• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  10°C 7.2°C / 12.4°C
  1 BF
  75%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  6°C 4.4°C / 8.3°C
  1 BF
  76%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 11.0°C / 14.0°C
  1 BF
  70%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  8°C 7.9°C / 7.9°C
  3 BF
  81%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  4°C 3.9°C / 4.6°C
  1 BF
  93%
 • Βέροια
  Σποραδικές νεφώσεις
  4°C 3.2°C / 7.5°C
  1 BF
  80%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  1°C -0.4°C / 1.4°C
  2 BF
  69%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 9.6°C / 11.6°C
  2 BF
  82%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  12°C 11.8°C / 14.1°C
  3 BF
  76%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  12°C 7.9°C / 11.9°C
  3 BF
  82%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  13°C 12.8°C / 14.6°C
  4 BF
  62%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  10°C 8.7°C / 12.3°C
  0 BF
  76%
 • Κεφαλονιά
  Αυξημένες νεφώσεις
  17°C 16.9°C / 16.9°C
  5 BF
  76%
 • Λάρισα
  Σποραδικές νεφώσεις
  2°C 1.9°C / 3.5°C
  2 BF
  100%
 • Λαμία
  Ελαφρές νεφώσεις
  10°C 3.5°C / 11.7°C
  1 BF
  100%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 5.8°C / 14.9°C
  1 BF
  65%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  10°C 7.4°C / 12.7°C
  2 BF
  67%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  9°C 1.3°C / 9.4°C
  0 BF
  80%
 • Κατερίνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  5°C 2.7°C / 9.4°C
  1 BF
  79%
 • Καστοριά
  Σποραδικές νεφώσεις
  2°C 1.8°C / 1.8°C
  1 BF
  75%

Το κτίριο του 2ου λυκείου της Ιεράπετρας

radiolasithi.gr

Επιστολή στην Κεραμέως για τις συγχωνεύσεις από μαθητές της Ιεράπετρας

 • A-
 • A+
Επιστολή προς την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως καθώς και στον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου απέστειλαν οι μαθητές του 2ου Λυκείου της Ιεράπετρας με αφορμή την συγχώνευση τμημάτων του σχολείου.

Όπως αναφέρουν οι μαθητές στην επιστολή τους, η σύμπτυξη των τμημάτων αποτελεί μια λανθασμένη κίνηση, που θα επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην μαθητική όσο και στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Σύμφωνα με τους μαθητές, με τη συγχώνευση υποβαθμίζεται σημαντικά η εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς οι καθηγητές καλούνται να διδάξουν σε μεγαλύτερο αριθμό μαθητών, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο τους. Η προσοχή των μαθητών διασπάται ευκολότερα από το στόχο του μαθήματος, με αποτέλεσμα να επικρατεί χάος στις σχολικές αίθουσες ενώ επηρεάζεται και αρνητικά η ψυχολογία τους λόγω της αλλαγής περιβάλλοντος ένα μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους.

Επιπλέον οι μαθητές θεωρούν ότι «είναι απαράδεκτο εν μέσω της πανδημίας να συγκεντρώνονται 27-28 παιδιά σε μία σχολική αίθουσα, πράγμα το οποίο θέτει σε κίνδυνο την υγεία των μαθητών και εκπαιδευτικών, αφού αυξάνεται η πιθανότητα μετάδοσης του ιού».

Επίσης, αναφέρονται και στην επίδραση που θα έχει στους εκπαιδευτικούς, τονίζοντας πως «με τη λήψη αυτής της απόφασης επέρχεται αναστάτωση στους αναπληρωτές και μόνιμους καθηγητές, καθώς οι πρώτοι αναγκάζονται να μετακινούνται διαρκώς σε διαφορετικές σχολικές μονάδες».

Μάλιστα οι μαθητές υπογραμμίζουν στο τέλος της επιστολής τους πως «αυτή η απόφαση εξυπηρετεί μονάχα τα συμφέροντα του Υπουργείου, δηλαδή την κάλυψη κενών χωρίς πρόσληψη καθηγητών, και όχι των μαθητών και εκπαιδευτικών, οι οποίοι οφείλουν να έχουν λόγο σε ζητήματα που τους επηρεάζουν άμεσα», ζητώντας να επανεξεταστεί αυτή η απόφαση.

Αναλυτικά η επιστολή:


«Εμείς οι μαθητές της Β’ Λυκείου του 20υ Γενικού Λυκείου Ιεράπετρας, απευθυνόμαστε σε εσάς με σκοπό να εκφράσουμε τη δυσαρέσκειά μας για την απόφαση της συγχώνευσης των τμημάτων.

Η σύμπτυξη των τμημάτων αποτελεί μια λανθασμένη κίνηση, που θα επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην μαθητική όσο και στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Αδιαμφισβήτητα με τη συγχώνευση υποβαθμίζεται σημαντικά η εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς οι καθηγητές καλούνται να διδάξουν σε μεγαλύτερο αριθμό μαθητών, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο τους. Η προσοχή των μαθητών διασπάται ευκολότερα από το στόχο του μαθήματος, με αποτέλεσμα να επικρατεί χάος στις σχολικές αίθουσες ενώ επηρεάζεται και αρνητικά η ψυχολογία τους λόγω της αλλαγής περιβάλλοντος ένα μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους.

Επιπλέον θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο εν μέσω της πανδημίας να συγκεντρώνονται 27-28 παιδιά σε μία σχολική αίθουσα, πράγμα το οποίο θέτει σε κίνδυνο την υγεία των μαθητών και εκπαιδευτικών, αφού αυξάνεται η πιθανότητα μετάδοσης του ιού.

Ενώ η έναρξη της σχολικής χρονιάς βρήκε το σχολείο μας πλήρως στελεχωμένο από πλευράς καθηγητών και υλικοτεχνικής υποδομής, στις 8 Οκτωβρίου, αφότου έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι διαδικασίες εκλογής 5μελών και 15μελούς συμβουλίου, καλούμαστε να υποστούμε ανακατανομή των μαθητών των τμημάτων και μάλιστα με αύξηση αριθμού παιδιών στα 26, 26, 27.

Με τη λήψη αυτής της απόφασης επέρχεται αναστάτωση στους αναπληρωτές και μόνιμους καθηγητές, καθώς οι πρώτοι αναγκάζονται να μετακινούνται διαρκώς σε διαφορετικές σχολικές μονάδες. Για τους λόγους που προ ειπώθηκαν θεωρούμε πως αυτή η απόφαση εξυπηρετεί μονάχα τα συμφέροντα του Υπουργείου, δηλαδή την κάλυψη κενών χωρίς πρόσληψη καθηγητών, και όχι των μαθητών και εκπαιδευτικών, οι οποίοι οφείλουν να έχουν λόγο σε ζητήματα που τους επηρεάζουν άμεσα.

Έτσι λοιπόν σας καλούμε να επανεξετάσετε τις επιλογές σας και να επανεκτιμήσετε τις σοβαρότατες επιπτώσεις που μπορεί να έχει η συγχώνευση των τμημάτων.

Με εκτίμηση, οι μαθητές της Β’ Λυκείου του 2ου Γενικού Λυκείου Ιεράπετρας».

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σε ρόλο εμπρηστή η Κεραμέως
Με καθυστέρηση 15 ημερών η υπουργός Παιδείας ζητά παρέμβαση εισαγγελέα για περιστατικό στο Πολυτεχνείο Κρήτης που είχε διευθετηθεί μέσα στην εκπαιδευτική κοινότητα.
Σε ρόλο εμπρηστή η Κεραμέως
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Επιστολή του αντιπεριφερειάρχη Χανίων στην Κεραμέως για τις συγχωνεύσεις
Να μην προχωρήσει η ενδεχόμενη σύμπτυξη τάξεων και τμημάτων στις εκπαιδευτικές μονάδες της Π.Ε. Χανίων, ζητά με έγγραφό του προς την υπουργό Παιδείας, Ν. Κεραμέως, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής.
Επιστολή του αντιπεριφερειάρχη Χανίων στην Κεραμέως για τις συγχωνεύσεις
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν «περίσσεψαν» Σχολικά Γεύματα για τα σχολεία της Ιεράπετρας
Κανένα σχολείο της Ιεράπετρας, αλλά και του νομού Λασιθίου, δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα σίτισης μαθητών «Σχολικά Γεύματα» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
Δεν «περίσσεψαν» Σχολικά Γεύματα για τα σχολεία της Ιεράπετρας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Επιστολή στην Κεραμέως από μαθητές του σεισμόπληκτου Αρκαλοχωρίου
Την επιστροφή τους στη δια ζώσης διδασκαλία και την μοριοδότηση των φετινών υποψηφίων του Δήμου Μινώα Πεδιάδας στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, ζητούν, μέσω επιστολής τους προς την υπουργό Παιδείας, Ν....
Επιστολή στην Κεραμέως από μαθητές του σεισμόπληκτου Αρκαλοχωρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χανιά: Κινητοποίησεις μαθητών ενάντια στο νομοσχέδιο για την Παιδεία
Κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο της υπουργού Παιδείας Κεραμέως και τις αλλαγές στην εκπαίδευση, διοργανώνουν για την Παρασκευή οι μαθητές των Χανίων.
Χανιά: Κινητοποίησεις μαθητών ενάντια στο νομοσχέδιο για την Παιδεία

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας