• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  24°C 20.8°C / 25.8°C
  2 BF
  57%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 21.1°C / 23.4°C
  3 BF
  74%
 • Πάτρα
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 15.0°C / 21.6°C
  1 BF
  44%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 12.9°C / 18.6°C
  1 BF
  76%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  19°C 18.9°C / 18.9°C
  0 BF
  88%
 • Βέροια
  Σποραδικές νεφώσεις
  23°C 21.0°C / 24.0°C
  1 BF
  64%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  20°C 19.0°C / 20.4°C
  2 BF
  46%
 • Αγρίνιο
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 19.9°C / 19.9°C
  1 BF
  40%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  22°C 21.8°C / 26.1°C
  3 BF
  35%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  24°C 20.7°C / 23.9°C
  0 BF
  69%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  22°C 21.1°C / 22.4°C
  1 BF
  78%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  23°C 23.5°C / 23.5°C
  2 BF
  87%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  22°C 21.6°C / 21.6°C
  2 BF
  48%
 • Λάρισα
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  20°C 19.9°C / 21.2°C
  0 BF
  64%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  24°C 17.5°C / 24.4°C
  0 BF
  60%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 22.8°C / 23.2°C
  3 BF
  55%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  22°C 21.0°C / 23.8°C
  1 BF
  56%
 • Καβάλα
  Σποραδικές νεφώσεις
  19°C 18.7°C / 18.7°C
  1 BF
  82%
 • Κατερίνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  22°C 21.2°C / 23.3°C
  1 BF
  76%
 • Καστοριά
  Αραιές νεφώσεις
  20°C 19.6°C / 19.6°C
  1 BF
  62%

Αντιδρούν οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης στην επιστολή της Κεραμέως

 • A-
 • A+
Για προσπάθεια τρομοκράτησης και την καταστολής των φοιτητών, κάνουν λόγο σε ανακοίνωσή τους οι εκλεγμένοι φοιτητές με την Πανσπουδαστική Κ.Σ. στο Πολυτεχνείο Κρήτης, αναφορικά με την επιστολή της υπουργού Παιδείας με την οποία ζητά την παρέμβαση εισαγγελέα για τον πολύωρο εγκλεισμό του κοσμήτορα της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών ύστερα από διαμαρτυρία των φοιτητών στο γραφείο του.

Οι φοιτητές χαρακτηρίζουν «κατάπτυστη» την επιστολή της υπουργού και ζητούν να παρθεί πίσω το κάλεσμα για εισαγγελική παρέμβαση, ενώ κάνουν λόγο για όξυνση της καταστολής.

«Το υπουργείο Παιδείας να σταματήσει την τρομοκράτηση και την καταστολή των φοιτητών και να ασχοληθεί με τα εκρηκτικά προβλήματα στις σχολές», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τέλος οι φοιτητές κάνουν γνωστό ότι την ερχόμενη Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι οργανώνουν κινητοποίηση στην πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης και την Πέμπτη στις 7 το βράδυ συλλαλητήριο στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Η ανακοίνωση των εκλεγμένων με την Πανσπουδαστική Κ.Σ. στο Πολυτεχνείο Κρήτης και του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητών Εστίας Πολυτεχνείου Κρήτης:


«Η κατάπτυστη επιστολή της υπουργού παιδείας Κεραμέως που ζητά εισαγγελική παρέμβαση στο Πολυτεχνείο Κρήτης 15 μέρες μετά (!) την τοποθέτηση της κοσμητείας για τα συγκεκριμένα γεγονότα, επιβεβαιώνει ότι ο λόγος που η κυβέρνηση συνεχίζει και επιλέγει να συντηρεί μια βολική για εκείνη συζήτηση είναι γιατί από την αρχή της χρονιάς ξετυλίγει ένα ύπουλο σχέδιο για εφαρμογή του νόμου Κεραμέως- Χρυσοχοϊδη, ο οποίος καταδικάστηκε μαζικά και κατηγορηματικά από τους φοιτητές σε όλη τη χώρα και που για αυτό έχει “μείνει στα χαρτιά”.

Τι αλήθεια εξυπηρετεί η διατήρηση στην επικαιρότητα ενός ζητήματος, για το οποίο έχει αποκαλυφθεί η αλήθεια και με την παρέμβαση των φοιτητικών συλλόγων δεν πέρασε η πρόθεση πειθαρχικής ποινής στους φοιτητές;!

Τι εξυπηρετεί η προβολή επιμέρους περιθωριακών πλευρών των γεγονότων και όχι η αληθινή που λέει ότι με πρόφαση μια «χειρόγραφη αφίσα που κολλήθηκε με σελοτέιπ» (!) φτάσαμε να μιλάμε για την ανάγκη εφαρμογής του νόμου για την Πανεπιστημιακή αστυνομία;!

Είναι εξόφθαλμο ότι η κυβέρνηση μαζί με τους υποστηρικτές της φτιάχνουν αφορμές και αιτίες για να προχωρήσουν την εφαρμογή του νόμου.

Η «άφαντη» για τα προβλήματα του πολυτεχνείου Κρήτης υπουργός κ Κεραμέως εμφανίστηκε με μια επιστολή που απευθύνεται στον εισαγγελέα…!

Δεν την είδαμε όμως να εμφανίζεται ούτε για μια απάντηση για τα δεκάδες αιτήματα που καταθέσαν οι ΦΣ και που αφορούν το πραγματικό έγκλημα που συντελείτε για τις σπουδές μας: όπως για τους κοντά 100 φοιτητές που μένουν εκτός εστιών παρότι το έχουν ανάγκη, για την ασφυκτική κατάσταση στα λεωφορεία, στις αίθουσες των μαθημάτων και τις τεράστιες ουρές στη λέσχη σίτισης, την στιγμή μάλιστα που υπάρχουν κρούσματα σε σχολές και δεν υπάρχουν ουσιαστικά μέτρα για να μην εξαπλωθεί ο ιός ενώ το ιατρείο του Πολυτεχνείου δεν λειτουργεί. Δεν λέει τίποτα για τη συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση, για τις ελλείψεις καθηγητών και εργαστηριακού προσωπικού στο ίδρυμα, που έχουν σαν αποτέλεσμα ακόμα και τη συγχώνευση μαθημάτων, ενώ την ίδια ώρα που μέσα από αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών δημιουργήθηκε στα Χανιά η πρώτη σχολή με «διπλό πτυχίο», που οδηγεί σε περεταίρω κατηγοριοποίηση των αποφοίτων. Αυτό είναι το «σύγχρονο» πανεπιστήμιο που θέλετε να «προστατέψετε»;! ή τις μπίζνες που κανονίζονται και ενισχύονται με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ όπως αποκαλύφθηκε και από το Στρατηγικό Σχεδιασμό του Πολυτεχνείου που δεν «χωράει» όπως φαίνεται τις ανάγκες των φοιτητών.

Στις διεκδικήσεις μας θέλουμε απαντήσεις, όχι πειθαρχικά και συνεχώς αρνήσεις!

Καμία άστοχη ενέργεια που δεν εκφράζει τις συλλογικές μας αποφάσεις, όσο κι αν προσπαθούν να την φουσκώσουν, δεν μπορεί να κρύψει την πιο βαθιά στόχευση που είναι: να σκύψουμε το κεφάλι και να αποδεχτούμε σπουδές και ζωή που η σημερινή και όλες οι κυβερνήσεις θέλουν να μας επιβάλλουν ως μονόδρομο. Μόνο οι φοιτητές με τον οργανωμένο μαζικό αγώνα τους μπορούν υπερασπιστούν τα δικαιώματα τους.

Ο αποπροσανατολισμός και η συκοφάντηση των αγώνων μας δεν θα περάσει!

Ήρθαμε να σπουδάσουμε και να μάθουμε ολοκληρωμένα το αντικείμενό μας, να ανοίξουμε μια νέα σελίδα στην ζωή μας, να εξοπλιστούμε με αυτά τα εφόδια για το μέλλον.

Για αυτό ακριβώς δεν ανεχόμαστε να μην έχουμε φωνή, να μην παίρνουμε απαντήσεις στις διεκδικήσεις μας, και την ίδια ώρα να ποινικοποιείται η δράση μας.

Να παρθεί πίσω το κάλεσμα για εισαγγελική παρέμβαση!

Ο νόμος δεν θα εφαρμοστεί».

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πολυτεχνείο Κρήτης: Διαμαρτυρία φοιτητών ενάντια στην παρέμβαση Κεραμέως
Με διαμαρτυρία στο κέντρο των Χανίων ξεκίνησαν τη σειρά κινητοποιήσεων που οργανώνουν τις προσεχείς μέρες οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, διαμαρτυρόμενοι για την στάση της υπουργού Παιδείας για το...
Πολυτεχνείο Κρήτης: Διαμαρτυρία φοιτητών ενάντια στην παρέμβαση Κεραμέως
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τραβάει το σκοινί η Κεραμέως - Στον εισαγγελέα για το επεισόδιο στο Πολυτεχνείο Κρήτης
Αναφορά στον Εισαγγελέα Χανίων με την οποία ζητά την παρέμβασή του προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν αξιόποινες πράξεις που έλαβαν χώρα εντός του Πολυτεχνείου Κρήτης κατά τη διάρκεια του περιστατικού με τον...
Τραβάει το σκοινί η Κεραμέως - Στον εισαγγελέα για το επεισόδιο στο Πολυτεχνείο Κρήτης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κινητοποιήσεις στο Πολυτεχνείο Κρήτης για τη φοιτητική λέσχη και τη σίτιση
Σε κινητοποίηση προχωρούν οι φοιτητικοί σύλλογοι του Πολυτεχνείου Κρήτης, διαμαρτυρόμενοι για ζητήματα που αφορούν τη φοιτητική λέσχη και το θέμα της σίτισης των φοιτητών.
Κινητοποιήσεις στο Πολυτεχνείο Κρήτης για τη φοιτητική λέσχη και τη σίτιση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Καταγγελία φοιτητών για την κατάσταση των εστιών στο Πολυτεχνείο Κρήτης
Στα πολλά προβλήματα και στις κακές συνθήκες διαβίωσή τους, αναφέρονται οι φοιτητές των εστιών του Πολυτεχνείου Κρήτης στα Χανιά.
Καταγγελία φοιτητών για την κατάσταση των εστιών στο Πολυτεχνείο Κρήτης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανεπιστήμιο Κρήτης: Νίκη των φοιτητών η θέση του πρύτανη για το Foundation Year
Ως νίκη του φοιτητικού κινήματος χαρακτηρίζει ο Φοιτητικός Σύλλογος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, την θέση που πήρε επίσημα ο πρύτανης του ιδρύματος, κ. Κοντάκης, αναφορικά με το Foundation...
Πανεπιστήμιο Κρήτης: Νίκη των φοιτητών η θέση του πρύτανη για το Foundation Year
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χανιά: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις φοιτητών για την εισαγγελική παρέμβαση
Σειρά κινητοποιήσεων για την ανώτατη εκπαίδευση αλλά και για την επέτειο του Πολυτεχνείου διοργανώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι του Πολυτεχνείου Κρήτης - Κάλεσμα σε τοπικούς φορείς για συντονισμό απέναντι στην...
Χανιά: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις φοιτητών για την εισαγγελική παρέμβαση

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας