• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 22.2°C / 25.8°C
  2 BF
  56%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 17.6°C / 23.5°C
  0 BF
  68%
 • Πάτρα
  Αραιές νεφώσεις
  23°C 21.2°C / 24.3°C
  2 BF
  76%
 • Ιωάννινα
  Αραιές νεφώσεις
  16°C 15.9°C / 20.3°C
  0 BF
  94%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  20°C 19.9°C / 21.3°C
  3 BF
  68%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  22°C 17.0°C / 23.0°C
  2 BF
  63%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  19°C 18.4°C / 21.1°C
  0 BF
  42%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  23°C 18.5°C / 24.1°C
  2 BF
  78%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 22.8°C / 24.7°C
  5 BF
  61%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 19.9°C / 20.9°C
  4 BF
  77%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 23.1°C / 24.8°C
  2 BF
  68%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 20.6°C / 22.3°C
  2 BF
  68%
 • Κεφαλονιά
  Αραιές νεφώσεις
  22°C 21.9°C / 22.9°C
  3 BF
  83%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 21.5°C / 21.9°C
  0 BF
  53%
 • Λαμία
  Αραιές νεφώσεις
  23°C 21.5°C / 23.9°C
  1 BF
  100%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  22°C 22.1°C / 22.8°C
  3 BF
  54%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 22.7°C / 26.0°C
  0 BF
  43%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 18.8°C / 19.3°C
  0 BF
  73%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  21°C 17.7°C / 24.3°C
  2 BF
  56%
 • Καστοριά
  Σποραδικές νεφώσεις
  20°C 19.8°C / 19.8°C
  1 BF
  47%
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Ψήφισμα κατά των συγχωνεύσεων τμημάτων σχολείων του Δήμου Πλατανιά

 • A-
 • A+
Την κάθετη αντίθεσή του στους σχεδιασμούς του Υπουργείου Παιδείας για συγχωνεύσεις – συμπτύξεις τμημάτων των σχολείων του Δήμου Πλατανιά, εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά.

Με ομόφωνο ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο «καταδικάζει κάθε προσπάθεια παρακώλυσης του εκπαιδευτικού έργου και για τον λόγο αυτό καλεί το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει στην άμεση κάλυψη όλων των λειτουργικών κενών στα σχολεία του Δήμου με την πρόσληψη αναπληρωτών για την απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας, διατηρώντας τον αριθμό των τμημάτων ως είχε κατά της έναρξη του τρέχοντος σχολικού έτους».

«Τη στιγμή που τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας επιτάσσουν μεταξύ των άλλων ολιγομελή τμήματα, το Υπουργείο Παιδείας, στον βωμό των περικοπών, επιχειρεί να διογκώσει και να δημιουργήσει σχολικά τμήματα με υπεράριθμους μαθητές (άνω των 25), θυσιάζοντας την προστασία της υγείας της εκπαιδευτικής κοινότητας και υπονομεύοντας το παρεχόμενο εκπαιδευτικό έργο, παραβλέποντας παράλληλα το γεγονός ότι η σύμπτυξη των τμημάτων στο μέσο της χρονιάς παρακωλύει την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων, αποσυντονίζει τον προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου και προκαλεί τεράστια εμπόδια στη μόρφωση των παιδιών», αναφέρεται στο ψήφισμα.

Αναλυτικά το ψήφισμά του Δημοτικού Συμβουλίου Πλατανιά:


«Με αφορμή την πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε συγχωνεύσεως – συμπτύξεις τμημάτων στα Δημ. Σχολεία Κολυμβαρίου, Πλατανιά & Ταυρωνίτη καθώς και στα Λύκεια του Δήμου και κατόπιν των ενεργειών στις οποίες προέβησαν οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πλατανιά κ. Μαραγκουδάκη – Πλοκαμάκη Χρυσάνθη και Δαράκης Ιωάννης, αντίστοιχα, το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά κατά την Τακτική Δια Περιφοράς Συνεδρίασή του στις 12/10/2021, με ομοφωνία του συνόλου των μελών του, προχώρησε στην έκδοση του ακόλουθου ψηφίσματος διαμαρτυρίας, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή του στους σχεδιασμούς του Υπουργείου Παιδείας:

«Κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων στην εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου Πλατανιά αλλά και ολόκληρης της χώρας, το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά καταγγέλλει κάθε προσπάθεια συγχώνευσης- κατάργησης τμημάτων στο Δημοτικό Σχολείο Κολυμβαρίου και σε οποιαδήποτε άλλη σχολική μονάδα Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής του.

Τη στιγμή που τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας επιτάσσουν μεταξύ των άλλων ολιγομελή τμήματα, το Υπουργείο Παιδείας, στον βωμό των περικοπών, επιχειρεί να διογκώσει και να δημιουργήσει σχολικά τμήματα με υπεράριθμους μαθητές (άνω των 25), θυσιάζοντας την προστασία της υγείας της εκπαιδευτικής κοινότητας και υπονομεύοντας το παρεχόμενο εκπαιδευτικό έργο, παραβλέποντας παράλληλα το γεγονός ότι η σύμπτυξη των τμημάτων στο μέσο της χρονιάς παρακωλύει την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων, αποσυντονίζει τον προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου και προκαλεί τεράστια εμπόδια στη μόρφωση των παιδιών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά καταδικάζει κάθε προσπάθεια παρακώλυσης του εκπαιδευτικού έργου και για τον λόγο αυτό καλεί το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει στην άμεση κάλυψη όλων των λειτουργικών κενών στα σχολεία του Δήμου με την πρόσληψη αναπληρωτών για την απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας, διατηρώντας τον αριθμό των τμημάτων ως είχε κατά της έναρξη του τρέχοντος σχολικού έτους».

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δήμαρχος Χανίων: Οι συμπτύξεις τμημάτων θα προκαλέσουν συνωστισμό μαθητών
Επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας για τις ενδεχόμενες συγχωνεύσεις τμημάτων σε Α’/θμια και Β’θμια Εκπαίδευση, απέστειλε ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.
Δήμαρχος Χανίων: Οι συμπτύξεις τμημάτων θα προκαλέσουν συνωστισμό μαθητών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Επιστολή του αντιπεριφερειάρχη Χανίων στην Κεραμέως για τις συγχωνεύσεις
Να μην προχωρήσει η ενδεχόμενη σύμπτυξη τάξεων και τμημάτων στις εκπαιδευτικές μονάδες της Π.Ε. Χανίων, ζητά με έγγραφό του προς την υπουργό Παιδείας, Ν. Κεραμέως, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής.
Επιστολή του αντιπεριφερειάρχη Χανίων στην Κεραμέως για τις συγχωνεύσεις
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Εντείνονται οι αντιδράσεις για τις συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων
Πληθαίνουν οι αντιδράσεις εκπαιδευτικών και γονέων, με φόντο τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολικών τμημάτων στην Κρήτη.
Κρήτη: Εντείνονται οι αντιδράσεις για τις συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Συλλογή σχολικών ειδών ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς
Συλλογή σχολικών ειδών, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς για τις οικογένειες που το έχουν ανάγκη, πραγματοποιείται σε Ηράκλειο και Χανιά.
Κρήτη: Συλλογή σχολικών ειδών ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χανιά: Πολλά τα κενά εκπαιδευτικών λίγο πριν το άνοιγμα των σχολείων
Στα 832 ανέρχονται τα κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση στα Χανιά, σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων τόσο της γενικής όσο και της ειδικής αγωγής, σύμφωνα με τον ΣΕΠΕ Χανίων.
Χανιά: Πολλά τα κενά εκπαιδευτικών λίγο πριν το άνοιγμα των σχολείων

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας