• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  27°C 23.6°C / 28.5°C
  2 BF
  49%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  23°C 20.9°C / 24.9°C
  3 BF
  64%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  24°C 22.6°C / 25.0°C
  1 BF
  66%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  17°C 16.9°C / 16.9°C
  1 BF
  82%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  22°C 21.9°C / 21.9°C
  3 BF
  78%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  22°C 19.6°C / 23.8°C
  1 BF
  47%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  17°C 17.4°C / 17.6°C
  0 BF
  72%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  23°C 23.4°C / 23.4°C
  1 BF
  63%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  28°C 26.8°C / 28.6°C
  4 BF
  61%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 23.9°C / 25.1°C
  2 BF
  69%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 25.4°C / 26.6°C
  3 BF
  73%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  25°C 22.9°C / 24.7°C
  1 BF
  65%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 24.9°C / 24.9°C
  2 BF
  69%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  20°C 19.9°C / 22.3°C
  0 BF
  77%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  25°C 22.8°C / 26.0°C
  3 BF
  51%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 26.0°C / 26.8°C
  3 BF
  73%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 23.8°C / 26.7°C
  1 BF
  57%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 21.3°C / 23.8°C
  0 BF
  68%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.3°C / 23.7°C
  1 BF
  75%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  18°C 18.0°C / 18.0°C
  0 BF
  78%

Το 24ο και 31ο Δημοτικό σχολείο που στεγάζονται στο Γερωνυμάκειο.

Ένωση Γονέων Ηρακλείου: Καμία δέσμευση για τα σχολεία του Γερωνυμάκειου

 • A-
 • A+
Οργισμένοι εμφανίζονται οι γονείς των 24ου και 31ου δημοτικών σχολείων που συστεγάζονται στο κτίριο του παλιού Γερωνυμάκειου Βρεφοκομείου επί της ομώνυμης οδού, από την έλλειψη δεσμεύσεων και απαντήσεων από την δημοτική αρχή, αναφορικά με το σοβαρό πρόβλημα στο κτίριο.

Αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ένωσης Γονέων Δ. Ηρακλείου βρέθηκε στη χθεσινή (30/5) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Ηρακλείου, όπου αντί για δεσμεύσεις και απαντήσεις για το πρόβλημα, εισέπραξαν, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «το χλευασμό, την αδιαφορία αλλά και την κοροϊδία από τη Δημοτική Αρχή».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι απαντήσεις που πήραν οι γονείς και διδάσκοντες από τα 24ο και 31ο εν ολίγοις ήταν ότι δεν πρόκειται να βρεθεί λύση ούτε μακροχρόνια ούτε και πρόσκαιρη, δηλαδή ότι τα παιδιά θα συνεχίσουν να κάνουν μάθημα σε εργοταξιακά κοντέινερ.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Ένωση, «ακούστηκε και η πρόταση να πάνε τα σχολεία στο λιμάνι, εκεί που έχει δημιουργηθεί το σχολείο-μπαλαντέρ με τις λυόμενες αίθουσες, τις οποίες έχουν τάξει εδώ και μέρες δημόσια στα δυο ειδικά σχολεία (Νηπιαγωγείο και Δημοτικό) της Ακαδημίας».

Παράλληλα, καταγγέλλουν και τις δημοτικές παρατάξεις για ανάλογη αδιαφορία στο ζήτημα, ενώ ζητούν άμεσες λύσεις για όλα τα σχολεία που κινδυνεύουν να μην ανοίξουν ή να ανοίξουν με πολλά και μεγάλα προβλήματα το Σεπτέμβρη.

«Εδώ και τώρα η δημοτική αρχή να προετοιμάσει άλλο ένα σχολείο – μπαλαντέρ σε χώρο που διαθέτει με κατάλληλους οικίσκους. Αλλά και να υπάρξει έστω και τώρα μακρόπνοος σχεδιασμός για κατασκευή νέων σύγχρονων σχολικών μονάδων αλλά και συντήρηση και προσαρμογή των παλαιών κτηρίων στα σημερινά δεδομένα, με αντισεισμικούς ελέγχους, με χρηματοδότηση από το κράτος κι όχι από τις τσέπες των δημοτών. Δεν θα ανεχτούμε άλλα Καπετανάκεια», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Δ. Ηρακλείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:


«Με μεγάλη οργή και αγανάκτηση αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ένωσης Γονέων Δ. Ηρακλείου, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Γιώργο Σκεπάρνη, παρακολουθήσαμε τη χθεσινή (30/5/2022) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Ηρακλείου. Σε αυτή την συνεδρίαση η δημοτική αρχή, μέσω όλων των αρμόδιων αντιδημάρχων της-εκτός του κ. Αναστασάκη που έλειπε από την χθεσινή συνεδρίαση- και του ίδιου του Δημάρχου,  απαξίωσε αντιπροσωπεία των δύο Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 24ου και 31ου δημοτικού σχολείου, μέλη του συλλόγου διδασκόντων των δύο αυτών σχολείων καθώς και γονείς, οι οποίοι πήγαν εκεί προκειμένου να διεκδικήσουν το αυτονόητο: τα παιδιά των δύο αυτών σχολείων να μπορούν να κάνουν μάθημα σε αξιοπρεπείς συνθήκες κατάλληλες για παιδιά κι όχι για ποντίκια. 

Το σχολικό αυτό συγκρότημα, το Γερωνυμάκειο Βρεφοκομείο, αποτελεί ένα από τα πιο παλιά σχολειά του δήμου μας με μεγάλη ιστορία αλλά και πολλές πληγές καθώς για πολλά χρόνια παρέμεινε ασυντήρητο. Ο σεισμός της 27ης Σεπτέμβρη ήρθε να το αποτελειώσει. Από τότε ξεκίνησε ο Γολγοθάς των οικογενειών και των διδασκόντων που κάνουν μάθημα σε ακατάλληλους εργοταξιακούς (!!) οικίσκους με μόλις δύο τουαλέτες για εκατοντάδες μαθητές! Μάλιστα δύο νέες τουαλέτες που εδώ και μέρες έχουν παραδοθεί στο σχολείο, μόλις χθες το μεσημέρι , δηλαδή λίγο πριν την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, συνδέθηκαν από τη ΔΕΥΑΗ! Γονείς και εκπαιδευτικοί απαίτησαν τόσο ένα μακροχρόνιο σχέδιο για την συντήρηση και μετατροπή του παλιού κτηρίου σε σύγχρονο σχολείο όσο και την ανέγερση νέου σχολείου σε κατάλληλο μέρος. Αλλά και άμεσες λύσεις προκειμένου να μπορέσουν τα παιδιά να συνεχίσουν τα μαθήματα τους το Σεπτέμβρη δια ζώσης. Αντί για δεσμεύσεις και απαντήσεις (πχ αν η μελέτη που είχε δεσμευτεί ο δήμος ότι θα κάνει, τελικά έγινε) εισέπραξαν το χλευασμό, την αδιαφορία αλλά και την κοροϊδία από τη Δημοτική Αρχή που έφτασε σε σημείο να προκαλέσει, δια του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, τη διακοπή της συνεδρίασης. Αλλά την ίδια αδιαφορία και έλλειψη σεβασμού εισέπραξε νωρίτερα στην ίδια συνεδρίαση και ο Σύλλογος γονέων και φίλων του δημοτικού ωδείου που ζήτησε αίθουσες να στεγαστούν οι μαθητές του ωδείου στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο!

Οι απαντήσεις που πήραν οι γονείς και διδάσκοντες από τα 24ο και 31ο εν ολίγοις ήταν ότι δεν πρόκειται να βρεθεί λύση ούτε μακροχρόνια ούτε και πρόσκαιρη, δηλαδή ότι τα παιδιά θα συνεχίσουν να κάνουν μάθημα σε εργοταξιακά κοντέινερ! Μάλιστα ακούστηκε και η πρόταση να πάνε τα σχολεία στο λιμάνι, εκεί που έχει δημιουργηθεί το σχολείο-μπαλαντέρ με τις λυόμενες αίθουσες, τις οποίες έχουν τάξει εδώ και μέρες δημόσια στα δυο ειδικά σχολεία (Νηπιαγωγείο και Δημοτικό) της Ακαδημίας!!! Όχι μόνο κοροϊδεύουν αλλά και προσπαθούν να στρέψουν το ένα σχολείο ενάντια στο άλλο!!

Ίδια υποκρισία βέβαια και σχεδόν από το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων και προσώπων, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο κυβέρνησαν το δήμο μας αλλά και την νομαρχία- περιφέρεια και φέρουν ευθύνη για το γεγονός ότι για πάνω από 20 χρόνια δεν έχει χτιστεί ούτε ένα σχολείο στο Δήμο μας! Ότι δεν έχουν γίνει οι απαιτούμενες στατικές μελέτες, αντισεισμική θωράκιση της σχολικής στέγης κλπ. 

Στεκόμαστε στο πλευρό των γονιών και των διδασκόντων στο 24ο και 31ο  δημοτικό σχολείο. Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα τους. Καταδικάζουμε την αντιμετώπιση που είχαν από την δημοτική αρχή.  Δεν θα περάσει η προσπάθεια που κάνει να στρέψει το ένα σχολείο ενάντια στο άλλο, η προσπάθεια να δημιουργηθούν δήθεν ευνοούμενοι  και δήθεν αντίπαλοι. 

Διεκδικούμε άμεσες λύσεις για όλα τα σχολεία που κινδυνεύουν να μην ανοίξουν ή να ανοίξουν με πολλά και μεγάλα προβλήματα το Σεπτέμβρη. Εδώ και τώρα η δημοτική αρχή να προετοιμάσει άλλο ένα σχολείο – μπαλαντέρ σε χώρο που διαθέτει με κατάλληλους οικίσκους. Αλλά και να υπάρξει έστω και τώρα μακρόπνοος σχεδιασμός για κατασκευή νέων σύγχρονων σχολικών μονάδων αλλά και συντήρηση και προσαρμογή των παλαιών κτηρίων στα σημερινά δεδομένα, με αντισεισμικούς ελέγχους, με χρηματοδότηση από το κράτος κι όχι από τις τσέπες των δημοτών. Δεν θα ανεχτούμε άλλα Καπετανάκεια!!

Η Ένωση Γονέων Δ. Ηρακλείου αναλαμβάνουμε δράση!! Καλούμε τους γονείς που μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες καθώς η σχολική χρονιά τελειώνει αλλά τα προβλήματα μένουν, να συναντηθούμε και να συζητήσουμε τα προβλήματα μας την Τετάρτη 22 Ιούνη και ώρα 7μμ στην αίθουσα της παλιάς λαχαναγοράς στην παραλία – έναντι μουσείου φυσικής ιστορίας».

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Ζητούν νέο σχολικό κτίριο για τα σχολεία της Γερωνυμάκη
Την ανέγερση νέου κτιρίου για την στέγαση των 24ου και 31ου Δημοτικών σχολείων Ηρακλείου που συστεγάζονται στο Σχολικό Συγκρότημα στο παλιό «Γερωνυμάκειο Βρεφοκομείο» επι της οδού Γερωνυμάκη, ζητούν...
Ηράκλειο: Ζητούν νέο σχολικό κτίριο για τα σχολεία της Γερωνυμάκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Νέες καταδίκες γονέων που δεν έστελναν τα παιδιά του σχολείο
Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου δικάστηκαν την Πέμπτη το μεσημέρι δύο πατεράδες οι οποίοι συνελήφθησαν μετά από εισαγγελική εντολή επειδή δεν έστελναν τα παιδιά τους στο σχολείο.
Ηράκλειο: Νέες καταδίκες γονέων που δεν έστελναν τα παιδιά του σχολείο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Νέα σύλληψη γονέα στο Ηράκλειο που δεν έστελνε το παιδί του σχολείο
Στη σύλληψη ενός ακόμα πατέρα ο οποίος φέρεται να μην έστελνε το παιδί του στο σχολείο, προχώρησαν οι αρχές στο Ηράκλειο.
Νέα σύλληψη γονέα στο Ηράκλειο που δεν έστελνε το παιδί του σχολείο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Σύλληψη γονέα-αρνητή που δεν έστελνε το παιδί της στο σχολείο
Μία 40χρονη, μητέρα ενός 9χρονου παιδιού, συνελήφθη τη Δευτέρα στο Ηράκλειο καθώς δεν επέτρεψε στο παιδί της να πάει στο σχολείο επί σχεδόν 18 μήνες.
Ηράκλειο: Σύλληψη γονέα-αρνητή που δεν έστελνε το παιδί της στο σχολείο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Αντιδράσεις για τα ελλιπή μέτρα στα σχολεία - Κινητοποιήσεις από γονείς
Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι σύλλογοι γονέων στην Κρήτη, αντιδρώντας στο άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα με ελλιπή μέτρα.
Κρήτη: Αντιδράσεις για τα ελλιπή μέτρα στα σχολεία - Κινητοποιήσεις από γονείς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Παρέμβαση γονέων για την σχολική στέγη στις σεισμόπληκτες περιοχές
Για τα σοβαρά ζητήματα που έχουν προκύψει στα σχολεία και τη ζωή των μαθητών και των γονέων μετά το σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου, η Ομοσπονδία Γονέων Κρήτης μαζί με εκπροσώπους γονέων σχολείων του Αρκαλοχωρίου,...
Κρήτη: Παρέμβαση γονέων για την σχολική στέγη στις σεισμόπληκτες περιοχές

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας