• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 19.2°C / 24.6°C
  3 BF
  60%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  22°C 19.3°C / 23.0°C
  3 BF
  65%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  22°C 18.0°C / 22.7°C
  0 BF
  64%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  14°C 13.9°C / 13.9°C
  1 BF
  94%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  22°C 21.9°C / 21.9°C
  3 BF
  73%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  19°C 15.0°C / 20.1°C
  2 BF
  62%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  11°C 11.4°C / 13.1°C
  1 BF
  94%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  19°C 18.5°C / 18.5°C
  2 BF
  84%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.8°C / 24.7°C
  3 BF
  69%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  24°C 21.2°C / 23.9°C
  0 BF
  64%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.8°C / 23.8°C
  3 BF
  73%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  23°C 20.7°C / 22.7°C
  0 BF
  73%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  23°C 23.4°C / 23.4°C
  3 BF
  69%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  14°C 13.9°C / 16.8°C
  0 BF
  94%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  21°C 17.5°C / 21.7°C
  2 BF
  68%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 24.3°C / 24.8°C
  2 BF
  78%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 18.8°C / 24.0°C
  0 BF
  79%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 18.3°C / 22.1°C
  0 BF
  78%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.3°C / 22.7°C
  1 BF
  76%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  14°C 13.5°C / 13.5°C
  2 BF
  89%

Διαμαρτυρία εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, στον υπουργό Υγείας.

Κρήτη: Υποδέχθηκαν τον Πλεύρη με διαμαρτυρίες

 • A-
 • A+
Με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας υποδέχθηκαν τον υπουργό υγείας, Θ. Πλεύρη οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων της Κρήτης, στο πλαίσιο επισκέψεών του στις δομές υγείας.

Παράσταση διαμαρτυρίας κατά την επίσκεψη του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου πραγματοποίησαν μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου τόνισαν δεν αντέχουν άλλο την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την έλλειψη προσωπικού σε όλα τα τμήματα και υπηρεσίες του ΓΝΑΝ, ενώ η κάλυψη του νοσοκομείου σε μόνιμο προσωπικό σε σχέση με τον οργανισμό είναι στο 54%, που το χαμηλότερο ποσοστό από τα νοσοκομεία της Κρήτης και από τα μικρότερα στη χώρα.

Τέθηκε επίσης το θέμα για τους εργαζόμενους με συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ) σε καθαριότητα, σίτιση και φύλαξη που η κυβέρνηση τους δίνει τρίμηνες παρατάσεις σαν το μαρτύριο της σταγόνας, κάτι που εντείνει την εργασιακή ανασφάλεια, ενώ υπάρχει ανοιχτή η περίπτωση να αντικατασταθούν από εργολαβίες.

Επίσης από την πλευρά των εργαζομένων τέθηκε και το αίτημα της άρσης των αναστολών εργασίας και τονίστηκε ότι πρόκειται για μια μεγάλη αδικία τόσο για τους συναδέλφους που έχουν τεθεί σε αναστολή, όσο και για το σύνολο των υγειονομικών που έχουν χάσει χιλιάδες συναδέλφους χωρίς αντικατάσταση. Επισημάνθηκε ότι μέσα στο καλοκαίρι  λήγουν τα πιστοποιητικά νόσησης για 10 εργαζόμενους του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου και θα τεθούν ξανά σε αναστολή, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ξανά κενά στελέχωσης.

Και το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ υποδέχτηκε τον Υπουργό Υγείας με παράσταση διαμαρτυρίας κατά την άφιξη του στο νοσοκομείο.

Οι εργαζόμενοι έθεσαν τις θέσεις τους και τις διεκδικήσεις τους στον υπουργό, κυρίως για την ομηρία των συμβασιούχων, την άρση των αναστολών, την ένταξη μας στα ΒΑΕ, ενώ προβάλανε την πραγματική εικόνα της υποστελέχωσης του νοσοκομείου, καταρρίπτοντας, όπως τόνισαν, τις κυβερνητικές δηλώσεις για πλήρη στελέχωση. 

«Δεν χαρίζουμε τίποτα. Διεκδικούμε όλα όσα μας ανήκουν με κριτήριο τις ανάγκες μας. Λέμε όχι στους σχεδιασμούς που μετατρέπουν τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις. Παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας», αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ.

Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο αναφέρουν: «Παραμένουν κενές δεκάδες θέσεις ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού. Υπάρχει μεγάλο κύμα παραιτήσεων στο Βενιζέλειο, λόγω της συνεχούς εντατικοποίησης, και φυσικά όσοι παραιτούνται δεν αντικαθιστούνται, ενώ όλα τα κενά καλύπτονται αποκλειστικά από συμβασιούχους κι επικουρικούς εργαζόμενους».

Σήμερα, ο υπουργός Υγείας βρέθηκε στο νοσοκομείο των Χανίων, όπου κι εκεί οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας διαμαρτυρήθηκαν ζητώντας την άρση του μέτρου.

«Μόνη φροντίδα τα συμφέροντα των ιδιωτών»

Με αφορμή την επίσκεψη του Θ. Πλεύρη στην Κρήτη, οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ηγουμενίδης, Σωκράτης Βαρδάκης, Χάρης Μαμουλάκης, εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:

«Χωρίς κανένα χειροπιαστό μέτρο για την ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας και χωρίς καμία αυτοκριτική για τα τραγικά λάθη της Κυβέρνησης την περίοδο της πανδημίας εμφανίστηκε στο Ηράκλειο ο Υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης. Ο Υπουργός απέδειξε με την παρουσία του στο Ηράκλειο ότι η Κυβέρνηση δεν έχει λάβει κανένα απολύτως μάθημα από την πανδημία για αυτό που είναι πλέον κοινωνική απαίτηση, δηλαδή η γενναία ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Ισχυρίζεται ότι «παρακολουθεί» την πορεία της πανδημίας αλλά αδιαφορεί για το νέο επιδημιολογικό κύμα για το οποίο μιλά η παγκόσμια ιατρική κοινότητα και δηλώνει προκλητικά ότι δεν χρειάζεται κανένα επιπρόσθετο μέτρο! Δεν είπε λέξη για το αναποτελεσματικό μίγμα πολιτικής που οδήγησε σε αρνητικές πρωτιές της χώρας σε επίπεδο Ευρώπης στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας, σε πλήρη αποδιοργάνωση  του ΕΣΥ και σε ραγδαία αύξηση των ανισοτήτων στην υγεία (τριπλασιασμός ακάλυπτων υγειονομικών αναγκών).

Η μόνη έννοια του Υπουργού είναι ο ενεργός ρόλος του ιδιωτικού τομέα, για τον οποίο αφιέρωσε και το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του. Επιμένει στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και στη μετακύλιση του κόστους στο πολίτη. Μέσα σε όλα έκοψε και την πρόσβαση των ανασφάλιστων στους ιδιώτες γιατρούς για συνταγογράφηση με αποτέλεσμα να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τις δημόσιες δομές. Δε στοχεύει να ενισχύσει τις δημόσιες δομές υγείας της Κρήτης με μόνιμο προσωπικό και δεν σχεδιάζει την απαραίτητη αναβάθμιση με νέες ΤΟΜΥ και με νέες δομές την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σε συνέχεια όσων προχωρήσαμε.

Συμπέρασμα; Καμία αυτοκριτική, καμία στρατηγική, μόνη φροντίδα τα συμφέροντα των ιδιωτών! Και βέβαια κατώτερη των περιστάσεων η παρουσία του Υπουργού Υγείας στο Ηράκλειο!

Κόντρα σε αυτή τη στάση, οφείλουμε να στείλουμε προς κάθε κατεύθυνση ένα ισχυρό σήμα – μήνυμα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας και σεβασμού του επαγγέλματος του υγειονομικού».

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Επίσκεψη Πλεύρη στο Νοσ. Αγίου Νικολάου - Κινητοποίηση των εργαζομένων
Παράσταση διαμαρτυρίας με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου.
Επίσκεψη Πλεύρη στο Νοσ. Αγίου Νικολάου - Κινητοποίηση των εργαζομένων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Θ. Πλεύρης: Υποσχέθηκε προσλήψεις - «Δεν θα πιεστεί το ΕΣΥ»
Προεκλογικές... προσλήψεις νοσηλευτών ανακοίνωσε από την Κρήτη ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης, ενώ επανέλαβε την εκτίμηση πως η αύξηση των κρουσμάτων στο πλαίσιο του νέου κύματος της πανδημίας στην καρδιά του...
Θ. Πλεύρης: Υποσχέθηκε προσλήψεις - «Δεν θα πιεστεί το ΕΣΥ»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Θ. Πλεύρης: Διήμερη περιοδεία στην Κρήτη - Επισκέψεις σε νοσοκομεία
Με κινητοποιήσεις υποδέχθηκαν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της ανατολικής Κρήτης τον υπουργό υγείας, Θάνο Πλεύρη, ο οποίος βρίσκεται στην Κρήτη για διήμερη επίσκεψη.
Θ. Πλεύρης: Διήμερη περιοδεία στην Κρήτη - Επισκέψεις σε νοσοκομεία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στην πανελλαδική απεργία της ΠΟΕΔΗΝ συμμετέχουν οι υγειονομικοί της Κρήτης
Κινητοποίηση στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη υγειονομικοί της Κρήτης στο πλαίσιο της 24ωρης Πανυγειονομικής απεργίας που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ.
Στην πανελλαδική απεργία της ΠΟΕΔΗΝ συμμετέχουν οι υγειονομικοί της Κρήτης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κινητοποίηση στην 7η ΥΠΕ Κρήτης από εργαζομένους του νοσ. Αγίου Νικολάου
Το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, με ανακοίνωσή του καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην 7η ΥΠΕ στο Ηράκλειο.
Κινητοποίηση στην 7η ΥΠΕ Κρήτης από εργαζομένους του νοσ. Αγίου Νικολάου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Απεργούν και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Κρήτης
Στην πανυγειονομική 24ωρη απεργία της ερχόμενης Τετάρτης που έχουν προκηρύξει ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία των Χανίων και του Ηρακλείου.
Απεργούν και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Κρήτης

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας