• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  26°C 20.9°C / 26.8°C
  2 BF
  49%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 22.1°C / 24.2°C
  1 BF
  74%
 • Πάτρα
  Σποραδικές νεφώσεις
  23°C 23.0°C / 23.7°C
  2 BF
  57%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  14°C 13.9°C / 13.9°C
  0 BF
  100%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 19.9°C / 19.9°C
  0 BF
  88%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  21°C 19.9°C / 22.3°C
  1 BF
  78%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  17°C 15.4°C / 17.9°C
  2 BF
  72%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  22°C 21.7°C / 21.7°C
  2 BF
  65%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 21.0°C / 25.2°C
  3 BF
  62%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 21.8°C / 23.9°C
  2 BF
  83%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.8°C / 24.4°C
  4 BF
  60%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 22.9°C / 25.7°C
  2 BF
  73%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 25.6°C / 25.6°C
  1 BF
  63%
 • Λάρισα
  Σποραδικές νεφώσεις
  21°C 20.9°C / 21.8°C
  0 BF
  83%
 • Λαμία
  Αραιές νεφώσεις
  21°C 20.5°C / 21.2°C
  1 BF
  77%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 26.6°C / 26.8°C
  2 BF
  62%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 20.8°C / 26.0°C
  0 BF
  59%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 20.3°C / 20.3°C
  0 BF
  88%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  23°C 22.2°C / 23.9°C
  2 BF
  75%
 • Καστοριά
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 15.7°C / 15.7°C
  1 BF
  93%
ICON/ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ηράκλειο: Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο

 • A-
 • A+
Σύμφωνα με την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ηρακλείου, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών & Εφήβων Ηρακλείου αντιμετωπίζει χρόνια διαρκώς επιδεινούμενα προβλήματα υποστελέχωσης, τα οποία δεν έχουν αντιμετωπιστεί από υπουργείο και διοικήσεις, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις των διευθυντών τους.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση των γιατρών, η ανοικτή επιστολή-κραυγή αγωνίας της διευθύντριας του Κέντρου, «είναι ένα ακόμα επεισόδιο στο σίριαλ της υποβάθμισης του Βενιζελείου νοσοκομείου».

Σύμφωνα με τους νοσοκομειακούς γιατρούς, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών & Εφήβων Ηρακλείου (όπως και η Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ) αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υποστελέχωσης, τα οποία δεν έχουν αντιμετωπιστεί από υπουργείο και διοικήσεις, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις των διευθυντών τους.

«Μετά την ουσιαστική υποβάθμιση του κέντρου αιμοδοσίας και πρόληψης μεσογειακής αναιμίας, όπου η Διευθύντρια και ιατρός αναφοράς για το κέντρο ουδέποτε αντικαταστάθηκε (παρ’όλες τις δεσμεύσεις της Διοίκησης),  μετά τις συνεχείς παραιτήσεις (που δυστυχώς -σύμφωνα με πληροφορίες μας- δεν πρόκειται να σταματήσουν εδώ) πολύ σημαντικών ιατρικών στελεχών του νοσοκομείου (π.χ. Διευθυντής Γεν. Χειρουργικής), έρχεται τώρα και αυτή η επίθεση στο κέντρο ψυχικών παθήσεων παιδιών και εφήβων, μοναδικής δημόσιας δομής σε όλη την ανατολική Κρήτη, να συμπληρώσει την εικόνα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί κατηγορούν τις διοικήσεις της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και του Βενιζελείου νοσοκομείου «που με θρησκευτική ευλάβεια εφαρμόζουν το πολιτικό σχέδιο της σημερινής κυβέρνησης, το οποίο με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί τις δημόσιες δομές υγείας στην υποβάθμιση και την απαξίωση τους, με τελικό στόχο την στροφή προς την ιδιωτική πρωτοβουλία».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:


«Η ανοικτή επιστολή-κραυγή αγωνίας της διευθύντριας του Ιατροπαιδαγωγικού κέντρου (Κο.Κε.ΨΥΠΕ), είναι ένα ακόμα επεισόδιο στο σίριαλ της υποβάθμισης του Βενιζελείου νοσοκομείου, στο οποίο και υπάγεται, σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης για το «νέο ΕΣΥ» .

Μετά την ουσιαστική υποβάθμιση του κέντρου αιμοδοσίας και πρόληψης μεσογειακής αναιμίας, όπου η Διευθύντρια και ιατρός αναφοράς για το κέντρο ουδέποτε αντικαταστάθηκε (παρ’όλες τις δεσμεύσεις της Διοίκησης),  μετά τις συνεχείς παραιτήσεις (που δυστυχώς -σύμφωνα με πληροφορίες μας- δεν πρόκειται να σταματήσουν εδώ) πολύ σημαντικών ιατρικών στελεχών του νοσοκομείου (π.χ. Διευθυντής Γεν. Χειρουργικής), έρχεται τώρα και αυτή η επίθεση στο κέντρο ψυχικών παθήσεων παιδιών και εφήβων, μοναδικής δημόσιας δομής σε όλη την ανατολική Κρήτη, να συμπληρώσει την εικόνα.

Το Κο.Κε.Ψ.Υ.Π.Ε. (όπως και η Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ) αντιμετωπίζουν χρόνια διαρκώς επιδεινούμενα προβλήματα υποστελέχωσης, τα οποία δεν έχουν αντιμετωπιστεί από υπουργείο και διοικήσεις, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις των διευθυντών τους.

Για όσους δεν αντιλαμβάνονται το πρόβλημα, εάν ένα παιδί κακοποιηθεί από την οικογένεια, υποστεί εκφοβισμό στο σχολείο ή εάν παρουσιάζει δυσκολίες ανάπτυξης και κοινωνικής προσαρμογής, πολύ σύντομα δεν θα υπάρχει καμία δημόσια δομή να το υποστηρίξει.

Το Βενιζέλειο, το δεύτερο μεγαλύτερο νοσοκομείο του νησιού μας και ένα από τα καλύτερα περιφερικά νοσοκομεία μέχρι πρόσφατα στη χώρα, υποβαθμίζεται συνεχώς σε νοσοκομείο του συρμού και πολύ σύντομα σε ένα μεγάλο «Κέντρο Υγείας αστικού τύπου», αφού υποβαθμίζονται ένα - ένα όλα εκείνα τα τμήματα που το έκαναν ξεχωριστό. Και εάν δεν διστάζουν να καταστρέψουν μια δομή που αφορά τα παιδιά μας και τους εφήβους μας, αναρωτιόμαστε πού θα σταματήσουν.

Οι υπεύθυνοι για την πορεία του νοσοκομείου δεν είναι άλλοι από την Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, από τον Διοικητή και την Υποδιοικήτρια του Βενιζελείου καθώς και τον Διευθυντή της Ιατρικής υπηρεσίας (και πρώην υποδιοικητή της 7ης ΥΠΕ), που με θρησκευτική ευλάβεια εφαρμόζουν το πολιτικό σχέδιο της σημερινής κυβέρνησης, το οποίο με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί τις δημόσιες δομές υγείας στην υποβάθμιση και την απαξίωση τους, με τελικό στόχο την στροφή προς την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Όλοι αυτοί θα κριθούν από την ιστορία, ωστόσο, πριν αυτό συμβεί και πριν τα αποτελέσματα της πολιτικής που ακολουθούν είναι μη αναστρέψιμα, ενημερώνουμε όλους εσάς τους χρήστες των δημόσιων υγειονομικών δομών για αυτό που έρχεται και σας καλούμε να αντιδράσετε και να προστατέψετε τα δημόσια νοσοκομεία, που -παρόλες τις αδυναμίες και τις παθογένειες τους- αποτελούν πυλώνες ασφαλείας για την ελληνική κοινωνία και  τους πολίτες.

Σας καλούμε στη συλλογική διεκδίκηση της πλήρους στελέχωσης των δημόσιων δομών της περιοχής μας με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό, ξεκινώντας από αυτές που αφορούν την παιδοψυχιατρική και που κινδυνεύουν με άμεση αναστολή της λειτουργίας τους.

Διαφορετικά πολύ σύντομα το κόστος για το ρεύμα ή την βενζίνη θα φαντάζουν μικροέξοδα στον οικογενειακό προϋπολογισμό σε σχέση με αυτό που θα πρέπει πληρώνουμε για την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη».

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κινδυνεύει με «λουκέτο» το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών & Εφήβων Ηρακλείου
Λίγο πριν από το λουκέτο βρίσκεται το Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων Ηρακλείου - Με ανοικτή επιστολή της, η διευθύντρια του Κέντρου, Αικ. Μπιτζαράκη περιγράφει την κατάσταση, με την...
Κινδυνεύει με «λουκέτο» το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών & Εφήβων Ηρακλείου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Βγήκαν πάλι τα ράντζα στην Ψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ
Σε καταγγελία για την κατάσταση στην Ψυχιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου λόγω της έλλειψης προσωπικού, προχώρησε το ΠΑΜΕ Ηρακλείου.
Βγήκαν πάλι τα ράντζα στην Ψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την Παιδοψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ
Επιστολή προς την υφυπουργό Υγείας, Ζωή Ράπτη απέστειλε ο Σύλλογος Φίλων Ψυχιατρικής ΠΑΓΝΗ «Υδρία», επισημαίνοντας την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Παιδοψυχιατρική μονάδα του ΠΑΓΝΗ λόγω της...
Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την Παιδοψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μάχη για να σωθεί εννιάχρονος που βρέθηκε αναίσθητος σε πισίνα στην Κρήτη
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε από πισίνα στην περιοχή του Καρτερού στο Ηράκλειο, γύρω στις έξι το απόγευμα της Κυριακής, ένα αγόρι οκτώ με εννέα ετών. Σε κρίσιμη κατάσταση αυτήν την ώρα στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ.
Μάχη για να σωθεί εννιάχρονος που βρέθηκε αναίσθητος σε πισίνα στην Κρήτη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συνεχίζονται τα προβλήματα στην Ψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ
Την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ, επαναφέρουν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο. Όπως αναφέρουν, η Κλινική δεν έχει τη δυνατότητα κατάλληλης αντιμετώπισης σοβαρών οξέων...
Συνεχίζονται τα προβλήματα στην Ψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τραγικό δυστύχημα με 16χρονο στο λιμάνι Ηρακλείου
Η βόλτα φίλων στο λιμάνι του Ηρακλείου μετατράπηκε σ' ένα τραγικό δυστύχημα. , καθώς ένα αγόρι 16 χρονών, μαθητής της Β' Λυκείου έχασε τη ζωή του. Κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, πιθανότατα να...
Τραγικό δυστύχημα με 16χρονο στο λιμάνι Ηρακλείου

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας