουργούν τεράστια πίεση και συμφόρηση.

Η διασπορά του covid στην Ψυχιατρική κλινική ενηλίκων είναι τεράστια, με 6 άτομα από το προσωπικό και 13 (!) ασθενείς να νοσούν. Λόγω αυτής της εκρηκτικής κατάστασης, η Ψυχιατρική Κλινική -με απόφαση του Διοικητή του νοσοκομείου- δεν θα δέχεται νέες εισαγωγές για τις επόμενες 14 μέρες, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο την ψυχική υγεία των ασθενών σε μία περίοδο που αυξάνονται οι εισαγωγές και ο πληθυσμός του νησιού σχεδόν διπλασιάζεται λόγω του τουρισμού. Η Ψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ εξυπηρετεί όλη την Ανατολική Κρήτη, δέχεται καθημερινά εισαγωγές, ακόμα και σε μέρες μη εφημερίας του νοσοκομείου και ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού μπορεί να δεχτεί έως και 100 νέες εισαγωγές το μήνα. Καταλαβαίνει κανείς ότι ένα απλό ευχολόγιο για παραπομπή των ασθενών στις Ψυχιατρικές κλινικές του νοσοκομείου Ρεθύμνου και Χανίων δεν αρκεί για να αντιμετωπιστεί το κρίσιμο αυτό πρόβλημα.

Ως μέτρο για τη διαχείριση της διασποράς, με οδηγία της επιτροπής λοιμώξεων η κλινική χωρίστηκε στη μέση σε covid και non-covid με μια… γραμμή στο πάτωμα! Οι ασθενείς που είναι θετικοί στον covid και αυτοί που είναι αρνητικοί κυκλοφορούν κανονικά στα δυο τμήματα της κλινικής φορώντας υφασμάτινη μάσκα ενώ συγκεντρώνονται σε δυο χώρους που είναι κυριολεκτικά δίπλα!

Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για ασθενείς που πολλοί από αυτούς δυσκολεύονται ή και αδυνατούν να τηρήσουν στοιχειώδη μέτρα υγιεινής ή να ακολουθήσουν κανόνες. Η κλινική για λόγους ασφαλείας έχει παράθυρα που δεν ανοίγουν αρκετά ώστε να αερίζεται επαρκώς και ήδη νοσηλεύει (πριν ακόμα από την εμφάνιση των κρουσμάτων) ασθενείς πάνω από τη δύναμή της, σε ράντζα, σε συνθήκες απαράδεκτου συνωστισμού, χωρίς δυνατότητα προαυλισμού λόγω έλλειψης προσωπικού. Το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό βρίσκεται στα όρια της σωματικής και ψυχικής εξάντλησης, με την παρούσα κατάσταση να κάνει ακόμα πιο δύσκολη την κάλυψη του προγράμματος και τη φροντίδα των ασθενών λόγω της διασποράς του ιού και στο προσωπικό. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην παρούσα φάση 2 μόνο ειδικευμένοι ψυχίατροι καλύπτουν όλη την κλινική, τα επείγοντα, τα εξωτερικά ιατρεία και τις γνωμοδοτήσεις από άλλες κλινικές του νοσοκομείου!

Απαιτούμε ακόμα μια φορά να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς και την ασφαλή απομόνωση των ασθενών χωρίς να στερηθούν την ψυχιατρική φροντίδα που έχουν ανάγκη!

Απαιτούμε:

 • Άμεση υλοποίηση της επέκτασης της κλινικής με νέο κτίριο που έχει αναγγελθεί εδώ και χρόνια
 • Άμεση δημιουργία και διαμόρφωση ασφαλών θαλάμων νοσηλείας COVID περιστατικών με σαφή χωροταξικό διαχωρισμό, με κατάλληλα φίλτρα αέρα και εξαερισμό (θάλαμοι αρνητικής πίεσης), με προθάλαμο και χωριστό προσωπικό
 • Επείγουσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, δίνοντας τα αντίστοιχα κίνητρα
 • Να επιστρέψουν ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι που βρίσκονται σε αναστολή
 • Άνοιγμα Ψυχιατρικής κλινικής στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου ώστε να εξυπηρετείται ο πληθυσμός του νομού Λασιθίου και να αποσυμφορηθεί η Ψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ
 • Άμεση ενίσχυση του Κέντρου Ψυχικής Υγείας και της Πρωτοβάθμιας φροντίδας ψυχικής υγείας ενηλίκων και παιδιών με μόνιμο προσωπικό

Η ασφάλεια μας και η υγεία των ασθενών μας δεν μπορεί να είναι κόστος!

Είναι δικαίωμα και ανάγκη».

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Προβληματίζει η διασπορά κρουσμάτων covid στην Πνευμονολογική του ΠΑΓΝΗ
Η εφαρμογή των πρωτοκόλλων για την νοσηλεία περιστατικών covid σε όλες τις κλινικές έχει ως συνέπεια τη διασπορά του κορονοϊού στους νοσηλευτές.
Προβληματίζει η διασπορά κρουσμάτων covid στην Πνευμονολογική του ΠΑΓΝΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εργαζόμενοι ΠΑΓΝΗ: Ζητούν να αποσυρθεί η οδηγία για τη μείωση της καραντίνας
Την απόσυρση της οδηγίας που μειώνει την καραντίνα όσων νοσούν από κορονοϊό σε πέντε ημέρες, ζητά με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.
Εργαζόμενοι ΠΑΓΝΗ: Ζητούν να αποσυρθεί η οδηγία για τη μείωση της καραντίνας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αντιδρούν στις μετακινήσεις γιατρών από ΚΥ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο
Την αντίδραση των γιατρών του Κέντρου Υγείας Καστελλίου του Δήμου Μινώα-Πεδιάδας προκάλεσαν οι μετακινήσεις γιατρών από τα Κέντρα Υγείας της ενδοχώρας προς το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, προκειμένου να στελεχώσουν...
Αντιδρούν στις μετακινήσεις γιατρών από ΚΥ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συνοδός ασθενή που πέθανε στο ΠΑΓΝΗ κατηγορεί τη διοίκηση για την διασπορά του ιού
Τον διοικητή και τη διοίκηση του ΠΑΓΝΗ κατηγορεί για την ενδονοσοκομειακή διασπορά του ιού ένας συνοδός ασθενή που πέθανε από κορονοϊό εντός του νοσοκομείου.
Συνοδός ασθενή που πέθανε στο ΠΑΓΝΗ κατηγορεί τη διοίκηση για την διασπορά του ιού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Φωλιά κορονοϊού στο ΠΑΓΝΗ
Πάνω από 40 κρούσματα σε ασθενείς, συνοδούς και υγειονομικούς ● Η διοίκηση κλείδωσε όλες τις πόρτες πλην της κεντρικής εισόδου, ρίχνοντας την ευθύνη στους συνοδούς των ασθενών ● Δωρεάν τεστ για όλους ζητά το...
Φωλιά κορονοϊού στο ΠΑΓΝΗ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας