• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  22°C 20.3°C / 22.4°C
  2 BF
  44%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  18°C 16.4°C / 19.8°C
  2 BF
  56%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  19°C 15.0°C / 18.8°C
  0 BF
  75%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  12°C 8.9°C / 12.2°C
  1 BF
  86%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  14°C 13.9°C / 13.9°C
  0 BF
  67%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  16°C 13.0°C / 16.8°C
  1 BF
  65%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  9°C 9.4°C / 12.3°C
  1 BF
  81%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  18°C 18.0°C / 18.0°C
  1 BF
  66%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 18.8°C / 23.0°C
  4 BF
  64%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  19°C 19.0°C / 19.0°C
  3 BF
  51%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  22°C 22.2°C / 22.8°C
  3 BF
  60%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  19°C 19.0°C / 19.0°C
  3 BF
  56%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.7°C / 20.7°C
  3 BF
  73%
 • Λάρισα
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  13°C 12.9°C / 16.2°C
  0 BF
  62%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  20°C 15.5°C / 20.5°C
  0 BF
  52%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 23.2°C / 23.8°C
  5 BF
  50%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  21°C 19.0°C / 22.1°C
  1 BF
  38%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  19°C 18.8°C / 18.8°C
  1 BF
  48%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  17°C 14.7°C / 17.5°C
  1 BF
  63%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  11°C 10.7°C / 10.7°C
  0 BF
  89%

ΟΧΙ σε νέα επιβάρυνση των σχολείων της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας

 • A-
 • A+
Ενάντια σε νέα επιβάρυνση των σχολείων που στεγάζονται στο κτίριο της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας, τάσσονται γονείς και εκπαιδευτικοί στο Ηράκλειο.

Με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν την πρώην Παιδαγωγική Ακαδημία ότι το «σχολείο που θα λάβει το χαρακτήρα του “σχολείου μπαλαντέρ” για την επόμενη σχολική χρονιά», ενώ είναι πιθανό να μετακινηθεί σε αυτό «σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση» και το 12ο Δημοτικό Σχολείο.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι στο σημερινό σχολικό συγκρότημά μας σε συνθήκες μάλιστα συνωστισμού (έχουν μετατραπεί σε αίθουσες αποθήκες, γυμναστήρια, άλλες αίθουσες με γυψοσανίδες έχουν μοιραστεί στα δύο κτλ) μόλις και με τα βίας συστεγαζόμαστε 190 μαθητές του 53ου δημοτικού, 115 μαθητές του 54ου δημοτικού και περίπου 50 των 2 ειδικών σχολείων, δηλαδή σύνολο 355 μαθητές και ο αντίστοιχος αριθμός εκπαιδευτικών περίπου 100.

Παράλληλα υπογραμμίζουν ότι οι εργασίες στατικής ενίσχυσης του σχολικού μας συγκροτήματος, σύμφωνα με την σύμβαση, θα διαρκέσουν 15 μήνες, δηλαδή στο πιο ευνοϊκό σενάριο θα έχουν ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2023. Οι εργασίες αυτές πραγματοποιούνται τμηματικά ανά πτέρυγα και για το λόγο αυτό υπάρχει η πρόβλεψη για τοποθέτηση 10 οικίσκων στις 2 αυλές του σχολείου, ώστε κυκλικά να μετακινούνται σε αυτούς οι μαθητές, στην πτέρυγα των οποίων θα γίνονται εργασίες.

Γονείς και εκπαιδευτικοί ζητούν από τους αρμόδιους του Δήμου Ηρακλείου να μην επιβαρύνουν επιπλέον την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση του σχολικού συγκροτήματος, ενώ καλούν τη δημοτική αρχή να τοποθετηθεί επί του ζητήματος.

Την ανακοίνωση συνυπογράφουν οι διευθύνσεις των συστεγαζόμενων σχολείων: 53ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, 54ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, 2ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Ηρακλείου, καθώς και οι σύλλογοι γονέων του 53ου Δημοτικού Σχολείου και του 54ου Δημοτικού Σχολείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:


«Ενώ βρισκόμαστε ήδη ένα μήνα με κλειστά σχολεία, 2 μήνες πριν την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς και τις σημαντικές εργασίες στο σχολικό μας συγκρότημα σε εξέλιξη, γινόμαστε μάρτυρες διαδοχικών δημοσιευμάτων για πιθανές προθέσεις της Δημοτικής Αρχής, που αφορούν όμως τη σχολική μας κοινότητα αλλά ουδέποτε ερωτηθήκαμε για αυτές. Πολύ περισσότερο σας ενημερώνουμε ότι ουδέποτε κληθήκαμε εν μέσω καλοκαιριού σε κάποια επίσημη συνάντηση, με εξαίρεση αυτή της περασμένης Τετάρτης 13/7/2022, όπου επιβεβαιώσαμε ακόμα μια φορά ότι τα 2 ειδικά σχολεία του σχολικού μας συγκροτήματος θα μετακινηθούν προσωρινά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στον ήδη διαμορφωμένο χώρο στο λιμάνι, στο λεγόμενο «σχολείο μπαλαντέρ».

Μάλιστα σήμερα διαβάζουμε ότι το «σχολείο που θα λάβει το χαρακτήρα του “σχολείου μπαλαντέρ” για την επόμενη σχολική χρονιά και όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί» είναι αυτό της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας ενώ είναι πιθανό να μετακινηθεί σε αυτό «σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση» και το 12ο Δημοτικό, το οποίο από όσο γνωρίζουμε έχει δύναμη 190 μαθητών!

Μεταφέρουμε προς όλους τους υπευθύνους (Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης, Δημοτική Αρχή) την τεράστια έκπληξή μας  για ένα τέτοιο ενδεχόμενο καθώς όπως είναι ήδη γνωστό:

 • στο σημερινό σχολικό συγκρότημά μας σε συνθήκες μάλιστα συνωστισμού (έχουν μετατραπεί σε αίθουσες αποθήκες, γυμναστήρια, άλλες αίθουσες με γυψοσανίδες έχουν μοιραστεί στα δύο κτλ) μόλις και με τα βίας συστεγαζόμαστε 190 μαθητές του 53ου δημοτικού, 115 μαθητές του 54ου δημοτικού και περίπου 50 των 2 ειδικών σχολείων, δηλαδή σύνολο 355 μαθητές και ο αντίστοιχος αριθμός εκπαιδευτικών περίπου 100,
 • οι εργασίες στατικής ενίσχυσης του σχολικού μας συγκροτήματος, σύμφωνα με την σύμβαση, θα διαρκέσουν 15 μήνες, δηλαδή στο πιο ευνοϊκό σενάριο θα έχουν ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2023. Οι εργασίες αυτές πραγματοποιούνται τμηματικά ανά πτέρυγα και για το λόγο αυτό υπάρχει η πρόβλεψη για τοποθέτηση 10 οικίσκων στις 2 αυλές του σχολείου, ώστε κυκλικά να μετακινούνται σε αυτούς οι μαθητές, στην πτέρυγα των οποίων θα γίνονται εργασίες,
 • έχουμε εκφράσει εδώ και ένα χρόνο με τον πλέον επίσημο τρόπο την ανησυχία μας για τους όρους με τους οποίους θα πραγματοποιείται η εκπαιδευτική διαδικασία παράλληλα με τις σημαντικές εργασίες στατικής ενίσχυσης, όσον αφορά τον απρόσκοπτο χαρακτήρα της, την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών όσο και τις συνθήκες επιπλέον συνωστισμού λόγω των βαριών εργασιών και της εξαιρετικά μεγάλης συρρίκνωσης του αύλειου χώρου.

Με βάση τα παραπάνω και με γνώμονα τις ανάγκες των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους, ζητάμε από όλους τους αρμόδιους:

 • Να μην  επιβαρύνουν επιπλέον την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση του σχολικού μας συγκροτήματος και μάλιστα εν μέσω καλοκαιριού,
 • Να πάρει δημόσια θέση για τα παραπάνω η Δημοτική Αρχή, αφού δεν καλούμαστε σε επιτροπές και συζητήσεις που αφορούν τη σχολική μας κοινότητα,
 • Να υιοθετηθεί από τη δημοτική αρχή η πρόταση που έχει διαμορφώσει η Ένωση Γονέων Μαθητών Δ. Ηρακλείου: «να διαμορφωθεί άμεσα και ένα δεύτερο “σχολείο μπαλαντέρ” με οικίσκους σε ειδικό χώρο, ώστε να στεγάζονται προσωρινά όσα σχολεία έχουν έκτακτες ανάγκες».
Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Απαράδεκτη εικόνα σχολείου στο Καστέλλι - Ζητούν άμεση συντήρηση
Θέμα ασφαλείας τίθεται για τα παιδιά που φοιτούν στο Δημοτικό Σχολείου Καστελλίου του Δήμου Μινώα-Πεδιάδας, καθώς το κτίριο βρίσκεται σε κακή κατάσταση, με πεσμένους σοβάδες και κολώνες που στέκονται,...
Κρήτη: Απαράδεκτη εικόνα σχολείου στο Καστέλλι - Ζητούν άμεση συντήρηση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χωρίς νοσηλευτές τα σχολεία - Κινητοποιήσεις γονέων στο Ηράκλειο
Αφορμή στάθηκε ένα σοβαρό περιστατικό μη χορήγησης νοσηλευτικής βοήθειας σε μαθήτρια Γυμνάσιου με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1.
Χωρίς νοσηλευτές τα σχολεία - Κινητοποιήσεις γονέων στο Ηράκλειο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Κινητοποίηση εκπαιδευτικών για την κατάργηση οργανικών θέσεων
Την πολιτική συρρίκνωσης του Δημόσιου Σχολείου από την κυβέρνηση και την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί του Ηρακλείου, καλώντας σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας για την κατάργηση...
Ηράκλειο: Κινητοποίηση εκπαιδευτικών για την κατάργηση οργανικών θέσεων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Νέες αντιδράσεις για την υποβάθμιση σχολικών μονάδων της Κρήτης
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. του Ηρακλείου, «Δ. Θεοτοκόπουλος» καταγγέλλει την αιφνιδιαστική και στα κρυφά όπως αναφέρει, απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου να υποβιβάσει λειτουργικά...
Νέες αντιδράσεις για την υποβάθμιση σχολικών μονάδων της Κρήτης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΚΚΕ: Να επαναχαρακτηριστεί ως δυσπρόσιτο το Γυμνάσιο Βιάννου
Ερώτηση προς τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών, με θέμα να επαναχαρακτηριστεί ως δυσπρόσιτο το Γυμνάσιο Βιάννου και να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του με μόνιμους διορισμούς, κατέθεσαν ο βουλευτής...
ΚΚΕ: Να επαναχαρακτηριστεί ως δυσπρόσιτο το Γυμνάσιο Βιάννου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ένωση Γονέων Ηρακλείου: Καμία δέσμευση για τα σχολεία του Γερωνυμάκειου
Οργισμένοι εμφανίζονται οι γονείς των 24ου και 31ου δημοτικών σχολείων που συστεγάζονται στο κτίριο του παλιού Γερωνυμάκειου Βρεφοκομείου επί της ομώνυμης οδού, από την έλλειψη δεσμεύσεων και απαντήσεων από...
Ένωση Γονέων Ηρακλείου: Καμία δέσμευση για τα σχολεία του Γερωνυμάκειου

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας