• Αθήνα
  Αυξημένες νεφώσεις
  20°C 19.8°C / 21.6°C
  2 BF
  73%
 • Θεσσαλονίκη
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 13.6°C / 13.6°C
  3 BF
  94%
 • Πάτρα
  Αραιές νεφώσεις
  18°C 17.0°C / 18.0°C
  6 BF
  88%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 10.9°C / 10.9°C
  1 BF
  93%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  15°C 14.9°C / 14.9°C
  5 BF
  82%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 13.0°C / 13.0°C
  2 BF
  96%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 9.4°C / 9.4°C
  1 BF
  93%
 • Αγρίνιο
  Αραιές νεφώσεις
  18°C 17.6°C / 17.6°C
  4 BF
  93%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 23.8°C / 23.8°C
  6 BF
  46%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 15.9°C / 15.9°C
  6 BF
  67%
 • Ερμούπολη
  Αυξημένες νεφώσεις
  22°C 22.4°C / 22.4°C
  6 BF
  60%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  18°C 18.1°C / 18.1°C
  5 BF
  75%
 • Κεφαλονιά
  Αραιές νεφώσεις
  17°C 16.8°C / 16.8°C
  6 BF
  84%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 11.9°C / 11.9°C
  0 BF
  100%
 • Λαμία
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  15°C 14.8°C / 14.8°C
  2 BF
  90%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  20°C 14.8°C / 19.8°C
  2 BF
  88%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 20.0°C / 21.8°C
  4 BF
  56%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  14°C 14.5°C / 14.5°C
  2 BF
  90%
 • Κατερίνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 12.2°C / 13.7°C
  3 BF
  86%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 9.8°C / 9.8°C
  0 BF
  93%

Φοιτητές Πολυτεχνείου Κρήτης: «Στόχος της Κοσμητείας η δίωξη φοιτητών»

 • A-
 • A+
Ανακοίνωση-απάντηση στην καταγγελία της Κοσμητείας του ΗΜΜΥ του Πολυτεχνείου Κρήτης για απειλές και κλείδωμα κοσμήτορα, εξέδωσε η Ενωτική Πρωτοβουλία Φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Στην ανακοίνωση οι φοιτητές τονίζουν ότι η Κοσμητεία έχει ξεκάθαρο στόχο να εφαρμόσει την ατζέντα της κυβέρνησης για πειθαρχικές διώξεις όσων φοιτητών διεκδικούν ή αγωνίζονται, ενώ καταδικάζει την ανακοίνωση της Κοσμητείας για το γεγονός ότι συκοφαντεί τον φοιτητικό σύλλογο.

Οι φοιτητές υποστηρίζουν ότι οι αφίσες, ο συνδικαλισμός, και η ύπαρξη οργάνων είναι υπόθεση των φοιτητών και αποτελούν κεκτημένα του φοιτητικού κινήματος.

«Γίνεται αντιληπτό πως όχι μόνο η Κοσμητεία παραμένει ανένδοτη στην θέση της, που δεν είναι άλλη από την πλήρη στήριξη και εφαρμογή του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοιδη, αλλά επιχειρεί και την πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας και των γεγονότων προκειμένου να εξηγήσει την στάση αυτή», αναφέρουν οι φοιτητές, συμπληρώνοντας πως «κανένας δεν θα παραποιήσει την αλήθεια προκειμένου να συκοφαντήσει το φοιτητικό κίνημα και να εξυπηρετήσει το κυβερνητικό σχέδιο στις σχολές».

Αναλυτικά η ανακοίνωση από την Ενωτική Πρωτοβουλία Φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης:


«Σημερα δημοσιευτηκε ανακοίνωση της Κοσμητείας ΗΜΜΥ σχετικά με την προσπάθεια εκκίνησης πειθαρχικής δίωξης σε φοιτητή της σχολής από τον καθηγητή Μπλετσα και τον Κοσμήτορα Καρυστινό. Αρχικά η αναφορά σε “ομάδες” που παρακωλύουν την εκπαιδευτική διαδικασία και αποτελούνται από μειοψηφίες αποτελεί ευθέως απαξίωση και μη αναγνώριση του Φοιτητικού μας Συλλόγου και των οργάνων του. Ο Κοσμήτορας μας “ξεχνά” μάλλον, να αναφέρει την μαζικότητα της κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε με αποφαση των ΦΣ στην Σύγκλητο του ΠΚ (πανω απο 100 φοιτητές) ενάντια στην επιβολή πειθαρχικού. Μάλιστα ο ίδιος στην διαδικασία την συγκλήτου παρά την επιμονή των φοιτητών να τοποθετηθεί άνοιγε το μικρόφωνο μόνο για να πει “ποτέ θα αρχίσει η σύγκλητος” προκειμένου να διωχθούν οι φοιτητές και το θέμα να μη συζητηθεί. Ταυτόχρονα η συνεννόηση των διοικήσεων δεν ήταν και τόσο καλή, αφού πρύτανης και αντιπρύτανης δήλωναν δεν ξερω-δεν ειδα-δεν απαντω, ενώ ο κοσμήτορας Καρυστινός την επόμενη μέρα δήλωσε πως είχε σταλεί ανάλογο mail στην πρυτανεία. Έχει αξία να βέβαια να πούμε ότι τελικά ακόμα και αυτή η ανακοίνωση στης Πρυτανείας αντιβαίνει την χιδεα ανακοίνωση της κοσμητείας του ΗΜΜΥ και τους εκθέτει.

Γινεται αντιληπτο πως οχι μόνο η Κοσμητεία παραμένει ανένδοτη στην θέση της, που δεν είναι άλλη από την πλήρη στήριξη και εφαρμογή του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοιδη, αλλά ζηλεύοντας μάλλον και τα επιτεύγματα άλλων Κοσμητόρων- όπως είναι ο Κουρκουλής στην ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ- επιχειρεί και την πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας και των γεγονότων προκειμένου να εξηγήσει την στάση αυτή. Η απόρριψη του νόμου ΚΧ από το φοιτητικό κίνημα και την πανεπιστημιακή κοινότητα, οι μαζικές φοιτητικές κινητοποιήσεις, οι εκατοντάδες αποφάσεις Φοιτητικών Συλλόγων και Συλλόγων ΔΕΠ ενάντια στην εφαρμογή οποιασδήποτε πτυχής του, διαδικασία που οδήγησε και στην επαναλαμβανόμενη αναβολή της ΟΠΠΙ, έχει ενοχλήσει μάλλον τόσο το ίδιο το Υπουργείο , όσο και τους παρατρεχάμενους του. Γι’αυτό και ο Καρυστινός, απέναντι στην αντίδραση του Φοιτητικού μας Συλλόγου αλλά και τόσων ΦΣ πανελλαδικά, επιχειρεί να νομιμοποιήσει μια διαδικασία πειθαρχικού απέναντι σε συνδικαλιστή φοιτητή μέσα από λασπολογία και ψεύδη. Γιατί δεν κάνει ξεκάθαρες τις πολιτικές του θέσεις και στοχεύσεις; Γιατί η Κοσμητεία δε μιλάει ανοιχτά για την εφαρμογή του νομου και της ατζέντας της κυβέρνησης, γιατί δεν λέει ξεκαθαρα πως θα τιμωρει με πειθαρχικά τους φοιτητές όταν διεκδικούν και αγωνίζονται, αλλά προτιμά να συκοφαντεί τον Φοιτητικό Σύλλογο;

Ξεχνά μάλλον και τις δεκάδες αποφάσεις ΦΣ σε όλη την Ελλάδα που καταδικάζουν τις πρακτικές του ίδιου και του Μπλέτσα. Ξεχνά ή μάλλον αποκρύπτει ότι η προσπάθεια τους να εφαρμόσουν το νόμο ΚΧ έχει βρει απέναντί της τον ΦΣ και το φοιτητικό κίνημα !!

Τέλος η διοίκηση της σχολής μας ανακοινώνει ότι η αφισοκόλληση θα γίνεται πλέον μόνο σε ταμπλό! Στο Πολυτεχνείο Κρήτης όπως και σε όλα τα ιδρύματα της χωρας υπάρχει ενεργά η αφισοκόλληση (διαφορών περιεχομένων) και εντελώς τυχαία ονομάζεται αφισορυπανση μετά την ψήφιση του ν. Κ-Χ. Οι αφίσες, ο συνδικαλισμός, και η ύπαρξη οργάνων είναι υπόθεση των φοιτητων και αποτελουν κεκτημένα του φοιτητικού κινήματος, των αγώνων ενάντια στην Χούντα, των χιλιάδων φοιτητών που πάλεψαν, δίνοντας ακόμα και τη ζωή τους για να έχει ο καθένας από εμάς την ελευθερία να εκφράζεται, να διεκδικεί συλλογικά να αγωνίζεται. Οι διοικήσεις, το κράτος και οι καθηγητές δεν είχαν ποτέ σχέση και λόγο για τις πρακτικές των φοιτητικού κινήματος!

Η θέση του Καρυστινου ειναι ξεκαθαρη, ας κάνουμε και εμεις την δική μας! Κανένας Κοσμήτορας, καμία Κεραμεως και κανένας Μπλέτσας δεν θα τα ακυρώσει. Κανένας δεν θα παραποιήσει την αλήθεια προκειμένου να συκοφαντήσει το φοιτητικό κίνημα και να εξυπηρετήσει το κυβερνητικό σχέδιο στις σχολές!

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Δεν πρόκειται να τους περάσει!

ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΔΕ ΠΙΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ».

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανεπιστήμιο Κρήτης: Νίκη των φοιτητών η θέση του πρύτανη για το Foundation Year
Ως νίκη του φοιτητικού κινήματος χαρακτηρίζει ο Φοιτητικός Σύλλογος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, την θέση που πήρε επίσημα ο πρύτανης του ιδρύματος, κ. Κοντάκης, αναφορικά με το Foundation...
Πανεπιστήμιο Κρήτης: Νίκη των φοιτητών η θέση του πρύτανη για το Foundation Year
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πολυτεχνείο Κρήτης: Διαμαρτυρία φοιτητών ενάντια στην παρέμβαση Κεραμέως
Με διαμαρτυρία στο κέντρο των Χανίων ξεκίνησαν τη σειρά κινητοποιήσεων που οργανώνουν τις προσεχείς μέρες οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, διαμαρτυρόμενοι για την στάση της υπουργού Παιδείας για το...
Πολυτεχνείο Κρήτης: Διαμαρτυρία φοιτητών ενάντια στην παρέμβαση Κεραμέως
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χανιά: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις φοιτητών για την εισαγγελική παρέμβαση
Σειρά κινητοποιήσεων για την ανώτατη εκπαίδευση αλλά και για την επέτειο του Πολυτεχνείου διοργανώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι του Πολυτεχνείου Κρήτης - Κάλεσμα σε τοπικούς φορείς για συντονισμό απέναντι στην...
Χανιά: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις φοιτητών για την εισαγγελική παρέμβαση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τραβάει το σκοινί η Κεραμέως - Στον εισαγγελέα για το επεισόδιο στο Πολυτεχνείο Κρήτης
Αναφορά στον Εισαγγελέα Χανίων με την οποία ζητά την παρέμβασή του προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν αξιόποινες πράξεις που έλαβαν χώρα εντός του Πολυτεχνείου Κρήτης κατά τη διάρκεια του περιστατικού με τον...
Τραβάει το σκοινί η Κεραμέως - Στον εισαγγελέα για το επεισόδιο στο Πολυτεχνείο Κρήτης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πολυτεχνείο Κρήτης: Καταγγέλλουν διαστρέβλωση των γεγονότων με τον κοσμήτορα
Για διαστρεβλώσεις και συκοφαντικές διατυπώσεις σε βάρος των φοιτητών και του φοιτητικού συλλόγου, κάνει λόγο ο Ενιαίος Φοιτητικός Σύλλογος του Πολυτεχνείου Κρήτης, αναφορικά με το περιστατικό με τον κοσμήτορα...
Πολυτεχνείο Κρήτης: Καταγγέλλουν διαστρέβλωση των γεγονότων με τον κοσμήτορα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χανιά: Καταγγέλλουν λογοκρισία σε φοιτήτρια για ανάρτησή της
Την λογοκρισία σε κείμενο φοιτήτριας αλλά και την διαγραφή της από ομάδα στο facebook που ανήκει στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο, καταγγέλλουν φοιτήτριες του ιδρύματος.
Χανιά: Καταγγέλλουν λογοκρισία σε φοιτήτρια για ανάρτησή της

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας