Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, όπου παρά τη βροχή οι συγκεντρωμένοι, με πανό και πλακάτ, δήλωσαν κατά του ελλιμενισμού του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «Τρούμαν» και της ελεύθερης μετακίνησης των χιλιάδων στρατιωτών στην πόλη χωρίς έλεγχο.
Από τη μικροφωνική του κόμματος ακούστηκαν συνθήματα ενώ σε μια συμβολική κίνηση, διαδηλωτές έκαψαν την Αμερικάνικη σημαία και την σημαία του ΝΑΤΟ.
Στην συγκέντρωση μίλησε ο γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ, Σπύρος Αγριμάκης ο οποίος σημείωσε: «Δηλώνουμε σήμερα την αντίθεσή μας στον ελλιμενισμό του αεροπλανοφόρου Τρούμαν και των υπόλοιπων πλοίων του 6ου στόλου στον κόλπο της Σούδας. Με ευθύνη της κυβέρνησης της Ν.Δ που συνεχίζει από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενοι του ΣΥΡΙΖΑ, ο κόλπος της Σούδας μετατρέπεται σε ορμητήριο των ΝΑΤΟϊκών. Με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης της Ν.Δ, όσο και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ με γοργούς ρυθμούς υλοποιείται η λεγόμενη «γεωστρατηγική» αναβάθμιση της χώρας. Ο στρατηγικός διάλογος Ελλάδας –ΗΠΑ που εγκαινίασε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ολοκληρώθηκε με την νέα Συμφωνία για τις βάσεις που επικύρωσε η κυβέρνηση της Ν.Δ. Όλη η χώρα από την Αλεξανδρούπολη ως την Κρήτη μετατρέπεται σε μια απέραντη ΝΑΤΟϊκή βάση».
Στην συνέχεια ακολούθησε μηχανοκίνητη πορεία στους δρόμους της πόλης.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας