• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  23°C 19.8°C / 25.1°C
  2 BF
  43%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 19.6°C / 22.8°C
  2 BF
  78%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  20°C 19.0°C / 22.0°C
  1 BF
  78%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  18°C 16.4°C / 17.9°C
  2 BF
  63%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 19.9°C / 19.9°C
  3 BF
  68%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  20°C 19.9°C / 20.4°C
  1 BF
  74%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  16°C 16.4°C / 16.8°C
  2 BF
  72%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  18°C 18.2°C / 18.2°C
  1 BF
  78%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  28°C 27.8°C / 27.8°C
  2 BF
  54%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  23°C 21.8°C / 22.9°C
  2 BF
  60%
 • Ερμούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  22°C 22.4°C / 23.8°C
  1 BF
  78%
 • Σκόπελος
  Αραιές νεφώσεις
  22°C 21.8°C / 21.8°C
  3 BF
  86%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  20°C 19.6°C / 19.6°C
  2 BF
  86%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 19.5°C / 20.9°C
  2 BF
  78%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  22°C 18.4°C / 22.7°C
  0 BF
  62%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 21.6°C / 21.8°C
  0 BF
  64%
 • Χαλκίδα
  Σποραδικές νεφώσεις
  22°C 20.0°C / 25.3°C
  2 BF
  53%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  22°C 22.1°C / 22.1°C
  0 BF
  69%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  21°C 19.7°C / 21.7°C
  1 BF
  83%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  13°C 13.3°C / 13.3°C
  0 BF
  96%

Ποια σχολεία θα μείνουν και αύριο κλειστά

Κρήτη: Μπάχαλο με τα σχολεία - Οι δήμοι θα αποφασίσουν ποια θα ανοίξουν

 • A-
 • A+
Ανατροπή στην ανατροπή της κυβερνητικής απόφασης για τη λειτουργία των σχολείων στην Κρήτη - Αρμόδιοι οι δήμοι για το άνοιγμα των σχολικών τους μονάδων - Αντιφατικές οι ανακοινώσεις.

Για μπάχαλο από τις αλληλοαναιρούμενες αποφάσεις κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου, με αφορμή το μπέρδεμα που προέκυψε αναφορικά με τη λειτουργία των σχολείων στην Κρήτη.

Όπως ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο σήμερα στις 18:00, όλα τα σχολεία της Κρήτης θα παραμείνουν κλειστά Πέμπτη 27 και Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022, παρόλο που κάποιοι δήμοι, όπως αυτός του Ρεθύμνου, είχαν πάρει απόφαση για άνοιγμα των σχολείων τις επόμενες 2 μέρες.

Έτσι, δημιουργήθηκε μια τεράστια αναστάτωση στις τάξεις της εκπαιδευτικής κοινότητας για τις αλληλοαναιρούμενες αποφάσεις, με το ΔΣ του ΣΕΠΕ Ρεθύμνου να καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ για αυτό το μπάχαλο.

Επίσης, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Εκπαιδευτικοί νομού Ηρακλείου της «Αγωνιστικής Παρέμβασης» επισημαίνουν ότι «με ένα σύνολο αντιφατικών αποφάσεων η κυβέρνηση της ΝΔ δείχνει την πλήρη περιφρόνησή της στο θεμελιώδες αίτημα της διά ζώσης και ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων», καταγγέλλοντας παράλληλα κυβέρνηση και Υπουργείο για αυτές τις αποφάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις ανακοινώσεις του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, ότι τα σχολεία στην Κρήτη θα λειτουργήσουν τελικά αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή με τηλεκπαίδευση, ακολούθησαν μία σειρά από επαφές και διαβουλεύσεις μεταξύ τοπικών φορέων και στελεχών του Υπουργείου παιδείας και σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή, τελικά οι σχολικές μονάδες στην Κρήτη θα λειτουργήσουν την Πέμπτη και την Παρασκευή, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί από τους δήμους.

Σε νέα ανακοίνωση από την Αντιπεριφέρεια Χανίων τονίζεται: «Σας ενημερώνουμε ότι μετά από συνεννόηση του αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Ν. Καλογερή με τον περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σ. Αρναουτάκη και το αρμόδιο Υπουργείο σχετικά με τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, ισχύουν οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί από τους δημάρχους. Στις σχολικές μονάδες οι οποίες με απόφαση δημάρχου έχει ανασταλεί η λειτουργία τους, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση».

Ρέθυμνο

Με αφορμή την αναστάτωση που έχει προκληθεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και στα αρμόδια θεσμικά όργανα για τη λειτουργία των σχολείων το προσεχές διήμερο ο Δήμος Ρεθύμνης και το Τμήμα Παιδείας του, διευκρινίζουν και ενημερώνουν για τα εξής:

Η σύγχυση ανέκυψε λόγω της ανακοίνωσης του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Γ. Οικονόμου το απόγευμα ης Τετάρτης 26 Ιανουαρίου σύμφωνα με την οποία: «Για την Περιφέρεια Αττικής και την Κρήτη ισχύουν τα ακόλουθα: Την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου ύστερα από συνεννόηση με τις Περιφέρειες τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν δια ζώσης, αλλά με τηλεκπαίδευση. Επίσης, για το ίδιο χρονικό διάστημα θα παραμείνουν κλειστοί οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης – ημερήσιας Φροντίδας».

Σε εφαρμογή της συγκεκριμένης κυβερνητικής ανακοίνωσης, ο Δήμος Ρεθύμνης απέσυρε  την αρχική του απόφαση περί επαναλειτουργίας των σχολείων το προσεχές διήμερο.

Λίγο αργότερα, το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία ουσιαστικά αναιρούσε την προηγηθείσα του κυβερνητικού εκπροσώπου, δίδοντας προτεραιότητα στις αποφάσεις του κάθε Δήμου για τα σχολεία της επικράτειας του, με το εξής περιεχόμενο: «Αύριο Πέμπτη, 27.1.2022 και Παρασκευή 28.1.2022, σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων και Περιφερειών, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για την αποκατάσταση της εύρυθμης οδικής κυκλοφορίας και της λειτουργίας των σχολείων. Στις λοιπές περιοχές τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά».

Αξίζει δε, να επισημανθεί ότι στις 21.10 μ.μ της Τετάρτης 26/1/22, ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπαίδευσης Κρήτης ενημέρωσε τους Διευθυντές  Α’ θμιας και Β’ θμιας Εκπ/σης για την ισχύ των αρχικών αποφάσεων που έλαβαν οι εκάστοτε Δήμοι του νησιού. Θέση την οποία άλλωστε υποστήριζε εξαρχής το Υπουργείο Παιδείας. Στην περίπτωση του Δήμου Ρεθύμνης η αρχική απόφαση των αρμοδίων θεσμικών του οργάνων, αφορούσε την επαναλειτουργία των σχολείων από την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, ο Δήμος Ρεθύμνης  και το Τμήμα Παιδείας του, κατόπιν συνεννόησης με τους Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, με σεβασμό  στην εκπαιδευτική κοινότητα, τα μέλη της οποίας είχαν ήδη ενημερωθεί  για τη λειτουργία των σχολείων του Ρεθύμνου μέσω τηλεκπαίδευσης, έλαβε την εξής απόφαση:

 • Προς αποφυγή επιπρόσθετης ταλαιπωρίας εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων, όλα τα δημόσια σχολεία Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ρεθύμνης θα λειτουργήσουν την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2022 με τη διαδικασία της Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (τηλεκπαίδευση).
 • Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2022 (οπότε αναμένεται να έχει αποκατασταθεί και η ασφαλής μετακίνηση στο οδικό δίκτυο στην περιφέρεια του Δήμου) όλα τα δημόσια σχολεία Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ρεθύμνης θα λειτουργήσουν κανονικά (δια ζώσης μαθήματα).

Σε ότι αφορά τους βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ ΑμεΑ) και το Κέντροα Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΗΦΗ) του Δήμου Ρεθύμνης,  θα επαναλειτουργήσουν κανονικά την Παρασκευή 28.01.2022

Ελπίζοντας στην κατανόηση των συμπολιτών για την προκληθείσα σύγχυση για την οποία δεν φέρει ευθύνη ο Δήμος Ρεθύμνης, ευχόμαστε καλή και ασφαλή επάνοδο  στο σχολικό περιβάλλον.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κλειστά σχολεία στα ορεινά της Κρήτης λόγω της χιονόπτωσης
Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις σημειώθηκε χθες στην Κρήτη - Χιονοπτώσεις στα ορεινά, κλειστά τα σχολεία.
Κλειστά σχολεία στα ορεινά της Κρήτης λόγω της χιονόπτωσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Που θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και την Πέμπτη
Ανοίγουν από την Πέμπτη το πρωΐ τα περισσότερα σχολεία της Κρήτης τα οποία παρέμεναν κλειστά λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων - Ποια σχολεία δεν θα ανοίξουν ούτε την Πέμπτη.
Κρήτη: Που θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και την Πέμπτη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω του χιονιά
Κλειστά θα παραμείνουν και την Πέμπτη αρκετά σχολεία της Κρήτης λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν ακόμα σε ορεινές περιοχές του νησιού.
Κρήτη: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω του χιονιά

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας