• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  34°C 31.7°C / 36.3°C
  5 BF
  35%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  32°C 29.3°C / 33.6°C
  4 BF
  51%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  36°C 35.0°C / 38.7°C
  1 BF
  49%
 • Ιωάννινα
  Αραιές νεφώσεις
  30°C 29.9°C / 29.9°C
  3 BF
  42%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  33°C 32.9°C / 34.6°C
  4 BF
  27%
 • Βέροια
  Σποραδικές νεφώσεις
  35°C 33.0°C / 35.4°C
  2 BF
  40%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  29°C 29.4°C / 31.8°C
  1 BF
  30%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  36°C 35.7°C / 35.7°C
  1 BF
  21%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 29.4°C / 32.1°C
  5 BF
  50%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  30°C 29.9°C / 30.1°C
  4 BF
  45%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 28.4°C / 28.8°C
  5 BF
  54%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  29°C 28.7°C / 30.7°C
  2 BF
  58%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  34°C 33.9°C / 33.9°C
  0 BF
  43%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  35°C 32.9°C / 34.9°C
  4 BF
  31%
 • Λαμία
  Σποραδικές νεφώσεις
  34°C 31.5°C / 34.4°C
  3 BF
  34%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  32°C 31.8°C / 31.8°C
  4 BF
  45%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  34°C 31.2°C / 35.0°C
  4 BF
  27%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 28.3°C / 30.5°C
  3 BF
  66%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  36°C 29.5°C / 36.1°C
  3 BF
  38%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  33°C 33.1°C / 33.1°C
  2 BF
  24%

Εργαζόμενοι ΠΑΓΝΗ: Στο απροχώρητο η κατάσταση στην Παιδοψυχιατρική κλινική

 • A-
 • A+
Το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου κάνει λόγο για τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και καλεί τους φορείς να πάρουν άμεσα αποφάσεις.

Σύμφωνα με τους εργαζομένους, σε μία κλινική με δύναμη 10 κλίνες, έφτασαν να νοσηλεύονται μέχρι και 14 παιδιά, τα 2 εκ των οποίων «φιλοξενούνται» στην παιδιατρική κλινική σε εντελώς ακατάλληλο για τη φύση των περιστατικών χώρο, με μη κατάλληλα εκπαιδευμένο για ψυχιατρικά περιστατικά προσωπικό.

Όπως τονίζει το Σωματείο, η Παιδοψυχιατρική επτά χρόνια μετά την ίδρυσή της, ακόμα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στη στελέχωση και τη λειτουργία της, με το πρόγραμμα των εφημεριών να βγαίνει με δυσκολία κάθε μήνα αφού υπηρετούν μόλις τρεις παιδοψυχίατροι και το νοσηλευτικό προσωπικό να αδυνατεί να καλύψει αριθμητικά περιστατικά αυξημένης φροντίδας.

Παράλληλα επισημαίνει ότι η Παιδοψυχιατρική κλινική εξυπηρετεί οικογένειες από όλους τους νομούς της Κρήτης ενώ συχνά είναι τα περιστατικά που προσέρχονται από νησιά του Αιγαίου, καθώς υπάρχει παντελής έλλειψη παιδοψυχιατρικών υπηρεσιών τόσο στις Κυκλάδες όσο και στα Δωδεκάνησα. Σύμφωνα με τους εργαζομένους, η οριακή κατάσταση της Παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ έχει επισημανθεί ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την περαιτέρω συρρίκνωση των χώρων της κλινικής με απόσπαση 2 δωματίων στην αρχή της πανδημίας για να μετατραπούν σε ιατρεία και με αποτέλεσμα τα νοσηλευόμενα παιδιά να «στριμώχνονται» στους εναπομείναντες χώρους. 

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ ζητά η παιδοψυχιατρική να στελεχωθεί με μόνιμο και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, καθώς και να λυθεί άμεσα το χωροταξικό πρόβλημα της κλινικής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:


«Η κατάσταση στην Παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ τις τελευταίες μέρες έχει φτάσει για ακόμα μια φορά στο απροχώρητο, αφού σε μία κλινική με δύναμη 10 κλίνες έφτασαν να νοσηλεύονται μέχρι και 14 παιδιά, τα 2 εκ των οποίων «φιλοξενούνται» στην παιδιατρική κλινική σε εντελώς ακατάλληλο για τη φύση των περιστατικών χώρο, με μη κατάλληλα εκπαιδευμένο για ψυχιατρικά περιστατικά προσωπικό! 

Όπως είναι ήδη γνωστό η Παιδοψυχιατρική κλινική εξυπηρετεί οικογένειες από όλους τους νομούς της Κρήτης ενώ συχνά είναι τα περιστατικά που προσέρχονται από νησιά του Αιγαίου, καθώς υπάρχει παντελής έλλειψη παιδοψυχιατρικών υπηρεσιών τόσο στις Κυκλάδες όσο και στα Δωδεκάνησα.

Η οριακή κατάσταση της Παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ έχει επισημανθεί ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την περαιτέρω συρρίκνωση των χώρων της κλινικής με απόσπαση 2 δωματίων στην αρχή της πανδημίας για να μετατραπούν σε ιατρεία και με αποτέλεσμα τα νοσηλευόμενα παιδιά να «στριμώχνονται» στους εναπομείναντες χώρους. Έτσι μετατράπηκε ο χώρος των σεμιναρίων Ψυχιατρικής και Παιδοψυχιατρικής σε τραπεζαρία για να καλυφθούν υποτυπωδώς οι ανάγκες των παιδιών! Παρά τη επανειλημμένη δέσμευση για επιστροφή των χώρων αυτών στην Παιδοψυχιατρική αφού δεν χρησιμοποιούνται πλέον εδώ και μήνες ως τέτοιοι, αυτό δεν έχει γίνει ακόμα κάνοντας τη νοσηλεία, στην παρούσα φάση, 12 παιδιών σε ένα τόσο ασφυκτικό χωροταξικά περιβάλλον, αδύνατη και επικίνδυνη! Σε αυτή την εκρηκτική κατάσταση λοιπόν έρχεται να προστεθεί και η απαράδεκτη επιμονή της διοίκησης να κρατάει κλειδωμένες τις εξόδους κινδύνου του νοσοκομείου για να ρίξει το μπαλάκι της ευθύνης της ενδονοσοκομειακής διασποράς στους συνοδούς και με αποτέλεσμα ολόκληρο το Γ κτίριο στο ισόγειο του οποίου στεγάζεται η Παιδοψυχιατρική να μην έχει έξοδο κινδύνου σε περίπτωση έκτακτης κατάστασης!

Ταυτόχρονα η Παιδοψυχιατρική επτά χρόνια μετά την ίδρυσή της, ακόμα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στη στελέχωση και τη λειτουργία της, με το πρόγραμμα των εφημεριών να βγαίνει με δυσκολία κάθε μήνα αφού υπηρετούν μόλις 3 παιδοψυχίατροι και το νοσηλευτικό προσωπικό να αδυνατεί να καλύψει αριθμητικά περιστατικά αυξημένης φροντίδας.

Επίσης, τα νοσηλευόμενα παιδιά δεν προαυλίζονται όπως προβλέπεται για ένα κλειστό τμήμα που στόχο έχει την ψυχοκοινωνική αποκατάσταση, λόγω έλλειψης προσωπικού και κατάλληλου χώρου. Το σωματείο μας πολλές φορές έχει επισημάνει την τεράστια ευθύνη που φέρουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις που ίδρυσαν την Παιδοψυχιατρική με χρηματοδότηση από προγράμματα ΕΣΠΑ με ημερομηνία λήξης αλλά και η τωρινή που συνέχισε την κοροϊδία των συμβάσεων σε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα όπως η ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων που απαιτεί εξειδίκευση, εμπειρία αλλά και σταθερή θεραπευτική σχέση.

Η Παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ έχει μείνει ως τώρα ανοιχτή χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού και στους αγώνες τους με μπροστάρη το σωματείο! Η ψυχοκοινωνική αποκατάσταση είναι ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ!

Διεκδικούμε:

 • Η παιδοψυχιατρική να στελεχωθεί με μόνιμο και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, επαρκές σε αριθμό και ικανό να ανταπεξέλθει στις ολοένα αυξανόμενες παιδοψυχιατρικές ανάγκες αλλά και στις ειδικές ανάγκες παιδιών με συνοσηρότητα και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με πρόσληψη επιπλέον κατάλληλου προσωπικού (παιδοψυχίατροι, νοσηλευτές, παιδοψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί).
 • Να λυθεί άμεσα το χωροταξικό πρόβλημα της κλινικής: επιστροφή των χώρων της Παιδοψυχιατρικής ώστε τα παιδιά να νοσηλεύονται με ασφάλεια! Άμεση ανέγερση του κτιρίου.
 • Δημιουργία  ξενώνα βραχείας νοσηλείας για εφήβους».
Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Ζητούν επίταξη ιδιωτικών κλινικών - Κινητοποίηση στην Περιφέρεια
Στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη το πρωΐ στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης θα συμμετέχει το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, ζητώντας την άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών στο Ηράκλειο.
Ηράκλειο: Ζητούν επίταξη ιδιωτικών κλινικών - Κινητοποίηση στην Περιφέρεια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Θ. Πλεύρης: Διήμερη περιοδεία στην Κρήτη - Επισκέψεις σε νοσοκομεία
Με κινητοποιήσεις υποδέχθηκαν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της ανατολικής Κρήτης τον υπουργό υγείας, Θάνο Πλεύρη, ο οποίος βρίσκεται στην Κρήτη για διήμερη επίσκεψη.
Θ. Πλεύρης: Διήμερη περιοδεία στην Κρήτη - Επισκέψεις σε νοσοκομεία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σωματείο ΠΑΓΝΗ: Η διοίκηση προβάλει απατηλή εικόνα για την υποστελέχωση
Απαντήσεις σε όσα δήλωσε σε συνέντευξή του σε τοπική εφημερίδα ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, Γιώργος Χαλκιαδάκης, αναφορικά με την στελέχωση του νοσοκομείου, δίνει, μέσω ανακοίνωσης, το Σωματείο...
Σωματείο ΠΑΓΝΗ: Η διοίκηση προβάλει απατηλή εικόνα για την υποστελέχωση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Βγήκαν πάλι τα ράντζα στην Ψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ
Σε καταγγελία για την κατάσταση στην Ψυχιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου λόγω της έλλειψης προσωπικού, προχώρησε το ΠΑΜΕ Ηρακλείου.
Βγήκαν πάλι τα ράντζα στην Ψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εργαζόμενοι ΠΑΓΝΗ: Προειδοποιούν για τη μείωση του προσωπικού στη ΜΕΘ
Σοβαρό πρόβλημα θα προκληθεί το επόμενο χρονικό διάστημα στη λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ, καθώς, σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων, το νοσηλευτικό της προσωπικό αναμένεται να μειωθεί...
Εργαζόμενοι ΠΑΓΝΗ: Προειδοποιούν για τη μείωση του προσωπικού στη ΜΕΘ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Άνοιξαν πανιά οι «Γιατροί του Αιγαίου – ΠΑΓΝΗ» - Αποστολή στη Γαύδο
Ύστερα από την περίοδο της πανδημίας που «πάγωσε» τις αποστολές τους, οι «Γιατροί του Αιγαίου-ΠΑΓΝΗ» επέστρεψαν δυναμικά στην εθελοντική τους δράση και την περασμένη Παρασκευή 27 και Σάββατο 28 Μαΐου,...
Άνοιξαν πανιά οι «Γιατροί του Αιγαίου – ΠΑΓΝΗ» - Αποστολή στη Γαύδο

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας