• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  3°C -0.2°C / 4.7°C
  1 BF
  70%
 • Θεσσαλονίκη
  Σποραδικές νεφώσεις
  1°C -0.4°C / 3.5°C
  0 BF
  69%
 • Πάτρα
  Ελαφρές νεφώσεις
  2°C 0.0°C / 5.7°C
  1 BF
  62%
 • Ιωάννινα
  Σποραδικές νεφώσεις
  -8°C -8.1°C / -8.1°C
  1 BF
  93%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  -4°C -4.1°C / -4.1°C
  0 BF
  68%
 • Βέροια
  Σποραδικές νεφώσεις
  1°C -2.0°C / 2.9°C
  2 BF
  65%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  -5°C -5.6°C / -0.9°C
  2 BF
  80%
 • Αγρίνιο
  Ελαφρές νεφώσεις
  1°C 0.6°C / 3.6°C
  1 BF
  72%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  6°C 4.8°C / 7.5°C
  3 BF
  78%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  6°C -1.1°C / 5.9°C
  2 BF
  65%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  7°C 5.5°C / 10.7°C
  3 BF
  57%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  5°C 5.1°C / 7.6°C
  3 BF
  59%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  7°C 6.9°C / 6.9°C
  2 BF
  69%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  -6°C -6.1°C / -2.5°C
  0 BF
  86%
 • Λαμία
  Ελαφρές νεφώσεις
  2°C -2.5°C / 2.8°C
  1 BF
  78%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  8°C 2.8°C / 7.8°C
  2 BF
  42%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  3°C 0.0°C / 5.5°C
  1 BF
  76%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  4°C -4.7°C / 3.8°C
  2 BF
  59%
 • Κατερίνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  1°C -1.3°C / 3.6°C
  0 BF
  62%
 • Καστοριά
  Σποραδικές νεφώσεις
  -5°C -5.2°C / -5.2°C
  2 BF
  68%

Από την κινητοποίηση γονέων στο Δημαρχείο Ηρακλείου.

Μεγάλες ανάγκες για σχολικές αίθουσες - Διαμαρτυρία γονέων στο Ηράκλειο

 • A-
 • A+
Λύσεις ζητούν οι γονείς σχολείων στο Ηράκλειο όπου κτιριακό συγκρότημα κρίθηκε ακατάλληλο από τον σεισμό - Ψάχνουν λύση για την μετεγκατάσταση των μαθητών στο Οροπέδιο Λασιθίου - Παρέμβαση στη Βουλή για τις ανάγκες σχολικών αιθουσών.

Παράσταση διαμαρτυρίας για την εξεύρεση λύσης για την διδασκαλία σε δύο δημοτικά σχολεία που συστεγάζονται σε κτίριο το οποίο υπέστη ζημιές από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου, πραγματοποίησαν γονείς παιδιών που φοιτούν στα δύο σχολεία.

Αντιπροσωπεία γονέων των δύο σχολείων συναντήθηκαν με την αντιδήμαρχο Παιδείας Στέλλα Αρχοντάκη, ζητώντας άμεσα λύση για δια ζώσης διδασκαλία.

Πρόκειται για τα 24ο και 31ο δημοτικά σχολεία Ηρακλείου τα οποία στεγάζονται στο κτίριο επί της οδού Γερωνυμάκη ενώ το θέμα αφορά περίπου 380 παιδιά.

Οι λύσεις που προτείνονται από τους αρμόδιους φορείς είναι εναλλάξ για τα δυο σχολεία δια ζώσης διδασκαλία και τηλεκπαίδευση ανά βδομάδα ή καθημερινή εκπαίδευση και για τα δυο σχολεία με εναλλάξ ωράριο πρωί και απόγευμα, με τους γονείς να αντιδρούν και στις δύο λύσεις, ζητώντας αίθουσες κατάλληλες για τα παιδιά τους.

Ψάχνουν λύσεις στο Οροπέδιο

Συνάντηση με τον Προϊστάμενο Β/θμιας Εκπαίδευσης Νομού Λασιθίου, Θανάση Κατσαγκόλη, είχε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Αθλητισμού, Δημήτρης Τζιράκης, με αφορμή τα πρόσφατα προβλήματα στην περιοχή του Οροπεδίου Λασιθίου μετά από τη σεισμική δραστηριότητα.

Αντικείμενο της έκτακτης σύσκεψης ήταν το ζήτημα της άμεσης μετεγκατάστασης των μαθητών του Γυμνασίου-Λυκείου, σε άλλο ή άλλα δημόσια κτήρια του Δήμου, ως προσωρινή αλλά ουσιαστική λύση μετά από την απόφαση του αρμόδιου κλιμακίου της ΚτΥπ ΑΕ (πρώην Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων) ότι το κτήριο θεωρείται ακατάλληλο και έως ότου επισκευασθεί.

Η απόφαση για το πού θα στεγαστεί προσωρινά το Γυμνάσιο και το Λύκειο θα παρθεί τις επόμενες ημέρες, ενώ υπενθυμίζεται πως η Δημοτική Αρχή άμεσα μετά από την καταγραφή των προβλημάτων  από τους Μηχανικούς της ΚτΥπ ΑΕ, ζήτησε και αναμένει την παραλαβή  οικίσκων, που θα καλύψουν τις ανάγκες της φετινής σχολικής χρονιάς των σεισμόπληκτων σχολείων.

Στη Βουλή

Με επίκαιρη ερώτηση στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο γραμματέας της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, Βασίλης Κεγκέρογλου επισημαίνει τις μεγάλες ανάγκες σε σχολικές αίθουσες και ζητά στήριξη των τέκνων οικογενειών που επλήγησαν από το σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου.

Tο πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης:

«Ο σεισμός των 6 ρίχτερ της 27ης Σεπτεμβρίου που έπληξε την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, σε συνέχεια της επαναλαμβανόμενης έντονης σεισμικής δραστηριότητας που καταγράφεται στη περιοχή τον τελευταίο καιρό, είχε σαν αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημιές σε κτίρια, ιδιωτικά και δημόσια.

Οι σχολικές αίθουσες επλήγησαν ανεπανόρθωτα από τον σεισμό ενώ μέχρι σήμερα δεν έχουν λειτουργήσει αρκετές σχολικές μονάδες στις πληγείσες περιοχές

Επιπλέον, εκτός από τις εκτεταμένες καταστροφές, υπάρχουν πάρα πολλοί τραυματισμοί και μια θλιβερή απώλεια ανθρώπινης ζωής, ενώ παράλληλα σοβαρά προσκόμματα έχουν προκληθεί σε όλο το φάσμα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της περιοχής καθώς και στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς .

Επειδή, η Πολιτεία καλείται να στηρίξει με κάθε πρόσφορο τρόπο τους κατοίκους της περιοχής που επλήγησαν.

Επειδή είναι απαραίτητο να αντιμετωπιστούν οι απρόβλεπτες και εξαιρετικά επείγουσες ανάγκες που έχουν ανακύψει συνεπεία της φυσικής καταστροφής .

Επειδή σε προηγούμενες περιπτώσεις φυσικών καταστροφών ελήφθησαν -εκτός των άλλων- μέτρα  ενίσχυσης των τέκνων των οικογενειών που επλήγησαν ,

Επειδή οι ανάγκες σε σχολικές αίθουσες είναι μεγάλες με 80 αίθουσες να απαιτούνται και ο προγραμματισμός  που υλοποιείται είναι  15 που έχουν σταλεί άμεσα και 40 που έχουν προκηρυχτεί 

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

 • Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί και τι προτίθεστε να πράξετε προκειμένου να λειτουργήσουν άμεσα όλες οι σχολικές μονάδες στις πληγείσες περιοχές;
 • Προτίθεσθε να  χορηγήσετε στα τέκνα οικογενειών που επλήγησαν το δικαίωμα να μετεγγραφούν στην πλησιέστερη στην οικογενειακή κατοικία τους αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα Α.Ε.Ι., καθ’ υπέρβαση του εκάστοτε προβλεπόμενου αριθμού μετεγγραφόμενων; Ιδιαίτερα στα τέκνα οικογενειών που επλήγησαν και είναι φοιτητές σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυµα (Α.Ε.Ι.) της χώρας, προτίθεστε να χορηγήσετε το δικαίωμα να γίνονται δεκτά  στις φοιτητικές εστίες και λέσχες της πόλης και του Ιδρύματος στο οποίο φοιτούν;».
Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Αντιδράσεις για τα ελλιπή μέτρα στα σχολεία - Κινητοποιήσεις από γονείς
Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι σύλλογοι γονέων στην Κρήτη, αντιδρώντας στο άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα με ελλιπή μέτρα.
Κρήτη: Αντιδράσεις για τα ελλιπή μέτρα στα σχολεία - Κινητοποιήσεις από γονείς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Παρέμβαση εισαγγελέα για γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο
Αντιμέτωποι με την Δικαιοσύνη θα βρεθούν όσοι από τους γονείς μαθητών της Κρήτης δεν επέτρεψαν στα παιδιά τους να πάνε στο σχολείο από την αρχή της σχολικής χρονιάς.
Κρήτη: Παρέμβαση εισαγγελέα για γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ερώτηση ΚΚΕ στη Βουλή για την αποκατάσταση ζημιών σε σχολεία από τον σεισμό
Ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς σχετικά με την πορεία αποκατάστασης των ζημιών από τον σεισμό στα σχολεία του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και το χρονοδιάγραμμα επαναφοράς των μαθητών στα αρχικά σχολικά κτίρια ή...
Ερώτηση ΚΚΕ στη Βουλή για την αποκατάσταση ζημιών σε σχολεία από τον σεισμό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Παρέμβαση γονέων για την σχολική στέγη στις σεισμόπληκτες περιοχές
Για τα σοβαρά ζητήματα που έχουν προκύψει στα σχολεία και τη ζωή των μαθητών και των γονέων μετά το σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου, η Ομοσπονδία Γονέων Κρήτης μαζί με εκπροσώπους γονέων σχολείων του Αρκαλοχωρίου,...
Κρήτη: Παρέμβαση γονέων για την σχολική στέγη στις σεισμόπληκτες περιοχές
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συνέχεια των ελέγχων στα σχολικά κτίρια της Κρήτης μετά το σεισμό
Συνεχίζονται οι έλεγχοι από τις «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» σε σχολικά κτίρια δήμων της Κρήτης, μετά το σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου.
Συνέχεια των ελέγχων στα σχολικά κτίρια της Κρήτης μετά το σεισμό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εντός της βδομάδας η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων στον Δήμο Μινώα
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μίνώα-Πεδιάδας, Μ. Φραγκάκη, μέχρι την Τετάρτη αναμένεται να έχουν λειτουργήσει όλα τα γυμνάσια του Δήμου Μινώα Πεδιάδας ενώ μέχρι την Παρασκευή τα λύκεια.
Εντός της βδομάδας η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων στον Δήμο Μινώα

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας