• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 23.8°C / 27.4°C
  2 BF
  63%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 22.3°C / 25.9°C
  2 BF
  78%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  27°C 26.0°C / 27.1°C
  1 BF
  62%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  20°C 20.4°C / 20.4°C
  2 BF
  54%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 19.9°C / 21.3°C
  0 BF
  94%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  25°C 22.9°C / 26.0°C
  2 BF
  72%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  22°C 21.8°C / 22.4°C
  1 BF
  46%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.9°C / 22.9°C
  1 BF
  58%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.3°C / 28.8°C
  2 BF
  75%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 23.5°C / 24.9°C
  2 BF
  61%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  23°C 23.4°C / 25.5°C
  2 BF
  68%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  22°C 22.3°C / 22.3°C
  1 BF
  75%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.9°C / 27.9°C
  3 BF
  74%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 22.9°C / 23.9°C
  3 BF
  78%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  26°C 23.5°C / 26.6°C
  1 BF
  61%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 24.8°C / 24.9°C
  3 BF
  59%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 23.8°C / 27.1°C
  1 BF
  53%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 22.3°C / 23.3°C
  1 BF
  85%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.6°C / 26.1°C
  1 BF
  96%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  19°C 19.2°C / 19.2°C
  2 BF
  51%
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Χανιά: Κόντρα Π.Κ.Σ. και ΔΑΠ για τη φοιτήτρια που της έκοψαν το ρεύμα

 • A-
 • A+
«Θεατρινισμούς» χαρακτηρίζει τις προσπάθειες, μέσω κινητοποιήσεων, επανασύνδεσης του ρεύματος σε εργαζόμενη φοιτήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του ιδρύματος - Για αδιαφορία και χυδαιότητα, κατηγορεί την ΔΑΠ, η Πανσπουδαστική.

Σε ανακοίνωσή της η Π.Κ.Σ. κατηγορεί την ΔΑΠ ότι δεν στήριξε ψήφισμα της σχολής για κινητοποίηση για το θέμα της φοιτήτριας (κάτι το οποίο έγινε από το Σωματείο Επισιτισμού Χανίων, κλάδος όπου εργάζεται η φοιτήτρια), τονίζοντας ότι η απάντηση της ΔΑΠ στο αίτημα ήταν: «Και τι ενδιαφέρει τον φοιτητικό σύλλογο αν της έκοψαν το ρεύμα;».

«Μπροστά σε όλη αυτή την κατάσταση που βιώνουμε, οι εκπρόσωποι της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολυτεχνείου Κρήτης είχαν το θράσος να τοποθετηθούν με αυτό τον χυδαίο και απαράδεκτο τρόπο. Δεν μας εκπλήσσει! Οι φοιτήτριες και οι φοιτητές ξέρουν καλά τον ρόλο τους, δεν τρώνε κουτόχορτο. Ξέρουμε το μίσος που έχει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για τα δικαιώματα των φοιτητών και των οικογενειών τους, ξέρουμε ότι έχουν αλλεργία στην διεκδίκηση, τον συλλογικό αγώνα, την αλληλεγγύη», αναφέρει η Π.Κ.Σ. στην ανακοίνωσή της, υπογραμμίζοντας ότι οι κινητοποιήσεις για το θέμα θα συνεχιστούν.

Από την άλλη πλευρά, η ΔΑΠ του Πολυτεχνείου Κρήτης εξέδωσε ανακοίνωση, χαρακτηρίζοντας τις προσπάθειες, μέσω κινητοποιήσεων, επανασύνδεσης του ρεύματος στην εργαζόμενη φοιτήτρια, ως «θεατρινισμούς».

Η ΔΑΠ στην ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι οι κινητοποιήσεις γενικότερα δεν φέρνουν αποτελέσματα (!), κάνοντας λόγο για «αναρμοδιότητα» του Φοιτητικού Συλλόγου.

Αντ' αυτού βέβαια, η ΔΑΠ καλεί σε έρανο προκειμένου να συγκεντρωθούν τα χρήματα της οφειλής (315 ευρώ) και να δοθούν στην φοιτήτρια.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις των δύο φοιτητικών παρατάξεων:


Πανσπουδαστική

«Και τι ενδιαφέρει τον φοιτητικό σύλλογο αν της έκοψαν το ρεύμα;» Με αυτά τα λόγια είχε το θράσος να τοποθετηθεί η φοιτητική παράταξη της κυβέρνησης, ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, στην πρόταση των εκλεγμένων με την Πανσπουδαστική Κ.Σ. για αλληλεγγύη και στήριξη σε συμφοιτήτρια μας που της έκοψε το ρεύμα ο πάροχος λόγω χρεών.  

Συγκεκριμένα οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική πρότειναν στα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων του Πολυτεχνείου Κρήτης παρέμβαση στην διεύθυνση της ΔΕΗ Χανίων, ώστε να επανασυνδεθεί το ρεύμα που είχαν κόψει σε φοιτήτρια του ιδρύματος  λόγω χρεών που αδυνατεί να πληρώσει. Μετά την παρέμβαση κατατέθηκε ψήφισμα στο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου ΧΗΜΗΠΕΡ με διεκδικητικό πλαίσιo για μέτρα στήριξης των φοιτητών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, αναβάθμιση της φοιτητικής μέριμνας, κοινωνικό τιμολόγιο για τους φοιτητές κ.α.

Το τελευταίο διάστημα έχουν πληθύνει τα κοψίματα ρεύματος σε φοιτητικές κατοικίες και λαϊκά νοικοκυριά λόγω χρεών που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας των τεραστίων αυξήσεων στους λογαριασμούς, συνολικότερα του μεγάλου κύματος ακρίβειας που τσακίζει τα εισοδήματα των οικογενειών μας. Ενώ την ίδια στιγμή τα λαϊκά νοικοκυριά, στενάζουν για να σπουδάζουν τα παιδιά τους και μάλιστα με ευθύνη των πολιτικών που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις τα προηγούμενα χρόνια, όπως και η σημερινή. Έχουν τεράστιες ευθύνες όλες οι κυβερνήσεις για την πολιτική απελευθέρωσης της ενέργειας που ακολούθησαν διαχρονικά. Αλλά και για την διαλυμένη και υποχρηματοδοτημένη φοιτητική μέριμνα, την πλήρη περικοπή επιδομάτων που δινόντουσαν τα προηγούμενα χρόνια σε φοιτητές κ.α.

Μπροστά σε όλη αυτή την κατάσταση που βιώνουμε, οι εκπρόσωποι της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολυτεχνείου Κρήτης είχαν το θράσος να τοποθετηθούν με αυτό τον χυδαίο και απαράδεκτο τρόπο. Δεν μας εκπλήσσει! Οι φοιτήτριες και οι φοιτητές ξέρουν καλά τον ρόλο τους, δεν τρώνε κουτόχορτο. Ξέρουμε το μίσος που έχει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για τα δικαιώματα των φοιτητών και των οικογενειών τους, ξέρουμε ότι έχουν αλλεργία στην διεκδίκηση, τον συλλογικό αγώνα, την αλληλεγγύη.

Ήταν πληρωμένη η απάντηση που έδωσε η νεολαία στις φοιτητικές εκλογές, γκρεμίζοντας τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ από τους φοιτητικούς συλλόγους όλης της χώρας. Θα πάρουν ξανά απάντηση και θα είναι ακόμα πιο μεγάλη, με ακόμα περισσότερους φοιτητές στον καθημερινό αγώνα για σπουδές και ζωή με δικαιώματα! Εκεί θα βρει κάθε φοιτητής τη δύναμη του για να διεκδικήσει συλλογικά όλα αυτά που έχει ανάγκη.

Σε πείσμα της ΔΑΠ οι κινητοποιήσεις των φοιτητών θα κλιμακωθούν. Έχει ευθύνη η κυβέρνηση τους και η Πρυτανεία για την κατάσταση που βιώνουν οι φοιτητές γι’ αυτό από δω και στο εξής θα βρίσκουν τους Φοιτητικούς Συλλόγους μπροστά τους.

Κάθε φοιτητής που αντιμετωπίζει προβλήματα διαβίωσης, διακοπή ρεύματος ή νερού να απευθυνθεί στον φοιτητικό του σύλλογο. Μπροστά σε αυτή την δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε δυναμώνουμε την αλληλεγγύη. Μαζί είμαστε πιο δυνατοί».

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

«Σήμερα ύστερα από έγκυρες πηγές, ενημερωθήκαμε πως η ηλεκτροδότηση κατοικίας μέλους του Φοιτητικού Συλλόγου ΧΗΜΗΠΕΡ διακόπηκε λόγω οφειλής.

Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ανέκαθεν στεκόμασταν στο πλευρό των φοιτητών με ουσιαστικές λύσεις και όχι παραστάσεις διαμαρτυρίας και θεατρινισμούς, που κανένα απολύτως αποτέλεσμα δεν επιφέρουν. Άλλη μία παράσταση λοιπόν είναι βέβαιο πως δεν θα καρποφορήσει, ειδικά από τη στιγμή που ο ΔΕΔΔΗΕ Χανίων δεν αποτελεί τον μοναδικό και άμεσα εμπλεκόμενο φορέα. Το ίδιο ισχύει και για τις διαδικασίες που ο ίδιος ο Φοιτητικός Σύλλογος έχει την ευχέρεια να κινήσει όταν τίθενται ζητήματα όπως αυτό, που ξεπερνούν τις δυνατότητές του και δεν υφίσταται η δυνατότητα παρέμβασης για την απευθείας επίλυση του ζητήματος.

Σε περιπτώσεις λοιπόν όπως αυτές ο Φ. Σύλλογος οφείλει να συμπαρασταθεί στα μέλη του εμπράκτως δείχνοντας πραγματική αλληλεγγύη.

Καλούμε λοιπόν με πρωτοβουλία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, όλους τους φοιτητές του Φ. Συλλόγου ΧΗΜΗΠΕΡ, όπως και τις υπόλοιπες δυνάμεις, στη συγκέντρωση ενός χρηματικού ποσού ανάλογου με το ύψος της οφειλής, προκειμένου να αποπληρωθεί το υπόλοιπο και να επανασυνδεθεί η κατοικία της συμφοιτήτριάς μας στο ηλεκτρικό δίκτυο».

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Διαμαρτυρία φοιτητών στο ΔΣ Χανίων για τη φοιτήτρια που της έκοψαν το ρεύμα
Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης, φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, σε ένδειξη συμπαράστασης, της εργαζόμενης φοιτήτριας που η ΔΕΗ της έκοψε το...
Διαμαρτυρία φοιτητών στο ΔΣ Χανίων για τη φοιτήτρια που της έκοψαν το ρεύμα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις για την φοιτήτρια που της έκοψαν το ρεύμα
Στο Δημαρχείο Χανίων δίνουν ραντεβού φοιτητές και εργατικά σωματεία, προκειμένου να πιέσουν για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος σε μία εργαζόμενη φοιτήτρια.
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις για την φοιτήτρια που της έκοψαν το ρεύμα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Διαμαρτυρία στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων για τις διώξεις φοιτητών
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην κλήση οκτώ φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης να καταθέσουν στην Ασφάλεια Χανίων για την υπόθεση «εγκλεισμού» του κοσμήτορα του ιδρύματος κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας,...
Διαμαρτυρία στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων για τις διώξεις φοιτητών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«ΟΧΙ» στις διώξεις φοιτητών από σωματεία και συλλόγους της Κρήτης
Στο πλευρό των φοιτητών οι οποίοι διώκονται, με παρέμβαση Κεραμέως, για τον «εγκλεισμό» του κοσμήτορα του Πολυτεχνείου Κρήτης, τάσσονται σωματεία και σύλλογοι εργαζομένων καθώς και φοιτητικοί σύλλογοι της...
«ΟΧΙ» στις διώξεις φοιτητών από σωματεία και συλλόγους της Κρήτης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πρωτοφανείς οι διώξεις φοιτητών στην Κρήτη, με εντολή Κεραμέως
Να πάψει κάθε δίωξη σε βάρος του φοιτητικού κόσμου, ζητά το ΜέΡΑ25 σε δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Μιχάλη Κριθαρίδη - Κάλεσμα σε σύσκεψη φοιτητών και φορέων για συντονισμό.
Πρωτοφανείς οι διώξεις φοιτητών στην Κρήτη, με εντολή Κεραμέως
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Διώκονται φοιτητές με παρέμβαση Κεραμέως
Για πρωτοφανή επιχείρηση ποινικοποίησης των αγώνων του φοιτητικού κινήματος, με προσωπική παρέμβαση της υπουργού Παιδείας, κάνουν λόγο οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, με αφορμή την αποστολή κλήσεων για...
Κρήτη: Διώκονται φοιτητές με παρέμβαση Κεραμέως

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας