• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  29°C 27.3°C / 32.0°C
  3 BF
  46%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 24.9°C / 29.3°C
  4 BF
  57%
 • Πάτρα
  Σποραδικές νεφώσεις
  25°C 24.9°C / 27.6°C
  2 BF
  68%
 • Ιωάννινα
  Σποραδικές νεφώσεις
  20°C 19.2°C / 19.9°C
  4 BF
  68%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  29°C 28.9°C / 31.3°C
  4 BF
  42%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  29°C 26.2°C / 30.0°C
  2 BF
  48%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 25.1°C / 26.4°C
  3 BF
  32%
 • Αγρίνιο
  Σποραδικές νεφώσεις
  27°C 26.8°C / 26.8°C
  3 BF
  45%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  33°C 28.8°C / 34.8°C
  5 BF
  21%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  32°C 31.9°C / 32.3°C
  3 BF
  31%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  30°C 30.4°C / 30.8°C
  4 BF
  37%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.7°C / 26.8°C
  3 BF
  53%
 • Κεφαλονιά
  Αραιές νεφώσεις
  23°C 22.9°C / 22.9°C
  3 BF
  94%
 • Λάρισα
  Σποραδικές νεφώσεις
  30°C 29.0°C / 29.9°C
  2 BF
  42%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  30°C 28.4°C / 31.0°C
  2 BF
  31%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  34°C 33.8°C / 33.8°C
  3 BF
  20%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  32°C 28.0°C / 32.2°C
  3 BF
  24%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  27°C 26.6°C / 27.3°C
  4 BF
  64%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  27°C 27.0°C / 29.4°C
  2 BF
  67%
 • Καστοριά
  Σποραδικές νεφώσεις
  21°C 21.2°C / 21.2°C
  2 BF
  63%

Φωτογραφία αρχείου

Ηράκλειο: Κινδύνεψαν παιδιά από φωτιά σε νηπιαγωγείο μετά από βραχυκύκλωμα

 • A-
 • A+
Φωτιά ξέσπασε σε νηπιαγωγείο του Ηρακλείου εν ώρα λειτουργίας - Ανάστατοι οι γονείς ζητούν λύση στο κτιριακό πρόβλημα του σχολείου καθώς η φωτιά προήλθε από διαρροή νερού η οποία προκάλεσε βραχυκύκλωμα.

Το περιστατικό σημειώθηκε τη Δευτέρα στο 23ο νηπιαγωγείο και σύμφωνα με τον σύλλογος γονέων, ευθύνεται ο ταρατσόκηπος που βρίσκεται στο κτίριο καθώς ήταν «προαπαιτούμενο» για
την κατασκευή του σχολείου ως «βιοκλιματικό» κτίριο.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους γονείς, σχεδόν από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του νηπιαγωγείου παρουσιάστηκαν κακοτεχνίες και προβλήματα με εισροή υδάτων στον εσωτερικό χώρο του σχολείου, και σε μια τέτοια περίπτωση προκλήθηκε το βραχυκύκλωμα που οδήγησε στην φωτιά.

Οι γονείς ζητούν από τον Δήμο Ηρακλείου την άμεση εκταμίευση πίστωσης για την αποξήλωση του ταρατσόκηπου και για τη μόνωση της οροφής του κτιρίου, επισημαίνοντας ότι το
πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και χρόνια στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και στη Σχολική Επιτροπή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου γονέων του 23ου νηπιαγωγείου Ηρακλείου:


«Μέσα σε όλα τα υπόλοιπα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας (κορωνοϊός, άνοιγμα με ελλιπή πρωτόκολλα προστασίας, σεισμοί κτλ) ήρθε να προστεθεί και ο άμεσος κίνδυνος για τη σωματική τους ακεραιότητα ή ακόμα και για τη ζωή τους.

Το χθεσινό (17/1) περιστατικό στο σχολείο μας ήταν εξαιρετικά σοβαρό και υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο. Λόγω της μόνιμης και εδώ και χρόνια επισημανθείσας διαρροής νερού από τον ταρατσόκηπο του κτιρίου, προκλήθηκε βραχυκύκλωμα στα φώτα της οροφής, μέσα στο γραφείο διδασκόντων. Εν ώρα μαθήματος και ενώ το σχολείο ήταν γεμάτο παιδιά, ήχησε το αυτόματο σύστημα πυρασφάλειας (σύστημα ειδοποίησης και όχι κατάσβεσης). Η διευθύντρια κ. Τόνια Περράκη, έφυγε από την τάξη της και πήγε στο σημείο, όπου και διαπίστωσε καπνό και φλόγα ενώ είδε με τρόμο φλεγόμενα κομμάτια από τα πάνελ της οροφής να πέφτουν στο δάπεδο. Με δική της αυτοθυσία πήρε τον πυροσβεστήρα και κατάφερε να σβήσει μόνη της τη φωτιά, πριν φτάσει η Πυροσβεστική, ενώ την ίδια ώρα οι άλλες δασκάλες εκκένωναν το κτίριο βγάζοντας τα παιδιά στην αυλή.

Το πρόβλημα με τον ταρατσόκηπο έχει επισημανθεί εδώ και τουλάχιστον πέντε χρόνια αλλά δυστυχώς δεν έχει διατεθεί η αντίστοιχη πίστωση από τη Σχολική Επιτροπή του Δήμου Ηρακλείου για την αποξήλωσή του. Ο ταρατσόκηπος ήταν «προαπαιτούμενο» για την κατασκευή του σχολείου ως «βιοκλιματικό» κτίριο. Ωστόσο, σχεδόν από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του Νηπιαγωγείου παρουσιάστηκαν κακοτεχνίες και προβλήματα με εισροή υδάτων στον εσωτερικό χώρο του σχολείου.

Οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι κ.κ. Αρχοντάκη και Περυσινάκης ήρθαν άμεσα στο σχολείο και διαπίστωσαν και ιδιίοις όμμασι τον κίνδυνο που διατρέχουν τα παιδιά και το προσωπικό εφόσον πλέον οι διαρροές νερού έρχονται σε επαφή με τα ηλεκτρολογικά κυκλώματα του κτιρίου.

Ως Σύλλογος Γονέων θέσαμε υπόψη τους παλαιότερη τεχνική προσφορά που είχαμε ζητήσει από ιδιώτη εργολάβο για την αποκατάσταση του κτιρίου. Από την πλευρά τους λάβαμε τη διαβεβαίωση πως θα κινηθούν άμεσα όλες οι διαδικασίες, κυρίως μέσω του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου, λύση όμως που στην παρούσα φάση δεν κρίνεται επαρκής αφού όπως και ο κ. Περυσινάκης παραδέχτηκε, αυτή είναι μια διαδικασία που μπορεί να τραβήξει σε βάθος χρόνου (ένα έτος ή και περισσότερο) και ως εκ τούτου δεν γίνεται αποδεκτή από τους γονείς.

Κύριοι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,

ένα σχολείο του Δήμου Ηρακλείου έπιασε φωτιά εν ώρα λειτουργίας και η μη αποκατάσταση του προβλήματος σημαίνει πως αυτό μπορεί να ξαναγίνει οποιαδήποτε στιγμή, ενώ αν αυτό συνέβαινε νύχτα πιθανότατα το κτίριο θα είχε καεί ολοσχερώς. Αρνούμαστε να σκεφτούμε τι θα γινόταν αν το ίδιο περιστατικό συνέβαινε σε μία από τις αίθουσες όπου βρίσκονται συνεχώς παιδιά και φυσικά ευχαριστούμε με όλη μας την καρδιά τη διευθύντρια και τις δασκάλες του σχολείου για την ψυχραιμία και την ετοιμότητα που επέδειξαν.

ΖΗΤΑΜΕ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ:

Την άμεση εκταμίευση πίστωσης για την αποξήλωση του ταρατσόκηπου και για τη μόνωση της οροφής του κτιρίου. Το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και χρόνια στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και στη Σχολική Επιτροπή.

Απαιτούμε από όλους τους υπεύθυνους να πάρουν άμεσα τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια των παιδιών μας και επιφυλασσόμαστε για δυναμικότερες κινητοποιήσεις εφόσον τις επόμενες ημέρες δεν έχουμε σαφή απάντηση για το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης του προβλήματος».

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Μεγάλες ζημιές από την πυρκαγιά στον πρώην Συνεταιρισμό Αρχανών
Τα ξημερώματα τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά η οποία ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης στις εγκαταστάσεις του παλαιού αγροτικού συνεταιρισμού Αρχανών.
Ηράκλειο: Μεγάλες ζημιές από την πυρκαγιά στον πρώην Συνεταιρισμό Αρχανών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ γυναίκα που προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά στο σπίτι της
Μια γυναίκα, μητέρα δύο ανηλίκων παιδιών, νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ έχοντας υποστεί εγκαύματα, από τη φωτιά που ξέσπασε στο σπίτι της στην οδό Χορτατσών, πολύ κοντά στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου.
Στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ γυναίκα που προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά στο σπίτι της

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας