• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  31°C 28.7°C / 32.3°C
  5 BF
  33%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  32°C 29.2°C / 34.3°C
  3 BF
  48%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  34°C 34.0°C / 35.4°C
  2 BF
  29%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 28.6°C / 30.9°C
  2 BF
  35%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 29.9°C / 31.3°C
  4 BF
  45%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  31°C 31.0°C / 31.0°C
  3 BF
  36%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  27°C 27.4°C / 29.8°C
  3 BF
  34%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  32°C 32.4°C / 32.4°C
  3 BF
  24%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 27.8°C / 29.3°C
  5 BF
  63%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.9°C / 30.1°C
  4 BF
  54%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  28°C 26.6°C / 28.4°C
  4 BF
  47%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 27.3°C / 27.7°C
  3 BF
  57%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  32°C 31.9°C / 31.9°C
  0 BF
  51%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  32°C 29.5°C / 31.9°C
  4 BF
  27%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  31°C 30.1°C / 32.2°C
  2 BF
  38%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  31°C 31.0°C / 32.8°C
  3 BF
  29%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 29.5°C / 32.0°C
  3 BF
  24%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 28.3°C / 29.4°C
  3 BF
  57%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  30°C 29.7°C / 29.7°C
  3 BF
  34%
 • Καστοριά
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 30.2°C / 30.2°C
  0 BF
  53%

Το κτίριο του Μουσικού Σχολείου Λασιθίου, στο Καβούσι. 

ΣΥΡΙΖΑ Ιεράπετρας: «Απαιτούνται λύσεις για το Μουσικό Σχολείο στο Καβούσι»

 • A-
 • A+
Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Μουσικό Γυμνάσιο Καβουσίου στην Ιεράπετρα και στην ανάγκη εύρεσης λύσεων που αφορούν τη λειτουργία του, τις εγκαταστάσεις αλλά και το μέλλον του, αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ιεράπετρας.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η κτιριακή ενίσχυση του σχολείου εγκαταλείφθηκε σε μεγάλο βαθμό από το δήμο και οι προκατασκευασμένες  αίθουσες που προστέθηκαν στη νότια πλευρά του κτηρίου είναι με πρόχειρα υλικά, απολύτως ακατάλληλη για να στεγάσει παιδιά  ή μουσικό εξοπλισμό. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και τη λειτουργίας της  Γ΄ τάξης, οι αίθουσες δεν επαρκούν για να στεγάσουν το μαθητικό δυναμικό του σχολείου και να καλύψουν τις αναγκαίες υλικοτεχνικές υποδομές (μουσικά εργαστήρια, μουσικά όργανα κλπ ).

Παράλληλα, τίθεται ζήτημα και για το μέλλον των μαθητών καθώς όπως επισημαίνεται, οι μαθητές που θα τελειώσουν την Γ΄ τάξη το 2023, πού θα συνεχίσουν τις σπουδές τους, εφόσον δεν υπάρχει Μουσικό Λύκειο;

Σύμφωνα με την ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ιεράπετρας, είναι επιτακτικό να λυθούν τα προβλήματα με το κτίριο του Μουσικού Γυμνασίου, και ταυτόχρονα να βρεθεί λύση για το μέλλον των παιδιών, με την άμεση και Μουσικού Λυκείου.

Αναλυτικά η παρέμβαση:


«Στο Λασίθι της μουσικής παράδοσης και του πολιτισμού, το όνειρο και η διαχρονική επιθυμία των Λασιθιωτών για την δημιουργία μουσικού σχολείου στο Λασίθι, έγινε πραγματικότητα το 2019 με την έγκριση  της ίδρυσής του  από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και του τότε Υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου.

Για τη δημιουργία του Μουσικού Σχολείου στο Καβούσι τον πρώτο ρόλο έπαιξαν οι άοκνες προσπάθειες του πρώην Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου, κ. Αϊβαλιώτη, του προέδρου του δημοτικού διαμερίσματος Καβουσίου κ. Ιωάννη Ρεμεδιάκη  με την αρωγή του Δήμου Ιεράπετρας.

Μετά την κυβερνητική αλλαγή τον Ιούνιο του 2019 και ενώ ήταν όλα έτοιμα για την έναρξη  και λειτουργία του το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, με απόφαση της νέας κυβέρνησης της ΝΔ η λειτουργία του Μουσικού Γυμνασίου ανεστάλη. Έπειτα από τις αντιδράσεις της λασιθιώτικης κοινωνίας, η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε να ξεκινήσει η λειτουργία του νέου Μουσικού Γυμνασίου την επόμενη χρονιά 2020 – 2021.

Φέτος είναι η δεύτερη χρονιά που λειτουργεί το σχολείο με ικανοποιητικό αριθμό μαθητών και με αυξητική τάση στις προτιμήσεις μαθητών και γονέων.

Όμως η κτιριακή ενίσχυση του σχολείου εγκαταλείφθηκε σε μεγάλο βαθμό από το δήμο και οι προκατασκευασμένες  αίθουσες που προστέθηκαν στη νότια πλευρά του κτηρίου είναι με πρόχειρα υλικά, απολύτως ακατάλληλη για να στεγάσει παιδιά  ή μουσικό εξοπλισμό. Επίσης δεν έχει γίνει μόνωση στο ήδη υπάρχον κτήριο για την υγρασία.

Ειδικότερα, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και τη λειτουργίας της  Γ΄ τάξης, οι αίθουσες δεν επαρκούν για να στεγάσουν το μαθητικό δυναμικό του σχολείου και να καλύψουν τις αναγκαίες υλικοτεχνικές υποδομές (μουσικά εργαστήρια, μουσικά όργανα κλπ ).

Οπότε τίθεται το ερώτημα προς τον Δήμο Ιεράπετρας που στηρίζει την λειτουργία του σχολείου:  ήταν αρκετές οι ενέργειές του τρία χρόνια τώρα για να λύσει το επιπλέον πρόβλημα στέγασης του Μουσικού Γυμνασίου με την βελτίωση των υπαρχόντων αιθουσών και την δημιουργία νέων;

Επιπλέον, οι μαθητές που θα τελειώσουν την Γ΄ τάξη το 2023, πού θα συνεχίσουν τις σπουδές τους, εφόσον δεν υπάρχει Μουσικό Λύκειο;

Ο Δήμος Ιεράπετρας υποστηρίζει ότι έχει στείλει ολοκληρωμένο φάκελο μελέτης προς το αρμόδιο υπουργείο για την ανέγερση νέου κτιρίου σε παρακείμενο οικόπεδο κοντά στο Μουσικό Γυμνάσιο Καβουσίου και περιμένει την χρηματοδότηση του έργου.

Αν ο Δήμος έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την χρηματοδότηση της ανέγερσης νέου κτιρίου, η ευθύνη της καθυστέρησης για την υλοποίηση του έργου ανήκει αποκλειστικά στην  Κυβέρνηση της ΝΔ και στα αρμόδια Υπουργεία.

Αν όμως όχι, η αποκλειστική ευθύνη ανήκει στις αρμόδια δημοτική αρχή της Ιεράπετρας και ειδικότερα στον Δήμαρχο Ιεράπετρας.

Η τοπική κοινωνία και οι Λασιθιώτες που αγκάλιασαν το νέο Μουσικό σχολείο, απαιτούν λύσεις για την ανέγερση του Μουσικού Λυκείου και την βελτίωση των υποδομών του Μουσικού Γυμνασίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Λασιθίου και ο Βουλευτής Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης με παρεμβάσεις (Επίκαιρη Ερώτηση και Αναφορά της επιστολής των γονέων του σχολείου στη Βουλή ) στήριξαν και στηρίζουν την ανάπτυξη - εδραίωση της δομής του νέου Μουσικού Σχολείου στο Καβούσι.

Ειδικά οι γονείς των μαθητών του σχολείου με επιστολή τους εκφράζουν τις ανησυχίες τους για την ανέγερση του Μουσικού Λυκείου στο Καβούσι, ζητώντας από τον δήμο Ιεράπετρας εκτενή ενημέρωση του χρονοδιαγράμματος για την ανέγερση του μουσικού Λυκείου.

Τα περιθώρια στενεύουν, απομένουν 18 μήνες μέχρι την αποφοίτηση των μαθητών της Γ΄ τάξης του Μουσικού Γυμνασίου και η ανησυχία είναι διάχυτη για το μέλλον του Μουσικού Σχολείου, Γυμνασίου και Λυκείου.

Είναι κρίμα όλοι οι κόποι και οι προσπάθειες των ανθρώπων που δημιούργησαν, στήριξαν και στηρίζουν το σχολείο να πάνε χαμένοι.

Δεν είμαστε μάντεις κακών, άλλα οι μέχρι τώρα ενέργειες των αρμοδίων υπηρεσιών της Κυβέρνησης και του Δήμου κρίνονται ανεπαρκείς για την απρόσκοπτη  λειτουργία του Μουσικού Γυμνασίου και την ανέγερση του νέου Μουσικού Λυκείου στο Καβούσι. Ίδωμεν !!!!».

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Με 31 μαθητές θα ξεκινήσει τη νέα χρονιά το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου
Την Παρασκευή 26 Ιουνίου διενεργήθηκε η διαδικασία επιλογής των μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α΄ Γυμνασίου κατά το σχολικό έτος 2020-2021, στις εγκαταστάσεις του νεοσύστατου Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου στο...
Με 31 μαθητές θα ξεκινήσει τη νέα χρονιά το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το Μουσικό Σχολείο στο Λασίθι δεν πρέπει να σιγήσει
Ανακοίνωση κατά της πρακτικής που ακολούθησε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για το Μουσικό Σχολείο Λασιθίου εξέδωσε η ΟΛΜΕ, ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση περί αναστολής της λειτουργίας του.
Το Μουσικό Σχολείο στο Λασίθι δεν πρέπει να σιγήσει
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Λασίθι: Αντιδρούν οι γονείς στην αναστολή λειτουργίας του Μουσικού Γυμνασίου
Οι γονείς των μαθητών τονίζουν ότι η μικρή προθεσμία για να εγγραφούν μαθητές στο νέο Γυμνάσιο δεν επαρκούσε για την ενημέρωση και τη συμμετοχή περισσότερων μαθητών.
Λασίθι: Αντιδρούν οι γονείς στην αναστολή λειτουργίας του Μουσικού Γυμνασίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Λασίθι: Ζητούν την ανάκληση του «λουκέτου» στο Μουσικό Γυμνάσιο
Η Αντιπεριφέρεια Λασιθίου σχεδιάζει καμπάνια ενημέρωσης προκειμένου τον ερχόμενο Μάιο να έχουν συγκεντρωθεί όσο γίνεται περισσότερα παιδιά.
Λασίθι: Ζητούν την ανάκληση του «λουκέτου» στο Μουσικό Γυμνάσιο

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας