• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  18°C 12.5°C / 18.2°C
  3 BF
  42%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  17°C 14.1°C / 18.5°C
  1 BF
  53%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  17°C 15.9°C / 17.1°C
  2 BF
  49%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  12°C 12.0°C / 12.0°C
  2 BF
  50%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  15°C 15.2°C / 15.2°C
  2 BF
  57%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  15°C 13.5°C / 15.4°C
  2 BF
  55%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  9°C 9.2°C / 11.8°C
  1 BF
  52%
 • Αγρίνιο
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 15.0°C / 15.0°C
  2 BF
  49%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  18°C 15.4°C / 18.6°C
  2 BF
  67%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  15°C 14.6°C / 14.6°C
  2 BF
  52%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 17.7°C / 17.7°C
  3 BF
  71%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  18°C 17.9°C / 17.9°C
  2 BF
  64%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  18°C 18.4°C / 18.4°C
  1 BF
  58%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  14°C 14.0°C / 14.0°C
  1 BF
  57%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  17°C 12.8°C / 17.2°C
  1 BF
  56%
 • Ρόδος
  Αυξημένες νεφώσεις
  18°C 18.2°C / 18.2°C
  1 BF
  78%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  14°C 12.7°C / 18.4°C
  2 BF
  65%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  18°C 17.7°C / 17.7°C
  1 BF
  60%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  14°C 14.2°C / 16.7°C
  2 BF
  76%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  10°C 9.6°C / 9.6°C
  1 BF
  59%
EUROKINISSI

Χανιά: Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν συγκάλυψη κρουσμάτων στην Α/θμια Εκπαίδευση

 • A-
 • A+
Ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης νομού Χανίων καταγγέλλει τη διεύθυνση α/θμιας εκπαίδευσης Χανίων για εσκεμμένη έλλειψη ενημέρωσης για τα κρούσματα στα σχολεία και κάνει λόγο για συγκάλυψη της πραγματικής εικόνας στα σχολεία.

Σύμφωνα με τον ΣΕΠΕ Χανίων, στο αίτημά του για καθημερινή ενημέρωση για τους εκπαιδευτικούς και μέλη που απουσιάζουν από τις σχολικές μονάδες, αλλά και των μαθητών μας η Διεύθυνση Εκπαίδευσης, με απόφαση της διευθύντριας Α/θμιας Εκπαίδευσης κ. Κασσωτάκη διέκοψε κάθε σχετική ενημέρωση.

Συγκεκριμένα, ο ΣΕΠΕ Χανίων καταγγέλλει την πολιτική απόφαση της διευθύντριας Α/θμιας Εκπαίδευσης Χανίων «να συγκαλύψει κρατώντας στο σκοτάδι εκπαιδευτικούς και γονείς για την πραγματική εικόνα των σχολείων του νομού μας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ Χανίων:


«Μετά τις τελευταίες έρευνες για την απίστευτα γρήγορη μετάδοση της νέας μετάλλαξης, όλοι περίμεναν πως η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ θα πάρει επιτέλους κάποια σοβαρά μέτρα για να προστατεύσει τόσο τους μαθητές όσο και τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους.
Αντ’ αυτού στο νομό Χανίων τα σχολεία άνοιξαν τη Δευτέρα με το ίδιο ακριβώς προσωπικό που έκλεισαν και για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Μοναδική διαφορά ότι από τις τάξεις μας απουσίαζαν τη Δευτέρα 50 εκπαιδευτικοί και άλλοι 13 την Τρίτη καθώς είχαν διαγνωστεί θετικοί στον κορονοϊό και έπρεπε να μείνουν σε καραντίνα. Η ίδια εικόνα επικρατούσε και στους υπόλοιπους νομούς της Κρήτης όπου πάνω απο 280 εκπαιδευτικοί απουσίαζαν σε όλη την Περιφέρεια Κρήτης μόνο για την Α/θμια εκπαίδευση τις μέρες αυτές.

Για τη λειτουργία των πρωινών τμημάτων τα περισσότερα ολοήμερα τμήματα ανέστειλαν την λειτουργία τους ενώ σε κάποιες περιπτώσεις σχολικές μονάδες δεν λειτουργούσαν καθόλου. Τεράστιο πρόβλημα δημιουργήθηκε στα δημοτικά σχολεία του Δραπανιά και της Καντάνου τα οποία εξ αναγκάστηκαν να λειτουργήσουν ως 3θέσια καθώς δεν είχαν εκπαιδευτικούς ούτε και πλεονάζουσες ώρες να καλύψουν τα κενά των εκπαιδευτικών τους.
Σε όλη αυτή την κατάσταση το ΥΠΑΙΘ, ενώ γνωρίζει τις λειτουργικές ανάγκες του νομού, προσλαμβάνει στις 10 Ιανουαρίου, 1 εκπαιδευτικό Αγγλικής Γλώσσας, 1 εκπαιδευτικό Παράλληλης στήριξης, 1 εκπαιδευτικό Πληροφορικής και 1 νηπιαγωγό. Δύο μέρες μετά και ενώ αντιλαμβάνονται ότι η κατάσταση είναι για μία ακόμη φορά ανεξέλεγκτη προχωρά σε συμπληρωματικές προσλήψεις, μέσω των απαράδεκτων, 3μηνων συμβάσεων για 1 εκπαιδευτικό Αγγλικής γλώσσας, 1 νηπιαγωγό και 4 δασκάλους. Σε σύνολο 63 λειτουργικών αναγκών το ΥΠΑΙΘ αποφάσισε στο νομό Χανίων να προσλάβει 10 εκπαιδευτικούς.

Στο αίτημά μας για καθημερινή μας ενημέρωση για τους εκπαιδευτικούς και μέλη μας που απουσιάζουν από τις σχολικές μονάδες, αλλά και των μαθητών μας η Διεύθυνση Εκπαίδευσης με απόφαση της Διευθύντριας Α/θμιας Εκπαίδευσης κ. Κασσωτάκη διέκοψε κάθε σχετική ενημέρωση.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, και οι Διευθυντές Εκπαίδευσης σε αυτή τη συγκυρία ακολουθούν την αδιέξοδη πολιτική αυτών που τους τοποθέτησαν στις θέσεις ευθύνης. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, εκτός από ανίκανη, είναι εγκληματικά ανεύθυνη και επικίνδυνη απέναντι στα παιδιά του ελληνικού λαού κι απέναντι στους εκπαιδευτικούς. Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ανοιχτά αλλά και ασφαλή υγειονομικά σχολεία και καλούμε να συστρατευτούν όλες οι δυνάμεις γύρω από αυτόν τον κοινό αγώνα.

Απαιτούμε, τη δημιουργία τμημάτων 15 μαθητών, την εξεύρεση κατάλληλων αιθουσών σε συνεργασία με τους Δήμους της χώρας για εξεύρεση χώρων ή εναλλακτικών τρόπων διαχείρισης έστω και τώρα, με ταυτόχρονες προσλήψεις εκπαιδευτικών, τη μείωση των μαθητών στα σχολικά λεωφορεία-μετακινήσεις από και προς το σχολείο- στο 50% από το 100% που είναι σήμερα σε πληρότητα, τη Δωρεάν παροχή μασκών υψηλής προστασίας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, τα Δωρεάν επαναλαμβανόμενα PCR test και self test για μαθητές και εκπαιδευτικούς, το κλείσιμο τμήματος, και ουσιαστική ιχνηλάτηση, εφόσον βρεθεί θετικό κρούσμα σε μαθητή –μαθήτρια ή εκπαιδευτικό του τμήματος και άνοιγμα μετά τη διαπίστωση ότι δεν φέρουν τον ιό οι μαθητές και εκπαιδευτικοί του τμήματος, τις προσλήψεις αναπληρωτών πλήρους ωραρίου στη διάθεση των διευθύνσεων για γρήγορη αναπλήρωση εκπαιδευτικών που θα βρεθούν θετικοί, τις προσλήψεις επιπλέον προσωπικού καθαριότητας και μονιμοποίηση όλων του υπάρχοντος προσωπικού.

Παροχή συστημάτων αερισμού των αιθουσών όπως γίνεται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και την κατάργηση όλων των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων που ψηφίστηκαν εν μέσω πανδημίας

Ο ΣΕΠΕ Χανίων καταγγέλλει την πολιτική απόφαση της Διευθύντριας Α/θμιας Εκπαίδευσης Χανίων να συγκαλύψει κρατώντας στο σκοτάδι εκπαιδευτικούς και γονείς για την πραγματική εικόνα των σχολείων του νομού μας.
Την καλούμε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ακόμα και τώρα και να μας δοθούν τα στοιχεία της κατάστασης των σχολείων μας, τα οποία τα έχουμε ζητήσει και εγγράφως, για τις 12, 13 και 14 Γενάρη αλλά και από εδώ και πέρα όταν ζητούνται από το Σύλλογό μας».

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χανιά: Rapid tests σε εκπαιδευτικούς ενόψει του ανοίγματος των σχολείων
Rapid tests σε εκπαιδευτικούς των Χανίων θα πραγματοποιηθούν την προσεχή Παρασκευή ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων.
Χανιά: Rapid tests σε εκπαιδευτικούς ενόψει του ανοίγματος των σχολείων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χανιά: "Εμπόδια στις άδειες εκπαιδευτικών των ευπαθών ομάδων"
Στο ζήτημα των αδειών που λαμβάνουν εκπαιδευτικοί οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορονοϊό, αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η "Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομισθίων...
Χανιά: "Εμπόδια στις άδειες εκπαιδευτικών των ευπαθών ομάδων"
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χανιά: Εκπαιδευτικοί ζητούν λύσεις στα προβλήματα της τηλε-εκπαίδευσης
Την άμεση λύση των προβλημάτων που παρουσιάζονται στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση ζητά με ανακοίνωσή ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Χανίων.
Χανιά: Εκπαιδευτικοί ζητούν λύσεις στα προβλήματα της τηλε-εκπαίδευσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Νέα συρροή κρουσμάτων κορονοϊού στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων
Νέα κρούσματα κορονοϊού σε φιλοξενούμενους και προσωπικό του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων, εντοπίστηκαν στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων.
Νέα συρροή κρουσμάτων κορονοϊού στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας