• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  12°C 7.2°C / 13.1°C
  2 BF
  29%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  11°C 8.2°C / 12.6°C
  2 BF
  29%
 • Πάτρα
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 9.8°C / 12.1°C
  3 BF
  45%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  7°C 6.9°C / 6.9°C
  1 BF
  36%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  6°C 5.9°C / 5.9°C
  2 BF
  56%
 • Βέροια
  Αραιές νεφώσεις
  9°C 9.4°C / 10.0°C
  2 BF
  40%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  6°C 6.4°C / 6.4°C
  2 BF
  24%
 • Αγρίνιο
  Σποραδικές νεφώσεις
  6°C 6.3°C / 6.3°C
  1 BF
  56%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  9°C 8.3°C / 10.8°C
  4 BF
  53%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  8°C 6.2°C / 7.9°C
  3 BF
  42%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  9°C 9.4°C / 9.8°C
  0 BF
  49%
 • Σκόπελος
  Αραιές νεφώσεις
  8°C 8.5°C / 8.5°C
  2 BF
  40%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  10°C 9.9°C / 9.9°C
  2 BF
  62%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  8°C 7.8°C / 7.9°C
  2 BF
  46%
 • Λαμία
  Αραιές νεφώσεις
  11°C 6.5°C / 10.6°C
  1 BF
  51%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  10°C 10.4°C / 11.8°C
  5 BF
  31%
 • Χαλκίδα
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 8.3°C / 12.2°C
  2 BF
  33%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  9°C 9.3°C / 9.3°C
  3 BF
  46%
 • Κατερίνη
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 12.7°C / 12.7°C
  1 BF
  43%
 • Καστοριά
  Σποραδικές νεφώσεις
  3°C 2.8°C / 2.8°C
  2 BF
  51%
anatolh.com

Παραμένει η εισήγηση για περιορισμό της επισκεψιμότητας στη νήσο Χρυσή

 • A-
 • A+
H Επιτροπή Εφαρμογής και Παρακολούθησης του Σχεδίου Δράσης για τη νήσο Χρυσή (Γαϊδουρονήσι) συνεδρίασε έκτακτα την περασμένη Παρασκευή προκειμένου να εξεταστεί το εάν συντρέχουν λόγοι τροποποίησης της εισήγησής της για τον περιορισμό της επισκεψιμότητας στη νήσο Χρυσή την προσεχή τουριστική περίοδο.

Η Επιτροπή συνήλθε με πλήρη απαρτία μέσω τηλεδιάσκεψης, με σκοπό να αξιολογηθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας σύμφωνα με την οποία ζητά να μην διακοπεί η επισκεψιμότητα στη νήσο.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής, ο εκπρόσωπος του Δήμου Ιεράπετρας ενημέρωσαν για τους λόγους διαφωνίας της Δημοτικής Αρχής και τις αποφάσεις του πρόσφατου ΔΣ Ιεράπετρας. Ακολούθως τοποθετήθηκε κάθε ένα από τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής με την κοινή επισήμανση ότι δεν έχει υπάρξει κάποια αλλαγή στα δεδομένα σχετικά με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος του νησιού, τη φύλαξη, τον έλεγχο του αριθμού των επισκεπτών, και της στοιχειώδους εξυπηρέτησης επισκεπτών ιδιαίτερα σε θέματα ατομικών αναγκών και πρώτων βοηθειών.

Επισημάνθηκε επιπλέον ότι οι περισσότερες εκ των αποφάσεων του ΔΣ Ιεράπετρας είναι ουσιαστικά προτάσεις προς υλοποίηση από άλλους φορείς, για την υλοποίηση των οποίων απαιτούνται μελέτες και αδειοδοτήσεις και περιλαμβάνονται στο υλοποιούμενο Σχέδιο Δράσης για τη Χρυσή.  

Ακολούθησε σύντομη συζήτηση και αιτιολογημένη ψηφοφορία με την οποία αποφασίστηκε, μειοψηφούντος του εκπροσώπου του Δήμου Ιεράπετρας, ότι δεν συντρέχουν λόγοι τροποποίησης της προηγούμενης απόφασης της Επιτροπής. 

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Ιανουαρίου η Επιτροπή εισηγήθηκε ομόφωνα να μην επιτραπεί η αποβίβαση επισκεπτών στην νήσο για τουλάχιστον έναν χρόνο.

Ο Δήμος Ιεράπετρας διαφωνεί με τον περιορισμό της επισκεψιμότητας στο νησί, ζητώντας την κατάλληλη χρηματοδότηση για μια σειρά παρεμβάσεων που, σύμφωνα με τον Δήμο, αρκούν για να περιοριστεί το πρόβλημα στην νήσο.

«Ως Δημοτική Αρχή θεωρούμε εντελώς λάθος τη γραμμή που ακολουθεί η Επιτροπή Διαχείρισης και πιστεύουμε ότι δεν θα φέρει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Ζητάμε να μη διακοπεί η επισκεψιμότητα στη νήσο Χρυσή, αλλά να τηρηθούν συγκεκριμένα προαπαιτούμενα, όπως είναι η τοποθέτηση φυλάκων και πληροφοριακών πινακίδων, η οριοθέτηση των μονοπατιών μέσα στα οποία θα μπορούν να κινούνται οι επισκέπτες και η επανατοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων στις παραλίες για την προστασία τους από τον ήλιο. Αν δεν υλοποιηθούν αυτά, το μόνο που θα επιτύχουμε είναι να χάσουμε πολύτιμο χρόνο», είχε δηλώσει κατά τη διάρκεια συνάντησής του προ μίας βδομάδας, με τον υπουργό Ναυτιλίας, ο δήμαρχος Ιεράπετρας, Θ. Καλαντζάκης.
 

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Eισήγηση για παράταση του περιορισμού επισκεψιμότητας στη νήσο Χρυσή
Την απόφαση να εισηγηθούν προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης την παράταση της περιορισμένης επισκεψιμότητας στη νήσο Χρυσή, έλαβε στη συνεδρίασή της, η Επιτροπή Παρακολούθησης της Εφαρμογής Σχεδίου Δράσης...
Eισήγηση για παράταση του περιορισμού επισκεψιμότητας στη νήσο Χρυσή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Απομακρύνονται οικόσιτα ζώα και φασιανοί από το Γαϊδουρονήσι
Την υλοποίηση σχεδίου απομάκρυνσης των φασιανών αλλά και των οικόσιτων ζώων που έχουν παραμείνει στη νήσο Χρυσή, αποφάσισε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.
Απομακρύνονται οικόσιτα ζώα και φασιανοί από το Γαϊδουρονήσι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σχέδιο δράσης στη Νήσο Χρυσή για τα απειλούμενη είδη
Για πρώτη φορά θα καταγραφούν δεδομένα για τα είδη προτεραιότητας: της Μεσογειακής Φώκιας Monachus Monachus και της Θαλάσσιας Χελώνας Caretta Caretta ενώ θα εκπονηθεί λεπτομερής μελέτη στο θέμα της...
Σχέδιο δράσης στη Νήσο Χρυσή για τα απειλούμενη είδη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Η μπίζνα τελείωσε» στη Χρυσή
Κρήτη: Ο μαζικός τουρισμός έφερε και μαζική παραβατική δραστηριότητα στον «προστατευόμενο» χώρο ● Στα δικαστήρια ο δήμος εναντίον του Σχεδίου Δράσης που εκπονήθηκε για την προστασία του σημαντικού οικότοπου ●...
«Η μπίζνα τελείωσε» στη Χρυσή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Κλείνει» το Γαιδουρονήσι για τους επισκέπτες
H Επιτροπή Εφαρμογής και Παρακολούθησης του Σχεδίου Δράσης για τη νήσο Χρυσή (Γαιδουρονήσι) εισηγήθηκε ομόφωνα να μην επιτραπεί η αποβίβαση επισκεπτών στην νήσο για τουλάχιστον έναν χρόνο.
«Κλείνει» το Γαιδουρονήσι για τους επισκέπτες

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας