Όπως ενημέρωσε με ανακοίνωσή του το Σωματείο, πολλά καταστήματα στο Ηράκλειο χρεώνουν έξτρα στην παραγγελία τους καταναλωτές με χρηματικό ποσό της τάξης του ενός ευρώ για την διανομή, το οποίο όμως δεν αφορά τον διανομέα, αλλά την επιχείρηση.
Σύμφωνα με το Σωματείο, το δικαίωμα αυτό φυσικά και το έχουν οι επιχειρήσεις, να καθορίζουν την τιμολογιακή τους πολιτική αλλά δεν έχουν κανένα δικαίωμα και δικαιολογία πλέον, εφόσον χρεώνουν την υπηρεσία αυτή έξτρα να υπάρχουν:
- Ανασφάλιστοι διανομείς
- Ασφαλισμένοι με ημι-απασχόληση ενώ δουλεύουν ολόκληρο ωράριο
- Να μην καταβάλλονται τα δώρα και τα επιδόματα
- Να μην καταβάλλονται οι υπερωρίες
- Και να μην τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής.
«Για όλα τα παραπάνω θα ενημερώσουμε όλες τις κρατικές υπηρεσίες για εντατικοποίηση των ελέγχων στους διανομείς ώστε να διασφαλιστούν τα δικαιώματα που αναφέραμε», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Σωματείο.
* Η «Εφ.Συν.» επικοινώνησε δειγματοληπτικά με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις διανομές φαγητού στο Ηράκλειο μέσω γνωστής πλατφόρμας delivery, οι οποίες επιβεβαίωσαν την επιβολή του ενός ευρώ για κάθε παραγγελία, με την σημείωση ότι αυτό το ποσό δεν αφορά τον διανομέα, αλλά επιβλήθηκε από την ίδια την επιχείρηση.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας