• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  5°C 2.5°C / 7.9°C
  0 BF
  50%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  4°C 3.1°C / 5.9°C
  4 BF
  39%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  6°C 6.0°C / 9.0°C
  2 BF
  25%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  4°C 3.9°C / 3.9°C
  3 BF
  28%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  5°C 4.9°C / 5.2°C
  2 BF
  28%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  4°C 2.5°C / 5.5°C
  3 BF
  37%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  0°C -0.6°C / 1.8°C
  4 BF
  29%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  6°C 5.7°C / 7.6°C
  2 BF
  23%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  4°C 2.2°C / 7.5°C
  6 BF
  87%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  5°C 2.9°C / 4.9°C
  4 BF
  45%
 • Ερμούπολη
  Ασθενής ομίχλη
  3°C 1.8°C / 6.3°C
  4 BF
  87%
 • Σκόπελος
  Αραιές νεφώσεις
  3°C 2.9°C / 4.6°C
  5 BF
  47%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  8°C 7.9°C / 7.9°C
  3 BF
  42%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  6°C 5.5°C / 5.9°C
  0 BF
  24%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  3°C 2.8°C / 6.1°C
  3 BF
  58%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  7°C 6.8°C / 7.7°C
  3 BF
  34%
 • Χαλκίδα
  Αραιές νεφώσεις
  4°C 2.7°C / 6.9°C
  4 BF
  78%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  5°C 4.3°C / 5.4°C
  1 BF
  30%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  5°C 3.2°C / 6.4°C
  3 BF
  41%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  0°C -0.2°C / -0.2°C
  2 BF
  31%

Ιεράπετρα: Επιστολή-διαμαρτυρία αγροτών με φόντο την απεργία της ΠΝΟ

 • A-
 • A+

Επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργούνται από τον καθολικό αποκλεισμό νησιωτικών περιοχών λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων της ΠΝΟ, απέστειλε ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας.

Οι αγρότες ζητούν από τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη αλλά και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να αναλάβουν δράση ώστε τόσο οι ίδιοι όσο και τα προϊόντα τους να έχουν πρόσβαση στην ηπειρωτική Ελλάδα και την Ευρώπη ανεξάρτητα από τις απεργίες των ναυτικών.

Αναλυτικά η επιστολή:


«Καθολικός αποκλεισμός νησιωτικών περιοχών λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων ΠΝΟ

Κε υπουργέ,

Σας στέλνουμε αυτή την επιστολή για να σας αναδείξουμε μία ακόμα φορά το τεράστιο πρόβλημα που ανακύπτει στην αγροτική δραστηριότητα (και όχι μόνο) από τις απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου των ναυτικών.

Ειλικρινά μας στεναχωρεί το γεγονός ότι έπειτα από δεκαετίες πού προκύπτει αυτό το ζήτημα, αναγκαζόμαστε για άλλη μία φορά να ζητήσουμε τα αυτονόητα για μία ευνομούμενη Πολιτεία. Το δικαίωμά μας ως κάτοικοι και επαγγελματίες σε νησιωτική περιοχή να μπορούμε απρόσκοπτα να μετακινούμαστε προς την ηπειρωτική Ελλάδα και Ευρώπη ( εμείς και τα προϊόντα μας) χωρίς να γινόμαστε αντικείμενο εκμετάλλευσης για εξυπηρέτηση οποιονδήποτε συμφερόντων αλλού κλάδου.

Αναγκαζόμαστε για πολλαπλή φορά να ζητήσουμε την τροποποίηση του νόμου όπου θα διαφυλάσσει την μετακίνηση ασθενών, ευπαθών προϊόντων και άλλων  έκτακτων περιστατικών από την νησιωτική Ελλάδα προς την ηπειρωτική.

Αναγκαζόμαστε για πολλαπλή φορά να ζητήσουμε το  αναφαίρετο δικαίωμά μας ως φορολογούμενοι αυτής της χώρας και κάτοικοι νησιωτικών περιοχών να διεκδικούμε ισότιμη μεταχείριση με τους κατοίκους της υπόλοιπης ηπειρωτικής Ελλάδας.

Αναγκαζόμαστε για πολλαπλή φορά να αντιδράσουμε στην οικονομική καταστροφή του τόπου μας στο βωμό της διεκδίκησης και ευημερίας άλλων κλάδων. Αρνούμαστε να δεχτούμε ότι η πολιτεία είναι αρωγός σε μία οικονομική καταστροφή του κλάδου μας, δείχνοντας αδυναμία να εφαρμοστεί ένας νόμος παρωδία που η ίδια έφτιαξε και το μοναδικό αποτέλεσμα που έχει επιφέρει έως σήμερα, είναι να κρατάει ομήρους ολόκληρες κοινωνίες αποκλεισμένες στην νησιωτική χώρα.

Αναγκαζόμαστε για πολλαπλή φορά να υπενθυμίσουμε ότι για δεκαετίες ο εργασιακός κλάδος του εμπορικού ναυτικού χρησιμοποιεί κατά κόρον την χειμερινή περίοδο για να διεκδικήσει τα αιτήματα του, περίοδος που η Κρήτη και άλλες νησιωτικές περιοχές παράγουν στο μέγιστο τα πολύτιμα για την τοπική οικονομία αγροτικά τους προϊόντα.

Από τα παραπάνω σας καλούμε, έστω και την ύστατη στιγμή να δεσμευτείτε  προσωπικά ότι δεν υπάρχει αποκλεισμός των νησιωτικών περιοχών πέραν των 48 ωρών.

Σας καλούμε επίσης να εκκινήσετε άμεσα τις διαδικασίες, ώστε με Νόμο του κράτους να αποπλέει καράβι ασφαλείας κάθε 48 ώρες και όχι όπως ισχύει σήμερα κάθε 72 ώρες να γίνεται προσπάθεια να συγκληθεί το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών ώστε να αποφανθεί εάν και εφόσον θα αποπλεύσει. Αυτό δεν αναδεικνύει την σοβαρότητα όπου η ηγεσία του ΥπΕΝ αντιμετωπίζει ένα τόσο σημαντικό ζήτημα για κάθε τοπική οικονομία και κατ’ επέκταση την ελληνική οικονομία, όπου αναμένει τα μέγιστα από τον πρωτογενή τομέα για την ανάκαμψη της.

Ευελπιστούμε ότι θα ενεργήσετε άμεσα και αποτελεσματικά προς αυτή την κατεύθυνση».

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Προβλήματα στη μετακίνηση αγροτικών προϊόντων λόγω της απεργίας της ΠΝΟ
Επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Ναυτιλίας απέστειλαν αγροτικοί σύλλογοι της Κρήτης, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα που δημιουργούνται στην μετακίνηση αγροτικών προϊόντων από την Κρήτη κατά τη...
Κρήτη: Προβλήματα στη μετακίνηση αγροτικών προϊόντων λόγω της απεργίας της ΠΝΟ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Διαμαρτύρονται οι αγρότες για τη συνεχιζόμενη απεργία στα πλοία
Με αφορμή τη συνεχιζόμενη απεργία στα πλοία, αγροτικοί σύλλογοι της Κρήτης υποστηρίζουν ότι ο αποκλεισμός του νησιού από θαλάσσης, έχει ολέθριες οικονομικές συνέπειες για τα ευπαθή κηπευτικά προϊόντα, ενώ...
Κρήτη: Διαμαρτύρονται οι αγρότες για τη συνεχιζόμενη απεργία στα πλοία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ετοιμάζουν αγωγές οι αγρότες για την απεργία της ΠΝΟ
Νέα ένταση μεταξύ αγροτών της Κρήτης και των ναυτικών κυοφορεί η παράταση της απεργίας της ΠΝΟ μέχρι το βράδυ της Παρασκευής. Αγροτικοί σύλλογοι ετοιμάζονται να καταθέσουν αγωγές ενώ προβληματισμός επικρατεί...
Ετοιμάζουν αγωγές οι αγρότες για την απεργία της ΠΝΟ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ταυτοποιήθηκαν οι εμπρηστές του λιμανιού
Στην ταυτοποίηση των δραστών του εμπρησμού στο εκδοτήριο της ΑΝΕΚ στο Ηράκλειο προχώρησαν οι λιμενικές αρχές με βάση το υλικό που έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας του χώρου, το βράδυ της περασμένης...
Ταυτοποιήθηκαν οι εμπρηστές του λιμανιού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ξανά στα λιμάνια της Κρήτης οι αγρότες
Νέες κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι αγρότες της Κρήτης με στόχο να μεταφερθούν και τα υπόλοιπα προϊόντα τους στην ηπειρωτική Ελλάδα. Σήμερα (Παρασκευή) ετοιμάζουν νέα κάθοδο στο λιμάνι του Ηρακλείου ενώ ήδη από...
Ξανά στα λιμάνια της Κρήτης οι αγρότες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οργή αγροτών στο λιμάνι του Ηρακλείου
Ένταση δημιουργήθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου όταν αγρότες ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους ναυτικούς στα δύο πλοία που παραμένουν αγκυροβολημένα από το πρωί της Παρασκευής. Νωρίτερα οι αγρότες είχαν...
Οργή αγροτών στο λιμάνι του Ηρακλείου

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας